Kreativ

ŠTÍTEK: dar

Exekuce. Ilustrační foto.

Vánoční dárky na dluh. Zbytečné půjčky končí často exekucí

Češi loni plánovali utratit za vánoční dárky v průměru okolo 7500 korun a lidé v produktivním věku dokonce až devět tisíc korun. Vyplývá to z průzkumu společnosti ppm factum. Přibližně pětina domácností pak nemá na dárky dostatek hotovosti, a proto si na Vánoce peníze půjčují. Jen za poslední tři měsíce minulého roku si u bank domácnosti vypůjčily na spotřebu 5,7 miliardy korun. Jenže řada z nich nebude schopna půjčky splácet a patrně se dostane do velkých finančních problémů.

Spa hotel Lanterna.

Pošli zamilovaný vzkaz a vyhraj pobyt z říše snů

Potěšte svou milovanou polovičku na Valentýna exkluzivním dárkem. Soutěžte s Deníkem o pobyt pro 2 osoby na 1 noc ve Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích v Beskydech – v luxusním apartmá Suite Spa s vlastním krbem a vířivkou, se snídaní, večeří a neomezeným vstupem do wellness.

Nalezené a vrácené kufry plné dárků pro děti.

Víle z Pohádkového lesa ukradli kufry s dárky pro děti

Sadská /FOTO/ - Takový případ místní policisté snad ještě nevyšetřovali. V případu totiž jako okradená figuruje víla, svědky jsou různé pohádkové postavičky a děti. A zloději? Členové místní komunity, kteří se okradené víle chodili vysmívat s kradenými dárky pro všechny děti. Ale jak už to v pohádkových příbězích bývá, přinesl i spousty dobra a šťastný konec.

Mahučichová dala Hustopečím rekordní dárek ke dvacetinám závodu

Mahučichová dala Hustopečím rekordní dárek ke dvacetinám závodu

Hustopeče – Největší hvězdou mítinku měla být původně Ukrajinka Julia Levčenková, stříbrná medailistka z posledního mistrovství světa. Ta nakonec zvolila jiný program přípravy na letošní vrcholné akce, ale její dvě krajanky ji nahradily opravdu parádně. Teprve sedmnáctiletá Jaroslava Mahučichová vytvořila výkonem 199 centimetrů nový juniorský světový rekord. Z vítězství se ovšem neradovala, protože se stejným nejlepším výkonem byla na pokusy lepší čyřiadvacetiletá Kateryna Tabašnyková.

Pomáhat se rozhodli dva kamarádi ze Spartaku Příbram. Vytvářejí charitativní akce, v rámci kterých budou podporovat občany z Příbrami a okolí v těžkých životních situacích.

Sbírka hraček pro nemocné děti odstartovala

Příbram - Pomáhat se rozhodli dva kamarádi ze Spartaku Příbram. Po prosincové návštěvě v příbramské nemocnici v léčevbě dlouhodobě nemocných, kde předali dárky a svojí přítomností potěšili osamocené lidi, se rozhodli uspořádat sbírku pro dětské oddělení v Oblastní nemocnici Příbram.

Do kin vstoupí unikátní filmový dokument o Kometě

Do kin vstoupí unikátní filmový dokument o Kometě

Brno – Nová fakta o zlomových okamžicích v historii klubu, nečekané souvislosti, unikátní archivní materiály i ze soukromých archivů a pohledy do jinak pečlivě střeženého zákulisí šatny. Po lednové jízdě Kometa Expresu do Vítkovic přichází Kometa Brno s dalším dárkem pro fanoušky.

Tak jako každý rok, i letos kulturní dům v Zibohlavech ožije hasičským plesem.

Koná se tradiční zibohlavský ples

Zibohlavy – V sobotu bude Kulturní dům v Zibohlavech patřit tradičnímu hasičskému plesu. Tančit se bude od 20 hodin pod taktovkou kapely Wječná Žízeň.

Lednové Vítání občánků na rakovnické radnici.

Na radnici letos poprvé přivítali rakovnické občánky

Rakovník /FOTOGALERIE/ – Rakovnická radnice hostila ve čtvrtek 24. ledna první novoroční Vítání občánků. Slavnostní akt tradičně zahájila matrikářka městského úřadu Jana Halmlová. „Dělám to už od roku 2000 a pokaždé jsem nadšená,“ svěřila se Rakovnickému deníku.

Členové FK Pelhřimov zamířili na dětské oddělení nemocnice s dary už loni před Vánocemi.

Pelhřimovští fotbalisté kolektivně darují krev. Všichni budou prvodárci

Pelhřimov – Pelhřimovští fotbalisté, členové klubu FK Pelhřimov, prohlubují spolupráci s pelhřimovskou nemocnicí. Ve středu dopoledne zamíří skupina sportovců na transfuzní oddělení, které je jedním z pracovišť Nemocnice Pelhřimov, s cílem kolektivně darovat krev. „Předběžně se bude jednat o asi patnáct zájemců, všichni jsou prvodárci,“ doplnila informaci mluvčí Nemocnice Pelhřimov Petra Černo.

Kladno volejbal. cz – Euro Sitex Příbram  3:2,  EL volejbalu, Kladno, 20. 1. 2018

Uvíznou Kocouři opět v orlích spárech?

Kladno - Sportovní hala v Neratovicích bude ve čtvrtek hostit odvetu čtvrtfinále Českého poháru volejbalistů (18.00). Duel bude zároveň dárkem obou klubů k sedmdesátinám neratovického volejbalu.

Ilustrační foto

Začíná Týden hokeje pro děti

Hradec Králové - Jaké je to být hokejistou? Děti, které by si to chtěly vyzkoušet, mají jedinečnou možnost. Právě ve čtvrtek začíná v královéhradecké ČPP Aréně Týden hokeje, který pořádá HC Mountfield HK ve spolupráci s Českým hokejem.

Čtyři stovky plyšáků dětem dovezl kapitán hokejistů z Moravských Budějovic Ladislav Rytnauer.

OBRAZEM: Děti byly zasypány plyšáky

Jihlava, Moravské Budějovice – Čtyři stovky plyšáků. To byl dárek, který v pátek 18. ledna dovezl do jihlavské základní školy na Jungmannově ulici kapitán druholigových hokejistů Moravských Budějovic Ladislav Rytnauer.

Sál Novostrašeckého kulturního centra se v úterý večer zaplnil do posledního místa. Koncertoval zde Václav Neckář se skupinou Bacily.

Václav Neckář nadchl publikum

Nové Strašecí /ROZHOVOR, FOTOGALERIE/ - Sál Novostrašeckého kulturního centra se v úterý večer zaplnil do posledního místa. Koncertoval zde Václav Neckář se skupinou Bacily. Ve Strašecí přitom nebyli poprvé. Zavzpomínali na konec sedmdesátých let, kdy zde také vystupovali. Představení s názvem Příběhy, písně, balady diváky nadchlo. Na koncertu zazněly písně ze začátku Neckářovy kariéry i nové hity z posledního alba, např. Stín katedrál, Lady Jane nebo Tvým dlouhým vlasům. Neckářovi na konci koncertu nadšení diváci aplaudovali ve stoje a i on byl dojatý. Rád také odpověděl na několik dotazů.

Nové závody startují v Městci Králové 11. května.

Zrod tradice? Poběží se první Městecká desítka

Městec Králové – Málokterý fenomén si získal v posledních letech takovou oblibu. Řeč o městských běžeckých závodech. Zatímco Nymburská desítka funguje už řadu let, Poděbrady mají svůj Run for Help. Další závody se běhají dokonce i v některých obcích. Úplnou novinkou bude letos 1. ročník Městecké desítky, která se premiérově poběží 11. května. Start a cíl bude přímo v centru města na náměstí Republiky.

Turnaje ve stolním tenise v Rožmberku se účastnila dvacítka hráčů.

Rožmberský turnaj v ping-pongu přilákal i přespolní

Rožmberk nad Vltavou - Rožmberští uspořádali o víkendu v tělocvičně turnaj ve stolním tenise, na který se přihlásili nejen Rožmberáci a Přízeřáci, ale i hráči z Vyššího Brodu, Českého Krumlova nebo až Českých Budějovic.

Ilustrační foto.

Žebrák překonal těsně příbramský Spartak a hledá talenty

Hořovice - Hokejisté Spartaku Žebrák vyzvali v sobotu svého jmenovce z Příbrami. Předposlední tým krajské soutěže ale nedal kůži lacino, když žebrácké plejery potrápil. Ti vyhráli o pouhé dva góly 7:5 a stále vévodí skupině jih. Zápas sledovalo opět hodně diváků, někteří z nich určitě přivedou své ratolesti na akci Týden hokeje. Ta je na programu v Hořovicích ve středu 23. ledna od 16 hodin.

Hokejový zápas Litoměřice a České Budějovice

Z Budějovic odjel Stadion s prázdnou

České Budějovice – Hokejisté litoměřického Stadionu v přímém souboji o čtvrtou příčku na jihu Čech kapitulovali. Proti Českým Budějovicím doplatili především na nedisciplinovanost.

Vimperský HC pořádá pro děti akci v rámci projektu Pojď hrát hokej.

Vimperáci zvou na led ty nejmenší

Vimperk – Ve středu od 15.30 hodin budou mít všechny děti bez rozdílu dovednosti bruslení jedinečnou možnost vyzkoušet si zdarma, jaké to je být hokejistou.

Letošní první mělnické miminko je Liliana. Narodila se 7. ledna a v porodnici ji navštívil osobně starosta Ctirad Mikeš.

Letos se jako první narodila Liliana

Mělník – První mělnické miminko narozené v letošním roce přišlo na svět v pondělí 7. ledna. Holčička se jmenuje Liliana a její maminka je Romana Kratochvílová.

Havířovská hokejová mládež.

AZ Havířov zve: Pojď hrát hokej

Havířov – Děti od 4 do 8 let bez rozdílu dovednosti bruslení mají jedinečnou příležitost si zdarma vyzkoušet ve čtvrtek 24. ledna, jaké to je být hokejistou.

Zimní nocování v Domě dětí a mládeže v Benešově bylo plodné.

Děvčata si v předvečer zimního nocování vyrobila Strom života

Benešov /FOTOGALERIE/ - Třicítka děvčat se sešla v pátek 18. ledna v Domě dětí a mládeže Benešov na oblíbené akci 'Zimní nocování'. V příjemné kamarádské atmosféře si vyrobila dekoraci z drátků a korálků - Strom života. Úvodem se seznámila s významem tohoto výjimečného symbolu a jeho dlouhou historií. Na programu nocování nechyběly ani veselé hry, do jejichž organizace se aktivně zapojila i starší děvčata.

Příbram porazila v přípravném zápas Sokolov 4:1.

Příbramský Keita oslavil narozeniny hattrickem do sítě Sokolova

/FOTOGALERIE/ Příbramští útočníci jsou ve formě. Po hattricku Rostislava Jandery v posledním zápase zimní Tipsport ligy, se stejným kouskem blýskl Ibrahim Keita, který ve víkendovém střetnutí ve Vejprnicích pomohl nejvýraznějším způsobem Příbrami k výhře nad Sokolovem 4:1 a dal si tak s malým zpožděním dárek k pátečním třiadvacátým narozeninám.

Příbram porazila v přípravném zápas Sokolov 4:1.

Keita oslavil narozeniny hattrickem do sítě Sokolova

Vejprnice /FOTOGALERIE/ – Příbramští útočníci jsou ve formě. Po hattricku Rostislava Jandery v posledním zápase zimní Tipsport ligy, se stejným kouskem blýskl Ibrahim Keita, který ve víkendovém střetnutí ve Vejprnicích pomohl nejvýraznějším způsobem Příbrami k výhře nad Sokolovem 4:1 a dal si tak s malým zpožděním dárek k pátečním třiadvacátým narozeninám.

Vimperští se znovu zapojí do akce pojď hrát hokej.

Hokejisté Vimperka zvou na ledovou plochu

Vimperk – Ve středu 23. ledna od 15.30 hodin budou mít všechny děti bez rozdílu dovednosti bruslení jedinečnou možnost vyzkoušet si zdarma, jaké to je být hokejistou.

Ilustrační foto

Šance pro děti. V Poděbradech si mohou zahrát na hokejisty

POděbrady - V neděli 27. ledna od 10 hodin budou mít všechny děti bez rozdílu dovednosti bruslení jedinečnou možnost vyzkoušet si zdarma, jaké to je být hokejistou. HC Poděbrady ve spolupráci s Českým hokejem pořádá na zimním stadionu v Poděbradech akci v rámci Týdne hokeje.

Dlouholetý člen vsetínského folklorního souboru Vsacan Miroslav Ekart oslavil 90 let. Pogratulovali mu členové souboru a hejtman mu předal záslužné vyznamenání Zlínského kraje.

VIDEO: Dlouholetý člen Vsacanu Miroslav Ekart slavil devadesátiny

Emoce, slzy dojetí, písnička šitá na míru, tanec a záslužné vyznamenání 2. stupně od hejtmana Zlínského kraje. Takto vypadal páteční večer po skončení valné hromady folklorního spolku Vsacan. Jeho členové společně oslavili významné jubileum jednoho z dlouholetých členů souboru, zpěváka, tanečníka, uměleckého vedoucího souboru a choreografa Miroslava Ekarta. A že bylo co slavit. Devadesátka je věk hodný úcty.

Sál nymburské Cejpovny zaplnili v sobotu dopoledne prodávající i nakupující.

První nymburský blešák sklidil úspěch. A plány má i do budoucna

Nymburk /FOTOGALERIE/ – Možnost zbavit se nenošeného oblečení či použitých věcí i nevhodných dárků nabídl nymburský blešák na Cejpovně. Ten se v historickém sálu konal poprvé v sobotu 19. ledna, a do budoucna by měl být pravidelnou záležitostí. Což by neměl být problém - zaplnila jej úctyhodná návštěvnost kupujících i prodávajících!

Stíhací bombardér Su-34

Záchranáři našli dalšího letce Su-34. Srážka bombardérů si vyžádala tři životy

Během páteční noci objevili záchranáři v Japonském moři mrtvé tělo dalšího ze čtyř pilotů, kteří se katapultovali po srážce dvou stíhacích bombardérů Su-34 na Dálném východě. Oznámila to agentura Interfax s odvoláním na ministerstvo obrany. Už v pátek se ruským námořníkům podařilo najít dva piloty, jeden z nich neštěstí přežil.