Kreativ

ŠTÍTEK: dar

Román Nezlomný pokřtily známé osobnosti.

Román Nezlomný pokřtily známé osobnosti

Trutnov - Spisovatelka Hana Hindráková, která pochází z Trutnova, pokřtila se svými přáteli nový silný příběh z afrického prostředí. Křest nové knihy Nezlomný se uskutečnil v rámci Afrického večera za účasti známých osobností. Večerem provedla herečka a moderátorka Tereza Kostková.

Předvánoční setkání na ČČK Písek.

Předvánoční setkání na ČČK Písek

Písek - Po předchozí Mikulášské pro obyvatele Domu s pečovatelskou službou v Čechově ulici dne 6. prosince, na které přišly zarecitovat a zazpívat děti z Mateřské školy Písek Jih, a které také rozdaly seniorům vlastnoručně vyrobené dárky, pokračovalo předvánoční setkání posezením pro členy Českého červeného kříže nad 80 let dne 11. prosince.

Bezpečnostní policejní akce v obchodním domě Lidl v Berouně.

Kapsáři číhají v nákupních centrech na nepozorné zákazníky

Beroun /FOTOGALERIE/ - Vánoční svátky se kvapem blíží a lidé nakupují ve velkém jídlo, pití a dárky. Předvánoční nákupní shon každoročně láká zloděje. Lidé mají v peněženkách, a mnozí i po kapsách, hodně peněz, a tak se množí kapesní krádeže.

Dárky do sbírky věnovali nejen jednotlivci a rodiny z Hranic, ale také z přilehlých obcí.

Z Hranic až do Ternopilu. Charita poslala ukrajinským dětem vánoční dárky

Všichni víme, že Vánoce samozřejmě nejsou jen o dárcích. Co ale taky víme je, že nějaký hezký dárek asi nikdy nikomu úsměv z tváře nesebral, a že zkrátka vždycky potěší. Zvlášť když v životě nemáte zrovna na růžích ustláno. Právě proto se Charita Hranice a štědří dobrovolníci rozhodli zapojit do projektu Vánoční balíček na Ukrajinu.

Česko zpívá koledy v parku Výstaviště v Mladé Boleslavi.

OBRAZEM: Česko zpívalo koledy - a boleslavské Výstaviště s ním

Mladá Boleslav - Zahřát se horkým svařákem, pojíst něco málo vánočních dobrot a především si zazpívat krásné tradiční koledy. Přesně s tím přišly ve středu vpodvečer desítky lidí na vánoční trhy do parku Výstaviště, kde se v rámci celorepublikového projektu regionálních Deníků zpívaly koledy.

Vánoční posezení s hudbou a tancem pro seniory v Kolíně.

Senioři se sešli na tradičním vánočním posezení s hudbou a tancem

Kolín /FOTOGALERIE/ - Tradiční vánoční posezení pro kolínské seniory i obyvatele místních i okolních pečovatelských a seniorských domovů připravil na středeční odpoledne Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Městského úřadu v Kolíně do sálu městského společenského domu.

Zoo Praha se raduje z dalšího mláděte guerézy pláštíkové.

Zoo Praha se raduje z přírůstku na Opičích ostrovech. Narodila se gueréza

Pracovníci pražské zoo dostali předčasný dárek k Vánocům. Skupina gueréz pláštíkových, která žije na jednom z Opičích ostrovů v dolní části areálu v Troji, se rozrostla o jednoho člena. V úterý ráno se narodilo zasloužilé matce Lomele už deváté mládě. Jeho otcem je samec Katanga.

Charitativní sportování mladých basketbalistů BK Baník Most.

Mostečtí basketbalisté draží dresy pro nemocné děti

Most – Mostečtí basketbalisté myslí na nemocné děti. Při svém vánočním sportování totiž uspořádal klub BK Baník Most (chlapci a dívky kategorie U14 a U15) charitativní dražbu dresů na podporu dětského oddělení mostecké nemocnice.

Soutěžte s Deníkem o Fitness diář.

Soutěžte s námi o Fitness diář na rok 2019!

Chcete začít přicházející rok 2019 jinak? Fitness diář od Fitshaker je plný zdraví, motivace, radosti a sebelásky. Tento skvělý pomocník ke zdravému tělu a krásné postavě již čtvrtý rok patří mezi bestsellery na pultech knihkupectví.  

R.E.M

Co pod stromeček? Užijte si hudební Vánoce s R.E.M a Zaz

Jaká cédéčka asi letos najdeme pod stromečkem? Někdo se těší na nové Prodigy, jiný by raději luxusní verzi „bílého“ alba Beatles, vydanou k půlstoletí této desky. Tipy na hudební dárky vybírají za kulturní rubriku Michal Bystrov a Hana Langrová.

Výstava Fokusu Vysočina na pelhřimovském Masarykově náměstí láká hlavně na keramiku.

Výstava nabízí originální dárky

Pelhřimov – Hlavně keramiku nabízí prodejní vánoční výstava Fokusu Vysočina, na níž lze zavítat už druhý týden do průjezdu radnice na pelhřimovském Masarykově náměstí.

Ilustrační foto.

Nové atraktivní rubriky, vše z vašeho okolí. Web Deníku dostal nový kabát

Deník představuje novou podobu webových stránek. Od úterka 11. prosince nabízí online čtenářům nejen jednodušší a přehlednější podobu, ale především nové rubriky a atraktivní témata. Díky Deníku tak kromě nejdůležitějších a nejzajímavějších zpráv z vašeho okolí, z České republiky i ze světa, zjistíte například také, jaká ojetá auta se ve vašem okrese nejvíce prodávají. Nebo kolik vás bude stát pořízení domácího mazlíčka s rodokmenem. Na své si přijdou i sportovní fanoušci.

Ze slavnostního křtu Jmenináře ve Spolku Ateliér v kladenských Kročehlavech.

OBRAZEM: Jmeninář jako dárek i pro pobavení

Kladno - Spolek Halda Kladno se zasloužil o další zajímavý počin - vydání první básnické sbírky. Krátce před Vánocemi díky tomu spatřil světlo světa Jmeninář. Jedná se publikaci ve speciální tvrdé vazbě bez hřbetu, která je podle tvůrců křížencem básnické sbírky a kalendáře.

Ilustrační foto

Sněženští předají dárky dětem

Sněžné – Vánoční besídka spojená s předáváním dárků dětem z dětského domova v Rovečném se ve středu 12. prosince uskuteční v galerii ve Sněžném.

Děti v MŠ Mochtín s dárky.

Mochtínské děti podpořily sbírku

Mochtín – Děti v mateřské škole v Mochtíně chtěly, aby měly pod stromečkem rozzářené oči i další holčičky a chlapečkové, kteří nemají takové štěstí jako ony.

Hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová.

Děti z dětského domova dostanou dárky od kraje

Kralupy – Dětem z kralupského dětského domova pořídí vánoční dárky kraj. Rozhodli o tom radní Středočeského kraje. Pro 545 dětí z devatenácti zařízení vyčlenili celkem 140 tisíc korun.

Hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová.

Kraj pořídí dárky dětem bez rodiny

Střední Čechy – K rozzářeným očkám, radujícím se z dárků u vánočních stromečků v dětských domovech a dětských centrech, pomohou i pozornosti od středočeského hejtmanství. Krajští radní v pondělí rozhodli, že na pořízení věcných dárků pro 545 dětí z 19 zařízení vyčlení 140 tisíc korun.

Vánoční dárky můžete pořídit také v Botanické zahradě Praha v Troji.

Ježíšek v pražské botanické zahradě: Darujte parfém, víno nebo prohlídku

/FOTOGALERIE/ Nevíte, co darovat svým blízkým na Vánoce? Nebaví vás fronty v obchodech? A chcete být alespoň trochu originální? Botanická zahrada hlavního města Prahy připravila nejen pro milovníky flory speciální nabídku dárků. Pošlete Ježíška pro inspiraci do botanické v Troji, radí městská organizace.

Vloupání do vozu. Ilustrační foto.

Buďte opatrní, obezřetnost se vždy vyplatí

Strakonice - Na parkovišti v nákupním centru okradl neznámý pachatel muže (75), kterému odcizil pánskou brašnu s peněženkou. Senior měl brašnu zavěšenou na nákupním košíku, a to byla právě příležitost pro lapku.

Ježíškova vnoučata udělají radost starým lidem v domovech pro seniory napříč republikou.

Nejde ani tak o dárek, jako o zájem a společnost

Jihlava – Dělala jsem reportáž pro rozhlas v jednom z dětských domovů při akci Daruj hračku a před mýma očima tam jeden kluk hodil do koše MP3 přehrávač, protože to nebyla značka, kterou si přál. Den nato jsem šla do domova důchodců a viděla tam ty skromné a pokorné lidi. Zeptala jsem se ředitele, jestli se jim někdy stalo, že by třeba někdo cizí donesl o Vánocích dárek. Jen se smál. Tam jsem se rozhodla to změnit. 

Zámecký adventní jarmark

Zámecký adventní jarmark byl deštivý

Tachov – Sobotní odpoledne a večer patřil na nádvoří zámku v Tachově adventnímu jarmarku. Jednalo se o druhý ročník a jak ten první, tak současný, poznamenala nepřízeň počasí.

Druhý adventní víkend  se v našem okresním městě nesl ve znamení adventních trhů.

Adventní trhy pod Rumpálem

Strakonice – Druhý adventní víkend se v našem okresním městě nesl ve znamení adventních trhů. Přestože původními znaky tohoto svátku bylo zklidnění, půst, odříkání a zákaz zábav a hodování, na nádvořích strakonického hradu to tak rozhodně nevypadalo.

NAROZENINY. Každé písničkové přání mužských a ženských sborů vyvolávalo v hledišti ovace.

Mužskému sboru z Nedakonic gratulovali zpěváci v kiltech i svůdné Afričanky

Třicet let - doba krátká nebo dlouhá? Třicet let nedakonického mužského pěveckého sboru - co se podařilo? Mikulášské zpívání – co k jeho pořádání mužský sbor před 17 lety přivedlo. Několik otázek, spousta odpovědí, která zazněla v tříhodinovém Mikulášském zpívání, které v sobotu znělo kulturním stánkem v Nedakonicích.

Advent na Františku byla akce Centra sklářského umění, Huť František v Sázavě.

Tradiční Advent na Františku měl bohatý doprovodný program

Sázava /FOTOGALERIE/ - Nakoupit netradiční dárky, navštívit předváděcí akce sklářských technik, tvůrčí sklářské dílny, zdobení perníčků, pochutnat si třeba na vegetariánském občerstvení nebo si jen užít předvánoční atmosféru. To vše bylo možné díky akci Advent na Františku, kterou připravilo o víkendu 8. a 9. prosince Centrum sklářského umění v Sázavě.

V Jihlavě se lidé potkali se strašidelnými čerty.

Nejdřív obavy, pak zábava. Děsiví Krampusové poprvé strašili v Jihlavě

Jihlava /REPORTÁŽ/ – Je sobotní podvečer a na amfiteátru v jihlavském Heulose stovky lidí přihlížejí kejklům s ohněm. Je to ale jen taková rozcvička před tím, na co všichni už několik desítek minut čekají. Průvod Krampusů, který mohou v Jihlavě v takové podobě vidět úplně poprvé.