Kreativ

ŠTÍTEK: fotografie

Vizualizace vznikající zástavby v lokalitě Na Rybníčku v centru Liberce. Zdroj: Siadesing

V Liberci na Rybníčku se čile staví. Na místě vyroste i dům pro seniory

V kdysi ospalé tovární zástavbě v centru Liberce dnes panuje čilý stavební ruch. Na místech bývalých Montážních závodů na Rybníčku už vyrůstají nové bytové domy. Nejviditelnější je momentálně konstrukce první z věží, ta má už pět pater. Jak už Deník informoval, celkem tu vznikne osm budov.

Šlágr kola začali lépe domácí, kteří za pět minut vedli 2:0, ale z výhry se radovali hosté z Tuchořic (ve žlutém) po výsledku 2:3.

FOTO: V taháku okresu prohrály Černčice s Tuchořicemi 2:3

Tahák okresního přeboru mezi Černčicemi a Tuchořicemi měli daleko lépe rozehraný domácí, kteří se během úvodních šesti minut dostali do dvoubrankového vedení. Hosté se poté zvedli a skóre otočili. Černčice mohou litovat několika zahozených šancí.

Příběh bernského salašnického psa Goffa.

FOTO: Zachránil život, těm, co nejvíc miloval

„On už zase utekl, já ho přetrhnu jak psa,“ vzteká se Dáša. Tím psem opravdu myslela psa a ne ledajakého. Urostlého téměř padesáti kilového bernského salašnického, který si opravdu dělal, co chtěl a už po několikáté se podhrabal pod plotem a přes les běžel za svou jedinou psí láskou Bertou. Tedy doposud jedinou. Berta mu za pár dní měla porodit několik potomků, na který bude jistě mladý Goff hrdý.

V Nové Pace byla zahájena rekonstrukce autobusového nádraží, které je uzavřeno. Provizorní zastávky vznikly v Kotíkově ulici. V lokalitě je omezeno i parkování.

FOTO: V Nové Pace začala stavba nového terminálu

Přibližně na rok se zkomplikuje doprava v Nové Pace. V Kotíkově ulici začala kompletní rekonstrukce autobusového nádraží, které se do roka promění v moderní terminál s krytou halou. Ta Pačákům doposud chyběla.

Kanonýři Kladno - ZFK A.Q.M. Petrovice 15:1,  1. liga mužů, 5. kolo, 5. 10. 2019

FOTO: Florbalovou demolici řídili cizinci

Napravit porážku z Českých Budějovic toužili florbalisté Kladna doma proti slezským Petrovicím. Roli vysokého favorita zápasu potvrdili bezezbytku a zaplněnou halu Bios potěšili patnácti brankami do sítě soupeřova gólmana – 15:1.

Trenér Poruby Miloš Holaň a jeho výraz, který mluví za vše.

FOTO: Piráti Chomutov doma nasypali lídrovi z Poruby osm gólů

Pořádně se mračil na střídačce lídra Chance ligy z Poruby trenér Miloš Holaň. To co viděl před sebou mu radost neudělalo. Přijel se svým týmem pod Krušného hory jako lídr druhé nejvyšší hokejové soutěže a musel nakonec kousat nepříjemný výprask 3:8. Pěti kanadskými body se pod výsledek podepsal domácí Nicolas Hlava, autor gólu a čtyř asistencí.

Fotbalový nábor ve Všechlapech

FOTO: Náboru na hřišti ve Všechlapech se zúčastnil Daniel Zítka

Krátké rozběhnutí, švih, parádní hvězda a velký aplaus malých dětí! Bývalý brankář Anderlechtu Brusel a české reprezentace Daniel Zítka bavil děti na akci Můj první gól v rámci projektu Měsíc náborů na fotbalovém hřišti ve Všechlapech u Nymburka. A že se tam tedy sešlo hodně prvních gólů…

Malá podzimní Dubická 2019

FOTO: V Dubicích se běžel podzimní závod

V neděli 6. října si dali nažhavení běžci už sedmé dostaveníčko v Dubicích před restaurací U Becků. Konala se tam Malá podzimní Dubická 2019. Všechnu tu běžeckou slávu připravuje pravidelně Petra Fiklíková s rodinou a několika kamarády. Od prohlídky trasy, značení, zajištění startovních čísel, občerstvení, až po spolupráci s potřebnými sponzory a vyhlášení výsledků.

Rezerva Příbrami porazila v utkání FORTUNA:ČFL SK Rakovník 4:0.

FOTO: Rezerva Příbrami doma přejela SK Rakovník

/FOTOGALERIE/ Fotbalisté 1. FK Příbram B potvrdili v 9. kole FORTUNA:ČFL roli papírového favorita, když na domácím trávníku porazili v souboji dvou nováčků soutěže předposlední celek soutěže SK Rakovník 4:0.

Tibor Kováč vystavuje v gotickém hradu dřevěné plastiky.

FOTO: V Litoměřicích vystavují dřevěné plastiky jubilanta Tibora Kováče

Významné životní jubileum, 85 let života, oslavil v září litoměřický umělec Tibor Kováč. Jak jinak to oslavit nejlépe, než výstavou. Vernisáž výstavy k životnímu jubileu oblíbeného „mistra dláta“ s názvem Tibor Kováč – 85, proběhla v pátek 4. října v litoměřické Hradní galerii.

Maloúpská vařečka, krkonošská kulinářská klasika, nabídla zajímavé soutěže.

VIDEO, FOTO: Maxijedlík chce do Las Vegas na soutěž v pojídání hot dogů

Čtrnáct let se účastní soutěží jedlíků. Letos jich zvládl 45. Sní všechno a hodně rychle. Od párků přes mrkev po litry krupicové kaše. Nedávno zkusil červy, krokodýla, před týdnem triumfoval na Extreme food festivalu v Olomouci. Jako jediný tam dokázal sníst konzervu kvašených sleďů surströmming, jedno z nejsmradlavějších jídel na světě.

Maloúpská vařečka, krkonošská kulinářská klasika, nabídla zajímavé soutěže.

VIDEO, FOTO: Maxijedlík chce do Las Vegas na soutěž v pojídání hot dogů

Čtrnáct let se účastní soutěží jedlíků. Letos jich zvládl 45. Sní všechno a hodně rychle. Od párků přes mrkev po litry krupicové kaše. Nedávno zkusil červy, krokodýla, před týdnem triumfoval na Extreme food festivalu v Olomouci. Jako jediný tam dokázal sníst konzervu kvašených sleďů surströmming, jedno z nejsmradlavějších jídel na světě.

Den otevřených dveří v klatovském stacionáři Kvítek pro osoby s postižením.

FOTO: V Kvítku ukázali, co vše umějí

Klatovy - Jak to chodí v klatovském denním stacionáři Kvítek pro osoby s postižením? Na tuto otázku nalezli odpověď všichni, kteří využili dne otevřených dveří a zavítali do jeho prostor v Plánické ulici.

Z utkání extraligy pozemních hokejistů Rakovník - Slavia Hradec Králové (7:3)

FOTO: Hradec zničili trestnými rohy

Ve třetím kole podzimní části extraligy v pozemním hokeji přivítal Rakovník hradeckou Slavii a ke dvěma úvodním vítězstvím nad Bohemians a z Bratislavy přidal už třetí úspěch v řadě, který HC 1972 vynesl na druhou příčku tabulky za vedoucí Slavii Praha jen kvůli horšímu skóre.

Výzva #tetrischallenge na facebooku HZS Středočeského kraje.

Připojují se k Tetris Challenge. Hasiči ukazují, co vše je v zásahovém voze

Vyložit ze zásahového vozu vybavení, úhledně vyrovnat, položit se vedle něj – a pak zase vše nakládat nazpátek. A to nejpodstatnější mezi tím: focení. To je princip mezinárodní facebookové výzvy pojmenované Tetris challenge, k níž se přidávají příslušníci záchranných složek z celého světa. Challenge je anglický výraz pro výzvu, Tetris je pak slavná digitální hra, kde je cílem padající kostky poskládat do řádků.

Čelní srážka se sportovním vozem Ford Mustang u Špindlerova Mlýna připravila o život nevinného 49letého řidiče.

Tragické záběry. Video z nehody mustangu varuje víc než draze placená reklama

Dým, valící se z nabouraného Fordu Mustang. Běžící muž, který jako jeden z prvních přispěchal k sobotní dopravní nehodě, při které vyhasl na silnice ke Špindlerovu Mlýnu lidský život. Burcující záznam, který pořídila jedna ze zasahujících u nehody, zveřejnili na svém facebooku hasiči ze Špindlerova Mlýna. Reálný záběr, při kterém naskakuje husí kůže, ukazuje na důsledek bezohledné jízdy, při které úřadovala smrt.