Kreativ

ŠTÍTEK: dar

Člověk v tísni

Studenti vybrali dva tisíce na ovce a kuřata, aby pomohli v Etiopii

Pelhřimov – Začalo to jako nápad, který si nedělal ambice na větší publicitu. Na začátku letošního roku se třída kvinta pelhřimovského gymnázia rozhodla pomoci lidem v chudých částech Afriky, a to zasláním praktických darů do jedné z těchto oblastí, konkrétně do Etiopie.

Svátek sv. Valentýna. Ilustrační foto.

Valentýn: obdarujete milou květinou, nebo salámem?

Svatý Valentýn. Svátek zamilovaných, který podle průzkumů získává i u nás na oblibě. Stejně tak ale není problém narazit na ty, kteří Valentýna neslaví či jej okázale ignorují. A co vy? Patříte mezi ty, kteří si lámou hlavu, čím svou milovanou bytost obdarovat?

Růži živou, nebo umělou? Kompromisem je květina stabilizovaná

Řezané květiny ve váze jsou nádherné, ale vydrží pěkné jen několik dní. Ke květinovým dekoracím z umělé hmoty má zase řada lidí výhrady kvůli ekologii i estetice. Existuje však ještě třetí, méně známá možnost, a tou jsou květiny stabilizované.

Dárkový večer. Přehlídka tanečních vystoupení v Městském divadle v Kolíně.

Kocour Modroočko, žáci umělecké školy i jejich hosté rozdávali nehmotné dárky

Kolín /FOTOGALERIE/ - Pod názvem Dárkový večer přichystali druhou únorovou neděli zaplněnému hledišti Městského divadla v Kolíně nehmotné dárky Taneční klub Kocour Modroočko, žáci tanečního oddělení Základní umělecké školy Františka Kmocha pod choreografickou taktovkou Jolany Burešové a v rolích hostů spřízněná pánská taneční skupina Rasputin a Eduard Zubák s partnerkou v sólovém vystoupení s partnerkou i s celou jeho skupinou.

Svátek sv. Valentýna. Ilustrační foto.

Valentýn zvyšuje tržby obchodům s erotickým zbožím, květinářstvím a restauracím

Svátek sv. Valentýna zvyšuje prodej hlavně obchodům s erotickým zbožím, květinářstvím a restauracím. Roste však i prodej dalšího zboží, například odbyt čokolád s valentýnskou tematikou podle velkoobchodů Makro meziročně vzrostl o 60 procent. Zvyšují se i prodeje růžových vín a sektů. Podle údajů karetní společnosti Mastercard Češi utrácí za valentýnské večeře či dárky každý rok více peněz. Průměrná útrata za valentýnský dárek se pohybuje v rozmezí 500 až 1000 korun.

Operátorka Patricia Sedláčková má za sebou svůj pátý telefonicky asistovaný porod.

Cestu do porodnice nestihli, miminko se narodilo v autě

Kolínsko - Miminko už chtělo na svět a moc ho nezajímalo, že rodiče jsou teprve na cestě do porodnice. Chlapeček se tak narodil na cestě do nemocnice. Operátorka Patricia Sedláčková má za sebou svůj pátý telefonicky asistovaný porod.

Svátek sv. Valentýna. Ilustrační foto.

Valentýn zvyšuje tržby obchodům s erotickým zbožím, květinářstvím a restauracím

Svátek sv. Valentýna zvyšuje prodej hlavně obchodům s erotickým zbožím, květinářstvím a restauracím. Roste však i prodej dalšího zboží, například odbyt čokolád s valentýnskou tematikou podle velkoobchodů Makro meziročně vzrostl o 60 procent. Zvyšují se i prodeje růžových vín a sektů. Podle údajů karetní společnosti Mastercard Češi utrácí za valentýnské večeře či dárky každý rok více peněz. Průměrná útrata za valentýnský dárek se pohybuje v rozmezí 500 až 1000 korun.

Ilustrační foto

Valentýnské odběry pomáhají

Pardubice – Nemocnice Pardubice i letos pořádá Valentýnské odběry. Nejen zamilované páry tak mohou přijít ve čtvrtek 14. února od 7 do 11 hodin darovat krev.

Děčín – BK Opava

Bravo! Opava si zahraje finále

Nový Jičín - Dobrou práci odvedli opavští basketbalisté v semifinále Českého poháru. Na palubovce v Novém Jičíně porazili v báječné atmosféře Děčín 82:78. Přitom v prvním poločase nabrali až sedmnácti bodové manko. V neděli od sedmnácti hodin čeká Czudkovce finále s Nymburkem.

Lešetínský fašank si pravidelně nenechají ujít stovky lidí. Ilustrační foto

Lešetínský fašank slaví 20 let. Mottem letošního průvodu je „Žlutomodrý Zlín“

Lešetínský fašank patří neodmyslitelně k nejvýznamnějším akcím zlínského kulturního života. Člověka vlastně ani nenapadne, že jeho tradice nemá zdaleka tak hluboké kořeny, jako lidové masopustní veselice v jiných vesnicích kraje. Přesto je to tradice úctyhodná letos se koná jubilejní dvacátý ročník. Vypukne v sobotu 16. února v 10 hodin.

Z předání cen v rámci projektu 'Daruj radost' v Českém Brodě.

V Českém Brodě se rozdávala radost. Tři výherci obdrželi hodnotné dary

Český Brod /FOTOGALERIE/ - Projekt 'Daruj radost' odstartoval v Českém Brodě již na podzim minulého roku. Široká veřejnost měla jasno, Český Brod dělá tím, čím je i lepším místem učitelka Olga Kupcová ze Základní školy v Českém Brodě. Druhé místo obsadila rodina Kiliánových a příběh jejich malé Adriany. Třetí místo získalo občanské sdružení Lecccos.

Základní škola. Ilustrační foto.

Učitelé i žáci zvou na Den školy v Horním Tanvaldu

Tanvald – Den Základní školy v Horním Tanvaldu se bude konat konat ve čtvrtek 14. února od 13.30 hodin v tělocvičně školy. Přijďte si poslechnout informace o nové koncepci školy, podívat se na sportovní a kulturní vystoupení žáků, prohlédnout si práce dětí, ale i ochutnat některé dobroty připravené v rámci pracovního vyučování.

První krajská miminka dostala dárek

První krajská miminka dostala dárek

Úhřetice – Ladislav Valtr, radní Pardubického kraje pro zdravotnictví, navštívil malého Filípka, který je prvním chlapcem narozeným letos v Pardubickém kraji.

V jazykové škole Akai Kiku jste mohli okusit něco z japonské kultury.

Na suši je potřeba kulatá rýže

České Budějovice – Na výběr je spousta vzorovaných barevných papírů a já nevím, který dřív. I slečna s copánky dlouze vybírá nejlepší. “Většina lidí u nás skládá od dětství,“ začíná workshop origami paní Chiko, lektorka japonštiny jazykové školy AKAI KIKU, kde se v pátek a v sobotu konaly tzv. Japonské dny.

Policistům, kteří zachránili život mladíkovi, poděkoval starosta Čáslavi.

Policistům, kteří zachránili život mladíkovi, poděkoval starosta Čáslavi

Čáslav /FOTOGALERIE/ - Policistům z místního obvodního oddělení Policie ČR, kteří v uplynulém týdnu zachránili život tonoucímu mladíkovi, osobně poděkoval starosta Čáslavi Vlastislav Málek. Drobné dárky čáslavský starosta předal rovněž dvojici mladých lidí, kteří se mladíkovi snažili pomoci ještě předtím, než do Podměstského rybníka skočil. 

Rozdávání vysvědčení na 25. ZŠ v Plzni.

Co za pololetní vysvědčení?

Plzeňský kraj - Odměny za pololetní vysvědčení jsou různé. Děti dostávají především peníze, ale i sladkosti a drobné dárky.

Prvňáčci v céčku ZŠ Fantova v Kaplici první vysvědčení rovnou ve třídě hned také oslavili.

Vysvědčení je doma a pololetní volno je tu!

Kaplice - Pololetním vysvědčením ve čtvrtek doloží doma děti a studenti, jak se jim ve škole dařilo během prvního pololetí. První vysvědčení je velikou událostí pro prvňáčky.

Ilustrační foto.

Za vysvědčení a o jarních prázdninách do kina Hvězda

Filmy za zvýhodněné ceny, ale také projekce nejžhavějších novinek přinese kino Hvězda v Uherském Hradišti dětem také letos během pololetních a jarních prázdnin v rámci tradičních akcí S vízem do kina! (31. 1. - 3. 2.) a Prázdniny v kině (25. 2. - 3. 3.).