Kreativ

ŠTÍTEK: Cinestar

Kino v době epidemie. Ilustrační foto

Malá kina se bojí, že bude v hledištích prázdno

Kina na menších městech otálejí s obnovením provozu. „Můžeme otevřít, ale nemáme co hrát,“ hlásí na facebooku lišovské kino Svět. Důvod je podle Zdeňka Sklenáře, který v Lišově působí v oblasti kultury, jasný. „Premiéry, které měly být, jsou odsunuty na podzim. Obáváme se, že na starší filmy lidé v takové míře nepřijdou,“ vysvětluje strach, že promítání starších snímků bude prodělečné.

Obchodní centrum Olomouc City

Olomouc CITY už zase láká zákazníky

S uvolněním karanténních opatření je po delší době opět plném provozu obchodní centrum Olomouc CITY. Od pondělí 11. května je znovu v provozu téměř sedm desítek obchodů, které se v oblíbeném centru nacházejí. Olomouc CITY, které je propojeno s Globusem, nyní připravilo pro zákazníky spoustu slev a výprodejů.

Prodej z okénka Pelestrovské hospůdky při koronavirových opatřeních.

Další uvolnění pravidel. Otevřou zahrádky i největší nákupní centrum na Vysočině

Blíží se pondělí 11. května, na které se těší všichni, kdo rádi zajdou „na jedno“. Restauratéři i majitelé kaváren či hospod totiž můžou vpustit zákazníky na venkovní zahrádky. Souvisí to s vládou řízeným uvolněním pravidel v době pandemie koronaviru. Dovnitř podniků budou moci hosté podle posledních zpráv až v pondělí 25. května.

Olomoucké kino Metropol těsně před uzavřením biografů 10. března 2020. Ilustrační foto

Olomoucká kina obnovují provoz, u Šantovky otevře autokino

Po téměř dvouměsíční pauze se do kin v Olomouckém kraji od pondělí 11. května znovu mohou vrátit diváci. Biografy jim zatím nabídnou hlavně filmové zážitky, kavárny se ještě otevřít nemohou. Na filmy se bude chodit v rouškách a v sálech sedět s patřičnými rozestupy, zapovězeno zatím bude občerstvení a to i vlastní.  

Váš člověk v Deníku Martin Tröster

Kino v rouškách, to je zážitek na druhou

Ač se nám doma televize stále zvětšují, požitek z filmu promítnutého na plátno nenahradí. Kina mnohým chybí. Stejně jako herci na prknech, která znamenají svět. Dočkáme se už příští pondělí.

V multikině CineStar v IGY Centru bylo ve středu 11. března pusto prázdno.

CineStar: Pusto prázdno

Do třetího podlaží IGY Centra ve středu 11. března nikdo po eskalátoru nejede. Promítání bylo v souvislosti s nařízením vlády v rámci prevence proti šíření koronaviru zrušeno. Za kasou sedí jediná pokladní Alena Irholcová.

V Brně se objevující oznámení informující o zrušení nebo omezení akcí a školní docházky kvůli opatřením spojených s koronavirem.

Bez divadla, hokeje, filmů i mší. Koronavirus zavírá školy i stadiony

Zavření škol a zrušení akcí pro sto lidí a více. Úterní rozhodnutí Bezpečnostní rady státu ovlivní všední život snad každého člověka. Ruší se divadelní představení, často i nedělní mše. Spousta lidí může zapomenout na návštěvu hokejových zápasů a rodiče školáků řeší, kdo jim bude příští týden hlídat děti.

Ilustrační foto.

Olomoučtí maturanti jedou na krev

O mladou krev je zájem všude, ale na Transfuzním oddělení Fakultní nemocnice Olomouc pro to mají jen ty nejčistší důvody. Aktuálně pořádají akci „Maturanti jedou na krev“, kde je chtějí motivovat k prví zkušenosti s darováním krve a ideálně získat i několik nových pravidelných dárců.

Zástupce ředitelky vyšebrodské základní a mateřské školy Jan Jiřička vylepil krátce po poledni na dveře školy informace o uzavření školy.

Koronavirus: Zavřou školy i multikino, na hokej pustí jen sto lidí

Také v Jihočeském kraji začali organizátoři kulturních, společenských i sportovních akcí rušit události s předpokládanou účastí nad sto lidí. Školy vyjma mateřských se připravují na to, že od středy do odvolání zůstanou zavřené. U řidičů budějovické MHD jízdenku nekoupíte.