Kreativ

ŠTÍTEK: Česká pojišťovna

Metrostav handy cyklo maraton 2016.

Tři stovky cyklistů objedou Česko!

Praha - Prvního srpna dopoledne se v Břevnovském klášteře v Praze 6 rozezní varhany. Převor požehná třem stovkám cyklistů před startem pátého ročníku Metrostav handy cyklo maratonu okolo Česka. 

Vlastimil Bejbl a Petr Chocholoušek se stali novými Gentlemany silnic.

Pomohli při tragické nehodě, dostali ocenění

Benešov /OBRAZEM/ - Vlastimil Bejbl společně s Petrem Chocholouškem se v úterý 26. července stali 126. a 127. Gentlemanem silnic. Pohotově totiž zasáhli u tragické nehody dvou automobilů v klidné části Benešova, kdy dva cestující s těžkými zraněními zůstali v havarovaném voze v bezvědomí. Jeden muž z dvojčlenné posádky bohužel vážným zraněním podlehl. Za odvážný přístup a nasazení, se kterými se hrdinové do záchrany pustili, byli oceněni titulem Gentleman silnic.

Majitel domu U studny Josef Beneš ukazuje trutnovský unikát. Znalec pojišťovny navrhl, aby při opravě místo spárování použil beton.

Nejstarší klenbu v Trutnově chce znalec vybetonovat

Trutnov - Doslova rudo před očima má majitel trutnovského domu č. p. 37 v Jihoslovanské ulici Josef Beneš. Objekt, zapsaný v Ústředním seznamu kulturních památek České republiky, má za sebou složité martyrium.

Muži Kolína.

Florbalový klub FBC Pitbulls Kolín nasadí do hry devět týmů

Kolín – Tradičně na konci června probíhá los florbalových soutěží na novou sezónu. Nejprve se v Brně uskutečnilo losování celostátních soutěží a poháru, což se letos týkalo mužského „A" týmu FBC Pitbulls Kolín, a následně los regionálních soutěží stanovil definitivní podobu florbalové sezony 2017/2018.

Společná fotografie hráčů prvního a rezervního týmu mužů.

Tomáš Hradil: Minulou sezonou nejsem zklamán

/ROZHOVOR/ Florbal v Krnově už má svou tradici. Místní oddíl Orca se v posledních letech změnil v silný klub s početnou členskou základnou. Jeho chloubou je mimo jiné mužský A-tým, který si v minulé sezoně Divize D dokráčel pro konečnou čtvrtou příčku. Nejen o tom jsme si povídali s prezidentem Orcy Tomášem Hradilem.

Finále 49. ročníku Poháru rozhlasu a ŠLZS se na kladenském Sletišti zúčastnily školy z celé republiky, a také hvězdy Pavel Maslák, Adam Sebastian Helcelet nebo Pavel Holuša.

Atletické finále základních škol ve znamení špičkových výkonů

Kladno - Městský sportovní stadion Sletiště v Kladně se stal 6. června přívětivým hostitelem dvou republikových finále v atletice – 49. ročníku Poháru rozhlasu s Českou pojišťovnou a 3. ročníku Sportovní ligy základních škol o Pohár ministryně školství.

Dovolená na zelené louce. Rekreanti si během letošního léta v kempech vybírali spíše nocování v chatkách. Stanů a karavanů ubylo hlavně v srpnu, kdy se zhoršilo počasí. Ilustrační foto.

Zahraniční dovolená pro děti? Podle lékařů jsou nejvhodnější evropské země

Rodin, které cestují na letní dovolenou s dětmi, přibývá. Dle údajů cestovní agentury Invia letos k moři vyrazí o 48 procent více rodin s dětmi než vloni. Nejčastěji se chystají do Chorvatska a Itálie. Právě evropské státy jsou podle pediatrů pro zdraví dětí díky podnebí a dostupné lékařské péči nejbezpečnější.

První kvalifikaci na 127. Velkou pardubickou s Českou pojišťovnou ovládl desetiletý ryzák Zarif s žokejem Josefem Bartošem.

V první kvalifikaci vyhrál Zarif

Východní Čechy, Pardubice - První kvalifikaci na 127. Velkou pardubickou s Českou pojišťovnou ovládl desetiletý ryzák Zarif s žokejem Josefem Bartošem, který skončil v loňském ročníku Velké třetí.

První kvalifikaci na 127. Velkou pardubickou s Českou pojišťovnou ovládl desetiletý ryzák Zarif s žokejem Josefem Bartošem.

Dostihy: První kvalifikaci vyhrál Zarif

Pardubice - První kvalifikaci na 127. Velkou pardubickou s Českou pojišťovnou ovládl desetiletý ryzák Zarif s žokejem Josefem Bartošem, který skončil v loňském ročníku Velké třetí.

V sobotu začíná čtyřdílný seriál kvalifikačních dostihů pro 127. Velkou pardubickou s Českou pojišťovnou.

První kolo přihlášek čítá 33 jmen koní

Pardubice - V seznamu přihlášek do 127. Velké pardubické s Českou pojišťovnou se v prvním kole přihlášek objevilo třiatřicet jmen koní. Své zástupce tu mají nejen tuzemské stáje, ale i konkurence ze Slovenska a Francie. Někteří trenéři s přihláškami vyčkávají ještě na zářijový termín. Nový systém přihlášek jim totiž umožňuje dohlásit koně za výrazně nižší poplatek než v minulých letech.

VÍTĚZNÍ FLINSTOUNI. Zleva Gabriela Kubešová, Pavel Sýkora, Andrea Kubešová, Josef Hornych, Veronika Kubešová, Petr Kubeš, Michaela Soušková,Tomáš Hornych.

Flinstouni vyhráli základní část bowlingové ligy

Kdyně – Až poslední kolo Kdyňské bowlingové ligy rozhodlo o vítězi základní části. Lídři tabulky z Kdynia měli vše ve svých rukách, k postupu do play-off z nejvýhodnější pozice jim stačilo získat v utkání s Mixem výhru za dva body…

Nehoda u vlakového nádraží v Teplicích. Řidič v passatu sestřelil sochu dělníka.

Silnice na Teplicku byly loni pro řidiče o něco bezpečnější

Teplicko, Ústecký kraj - Výrazně bezpečněji bylo v loňském roce na silnicích v Děčíně, Teplicích i Litoměřicích. Všechna tři města si totiž polepšila v ČP Indexu bezpečnosti, který hodnotí počet usmrcených a těžce zraněných při dopravních nehodách.

Dopravní nehoda ve Varnsdorfu, úterý 21. března 2017 večer.

Silnice v Děčíně byly loni pro řidiče o něco bezpečnější

Ústecký kraj – Výrazně bezpečněji bylo v loňském roce na silnicích v Děčíně, Teplicích i Litoměřicích. Všechna tři města si totiž polepšila v ČP Indexu bezpečnosti, který hodnotí počet usmrcených a těžce zraněných při dopravních nehodách.

Ilustrační foto

V Rychnově se jezdilo bezpečně

Rychnov nad Kněžnou - Podle ČP Indexu, kterým hodnotí Česká pojišťovna už třináctým rokem bezpečnost na silnicích krajských a okresních měst, se Rychnov umístil za rok 2016 až na spodním 53. místě. Výrazně se tak posunul z 23. místa, které mu náleželo v roce předchozím.

Dostihy - Ilustrační foto

Sváteční start se blíží

Východní Čechy, Pardubice - Rok 2017 nabídne deset dostihových mítinků. První se koná v pondělí 8. května.

Divočák. Ilustrační foto.

Divočáci to mají spočítané, prý je jich moc

Vysočina - Více než patnáct set kusů čelistí divokých prasat odstřelených na Vysočině vysbíral loni krajský úřad v Jihlavě. Je to vůbec nejvíce od doby, kdy začal spodní čelisti selat prasete divokého od okresních mysliveckých spolků Českomoravské myslivecké jednoty vykupovat.

Účastníci si mohli vyzkoušet třeba jízdu elektromobilem Tesla. Ten budil u návštěvníků velkou pozornost - fotili se s ním a nemohli se dočkat, až si vyzkouší jízdu.

Vozíčkáři nacvičovali bezpečnou jízdu

Most /FOTO/ - Mostecký autodrom hostil na apríla akci Řídíme to všichni. Stovka handicapovaných i zdravých účastníků měla možnost vyzkoušet si různé krizové situace v praxi a zároveň se během dne pobavit na několika stanovištích.

Novou chytrou kartu představil dopravní podnik města.

FOTO: Děčín má chytrou kartu, platí v dopravě i obchodech

Děčín – Od tohoto čtvrtka mohou lidé v Děčíně platit chytrou kartou. Kartu představil dopravní podnik města, využívat ji mohou lidé nejen při placení jízdného v městských autobusech, ale také na všech místech, kde je možné platit běžnými platebními kartami. Tedy například v obchodech nebo na internetu.

Nehoda z 13. srpna 2016 u Bušína

Je to frajer! Řidič zachránil dva životy po hrůzné bouračce

Na loňský 13. srpen Vladimír Benda ze Šumperku zapomene jen stěží. Původně ani řidič z povolání v práci neměl být, nakonec ale sobotní směnu na rozvoz pečiva vzal. Nemohl tušit, že za dramatických okolností bude zachraňovat lidské životy.

Generali

Generali dosáhla rekordního provozního zisku

Milán (Itálie) - Největší italská pojišťovna Generali loni zvýšila provozní zisk o 0,9 procenta na rekordních 4,83 miliardy eur (130,5 miliardy Kč). Hospodaření podpořil lepší výkon v divizi životního i neživotního pojištění. Společnost oznámila, že zvýší dividendu a urychlí snižování nákladů.

Prvenství ve Slovácké firemní tenisové lize obhájil tým Tradixu ve složení Radek Křen a Radim Straka.

Tenisovou firemní ligu ovládl obhájce prvenství

Staré Město – Prvenství ve Slovácké firemní tenisové lize obhájil tým Tradixu. Rozhodl o tom finálový den soutěže, který se ve Sport parku Rybníček ve Starém Městě uskutečnil v sobotu.

Ilustrační foto

Cyklisté pojedou pospolu, handicapovaní i ti zdraví

Karlovarský kraj - Trasa handy cyklo maratonu, benefiční jízdy, které se zúčastní zdraví i handicapovaní cyklisté, opět povede Karlovarským krajem. A kraj se zároveň zapojí do týdne sportu, prevence a integrace s podtitulem S Cestou za snem okolo měst.

Ilustrační foto.

Start! Florbaloví Muži v černém zahajují play-off

Mladá Boleslav - Sobota od 19.00, neděle od 20.15 hodin. Muži v černém z Technology Florbal Mladá Boleslav už se nemohou dočkat! O víkendu v Městské sportovní hale rozehrají play-off úvodními dvěma zápasy proti FBC ČPP Bystroň Group Ostrava. Buďte u toho!

Blíží se cyklo-maraton zdravých i handicapovaných cyklistů Cesta za snem

Cyklisté pojedou pospolu, handicapovaní i ti zdraví

Karlovarský kraj - Trasa handy cyklo maratonu, benefiční jízdy, které se zúčastní zdraví i handicapovaní cyklisté, opět povede Karlovarským krajem. A kraj se zároveň zapojí do týdne sportu, prevence a integrace s podtitulem S Cestou za snem okolo měst.

Ilustrační foto

Florbalisté hrají v sobotu doma

Mladá Boleslav – Technology Florbal Mladá Boleslav může povýšit úspěšnou jízdu letošní sezonou do historických rozměrů českého florbalu. Útočí na nové maximum bodů, které kdy získal vítěz základní části. Přiblížit se může v dnešním domácím utkání: v Městské sportovní hale od 17 hodin nastoupí proti Kanonýrům Kladno.

Reprezentační gólman David Rytych navštívil o víkendu Hodonín, kde se věnoval mladým florbalovým brankářům.

Reprezentační gólman Rytych ukázal v Hodoníně techniku chytání i přesuny

Hodonín – V osmnácti letech debutoval v národním týmu proti mistrům světa ze Švédska. Od té doby patří k nejlepším českým florbalovým brankářům. Třicetiletý reprezentant David Rytych působil ve Finsku i Švédsku, nyní chytá za Mladou Boleslav, které pomohl k historické účasti v Superfinále a vítězství v Poháru České pojišťovny 2015.