Kreativ

ŠTÍTEK: dar

Policisté dohlížejí na bezpečnost na sjezdovkách na Šumavě.

Na svazích dohlížejí policisté na bezpečnost

Šumava – Během zimní sezony nejsou na sjezdovkách na Šumavě vidět jen lyžaři, ale také policisté, kteří dohlížejí na bezpečnost. Provozovatelé areálů to vítají, návštěvníci jsou ukázněnější.

Chodník Sedlec - Kaňk.

Chodník Sedlec - Kaňk je otevřený, hotový ale není

Kutná Hora /FOTOGALERIE/ - Stezka pro chodce a cyklisty, která spojuje Sedlec a Kaňk, byla otevřena krátce před koncem uplynulého roku. Mnozí zajásali, jiní projektu vyčítají nedostatky a navýšení ceny stavby.

Zástupci společnosti Severočeské doly předali 14. ledna 2019 v Praze Národnímu muzeu sbírku zkamenělé třetihorní flóry a fauny, která se po desítky let nacházela při těžbě v severních Čechách.

Doly Bílina ukrývaly unikátní sbírku zkamenělin. Dostalo ji Národní muzeum

/FOTOGALERIE/ Za dva týdny a pár dní k tomu se historická budova Národního muzea uzavře kvůli finální kolaudaci po rozsáhlé rekonstrukci. Toto pondělí však v dominantě pražského Václavského náměstí došlo k symbolickému předání sbírky zkamenělin třetihorní flóry a fauny z dolů Bílina. Národní muzeum tento jedinečný dárek dostalo k loňskému 200. výročí od založení od Severočeských dolů.

Ježíškova vnoučata nadělovala radost.

Lidé s dobrým srdcem mohou být stále Ježíškovými vnoučaty

Děčínsko – Splnit přání seniorům mohou stále lidé pomocí celorepublikového projektu Ježíškova vnoučata. Na webu projektu si mohou lidé, kteří by rádi udělali dobrý skutek, vyhledat, která vánoční přání je ještě možné seniorům z různých koutů republiky vyplnit.

První čokoládový festival na Nymbursku se konal v prosinci 2017 v poděbradském Kongresovém centru na kolonádě.

Čokoládový festival potěší děti i dospělé

Lysá nad Labem – Poslední lednový víkend bude na lyském výstavišti opravdu sladký. Uskuteční se tu akce, která bude mít v těchto prostorách premiéru. A kromě dospělých na ni určitě rádi zavítají i děti. Konat se bude totiž Čokofestival.

Příbramští volejbalisté zavítali mezi děti v březnické škole.

Příbramští volejbalisté navštívili březnickou školu

Březnice - Vznik volejbalového kroužku na základní škole v Březnici byl jedním z cílů návštěvy hráčů příbramských volejbalistů, kteří hrají volejbalovou extraligu, mezi jejími žáky. „Akce se konala z podnětu jejich manažera Miroslava Peterky jako motivační program pro vznik kroužku, takzvaného Barevného volejbalu na naší škole,“ prozradila jedna z březnických učitelek Ivana Ševrová.

Ilustrační foto

Vyzkoušejte hokejový talent svého dítěte

Beroun - Máte doma nadaného sportovce? Baví ho hokej? Tak neváhejte. V pondělí 21. ledna od půl čtvrté budou mít všechny děti bez rozdílu dovednosti bruslení jedinečnou možnost vyzkoušet si zdarma, jaké to je být hokejistou.

BK Olomoucko v útoku. Ilustrační foto

Oslabené Olomoucko na Nymburk nemělo, padlo o 20 bodů

Utkání nejvyšší basketbalové soutěže mužů mezi celky Nymburka a BK Olomoucko bylo spíše poklidné. Od druhé čtvrtiny jeho vývoj kontrolovali favorizovaní domácí. K vítězství o dvacet bodů 96:76 nejvíce pomohla vyšší úspěšnost střelby z pole, hlavně zpoza trojkového oblouku.

Basketbalisté Nymburka (v bílém) vyhráli na své palubovce nad týmem Olomoucka o dvacet bodů.

Peterka oslavil 24. narozeniny. Na palubovce strávil 24 minut a dal 24 bodů

Nymburk /FOTOGALERIE/ - Utkání nejvyšší basketbalové soutěže mužů mezi celky Nymburka a BK Olomoucko bylo spíše poklidné. Od druhé čtvrtiny jeho vývoj kontrolovali favorizovaní domácí. K vítězství o dvacet bodů 96:76 nejvíce pomohla vyšší úspěšnost střelby z pole, hlavně zpoza trojkového oblouku.

Ilustrační foto.

Plesová sezona na Mladoboleslavsku vrcholí

Mladá Boleslav - Tři králové jsou nenávratně pryč. S jejich odchodem nastala doba plesů. Zábavu a juchání si lidé budou užívat mnohde až do dubna. Hlavními plesovými měsíci jsou ale většinou leden a únor.

Malý Jakub se narodil v jilemnické porodnici a stal se prvním chlapečkem, který přišel na svět v roce 2019 v Libereckém kraji.

První miminko roku má hejtmanův zlatý dukát

Jilemnice – Hejtman Libereckého kraje Martin Půta a místostarosta Jilemnice Vladimír Vinklář přišli přivítat na světě malého Jakuba, který se stal prvním chlapečkem, narozeným v roce 2019 v Libereckém kraji.

Divadelní přednáška

Přednáška na téma senioři bez nehod

Strakonice - Infocentrum pro seniory, rada seniorů a městské kulturní středisko připravily divadelní přednášku na téma SENIOŘI BEZ NEHOD, která se bude konat v pondělí 14. ledna v Rytířském sále strakonického hradu od 13 hodin.

Medvědice Airina je v nejlepších letech.

Medvědice slaví

Borovany – V Zoologické zahradě Dvorec nedaleko Borovan se bude slavit. Samice medvěda hnědého, medvědice Airina, totiž v sobotu 12. ledna oslaví 23. narozeniny.

Na Vánoce si Iveta Hlobilová připravila několik dárků. Řadu z nich sama vyrobila, ve městě je vyhlášenou šperkařkou. O to víc jí píchlo u srdce, když den před Štědrým dnem zjistila, že všechny přichystané dárky skončily vyhozené v podzemním kontejneru.

Zažila vánoční zázrak. Omylem vyhozené dárky zachránil ochotný popelář

Znojmo - Na Vánoce si Iveta Hlobilová ze Znojma připravila několik milých dárků. Řadu z nich sama vyrobila, ve městě je vyhlášenou šperkařkou. O to víc jí píchlo u srdce, když den před Štědrým dnem zjistila, že všechny přichystané dárky skončily vyhozené v podzemním kontejneru v centru města.

ilustrační foto

Vydejte se na keramické tvoření

Týniště nad Orlicí - Kdo neví, jak by ve středu naložil s volným časem, může zamířit do Domu dětí a mládeže v Týništi nad Orlicí.

Tito dva chlupáči stále čekají na své majitele. Fenka (světlá) – mladá kříženka severského plemene – pobíhala po Medardu. Starý chundelatý voříšek byl nalezen v Dolním Rychnově.

Útulky se často plní uprchlíky a "vánočními dárky"

Sokolov – Lekl se petardy a utekl. Pomozte, prosím, s hledáním. Podobných zpráv jsou zejména před silvestrem a po něm plné sociální sítě. Se psy, kteří se lekli a utekli, a také s takzvanými nechtěnými vánočními dárky má bohaté zkušenosti i Záchytné zařízení pro zvířata Městské policie Sokolov na Vránově.

Exekuce. Ilustrační foto.

Půjčka na dárky? Nakonec může hrozit i exekuce

Jižní Morava /ANKETA/ – Na novou pračku, kterou koupil na dluh jako vánoční dárek, si před svátky musel půjčit Jaroslav Hanák z Hustopečí, který žije jen s matkou. Tvrdí, že dluh bez potíží splatí. „Celou pračku bych z platu nepořídil, proto jsem si půjčil pět tisíc korun. Zbytek jsem doplatil. Splácet budu pět set korun měsíčně, což si můžu dovolit,“ uvedl muž. Je tak jedním z mnoha lidí, kteří si loni vzali menší půjčku na vánoční dárky.

Ilustrační foto

Nevhodný vánoční dárek? Lidé mohou vrátit i sestavený nábytek

Jižní Morava – V dobré víře se snaží potěšit své blízké, ne vždy se ale trefí. Lidé tak pod vánočním stromečkem najdou špatnou velikost oblečení nebo třeba přebytečnou elektroniku. V některých obchodech špatně zvolený dárek vrátí ještě dlouho po Vánocích, jinde jsou prodejci po uplynutí lhůty k vrácení zboží neúprosní.

Jan Schneider

Glosa Jana Schneidera: Vodní přípitek

Mnoho různých přání bude v těchto dnech vysloveno. Já vám popřeji vodu. Ani málo, ani moc, ale dobrou míru! Též přeji umění hospodařit s vodou.

Pláž Járy Cimrmana v Chlumci nad Cidlinou.

„Trénoval jsem celý rok, ale pod teplou sprchou"

Chlumec nad Cidlinou /FOTO/ - Je sobota odpoledne, sníh sice po oblevě zmizel, ale teploměr ukazuje jen pár stupňů nad nulou. Množství lidí na nábřeží v Chlumci nad Cidlinou dává tušit, že se tu něco děje.

Házenkářky DHC Sokol Poruba o Vánocích potěšily a především překvapily děti z Dětského domova Vyzina.

Dětský domov Vizina fandí házené

Házenkářky DHC Sokol Poruba dělají radost nejen svým fanouškům ale o Vánocích potěšily a především překvapily děti z Dětského domova Vizina.

Tři krále si připomněly i děti, které si v sobotu užívaly čerstvý sníh na lyžích.

Mudrci z východu lyžovali na Lipně

Lipno nad Vltavou – Vyjely si za čerstvým sněhem a sportováním na Kramolín. Nakonec si stihly zalyžovat i připomenout tradici Tří králů.

Tříkrálová sbírka ve Valašském Meziříčí

My Tři králové, jdeme k vám..., neslo se Valašským Meziříčím

Marie Olejníková z Hrachovce u Valašského Meziříčí byla u toho, když se zde Tříkrálová sbírka v roce 2001 konala poprvé. „Zpočátku jsem chodila na koledu se sestrami, později se svými dětmi. Dvě starší dcery už mají vlastní skupinu, letos doprovázím sedmiletého syna Honzíka, který si přibral kamaráda a svou sestřenici. Takže začínám nanovo s těmi malými,“ usmívá se pravidelná účastnice tříkrálových pochůzek.

Bodyčko, které darovala domažlická porodnice vánočním novorozencům.

Porodnice obdarovala novorozence

Domažlice – Maminkám a jejich nově narozeným miminkům věnovala domažlická porodnice malý dárek, kterým je slušivé bodyčko s logem Domažlické nemocnice.

Hokejisté Liberce porazili Mladou Boleslav.

Prokletí liberecké arény provází Bruslaře i v novém roce

Liberec – Hokejisté Liberce porazili pod Ještědem Mladou Boleslav už posedmnácté v řadě a sobotní výhra 4:1 před vyprodaným hledištěm je vynesla do čela extraligy. Svému trenérovi Pešánovi tak darovali tříbodový dárek k jeho 41. narozeninám.

Ole Gunnar Solskjaer

Miláček fanoušků Solksjaer zvedl United a nehodlá odejít

Norský hrdina se vrátil zpátky na místo činu. A hned se dějí věci. Ole Gunnar Solksjaer, který patřil k útočným žolíkům Alexe Fergusona na přelomu tisíciletí, navlékl místo kopaček manažerské sako a snaží se vytáhnout United z bryndy. Z prvních dojmů přímo tryská optimismus.

Koncert učitelů ZUŠ k 80. výročí školy v Porotním sále jičínského zámku.

Učitelé muzicírovali na zámku

Jičín /FOTO/ - Základní umělecká škola J. B. Foerstera slaví letos osmdesát let od svého založení. Oslavy uvedl páteční koncert učitelů v Porotním sále zámku.\