Kreativ

ŠTÍTEK: Cinestar

Tisíce lidí přijely v sobotu 26. prosince využít poslední možnost zalyžovat si na krušnohorský Klínovec. Areál, stejně tak jako všechny ostatní v ČR, musí mít od neděle kvůli covidovým opatřením zavřeno.

Poslední možnost zalyžovat si využily na Klínovci tisíce lidí

Nacpaná parkoviště, čtvrthodinové fronty u lanovek, plné sjezdovky. Tisíce lidí využily v sobotu 26. prosince poslední možnost zalyžovat si na krušnohorském Klínovci. Areál, stejně tak jako ostatní, musí zůstat kvůli přísnějším covidovým opatřením od neděle 27. prosince zavřený. Kdy se lanovky pro lyžaře a snowboardisty v Česku znovu rozjedou, nikdo v tuto chvíli neví.

Nové IGY slaví tři roky.

OBRAZEM: Nové IGY slaví tři roky

Nové IGY už funguje v Českých Budějovicích tři roky. V současnosti v druhé nové části funguje podle marketingové manažerky IGY Šárky Gramanové 38 obchodů a služeb.

Ilustrační foto

Ochromená kultura na jihu Čech čeká, co bude a doufá

Od pondělí zavírá českobudějovické kino CineStar v IGY Centru. Kdo má zakoupeny lístky od pondělí, může je podle generální manažerky Svatavy Kopečkové přijít vrátit o víkendu, nebo po rozvolnění situace, zřejmě za 14 dní.

1. října uplyne rok od chvíle, kdy odešla hudební legenda Karel Gott. Snímek je z roku 2015, kdy vystoupil v Českých Budějovicích u příležitosti oslav 120. výročí založení Budějovického Budvaru.

Mistr odešel loni. Do kin přijde film o něm

Ve čtvrtek uplyne rok od úmrtí legendárního několikanásobného Českého slavíka Karla Gotta. Na filmovém festivalu Febiofest již měl premiéru dokument Karel, v českých kinech bude poprvé uveden 15. října. Kde na jihu Čech ho uvidíte?

CineStar

Tipy na kulturu: Dokonalý pacient

Strhující příběh o největším právním skandálu ve švédské historii vypráví o reportérovi, který zpochybnil celý právní systém.

Ilustrační foto

Školáci z Rokycanska se vyřádí i v Plzni

Děti mají prázdniny a rády podnikají různé výlety. V případě nepříznivého počasí se hodí mít v záloze několik tipů na vnitřní aktivity, kde se zabaví nejen ty nejmenší. A protože je krajská metropole na dostřel, připravili jsme pro vás několik plzeňských tipů.

Festival Tady Vary

Tady Vary v Pardubickém kraji

Filmová přehlídka Tady Vary probíhá do soboty v téměř stovce českých kinosálů. V Pardubickém kraji se do festivalu zapojilo sedm kin.

Samotáři

Kino se vrací 20 let do minulosti

Dnešní program multikina Cinestar přichází s retro novinkou v podobě česko-slovinského komediálního dramatu z roku 2000 Samotáři.

Kino, sedačky, sál - ilustrační foto

Konec čekání. Společnost Cinema City otevře své kinosály 25. června

Společnost Cinema City v Česku po více než třech měsících otevře 25. června svých 12 multiplexů a jeden megaplex. Oznámila to na svých stránkách. Vláda 12. března kvůli ochraně zdraví obyvatel před koronavirem vyhlásila v Česku na 30 dní nouzový stav, který zahrnoval také zavření kin. Klasická kina mohla zahájit omezený provoz 11. května. Všichni uvolnění provozu ale nevyužili. Vedení multiplexů Cinema City odložilo otevření svých kin do doby, dokud situace neumožní provoz bez větších omezení.