Kreativ

ŠTÍTEK: dar

Vánoční trhy na Karlově náměstí v Třebíči.

OBRAZEM: Vánoční trhy na Karlově náměstí pokračují, vyvrcholí v sobotu

Třebíč - Tradiční vánoční trhy na Karlově náměstí v Třebíči pokračují. Potrvají do soboty do 22. prosince. Příchozí se můžou zahřát u stánků s oblíbenými zimními nápoji jako je punč, svařák či medovina. Koupit mohou poslední dárky pod stromeček a od čtvrtka 20. prosince i vánočního kapra.

Ženský tým Jedovaté Rumělky věnoval pod stromeček 35 speciálně ušitých polštářků pro chirurgické oddělení.

Jedovaté Rumělky podpořily ženy po operaci prsu

Havlíčkův Brod - Psychická podpora, úsměv, i to je velmi důležitá pomoc pro nemocné pacienty. O to více, když žena podpoří nemocnou ženu po operaci prsu, třeba polštářkovým srdcem a trochou svého času.

Koncert si přišlo vychutnat sto padesát diváků.

Adventní koncert „vydělal“ dětskému oddělení deset tisíc korun

Nové Město na Moravě - Dalších deset tisíc putuje na konto nového dětského oddělení Nemocnice Nové město na Moravě. Adventní koncert Brněnského rozhlasového orchestru lidových nástrojů (BROLN), který uspořádalo nemocniční zařízení, totiž přilákal nečekané množství diváků. Do podkroví Horácké galerie jich dorazilo sto padesát.

Skalenský hrad Vildštejn.

Na hradě zněl čardáš

Skalná - Třetí adventní neděle na nádvoří hradu Vildštejn ve Skalné se nesla v hudební režii skupiny Šarkani.CZ.

Letošním stotisícím návštěvníkem Hornického muzea Příbram se stala Vanesa Žižková ze ZŠ Kolovraty.

OBRAZEM: Hornické muzeum opět přivítalo stotisícího návštěvníka

Příbram - Hornické muzeum ve středu 19. prosince přivítalo svého letošního návštěvníka s pořadovým číslem sto tisíc. Stala se jím Vanesa Žižková z první třídy Základní školy Kolovraty, která se společně se svými spolužáky a učitelkami přijela podívat na vánoční program Hornického muzea Příbram s názvem Štědrovečerní šichta v Prokopské štole.

Šneci.

Zpestřete si Štědrý den šnečími specialitami v nové Bistrotéce Valachy

Zkraťte si čekání na Ježíška neobvyklým gurmánským zážitkem. Nová Bistrotéka Valachy, která se v těchto dnech otevřela ve zrekonstruovaném Obchodním domě Zlín, chystá na 24. prosince speciální lahůdku pro všechny, kteří si tento den chtějí zpříjemnit gurmánským zastavením v duchu tradic první republiky.

Florbalem pomohli nemocnému. A navíc v prodloužení Lípa vyhrála nad Ostravou 6:5.

FOTO: Florbalisté rozdávali body i radost

Česká Lípa – Poslední letošní domácí utkání českolipských florbalistů mělo už tradičně charitativní rozměr. Zatímco na hřišti probíhal lítý boj o body s Ostravským FBC, v hledišti se „kopalo“ za dobrou věc.

Dvě dobrovolnice Martina Tovaryšová a Edita Jemelková uspořádaly i letos sbírku pro pacienty Léčebny dlouhodobě nemocných v Přerově.

Klobouk dolů. Dvě dámy uspořádaly sbírku pro nemocné seniory

Balíčky s kosmetikou, přezůvky, deky a polštáře, ale i audioknihy nebo něco k zakousnutí. Věci, které moc nestojí, ale pacientům léčebny dlouhodobě nemocných udělají neobyčejnou radost. Dvě dobrovolnice Martina Tovaryšová a Edita Jemelková uspořádaly i letos sbírku věcí, kterou předají ve čtvrtek pacientům přerovské nemocnice.

Eva Ortová s dcerou během letošní Národní potravinové sbírky.

Eva Ortlová: Každý se někdy může dostat do situace, kdy potřebuje pomoct

Česká Lípa /ROZHOVOR/ – Nejen o Vánocích se najdou lidé, kteří všemožnými způsoby pomáhají druhým. Doslova zasvětit svůj život potřebným se před osmnácti lety rozhodla zakladatelka a ředitelka Farní charity v České Lípě Eva Ortová. Díky jejím kolegům a nejrůznějším dárcům se jí za tu dobu podařilo vybudovat komplexní síť sociálních služeb nejrůznějšího zaměření.

Soutěž o L.O.L. Surprise Dekodér s panenkou.

Vánoční soutěž s Deníkem!

Zapojte se s námi do soutěže a vyhrajte jednu ze tří L.O.L. Surprise Dekodér s panenkou – 15 dáírků jako odměna pro všechny akční slečny.

V rakovnické hasičské stanici se uskutečnilo slavnostní předávání zásahového vozu RZA. Nechyběla ani ukázka nasazení nového vozidla při likvidaci požáru a následným vyproštěním osoby z havarovaného automobilu.

Předčasný dárek pro rakovnické hasiče stál více než dva miliony

Rakovník /FOTOGALERIE/– Rakovničtí hasiči si nadělili předčasný vánoční dárek. Je jím rychlý zásahový automobil (RZA), který byl pořízen za 2 123 550 Kč. V úterý odpoledne se na stanici HZS uskutečnilo jeho slavnostní zařazení do vybavení rakovnické jednotky, které bylo spojeno s ukázkou hasičského zásahu.

Nelly Řehořová

Zpěvačka a superhrdinka Nelly Řehořová se rozhodně nenudí

Police nad Metují - Jak to dělá, že to v sedmnácti všechno zvládá? Poslední dobou jde z práce do práce a mohlo by se zdát, že si toho na sebe bere hodně. Opak je pravdou. Řeč je o nadějné zpěvačce a herečce Nelly Řehořové, která pochází z Police nad Metují.

Pracovníci Foxconnu nadělovali v Domově Barbora v Kutné Hoře.

OBRAZEM: Pracovníci Foxconnu nadělovali v Domově Barbora

Kutná Hora - Vánoční nadílky se v Domově Barbora v Kutné Hoře ujali zaměstnanci společnosti Foxconn s výkonnou ředitelkou Jitkou Kratochvílovou. Dárci měli možnost si předem vybrat některý z dárků, které si klienti přáli. Pod stromečkem tak nakonec byla velmi bohatá nadílka.

Návštěva u opuštěných seniorů v domově U Kostelíčka. Dárky přinesli i vojáci z pardubického letiště.

S dárky za opuštěnými seniory

Pardubice – Do domova seniorů U Kostelíčka v Pardubicích zamířili včera s dárky dobrovolníci, ale i vojáci. Ti se připojili k projektu Vánoce pro seniory organizace Bethany - Dům pomoci, která opuštěné seniory přišla před Vánocemi obdarovat.

Mládě hrocha ve dvorském safari parku.

Ve dvorském safari parku se narodilo mládě hrocha

Dvůr Králové nad Labem - Po téměř třiceti letech se ve východočeském safari parku opět narodilo mládě hrocha. Váží mezi 25 až 30 kilogramy, pohlaví zatím není známé. Podle odhadů k němu zřejmě brzy přibude další.

Stromeček splněných přání

Stromeček splněných přání je tu

Hradec Králové - Tradiční charitativní akce Stromeček splněných přání přinese i o letošních Vánocích radost do azylového domu, do Domova pro matky s dětmi v Hradci Králové na Pouchově.

Novopačtí dobrovolní hasiči převzali nový vůz za více než šest milionů korun.

OBRAZEM: Hasiči si převzali vánoční dárek

Nová Paka /FOTO/ - Téměř sedmimilionový dar převzali před Vánoci dobrovolní hasiči v Nové Pace. Na Masarykově náměstí si slavnostní událost přišla užít i veřejnost. Automobil Tatra s kompletním vybavením vyrobila firma Kobit.

Joel Kayamba - Ilustrační foto.

Dojatý Joel Kayamba se loučil: Opava mi zůstane navždy v srdci

Sice strávil v Opavě necelé dva roky, přesto zanechal Joel Kayamba (26) ve slezské metropoli hlubokou stopu. Skvělými kousky bavil diváky, rozhodoval zápasy, klubu vydělal miliony a zapojil se také do řady charitativních projektů. Sobotní zápas s Mladou Boleslaví byl jeho poslední v opavském dresu. V jarní části už bude „válet“ za plzeňskou Viktorii.

Nový dopravní terminál v Moravské Třebové.

MHD v Moravské Třebové funguje dva měsíce. Čekají ji změny

Moravská Třebová - Předvolební dárek v podobě městské hromadné dopravy nadělila obyvatelům Moravské Třebové bývalá radniční koalice. Do provozu byla MHD uvedena pouhé čtyři dny před komunálními volbami spolu s nově rekonstruovaným dopravním terminálem v prostoru vlakového přednádraží.

Janek Ledecký.

Janek Ledecký: První vánoční koncert jsem měl už před 22 lety

Ústí nad Labem - O svátcích má Ledecký oproti svým hudebním kolegům výhodu. Vánoční album "Sliby se maj´plnit o Vánocích" se mu před 22 lety povedlo tak, že ho musí zahrát vždy celé, což je mimořádné. V Ústí v Severočeském divadle tomu v pondělí 17. prosince nebude jinak…