Kreativ

ŠTÍTEK: Česká pojišťovna

Ocenění mladých hrdinů v Bruntále.

Děti zachránily seniorku, stali se z nich hrdinové

Klobouk dolů. To je asi to první, co člověka napadne, když si poslechne příběh tří školáků ze Základní školy v Bruntále, kteří v tomto týdnu slavnostně převzali ocenění České pojišťovny Mladý hrdina.

Ilustrační foto

Florbalový zápisník Lubomíra Hotaře

Nová florbalová sezona ve Zlínském kraji začíná. Už od konce srpna se hraje Pohár České pojištěny mužů. O víkendu se také  rozehrály mistrovské soutěže.  

Brněnský hasič Martin Raus.

Při zásahu jednám automaticky, říká hasič

Brno - Zachraňovat životy je náplní jeho práce. Brněnský hasič Martin Raus dokázal, že mu ostatní lidé nejsou lhostejní ani v osobním volnu. Pomohl zachránit řidiče, kterého letos třiadvacátého března postihl  v brněnské Bystrci infarkt. Minulý týden za to dostals dalšími dvěma lidmi ocenění Gentleman silnic.

IV. kvalifikace na 128. Velkou pardubickou na dostihovém závodišti v Pardubicích.

Ange Guardian zopakoval triumf

Pardubice /FOTO/ - Druhé vítězství v letošním seriálu kvalifikačních dostihů, pro trenéra Josefa Váňu dokonce třetí triumf za sebou. V zářijové kvalifikaci na 128. Velkou pardubickou s Českou pojišťovnou vyhrál desetiletý Ange Guardian, který uspěl již v červnovém klání. Tentokrát byl v sedle Váňova svěřence žokej Jiří Kousek.

III. kvalifikace na 128. Velkou pardubickou na dostihovém závodišti v Pardubicích.

Třetí kvalifikace: No Time To Lose získal další vítězství

Pardubice - Třetí díl kvalifikace na 128. Velkou pardubickou s Českou pojišťovnou ovládl loňský vítěz legendárního dostihu No Time To Lose. Do kvalifikačního dostihu, Ceny firmy Chládek a Tintěra, Pardubice, odstartovalo deset koní, okolo cílového mezníku jich proběhlo šest. Do cílové roviny točil jako první Theophilos, v posledních metrech ho ovšem udolal No Time To Lose.

RunTour.

O víkendu se poběží RunTour

Liberec – V Liberci se v sobotu poběží 7. ročník seriálu běžeckých závodů Česká pojišťovna RunTour. Účastníky čeká běh lesním terénem kolem zoologické zahrady a údolím Jizerského potoka.

Kůň No Time To Lose s žokejem Janem Kratochvílem

Návrat vítěze: No Time To Lose v akci

Pardubice – Sobota na pardubickém závodišti patří třetí kvalifikaci, dostihový den začíná již ve 14 hodin. Vrcholem pátého dostihového dne pardubické sezony bude III. kvalifikace na 128. Velkou pardubickou s Českou pojišťovnou, která bude odběhnuta jako Cena firmy Chládek a Tintěra Pardubice. Distance je připravena na tradičních 5800 metrů a startovní listina obsahuje dvanáct jmen.

Ilustrační foto

Jak oslavit konec prázdnin? Parádním dnem pro děti v Kolářových sadech

Konec prázdnin většinou děti příliš nevítají, ale akce Bezpečně do školy s Českou pojišťovnou jim určitě tento den zpříjemní. Pro všechny děti bude v poslední prázdninový den připraven program plný soutěží, které zajišťují partneři akce - Rodinné centrum Lodička a Sportcentrum DDM.

Ilustrační foto.

Z Ostravy na florbalové MS

Dvacet družstev bojovalo ve sportovní zóně ostravského nákupního centra Avion Shopping Park v pátém díle turnajů Česká pojišťovna Street Floorball League.

Galerie Mázhaus - Ilustrační foto

Václava Macků zahájí svou výstavu

Pardubice - Dnes v pět hodin odpoledne bude zahájena výstava obrazů Václavy Macků. Bude umístěna ve výstavním prostoru Mázhaus na Pernštýnském náměstí v Pardubicích a bude trvat do 29. července.

Parkovací dům. Ilustrační foto.

Stavba parkovacího domu se odkládá kvůli dotaci

Příbram – O možné stavbě parkovacího domu ve spodní části autobusového nádraží informovalo vedení města veřejnost v polovině minulého roku. Záměr se ale z velké části opíral o pravděpodobnost získání dotace z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP), kterou se ale Příbrami bohužel nepodařilo získat. Z toho vyplývá, že letos se se stavbou parkovacího domu nezačne.

Ilustrační foto.

Spolek Podvedení klienti žaluje Českou pojišťovnu. Kvůli investičnímu pojištění

Spolek Podvedení klienti podává hromadnou žalobu na Českou pojišťovnu, jeden z klientů zároveň podává trestní oznámení i na Českou národní banku (ČNB). Důvodem je investiční pojištění. Česká asociace pojišťoven ale označila zpětné zpochybňování právoplatně uzavřených smluv za účelové. Informoval o tom server České noviny s odvoláním na samotný spolek.    

Ilustrační foto

Ange Guardian pádil za vítězstvím

Pardubice - Na tamním závodišti se konala II. kvalifikace na 128. ročník Velké pardubické Česká pojišťovna. Hlavní dostih dne ovládl desetiletý hnědák Ange Guardian, kterého kočíroval žokej Jan Kratochvíl.

Jakub Kohák při fotografování pro Deník.

Běžecký závod RunTour v Brně zpestří i herec Kohák

Brno – Osm zastávek má letošní běžecký seriál RunTour a pošesté míří také do Brna. Klání pro hobby běžce i rodiny s dětmi startuje u Brněnské přehrady v sobotu dopoledne dětskými závody, aktéři hlavní distance na deset kilometrů vyběhnou hodinu po poledni.

Ilustrační foto.

Pojišťovny: Krádeží kol ubylo, kradou se ale dražší bicykly

Počet ukradených kol v Česku loni sice klesl, hodnota odcizených kol se ale příliš nesnížila. Stále častěji se totiž kradou dražší, předem vytipované bicykly. Vyplývá to z ankety ČTK mezi pojišťovnami. Podle statistik policie ČR je v Česku denně ukradeno 14 jízdních kol. Objasnit se podaří pětinu případů.

PetExpert nabízí první online pojištění psů a koček na českém trhu

Svého psa nebo kočku jednoduše pojistíte online

Češi své psi a kočky milují a jsou ochotni za ně vynakládat obrovské částky. To platí i o veterinární péči, kde se v některých případech může účet vyšplhat až na desítky tisíc. Na českém pojistném trhu začíná oficiálně fungovat první zcela online všeobecné pojištění psů a koček s názvem PetExpert, které takové mimořádné výdaje pokryje.

Julie Dolejšová z Husince zachránila svého brášku Šimona před srážkou s autem.

OBRAZEM: Julie z Husince má titul Mladý hrdina

Husinec – Dvanáctiletá Julie Dolejšová z Husince zabránila téměř jisté nehodě a zachránila tak svého čtyřletého bratra Šimona. Když ho ve středu 4. dubna vedla tak jako každý den do mateřské školy, brášku málem srazilo auto.

Ilustrační foto

V Havlíčkově Brodě loni při nehodách nikdo nezemřel

Havlíčkův Brod – Nelichotivé poslední místo na žebříčku okresních měst podle ČP indexu bezpečnosti opustil v roce 2017 Havlíčkův Brod. Žádný skok mezi nejbezpečnější místa v zemi se ale nekonal, Havlíčkův Brod si polepšil z 59. místa v roce 2016 na 56. místo v roce 2017.

Tragická dopravní nehoda u Vysokova si vyžádala jeden lidský život

Náchod opět nejhorší. Při nehodách ve větších městech vloni zahynulo 76 lidí

České Budějovice drží s Náchodem jedno nelichotivé prvenství: účastníkům silničního provozu zde podle statistik nejčastěji hrozí smrt. Přesto se statistika nehodovosti ve městech meziročně mírně zlepšila. Zatímco v roce 2016 na ulicích českých krajských a okresních měst zahynulo 80 osob, vloni jich bylo o dva méně.

Tragická nehoda autobusu u Horoměřic na Praze - západ v pátek 12.ledna.

Okolnosti nehody u Horoměřic, při níž vyhasly tři životy, policie zatím nezná

Střední Čechy – Nejméně v řádu týdnů bude ještě potřebné počkat na závěry policistů snažících se zmapovat všechny okolnosti tragického střetu osobního auta s autobusem na Praze-západ, který si vyžádal tři životy. Prošetřování stále pokračuje – a žádné nové informace nejsou k dispozici, sdělila ve čtvrtek Deníku policistka Marcela Pučelíková.

Ministr zdravotnictví v demisi Adam Vojtěch navštívil Hospic sv. Jana N. Neumanna v Prachaticích.

Ministr zdravotnictví chce budoucí správní radu VZP bez poslanců

Ministr zdravotnictví v demisi Adam Vojtěch (za ANO) chce v budoucnu správní radu Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP) bez účasti poslanců. Připravuje změnu zákona o veřejném zdravotním pojištění, připravena má být v roce 2019 a platit možná od roku 2020, řekl dnes novinářům. V současné době je ve správní radě největší české pojišťovny 20 poslanců, posty se rozdělují stranám podle poměrného zastoupení ve Sněmovně.

Logo Pardubických tahounů.

Radnice podpoří významné sportovní i kulturní akce

Pardubice – Pilíře kulturního i sportovního života v Pardubicích, jako je třeba Grand Festival smíchu, Pardubický vinařský půlmaraton či Pardubické letní kino Pernštejn, se třetím rokem prezentují pod hlavičkou Pardubičtí tahouni. Představují soubor jedinečných akcí napříč všemi žánry. Město je dotuje z vlastního programu podpory

Ilustrační foto

Bývalý revizor a řidič vyhrál soud s DPO. Odškodné zatím nemá

Doslova jako Pyrrhovo vítězství se jeví příběh bývalého revizora Dopravního podniku Ostrava (DPO), kterému nejen okresní, ale už i Krajský soud v Ostravě potvrdil nárok na odškodné za ztrátu zaměstnání související s následky pracovního úrazu. Přestože má v ruce rozsudek, finančního vyrovnání se zatím nedočkal.

Tomáš Krňanský a Jaroslav Jindra se stali Gentlemany silnic.

Gentlemani silnic: Policisté zachránili opilému mladíkovi život

Ústecký kraj - Běžný běžecký podvečer, jenž se změnil v boj o záchranu mladého života. Tak vzpomínají ústečtí policisté Tomáš Krňanský a Jaroslav Jindra na chvíle, kdy pomohli 23letému jezdci na čtyřkolce, který v opilosti havaroval. Za svou ochotu pomoci druhému člověku v úterý obdrželi titul Gentlemani silnic.