Kreativ

ŠTÍTEK: dar

Soutěž Deníku. Poznejte sportovce a vyhrajte dárek z pivovaru.

Soutěž Deníku. Poznejte sportovce a vyhrajte dárek z pivovaru

České Budějovice - Dnes se ptáme na bývalého úspěšného silničního cyklistu (na snímku vlevo). Rodák z Pošumaví reprezentoval na letní olympiádě 1992 v Barceloně, vyhrál Závod míru hned při svém debutu a získal stříbro (družstva) a bronz (jednotlivci) na mistrovství republiky.

Kola dětem ze sociálně slabých rodin předal v Přerově cestovatel a hudebník Pavel Kadlíček

Cestovatel Pavel Kadlíček předal pěti dětem nová kola

/FOTOGALERIE/ Když poprvé uviděly nová kola, v jejich očích se zrcadlilo něco nepopsatelného. Štěstí, radost i vděk. Cestovatel a hudebník Pavel Kadlíček, který se před lety zapojil do projektu Kola dětem, rozdal ve čtvrtek odpoledne pěti přerovským dětem ze sociálně slabých rodin dárky, které by si jinak nemohly dovolit. Atmosféra na zahrádce restaurace Base camp připomínala i ve vedru, jaké panovalo, rozbalování dárků pod vánočním stromkem.

Horolezec Radek Jaroš "trénuje" na zahradě.

Radek Jaroš zahradničí, cestuje a chystá dárky pro své příznivce k Vánocům

Nové Město na Moravě /FOTO/ – Horolezec Radek Jaroš, který je jako jeden z mála držitelem Koruny Himálaje, má teď malé pracovní prázdniny. Jeho velkým snem je získat i Korunu světa, a tento sen se mu pomalu, ale jistě plní. Na vrcholky hor se ovšem nedá chodit den co den, někdy je nutné udělat si i malou přestávku.

Oslava 800. výročí obce Borovany.

V Borovanech si nadělili krásný dárek k velkým kulatinám

Borovany - V Borovanech, kde v sobotu odpoledne slavili 800 let od první zmínky o obci, si nadělili k 800. výročí obce velkou knihu. Autoři Martin Pelich a Eva Raymanová z Milevska zmapovali všechna stavení, vyfotili jejich obyvatele i představili místní spolky.

Veterán mezi tyčemi Petr Kut

Nejlepší dárek pro "Míčka"

Rakovník – V neděli bylo na programu derby utkání I.B třídy, ve kterém rezerva Tatranu Rakovník hostila Lány. K oběma klubům má úzký vztah Petr Kut. Hájí barvy Tatranu a na Lánech bydlí.

Slonice Gulab oslavila v Zoo Praha šedesáté narozeniny.

Do zoo přišla jako nechtěný dárek. Slonice teď v Praze oslavila šedesátiny

/FOTOGALERIE, VIDEO/ Šedesáté narozeniny bývají důvodem k pořádné oslavě u člověka. A co teprve, když se požehnaného věku dožije slon indický. Samička Gulab je obyvatelkou pražské zoologické zahrady už od roku 1966. V sobotu uspořádali v Zoo Praha k příležitosti jejího kulatého jubilea slavnostní program.

Souš (v červeném) v posledním domácím zápase sezony proti Nymburku.

FOTO: Souš pohledným fotbalem přejela Nymburk a má bronz

Most – Soušský fotbalový klub letos slaví přesně stoleté výročí od založení a není nic lepšího než si dát dárek v podobě jedné z vrcholných příček fotbalové divize. Bronz už Souši nikdo nesebere. Svěřenci trenéra Petra Johany v předposledním kole sezony po skvělém výkonu doma přetlačili 3:0 soupeře z Nymburku.

Hračky Dino Toys

Jak děti zaujmout hračkou? Nemusíte utrácet tisíce, trendem jsou drobnosti

Doba, kdy se na Mezinárodní den dětí mezi rodiči v sousedství soutěžilo, kdo pořídí dítěti co nejdražší dárek, je passé. Kupovaná láska, náklonnost a přízeň naštěstí patří minulosti a objevují se mnohem racionálnější a zdravější trendy. Mnohdy velmi zaneprázdnění rodiče hledají příležitosti, jak se svými potomky strávit společný čas. Jeho nedostatek totiž podle mnoha psychologů českým rodinám zásadně škodí a nabourává vztahy.  

Karvinští fotbalisté (v bílém) hráli první zápas baráže s Jihlavou doma.

Hubený náskok. Karviná se protrápila k výhře nad Jihlavou

Karviná /FOTO/ – V den 61. narozenin trenéra Františka Straky rozehráli karvinští fotbalisté barážový dvojzápas s Jihlavou. V prvním duelu vyhráli 2:1, ale spíš to vypadalo na to, že svému trenérovi chtějí dát jako dárek infarkt.

Karvinští fotbalisté (v bílém) hráli první zápas baráže s Jihlavou doma.

Hubený náskok. Karviná se protrápila k výhře nad Jihlavou

/FOTOGALERIE/ V den 61. narozenin trenéra Františka Straky rozehráli karvinští fotbalisté barážový dvojzápas s Jihlavou. V úvodním úterním duelu vyhráli 2:1, ale spíš to vypadalo na to, že svému trenérovi chtějí dát jako dárek infarkt.

Zásilka z Knihozemě. Ilustrační snímek

Blíží se Den dětí. Zásilka z Knihozemě pomůže s dárkem

Knihkupectví po celé České republice dnes žijí dětskými knihami. Na pulty dorazila Zásilka z Knihozemě, která po roce přináší malým čtenářům výběr dvanácti dětských knih. „Ročně u nás vychází více než dva tisíce nových knížek pro děti a zorientovat se v nich je mnohdy pro rodiče opravdový oříšek. Podobnou akcí se proto snažíme dát rodičům návod, jak vybrat správnou knihu pro svého potomka,“ vysvětluje Josef Žák z nakladatelského domu Albatros Media.  

Vítání občánků. Ilustrační foto

Třinecké občánky přivítají nově i knihovníci

Vítání občánků je jednou z prvních společenských událostí pro celou rodinu po narození miminka. Na třinecké radnici tuto akci pojali netradičně a od konce dubna během slavnostního obřadu obdrží rodiče nových občánků kromě pamětního listu a drobného dárku také speciální dárkové sety s leporely od Knihovny Třinec.  

Daniel Křetínský

Křetínský připustil dary pro Nečasovou. Mám s ní přátelský vztah, uvedl

Miliardář Daniel Křetínský dnes u soudu připustil, že někdejší šéfku premiérova kabinetu Janu Nečasovou (dříve Nagyovou) obdaroval drahými šperky. Uvedl ale, že spolu měli přátelský vztah a že šlo o dárky k Vánocům a narozeninám. Bývalý ekonomický ředitel pražského dopravního podniku Martin Horák naopak popřel, že by Nečasové dával dražší dary než květiny či bonboniéry. Žena čelí obžalobě z toho, že luxusní dary od podnikatelů a lobbistů nezdanila.  

Tvůrčí a výtvarná dílna. Ilustrační snímek.

TIP Deníku: Děti vyrobí dárky pro maminky

Den matek, který se pomalu blíží, bude v úterý 7. května hlavním tématem dalších tvořivých dílen ve frýdlantském kulturním centru. Děti budou tentokrát od 15 do 18 hodin vyrábět dárečky pro maminky.

Medvědi himalájští slaví rok v chlebské zoo.

Tip Deníku: Medvědi Angara a Balu oslaví rok v zoo

Chleby - V sobotu 20. dubna oslaví medvědi Angara a Balu první výročí v novém domově. Tím se jim stala přívětivá zoo v Chlebích. Slavnostní setkání se uskuteční od 14 hodin u Domku baby Jagy. Pracovníci zoo připravili medvědům dárek a dokonce i dort.

Fanoušci vítali "svoji" Martinu.

Martina Sáblíková převzala dárky a ocenila mladé žďárské sportovce

Žďár nad Sázavou - Relaxační pobyt dle vlastního výběru v hodnotě padesáti tisíc korun – takovýmto darem vzdalo město Žďár nad Sázavou hold rychlobruslařce Martině Sáblíkové. Ona zase na oplátku ocenila tamní úspěšné mladé sportovce – basketbalisty, florbalisty a přespolní běžce.

Hana Kopečková

Učitelka ze Suchdola ovládla v Řecku maraton. Start přitom dostala jako dárek

Suchdol /ROZHOVOR/ - Je to příběh o motivaci, obrovské vůli a lásce k běhání. Haně Kopečkové bude padesát let. Učí na Základní škole v Suchdole. Ale to nejzajímavější o ní ví málokdo: v březnu vyhrála amatérský maraton v Řecku s cílem v Olympii. Slavila v místě, kde se tradičně zapaluje olympijský oheň, který pak putuje po celém světě.

Hana Kopečková

Učitelka z Česka ovládla v Řecku maraton. Start přitom dostala jako dárek

/ROZHOVOR/ Je to příběh o motivaci, obrovské vůli a lásce k běhání. Haně Kopečkové bude padesát let. Učí na základní škole v Suchdole u Kutné Hory. Ale to nejzajímavější o ní ví málokdo: v březnu vyhrála amatérský maraton v Řecku s cílem v Olympii. Slavila v místě, kde se tradičně zapaluje olympijský oheň, který pak putuje po celém světě.

V mladoboleslavské Galerii pod věží byla 11. dubna zahájena výstava obrazů místního výtvarníka Zdeňka Halíře st., nazvaná Česká krajina.

OBRAZEM: Výstava je dárkem k narozeninám

Mladá Boleslav - V mladoboleslavské Galerii pod věží byla 11. dubna zahájena výstava obrazů místního výtvarníka Zdeňka Halíře st., nazvaná Česká krajina. Jak už z názvu vyplývá, autor se zabývá zejména krajinami. S oblibou také maluje veduty Pojizeří. V začátcích tvorby pracoval technikou pastelu a akvarelu, později olejem a kombinační technikou, kterou dnes velmi často užívá. V obrazech je patrný akcent na kresbu, kterou se snaží obraz výrazově rozvolnit.

Otevřené sklepy v Ústeckém podzemí

Máte fotku s Dlouhonohými skřítky? Ústecký magistrát za ně rozdá dárky

Ústí nad Labem - Byli jste o víkendu 5. až 7. dubna na jednom z míst v rámci akce Zahájení turistické sezony 2019 v Ústí? Na přednášce v informačním středisku, na Větruši, v areálu Ústeckého podzemí, na hradě Střekov nebo na Masarykově zdymadle? A vyfotili jste si fotografii, případně selfie s Dlouhonohými skřítky?

Staré časy Jan Kotrbatý (vlevo v červeném) ještě v dresu Rosovic. Nyní už ale válí za Luhy. Foto: archiv Deníku

Kotrbatý po skalpu bývalého týmu: Je to dárek!

Příbramsko – Ještě v loňské sezoně hájil barvy Rosovic, se kterými v ročníku 2016/2017 dokonce ovládl okresní pohár. Před letošní sezonou ovšem Jan Kotrbatý změnil dres, když přestoupil do konkurenčních Luhů, kam o uplynulém víkendu přijely k zápasu 16. kola právě Rosovice. Kotrbatý se tak postavil proti svému bývalému klubu a co více, dokázal se střelecky prosadit a pomohl k vítězství 3:2 po penaltovém rozstřlelu. Dal si tak předčasný dárek ke svým pondělním sedmadvacátým narozeninám.

Splněný sen. Desetiletý Honzík Kvasnička zažil atmosféru zápasu mezi Českou republikou a Brazílií.

Brazílie jako dárek! Největší zážitek, zářil klučina z Višňové

Byl to fotbalový svátek! V úterý večer se v Praze v přípravném duelu proti České republice představila fotbalová reprezentace Brazílie. Na souboj s pětinásobnými mistry světa přišlo do Sinabo Stadium 19 116 diváků. Díky Deníku byli mezi nimi i nejméně dva fanoušci z Příbramska – konkrétně z Višňové. Stanislav Kvasnička a jeho desetiletý syn Honzík, pro kterého šlo o velký zážitek. „Jednalo se o největší zápas, který jsem dosud osobně navštívil,“ zářil nadšením.

Splněný sen. Desetiletý Honzík Kvasnička zažil atmosféru zápasu mezi Českou republikou a Brazílií.

Brazílie jako dárek! Největší zážitek, zářil klučina z Višňové

Byl to fotbalový svátek! V úterý večer se v Praze v přípravném duelu proti České republice představila fotbalová reprezentace Brazílie. Na souboj s pětinásobnými mistry světa přišlo do Sinabo Stadium 19 116 diváků. Díky Deníku byli mezi nimi i nejméně dva fanoušci z Příbramska – konkrétně z Višňové. Stanislav Kvasnička a jeho desetiletý syn Honzík, pro kterého šlo o velký zážitek. „Jednalo se o největší zápas, který jsem dosud osobně navštívil,“ zářil nadšením.

Splněný sen. Desetiletý Honzík Kvasnička zažil atmosféru zápasu mezi Českou republikou a Brazílií.

Brazílie jako dárek! Největší zážitek, zářil klučina z Višňové

Byl to fotbalový svátek! V úterý večer se v Praze v přípravném duelu proti České republice představila fotbalová reprezentace Brazílie. Na souboj s pětinásobnými mistry světa přišlo do Sinabo Stadium 19 116 diváků. Díky Deníku byli mezi nimi i nejméně dva fanoušci z Příbramska – konkrétně z Višňové. Stanislav Kvasnička a jeho desetiletý syn Honzík, pro kterého šlo o velký zážitek. „Jednalo se o největší zápas, který jsem dosud osobně navštívil,“ zářil nadšením.

Splněný sen. Desetiletý Honzík Kvasnička zažil atmosféru zápasu mezi Českou republikou a Brazílií.

Brazílie jako dárek! Největší zážitek, zářil klučina z Višňové

Byl to fotbalový svátek! V úterý večer se v Praze v přípravném duelu proti České republice představila fotbalová reprezentace Brazílie. Na souboj s pětinásobnými mistry světa přišlo do Sinabo Stadium 19 116 diváků. Díky Deníku byli mezi nimi i nejméně dva fanoušci z Příbramska – konkrétně z Višňové. Stanislav Kvasnička a jeho desetiletý syn Honzík, pro kterého šlo o velký zážitek. „Jednalo se o největší zápas, který jsem dosud osobně navštívil,“ zářil nadšením.

Splněný sen. Desetiletý Honzík Kvasnička zažil atmosféru zápasu mezi Českou republikou a Brazílií.

Brazílie jako dárek! Největší zážitek, zářil klučina z Višňové

Byl to fotbalový svátek! V úterý večer se v Praze v přípravném duelu proti České republice představila fotbalová reprezentace Brazílie. Na souboj s pětinásobnými mistry světa přišlo do Sinabo Stadium 19 116 diváků. Díky Deníku byli mezi nimi i nejméně dva fanoušci z Příbramska – konkrétně z Višňové. Stanislav Kvasnička a jeho desetiletý syn Honzík, pro kterého šlo o velký zážitek. „Jednalo se o největší zápas, který jsem dosud osobně navštívil,“ zářil nadšením.

Splněný sen. Desetiletý Honzík Kvasnička zažil atmosféru zápasu mezi Českou republikou a Brazílií.

Brazílie jako dárek! Největší zážitek, zářil klučina z Višňové

Byl to fotbalový svátek! V úterý večer se v Praze v přípravném duelu proti České republice představila fotbalová reprezentace Brazílie. Na souboj s pětinásobnými mistry světa přišlo do Sinabo Stadium 19 116 diváků. Díky Deníku byli mezi nimi i nejméně dva fanoušci z Příbramska – konkrétně z Višňové. Stanislav Kvasnička a jeho desetiletý syn Honzík, pro kterého šlo o velký zážitek. „Jednalo se o největší zápas, který jsem dosud osobně navštívil,“ zářil nadšením.

Splněný sen. Desetiletý Honzík Kvasnička zažil atmosféru zápasu mezi Českou republikou a Brazílií.

Brazílie jako dárek! Největší zážitek, zářil klučina z Višňové

Byl to fotbalový svátek! V úterý večer se v Praze v přípravném duelu proti České republice představila fotbalová reprezentace Brazílie. Na souboj s pětinásobnými mistry světa přišlo do Sinabo Stadium 19 116 diváků. Díky Deníku byli mezi nimi i nejméně dva fanoušci z Příbramska – konkrétně z Višňové. Stanislav Kvasnička a jeho desetiletý syn Honzík, pro kterého šlo o velký zážitek. „Jednalo se o největší zápas, který jsem dosud osobně navštívil,“ zářil nadšením.

Splněný sen. Desetiletý Honzík Kvasnička zažil atmosféru zápasu mezi Českou republikou a Brazílií.

Brazílie jako dárek! Největší zážitek, zářil klučina z Višňové

Byl to fotbalový svátek! V úterý večer se v Praze v přípravném duelu proti České republice představila fotbalová reprezentace Brazílie. Na souboj s pětinásobnými mistry světa přišlo do Sinabo Stadium 19 116 diváků. Díky Deníku byli mezi nimi i nejméně dva fanoušci z Příbramska – konkrétně z Višňové. Stanislav Kvasnička a jeho desetiletý syn Honzík, pro kterého šlo o velký zážitek. „Jednalo se o největší zápas, který jsem dosud osobně navštívil,“ zářil nadšením.

Splněný sen. Desetiletý Honzík Kvasnička zažil atmosféru zápasu mezi Českou republikou a Brazílií.

Brazílie jako dárek! Největší zážitek, zářil klučina z Višňové

Praha – Byl to fotbalový svátek! V úterý večer se v Praze v přípravném duelu proti České republice představila fotbalová reprezentace Brazílie. Na souboj s pětinásobnými mistry světa přišlo do Sinabo Stadium 19 116 diváků. Díky Deníku byli mezi nimi i nejméně dva fanoušci z Příbramska – konkrétně z Višňové. Stanislav Kvasnička a jeho desetiletý syn Honzík, pro kterého šlo o velký zážitek. „Jednalo se o největší zápas, který jsem dosud osobně navštívil,“ zářil nadšením.

Prezident Miloš Zeman přijel do Milhostova a Nového Kostela.

PODÍVEJTE SE: Dárky přinesli také místní

Chebsko /VIDEO/ - Svou návštěvu Karlovarského kraje zakončil prezident Miloš Zeman ve čtvrtek setkáním s obyvateli Milhostova na Chebsku a poté tiskovou konferencí v Novém Kostele.  

Prezident Miloš Zeman dostal netradiční dárek od vietnamské komunity.

Bonmoty ve vietnamštině se v Hanoi předat nepodařilo, v Kraslicích už ano

Kraslice – Rád nechám botu v cizí řitce. Takový je název publikace, kterou věnovala vietnamská komunita prezidentu Miloši Zemanovi při návštěvě Kraslic na Sokolovsku. Její autor Viet Dung přeložil do vietnamštiny prezidentovy vybrané bonmoty. A právě podle jednoho z nich se kniha jmenuje.  

Robert Kautz v Jeseníku provozuje bezobalový obchod.

Nejen velká města. Prodej bez obalu se chytil i v Jeseníku

Možná jste o posledních Vánocích zažili podobné pocity tísně a špatného svědomí, jako autor tohoto textu. Z hromady balicích papírů, krabic a nejrůznějších plastových obalů, do nichž byly zabaleny dárky a která svou velikostí množinu samotných dárků výrazně převyšovala.

Darem premiéra Babiše pro Donalda Trumpa je pistole z Uherského Brodu CZ 75 Republika.

Babiš veze Trumpovi jako dárek pistoli z Moravy

FOTOGALERIE / Pistoli CZ 75 Republika, vyrobenou v České zbrojovce v Uherském Brodě, předá 7. března při své návštěvě USA český premiér Andrej Babiš prezidentovi Spojených států Dolnaldu Trumpovi.