Kreativ

ŠTÍTEK: fotografie

SK Velké Přítočno - Tatran Rakovník B 0:6, I.B tř. sk. A, 24. 8. 2019

FOTO: I. B třída: sudí z Kladenska okresní derby neukočírovali

Fotbalová I. B třída otevřela brány nového ročníku. V úvodním kole se nejzajímavější zápas z kladenského pohledu hrál na Braškově, kde domácí statečně vzdorovali favoritovi z Hostouně. Ten získal dva body, ale kaňkou byl výkon rozhodčího Pagáče. Na mladíka bylo tohle derby prostě příliš a nadávaly mu nakonec obě strany. Pro rozhodčí to byl vůbec pitomý víkend, když sledujete, jak si vedli profíci v Liberci…

Z divizního fotbalového utkání Poříčany - Polaban Nymburk (3:0)

FOTO: V derby se červenalo. Tři body urvaly Poříčany

Hodili za hlavu dvě porážky a v derby vydřeli tři body. Fotbalisté Poříčan, nováček divizní skupiny C, vyhráli na „svém“ trávníku ve Vykáni souboj dvou okresních rivalů. Polabanu Nymburk nastříleli tři branky. Pro hostující fotbalisty to bylo druhé okresní derby během prvních třech kol. Vyhráli v Ostré 1:0, poté však padli doma s Náchodem (0:4). Oba nedělní soupeři tak mají po třech bodech, stejně je na tom i Ostrá.

Olomouc - Teplice 2:0

FOTO: V Olomouci úřadoval VAR. Teplice přišly o gól a padly 0:2

Tepličtí fotbalisté zažili černý pátek a i po sedmém kole FORTUNA:LIGY zůstávají u dna prvoligové tabulky. Dva inkasované góly v samotných úvodech obou poločasů, kvůli ruce po videu neuznaný gól na 1:1 a navíc po dalším videu vyloučení 23letého štítového záložníka Kodeše v 54. minutě. Skláři prohráli po sympatickém a bojovném výkonu v hodně smolném zápase v Olomouci 0:2.

Mládě orla ještě v květnu na hnízdě.

FOTO: Postřelil vzácného orla mořského u Litoměřic. Hrozí mu stíhání

O svého krále přišlo zdejší nebe. Kvůli neznámému střelci, na kterého ochránci přírody připravují trestní oznámení. Jeho obětí se stal v minulých dnech mladý orel mořský, který patří k dvěma letos okroužkovaným mláďatům jediného hnízdícího páru těchto majestátních dravců v regionu.

Chomutovští hokejisté (v bílém) v přípravném zápase s ruským Sachalinem.

FOTO: Piráti doma vysoko podlehli Sachalinu

Vysokou porážku 1:5 inkasovali na domácím stadionu prvoligoví Piráti Chomutov. Ti v přípravě hostili ruského soupeře ze Sachalinu, hrajícího Asijskou ligu. Jediný gól domácích zaznamenal v úvodní třetině Pitule. 

Ilustrační foto.

Vylepšete si jméno na internetu středočeským focením

Prostřednictvím sociálních sítí se Středočeská centrála cestovního ruchu snaží přílákat do kraje nové návštěvníky. Nejde však o to oslovovat návštěvníky přes facebook; to už krajská turistická centrála dělá dávno.

Rekonstrukce náměstí v Jablonném v Podještědí.

FOTO: V Jablonném chystají proměnu zbytku náměstí, lidé ji mohou připomínkovat

V Jablonném finišuje rekonstrukce dolní části náměstí Míru a také krajské silnice, která jím prochází. Zmíněná polovina plochy už je nově vydlážděná žulovými kostkami, na silnici se ještě pracuje. „Tato etapa bude dokončena začátkem srpna, 12. srpna by měl být obnoven průjezd městem,“ uvedl starosta Jablonného Jiří Rýdl.

Rekonstrukce náměstí v Jablonném v Podještědí.

FOTO: V Jablonném chystají proměnu zbytku náměstí, lidé ji mohou připomínkovat

V Jablonném finišuje rekonstrukce dolní části náměstí Míru a také krajské silnice, která jím prochází. Zmíněná polovina plochy už je nově vydlážděná žulovými kostkami, na silnici se ještě pracuje. „Tato etapa bude dokončena začátkem srpna, 12. srpna by měl být obnoven průjezd městem,“ uvedl starosta Jablonného Jiří Rýdl.

V Mukově a v Teplicích uctili památku amerických letců.

FOTO: V Mukově a v Teplicích uctili památku amerických letců

Pietním aktem u pomníků v Mukově a na Písečném vrchu v Teplicích uctili v sobotu památku amerických letců, sestřelených 21. července 1944 nad Teplickem. Součástí akce k 75. výročí Dne amerických letců byl tradičně průjezd kolony vojenských vozidel z druhé světové války a průlet letadel Leteckého klubu Teplice.

Jozef Kalužný se narodil manželům Evě a Jozefovi 11. července 2019 ve 12 hodin a  25 minut, vážil 3640 gramů a 53 centimetrů. Doma v Šestajovicích na něj čeká bratr Filip (10).

FOTOGALERIE: Právě jsme se narodili

/HLASOVÁNÍ/ Vážení čtenáři, díky vstřícnosti porodnice v Nemocnici Rudolfa a Stefanie v Benešově vám přinášíme fotografie nejmladších občánků. Tentokrát z 29. týdne roku 2019.

Jarmila Matějková při prohlížení fotografií z toku 2009 s vděkem vzpomíná na všechnu pomoc, která se jim dostala.

Děsivé vzpomínky na povodně. Bláto bylo všude, nezůstalo nám nic, říká Jarmila

I po deseti letech se jim hrnou slzy do očí, když vzpomínají na bleskové povodně, které koncem června 2009 překvapily několik obcí na Hranicku. Vedle nejvíce zasažených Hustopeč nad Bečvou, to byla také obec Polom. Helena Říhová se svou maminkou Jarmilou Matějkovou z Polomu se probírají deset let starými fotografiemi a při vyprávění se oběma ženám ještě stále třese hlas.