Kreativ

ŠTÍTEK: dar

Prvním Olomoučanem roku 2019 je Josef Spurný

Prvním Olomoučánkem roku 2019 je Pepíček

FOTOGALERIE / Prvním letošním Olomoučánkem je Josef Spurný, jenž přišel na svět 1.ledna v 17 hodin a 18 minut. Vážil v tu chvíli 3572 gramů a měřil 50 centimetrů.

Do jičínského útulku pod Zebínem přinášeli lidé dárky i během prosincového dne otevřených dveří.

Heslo dne: Hledá se zaběhnutý pes!

Královéhradecko - „Babičko, to bylo opravdu hrozný,“ lamentovala pětiletá vnučka nad nekončící silvestrovskou smrští petard. Vyděšené z neúnosného burácení nebyly jen děti, ale především čtyřnozí chlupáči, kočky i ptáci. Někteří psi před ohlušujícími ranami utekli a facebookové stránky útulků se zaplnily výzvami.

První miminko Zlína se narodilo 2. 1.  2019 ve 12:36. Holčička Natálie Bartošová z městské části Štípa vážila 3710 gramů a měřila 50 centimetrů. Poblahopřát jí přišli primátor Zlína Jiří Korec a člen představenstva KNTB Vlastimil Vajdák.

Holčička Natálie. Zlín na ni čekal více než 36 hodin

První miminko města Zlína na sebe letos nechalo čekat. Zatímco v jiných letech přicházely na svět děti v prvních minutách nového roku, letos se to první zlínské narodilo až 2. ledna pár minut po půl jedné odpoledne. Holčička dostala jméno Natálie.

Na snímku vlevo majitelka kočičího útulku Konec toulání a malířka Romana Štrynclová s obrazem, který se vydražil za rekordní sumu.

Při kočičí dražbě padl rekord

Karlovarský kraj – Za rekordních 27 tisíc korun se podařilo vydražit obraz kočky Pepinky od malířky Romany Štrynclové. Ta uspořádala v pořadí už patnáctou aukci, díky kterým se daří pomáhat kočičím útulkům po celé republice.

Ilustrační foto.

Prvním miminkem roku v kraji je holčička

Kralovéhracecký kraj - Prvním miminkem roku 2019 v Královéhradeckém kraji je holčička. Narodila se 1. ledna 48 minut po půlnoci v královéhradecké porodnici. Prvním novým Hradečanem se pak stal chlapeček, který přišel na svět 1. ledna v 5 hodin a 17 minut.

Vánoční víkendovka Duhy Paprsek pro krnovské děti se odehrála na turistické základně v Bolaticích.

OBRAZEM: Víkendovka Duhy Paprsek

Vánoční víkendovka Duhy Paprsek pro krnovské děti se odehrála na turistické základně v Bolaticích. Vánoce „nanečisto“ přinesly jedličku s dárky pro všechny, koledy, prskavky, štědrovečerní večeři i s přípitkem i zdobení smrků na kraji lesa mrkvičkami a jablíčky, aby se i zvířátka měla dobře.

Slavnostní odchod hasičů pojali v Kladně ve velkém stylu.

Slavnostní odchod hasičů pojali v Kladně ve velkém stylu

Kladno /FOTOGALERIE/ - Takovou parádu Kladno dlouho nezažilo. Krátce před sedmou hodinou se v poslední den roku 2018 rozezněly hasičské sirény a rozblikaly majáky. Nešlo ani o poplach, ani o cvičení, ale o rozlučku se všemi poctami. Se svými dlouholetými kolegy Petrem Piskáčkem (54) – velitelem čety a Zdeňkem Pencem (57) strojníkem a řidičem, se přišla rozloučit šedesátka hasičů.

Silvestrovský výstup na Mehelník.

OBRAZEM: Silvestrovský výstup na Mehelník

Písek - Na nejvyšší vrchol Píseckých hor Mehelník se v posledním dni roku 2018 vydala od Základní školy T. Šobra v Písku spousta účastníků všech věkových kategorií.

Ohňostroj. Ilustrační foto

Nový rok přivítají Turnovští ohňostrojem

Turnov – Na Nový rok se bude konat na turnovském autobusovém nádraží Na Lukách ohňostroj. Světelná show vypukne v 17 hodin, předcházet jí bude od 16:30 hodin doprovodný program s vystoupením kapely Duo BigBand.

Český squashista Daniel Mekbib.

Kampaň Squash na olympiádu skončila úspěchem. Vybralo se přes 170 tisíc korun

Podepsané reprezentační dresy nebo speciální bílé míčky. O to byl největší zájem v rámci crowdfundingové kampaně „Squash na olympiádu“, která skončila úspěšně. Na Startovači se vybralo 171 tisíc korun, přitom požadovaná částka činila 140 tisíc. „Jsme nadšení. Chtěli jsme upozornit na to, že se squash chce dostat do programu olympijských her. Myslím, že se nám to podařilo, ale bojovat budeme dál,“ prohlásil Tomáš Cvikl, předseda České asociace squashe.

Ilustrační foto.

Ukrajinka byla namol

Rokycany – Vánoční atmosféra přemohla v okresním městě devětačtyřicetiletou cizinku.

Otužilci z minulého roku.

Pozor, otužilci se v pondělí sejdou jinde!

České Budějovice – Organizátoři letošního Silvestrovského Lannova ponoru vltavského v neděli oznámili, že otužilci se v pondělí nesejdou na místě, kde se akce tradičně koná, tedy u Lannovy loděnice nedaleko Dlouhého mostu.

Dobrý anděl

Mezi obyvateli okresu je téměř 900 Dobrých andělů

Příbramsko – Dobrým andělem se stává každý, kdo přispívá nadaci Dobrý anděl a prostřednictvím pravidelných finančních příspěvků tak pomáhá rodinám s dětmi, které zasáhla vážná nemoc. Díky těmto darům pak mohou jejich rodiče uhradit výdaje spojené s léčbou – například častou dopravu do nemocnice, doplatky léků, speciální stravu, zdravotnické pomůcky, rehabilitace a další potřebné terapie.

Ilustrační foto.

Za ohňostroje jsou lidé ochotní utratit i tisíce korun

Střední Čechy /ANKETA/ – Dost často to začíná během odpoledních hodin a trvá hluboko do noci, dokud nedojde arsenál; jedni jsou z efektů nadšení, další – například někteří chovatelé zvířat – je doslova nenávidí. Řeč je o zábavní pyrotechnice, která je s koncem roku spjatá a rozděluje lidi na dva tábory. Fakt je ale takový, že si řada lidí oslavujících příchod nového roku nedovede Silvestra bez dělobuchů představit – a je ochotna za ohňostroj utratit i tisíce korun.

Ilustrační foto

Posílejte dárky dál

Plzeň - Pokud jste dostali nevhodný dárek, který nelze vrátit, může udělat radost někomu jinému. Stejně tak, pokud děti našly pod stromečkem nové hračky a ty staré už je nebaví.

Redakce Olomouckého deníku vyrazila darovat krev na transfuzní oddělení fakultní nemocnice v Olomouci

Noví dárci krve dostanou v Olomouci láhev vína

Dárek v podobě lahve kvalitního vína dostanou dárci krve, kteří v lednu dorazí na svůj první odběr na olomoucké transfuzní stanici. Dárci nemocnici stále ubývají, stárnou a nových je málo.

Čtenář Deníku píše. Ilustrační foto

Napište nám do redakce

Táborsko - Redakce ráda zveřejní příspěvky od čtenářů, uvítáme i zajímavé podněty.

Psí masáže. Tomáš Mandát a Simona Vykouková (s přípravky na Bachovu květovou terapii) ze Studia Anabell v Žatci.

Pomůže, uleví... Na masáže chodí stále častěji také pejsci

Dášenka byla po autonehodě. Trápila se, nevypadala dobře, vlastně vůbec nechodila, přinesli ji v náručí. Její stav se nezlepšoval, a tak postarší manželé zkusili psí masáže, aromaterapii a další „kouzla“. Po několika sezeních u odborníků přes psí pohybový aparát i psychiku se stav Dášenky začal výrazně zlepšovat. A dnes? Z potíží se dostala a dál dělá svým pánům radost. Kromě řešení potíží a úrazů však lidé svým mazlíčkům dopřávají relaxační masáže třeba i jako dárek.

Petrovičtí si užívali jubilejní předvánoční nadílku u stromečku.

V Petrovicích oslavili dvacátý ročník předvánoční nadílky

Petrovice – Tělovýchovná jednota Vysočina Petrovice uspořádala před Štědrým dnem, tedy 23. prosince, jubilejní 20. ročník předvánoční nadílky. Nadílka se konala u rozsvíceného vánočního stromečku, který je v Petrovicích na návsi, vedle kapličky a betlému.

Na akci Vánoce zvířátek do Záchranné stanice na Huslíku dorazily stovky lidí s dobrotami.

OBRAZEM: Zvířátka měla stromek obalený dárky

Poděbrady – Až čtyři dny po Štědrém večeru se bohaté nadílky dočkala také zvířata v Záchranné stanici pro handicapované živočichy v Huslíku u Poděbrad. Na tradiční akci Vánoce zvířátek dorazily stovky lidí a většina z nich nepřišla s prázdnou.

Nové vybavení domovů pro seniory ve Strakonicích zlepší komfort pro klienty a ulehčí práci personálu.

Zvednout seniora do vany? Stačí tlačítko

Strakonice – Pokud chtěly sestry z domova pro seniory koupat klienta, musely být dvě a pomoci mu do vany. To je ale minulost. Nyní jim pomáhají pojízdné sedačkové zvedáky.

Jana Czeczinkarová

Životní výsledek kolínské cyklokrosařky Czeczinkarové

Zolder (Belgie) – Skvělý závod, nejlepší v sezoně, má za sebou talentovaná cyklokrosařka z Kolína Jana Czeczinkarová. V belgickém Zolderu obsadila v závodě Světového poháru v kategorii Elite čtrnácté místo, v kategorii U23 skončila třetí!