Kreativ

ŠTÍTEK: dar

Na Božím Daru na Karlovarsku tradičně funguje Ježíškova pošta.

Ježíškova pošta rozeslala skoro 315 kilo zásilek

Boží Dar – Populární krušnohorská Ježíškova pošta na Božím Daru bilancovala. Výsledek? Od 1. prosince do 23. prosince byly v poštovně a infocentru na Božím Daru orazítkovány kilogramy vánoční pošty.

Ilustrační foto.

Do úspěšné sbírky se zapojili i školáci z Úlibic

Úlibice – Sedmý ročník celostátní předvánoční sbírkové akce Krabice od bot přinesl rekordní počet obdarovaných dětí i obrovský zájem veřejnosti. Mezi děti z chudých rodin letos pod vánoční stromečky putovalo dvacet osm tisíc dárků.

Povánoční slevy a výprodeje v Praze 27.prosince.

Před svátky lidé rekordně utráceli. Evergreenem Vánoc je elektronika

Nákupní centra se po třídenní pauze znovu zaplnila. Obchodníci spustili povánoční výprodeje a řada lidí vyrazila utrácet dárkové poukázky i peníze, které našla pod stromečkem. Na slevy lákají také internetoví prodejci. Stejně jako kamenné obchody přitom hlásí, že letošní předvánoční nákupy jim přinesly rekordní tržby.

Ilustrační fotografie.

Lákadlem Smetanovy Litomyšle bude ruská sopranistka

Litomyšl – Dárek dostali mecenáši Smetanovy Litomyšle již před svátky. Festival pro ně připravil setkání, jehož součástí byl nejen koncert harfistky Jany Bouškové a houslisty Josefa Špačka, ale také představení předběžné verze programu 61. ročníku festivalu, tzv. „dramaturgova výběru“.

Ilustrační foto.

Psy děsí petardy. Miláčka pak lze nalézt díky aplikaci

Nymbursko - Oslavy konce roku plné hlučných ohňostrojů a petard netěší především pejskaře. I přes veškerá opatření se každoročně se v tomto období zaběhne nejvíc psů, a to jak ve městech, tak na vesnicích. Někteří končí v útulcích, jiní na ulici a zdaleka ne všechny se podaří vrátit jejich majitelům. Ti pak hledají způsoby, jak svého mazlíčka vypátrat co nejrychleji.

Dárky pod stromečkem. Ilustrační foto.

Netrefili jste vánoční dárek? Do půlky ledna máte čas na výměnu

Možnost vrátit či vyměnit nevhodný vánoční dárek nabízí stále víc prodejců, většinou to umožňují do půlky ledna. Zboží musí zůstat nenošené, nepoškozené a v původním obalu. Obchody tuto službu nabízí nad rámec svých zákonných povinností. V případě nákupu zboží přes internet je možné jej ze zákona vrátit do 14 dnů bez uvedení důvodu.

Z utkání Havířov (v bílém) - České Budějovice.

Povánoční dárek. AZ doma vynuloval Budějovice

Havířov /FOTO, VIDEO/ – Tři dny po štědrovečerní večeři přivítali hokejisté Havířova jednoho z prvoligových favoritů z Českých Budějovic. Výsledek všechny domácí fanoušky potěšil.

KreBul Prachatice. Ilustrační foto

KreBul se snu nevzdá

Prachatice – Mají peníze, chuť i projekt. Přesto k letošním Vánocům prachatický KreBul, nezisková organizace, svůj nejhezčí dárek nedostal. Marně shání stavební firmu, která by pomohla ke splnění dalšího snu, a to výstavbě komunitního centrav domě Na Křižovatce v Prachaticích, ve kterém KreBul, o.p.s. sídlí.

Povánoční slevy a výprodeje v Praze 27.prosince.

Mobily, kabáty i kosmetika jsou po Vánocích ve výprodeji. Pozor na falešné slevy

Ve čtvrtek začala i v pražských obchodech hlavní vlna oblíbených povánočních výprodejů. Otevřely se i velké kamenné prodejny, které musely být ze zákona od poledne Štědrého dne zavřené. Obchodníci se snaží slevovými akcemi znovu přilákat zákazníky a zbavit se tak zásob sezonního zboží. Odborníci však varují před fiktivními slevami.

Povánoční slevy a výprodeje v Praze 27.prosince.

Mobily, kabáty i kosmetika jsou po Vánocích ve výprodeji. Pozor na falešné slevy

Ve čtvrtek začala hlavní vlna oblíbených povánočních výprodejů. Otevřely se i velké kamenné prodejny, které musely být ze zákona od poledne Štědrého dne zavřené. Obchodníci se snaží slevovými akcemi znovu přilákat zákazníky a zbavit se tak zásob sezonního zboží. Odborníci však varují před fiktivními slevami.

Jaké by to byly Vánoce bez stromečku. V novém domově si ho Anna Heřmánková, Klaudie a Ladislav pěkně ozdobili.

První Vánoce ve vesničce

Karlovy Vary – Vánoce jsou pro většinu lidí výjimečnou událostí, ty letošní pak byly pro Annu Heřmánkovou ještě mimořádnější.

Většina střel Králova Dvora končila na gólmanovi hostí.

V Králově Dvoře naděloval Santa Claus i florbalový soupeř

Králův Dvůr - Celá sobota byla v králodvorské sportovní hale ve znamení florbalu. Dopoledne patřilo dětem, které si mohly vyzkoušet, o čem že ten florbal vlastně je. Odpoledne následoval zápas 14. kola národní ligy. Při nástupu mužstev překvapil slušně zaplněnou halu příjezd sobího spřežení se samotným Santa Clausem, který fanouškům naděloval florbalové dárky.

Ilustrační foto.

Ježíšek nepřinesl správné dárky. Rozezlený devítiletý chlapec zavolal policii

Mnoho dětí zažije ten pocit zklamání, když roztrhne papírový obal vánočního dárku a uvnitř najde hračku, kterou nechtěl, nebo dokonce nenáviděné oblečení. Devítiletého chlapce ze severu Německa však špatný výběr rozzuřil natolik, že na Štědrý den zavolal na tísňovou linku a policie na místo skutečně přijela. O případu informovaly agentury DPA a AFP.

Čivava. Ilustrační foto

Stovka čivav, stádo koní i bunkr. To vše letos prodával stát

Zhruba stovku čivav, stádo koní, několik tun měděného drátu a řadu dalších neobvyklých věcí prodal letos Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM). Mezi věcmi, které připadly státu z pozůstalostí bez dědiců nebo propadly z trestné činnosti, byly i nemovitosti a umělecké předměty. ČTK to řekl mluvčí ÚZSVM Radek Ležatka. Od února začal úřad používat elektronický aukční systém, o nabídky v něm byl velký zájem, dodal.  

Hornické muzeum Příbram - ilustrační foto

Sto tisíc návštěvníků zlákaly doly už jedenáctým rokem

Příbram /FOTOGALERIE/ - Netradiční předvánoční dárek dostala o předposlední prosincové středě školačka z pražské Základní školy Kolovraty. Žákyně tamější první třídy se stala jubilantkou: stotisící návštěvnicí dolu Anna Hornického muzea Příbram.

V Bohuňovicích hořela dvoupatrová dřevostavba

VIDEO: V Bohuňovicích hořela dvoupatrová dřevostavba

Rozsáhlý požár dvoupatrové dřevostavby v Bohuňovicích na Olomoucku si v úterý v nočních hodinách vyžádal zásah šesti jednotek hasičů. V objektu v době požáru nikdo nebyl, takže naštěstí nedošlo k žádnému zranění osob. Nájemci zde však provozovali líheň drůbeže a předpokládá se, že při požáru zahynulo několik slepic.

Česko zpívá koledy na Staroměstském náměstí.

Druhý svátek vánoční připomíná památku sv. Štěpána, je i dnem koled

Dnes je druhý svátek vánoční, který připomíná památku prvního křesťanského mučedníka svatého Štěpána. Podle legendy položil život za víru v Krista. Dnešek je zároveň dnem koled a vánočních zvyků. V minulosti se v tento den chodilo koledovat a například sedláci si dávali v kostelích světit osivo.

Pejskům i kočkám vybrali granule, maso, pamlsky i hračky.

Pejskům i kočkám vybrali granule, maso, pamlsky i hračky

Lanškroun – Jednačtyřicet psů a devatenáct koček aktuálně přebývá v lanškrounském psím útulku Caniscentrum. Ten se nachází v Dolním Třešňovci v areálu zemědělské školy a právě sem zamířily v sobotu desítky návštěvníků, aby v tradiční akci Štěkání a mňoukání na Ježíška přinesli opuštěným psům i kočkám vánoční nadílku.

Štědrovečerní mše v kostele Nejsvětější Trojice ve Zdounkách.

Zdounecký kostel na Štědrý večer zaplnili věřící

Nazdobené rozsvícené vánoční stromečky, rozbalené dárky a rodinnou pohodu opustili na Štědrý večer také věřící ve Zdounkách na Kroměřížsku, aby si na slavnostní bohoslužbě připomněli a oslavili narození Ježíše Krista.

Opuštění psi v lyském útulku dostali nadílku na Štědrý den dopoledne.

OBRAZEM: Psi z lyského útulku dostali pod stromeček dobroty

Lysá nad Labem - Kdo projížděl na Štědrý den dopoledne přes Lysou, musel nutně získat dojem, že se ve městě chystá jakási demonstrace. Celé průvody lidí šly přes město k jedinému cíli. Tím byl psí útulek, kde se konala už tradiční akce, při níž návštěvníci dorazí s dárky pro opuštěné čtyřnohé miláčky. Někteří je krmí rovnou na místě.

K Vánocům v krnovském kině Mír tradičně patří štědrovečerní pohádka. V pondělí 24. prosince se kino Mír zaplnilo rodinami, které přišly na pohádkou Úžasňákovi II.

Štědrovečerní pohádka a Čerstvá krev z Krnova

/FOTOGALERIE/ K prosincovému programu krnovského kina Mír tradičně patří pohádka na Štědrý den a přehlídka mladých filmařů Čerstvá krev z Krnova. Štědrý den v pondělí 24. prosince kino Mír nabídlo pohádkou Úžasňákovi II., aby to dětem rychleji uteklo, než přijde na řadu kapr a rozbalování dárků.

Stovky lidí se rozhodli strávit Štědrý den ve společnosti zvířat v brněnské zoo. Dívali se, jak tygři dostali vánoční stromeček i krabici s překvapením. Lachtan si dal ryby. Lidé si vánoční atmosféru užili třeba díky perníčkům.

Dárek pro tygra na Vánoce? Místo masa dostal levanduli

Brno /FOTO, VIDEO/ – Davy lidí se tísní u skla pavilonu výběhu tygrů. Ti pomalu obcházejí kolem do kola a už cítí, že toto ráno je speciální. I zvířata totiž v brněnské zoo dostávají na Štědrý den dárky.