Kreativ

ŠTÍTEK: dar

Obchodní centrum Galerie v Teplicích, ilustrační foto.

Tržby obchodníků rostly o víkendu dvojciferným tempem

Tržby obchodníků o třetím adventním víkendu rostly dvouciferným tempem v meziročním srovnání i ve srovnání s předchozím víkendem. Nyní již někteří obchodníci zaznamenali přesun nákupů z internetu do kamenných prodejen. Důvodem je mimo jiné obava ze včasného doručení vánočních dárků.

5. ročník sokolnických lovů začal bohoslužbou, na které byla křtěna socha sv. Václava.

V kostele sv. Jakuba a Filipa žehnali soše sv. Václava v životní velikosti

Konopiště /FOTOGALERIE/ - Pátý ročník sokolnických lovů na Konopišti byl výjimečný. 15. prosince začal v 10 hodin slavnostně, mší, na které bylo žehnáno soše sv. Václava v životní velikosti ze dřeva, v plné zbroji a s atributy Rytířského řádu sv. Václava. Tu spolek sokolníků Falconia věnoval Rytířskému řádu sv. Václava, mezinárodní nevládní organizaci pro kostel ve Chvojenu, jako projev přátelství a díků za 5 let spolupráce i za to, že mohli v tento den kostel sv. Jakuba a Filipa použít pro sokolnickou mši.

Ilustrační foto

Český červený kříž ocenil dárce krve

Rychnov nad Kněžnou - V úterý ocenil Oblastní spolek Českého červeného kříže v Rychnově nad Kněžnou bezpříspěvkové dárce krve medailemi profesora MUDr. Jana Janského.

Spolek Pražské ulice ve spolupráci se spolkem Radost Příbramáčkům připravil na stříbrnou neděli v Pražské ulici kulturní program s ledovou show a výtěžek akce byl určený pro Dětský domov Pepa v Lazci.

Pražskou ulici ozdobily ledové sochy

Příbram /FOTOGALERIE/ – Stříbrnou adventní neděli zpříjemnila veřejnosti v Pražské ulici ledová show doplněná o hudební a další kulturní program.

Od středy 19. prosince do soboty 22. prosince se uskuteční Mělnické vánoční trhy, které nabídnou návštěvníkům pestrý program s hudbou, divadlem a dalším kulturním programem.

Celé náměstí vonělo přicházejícím adventem

Mělník /FOTOGALERIE/ - Náměstí Míru patřilo první adventní víkend již tradičním Adventním trhům a rozsvěcení vánočního stromu. Všude voněl svařák a medovina. Desítky lidí využili trhy k adventnímu setkání u dobrého moku, dobrot z grilu či nadýchaných palačinek. Na náměstí byla ohniště s plápolajícím ohněm, u kterých se návštěvníci jen tak ohřívali či opékali špekáčky.

Kdo si chtěl odpočinout od vánočního úklidu, balení dárků nebo pečení cukroví, mohl se 15. prosince vydat do hospody Na Růžku v Pecínově.

OBRAZEM: Stříbrná sobota Na Růžku

Nové Strašecí - Kdo si chtěl odpočinout od vánočního úklidu, balení dárků nebo pečení cukroví, mohl se 15. prosince vydat do hospody Na Růžku v Pecínově.

Sál senomatského kulturního domu se třetí prosincovou sobotu zaplnil drobnými i většími dárky, perníčky, medem, vůní svařáku, keramikou, proutěným zbožím a dalšími a dalšími adventními lákadly.

Senomatský jarmark dýchal adventem a pohodou

Senomaty /FOTO/ - Sál senomatského kulturního domu se třetí prosincovou sobotu zaplnil drobnými i většími dárky, perníčky, medem, vůní svařáku, keramikou, proutěným zbožím a dalšími adventními lákadly. 

V brněnské tržnici na Zelném trhu lidé o víkendu nakupovali vánoční dárky na festivalu.

Brněnskou tržnici zaplavily dárky a vůně cukroví

Brno /FOTOGALERIE, VIDEO/ – Všude šustí barevný vánoční papír a zvoní dětský smích. Obojí naplňuje v sobotu dopoledne budovu tržnice na brněnském Zelném trhu. Lidé sem míří na Festival vánočních dárků za poslední inspirací pro dary tak i třeba nevšední kousky cukroví.

V DDM Benešov byla akce Vánoční tvoření z pedigu

OBRAZEM: V DDM Benešov se usilovně vyrábělo z pedigu

Benešov - „Dnes je materiál zdarma, mimořádně ho dotoval krajský úřad,“ potěšila ředitelka Domu dětí a mládeže Benešov Milada Rýdlová 15. prosince o 13. hodině účastníky vánočního tvoření z proutí zvaného pedig. 20 dětí i dospělých se pak pustilo do práce a pletlo košíčky, zvonečky, hvězdičky i tužkovníky. 

Ilustrační foto.

Desítky školáků tvrdí, že neznají les

Střední Čechy - Jaké dárky budou mít děti pod vánočním stromečkem, má většinou až do poslední chvíle zůstat překvapením - naopak překvapení na talíři by si o štědrovečerní večeři přál asi málokdo. Naznačují to čerstvě zveřejněné výsledky statistiků, kteří do škol přinášejí svůj projekt Minisčítání. A štědrovečerní večeři volili jako jednu z otázek.

Barbora Spíchalová zvítězila v kategorii Pomoc ostatním s příběhem Pro Matýska. Ocenění převzala od herečky Jitky Čvančarové.

Školáci z Trutnova uspěli v soutěži Dětský čin roku

Trutnov - Dva desetiletí žáci 5. ročníku Základní školy Mládežnická na Zelené louce uspěli v celostátní literární soutěži Dětský čin roku 2018. Barbora Spíchalová zvítězila v kategorii Pomoc ostatním s příběhem Pro Matýska. Ondřej Kvíčala vyhrál s historkou Prababička kategorii Pomoc starším lidem.

Ilustrační foto.

Lesáci varují. Přikrmování pečivem může být pro zvířata rizikové

Přikrmování pečivem může být pro volně volně žijící zvířata rizikové a původně dobrý úmysl může zvířata stát život. Pro přežvýkavce, mezi které patří například srny, jeleni, mufloni, ovce nebo kozy, je pečivo ve velkých dávkách nebezpečné. Pracovníci Lesů hlavního města Prahy loni zaznamenali úhyn tří kusů zvěře právě kvůli nevhodnému krmení pečivem, předpokládají však, že počet případů je daleko větší. Pečivo může ohrozit správný vývoj labutí a do krmítek pro zpěvné ptáky kvůli soli nepatří vůbec. Médiím to sdělila mluvčí Lesů hlavního města Prahy Petra Fišerová.

ilustrační foto

Koncert pomůže vybavit bezbariérový byt

Krajková – Adventní benefiční koncert pořádá v sobotu 15. prosince Farní charita Sokolov a Farní společenství Krajková v kostele sv. Petra a Pavla v Krajkové.

Ježíškova vnoučata nadělovala radost.

Dobrovolníci i úřady pomáhají dětem a seniorům

Nymburk – V předvánočním čase shání řada lidí dárky nejen pro své nejbližší, ale v rámci možností se snaží pomoci i těm, kteří nemohou prožívat současné chvíle tak, jak by si sami představovali. Ukázkovým příkladem je i projekt Ježíškova vnoučata, který založil Český rozhlas a jehož se chytla parta přátel kolem nymburského Hudebního klubu Mlejn.

Ilustrační foto.

Lidé před Vánoci přispívají do sbírek

Střední Čechy - Obyvatelé Středočeského kraje s blížícími Vánoci projevují větší snahu pomoci lidem i zvířatům v nouzi. Dobrý skutek můžou vykonat díky některé z mnoha vánočních sbírek. Výtěžky z nich poputují k seniorům, opuštěným psům a kočkám i lidem bez domova.

Ilustrační foto.

Vánoce v útulku

Hradec Králové - Vánoční svátky nemusí slavit pouze lidé. Zpříjemnit je můžete i zvířatům, která neměla v životě příliš štěstí.

Ilustrační foto

Florbalisté slibují svařák i zábavu

Králův Dvůr - Vánoční svátky jsou pro mnohé lidi hlavně o pohodě a dobrém jídle a pití. Někdo si ale i rád zasportuje. Město Králův Dvůr pro příznivce sportu připravilo společně s florbalovým klubem T.B.C. Vánoční den s florbalem. Ten se uskuteční v sobotu 22. prosince. Akce začne už v 9 hodin ráno a potrvá až do večera.

Vánoční soutěž se zoo o knihu.

Vánoční soutěž se zoo o knihu

Tábor – Předvánoční čas je každoročně spojen s usilovným sháněním dárků pro blízké a složitým zjišťováním, co by je nejvíce potěšilo.

Knihu pokřtili známí herci Jan Přeučil a Eva Hrušková a známá dietoložka MUDr. Kateřina Cajthamlová. A jako překvapení se hosté dočkali dortu ve tvaru knihy s obálkou Nezlomného.

Strhující román pokřtily známé osobnosti

Praha, Mělník - Spisovatelka Hana Hindráková přináší nový silný příběh z afrického prostředí, tentokrát zcela skutečný. Křest nové knihy Nezlomný proběhl toto úterý 11. prosince 2018 v rámci Afrického večera za účasti známých osobností. Večerem provedla herečka a moderátorka Tereza Kostková.

Ilustrační foto

Sotva skončil jeden florbalový svátek, už se chystá další!

Králův Dvůr - Florbalové soutěže v Česku měly v prvním prosincovém týdnu přestávku. Veškerou pozornost příznivců děrovaného míčku poutalo 12. mistrovství světa. Stejně jako minule vyhráli Finové a na Čechy zase zbyla bramborová medaile. Rozebírat se to bude ještě dlouho.

Ilustrační foto

Telefon za 7000 objednal, zaplatil, ale nedostal

Červený Kostelec - Při vánočních nákupech přes internet by lidé měli být opatrní. To už teď dobře ví i muž z Červeného Kostelce, který si před 14 dny objednal a podle zaslaných instrukcí zaplatil mobilní telefon Huawei za částku 6990 korun.

Ve středu večer navštívila klienty liblínského domova Helena Vondráčková

FOTO: Liblínští míří do pražské Lucerny

Liblín – Počet uživatelů Domova sociálních služeb v Liblíně dramaticky klesne. V pátek odpoledne se totiž desítky obyvatel tohoto zařízení vydají do Lucerny v centru hlavního města. Pozvala je sem patronka zařízení Helena Vondráčková na vánoční koncert.

Truhlářská ulice před rekonstrukci a slavnostní otevření.

Truhlářská ulice v Písku je opět otevřená

Písek - Předvánoční dárek v podobě dokončení rekonstrukce Truhlářské ulice dostali obyvatelé sídliště Jih. Po pěti měsících se Truhlářská ulice ve čtvrtek opět otevřela pro motoristy a chodce.