Kreativ

ŠTÍTEK: fotografie

Čelní srážka se sportovním vozem Ford Mustang u Špindlerova Mlýna připravila o život nevinného 49letého řidiče.

VIDEO, FOTO: Video z nehody je varující víc než draze placená reklama

Dým, valící se z nabouraného Fordu Mustang. Běžící muž, který jako jeden z prvních přispěchal k sobotní dopravní nehodě, při které vyhasl na silnice ke Špindlerovu Mlýnu lidský život. Burcující záznam, který pořídila jedna ze zasahujících u nehody, zveřejnili na svém facebooku hasiči ze Špindlerova Mlýna. Reálný záběr, při kterém naskakuje husí kůže, ukazuje na důsledek bezohledné jízdy, při které úřadovala smrt.

Litvínov (v černém) v zápase v Třinci.

FOTO: V Třinci to nevyšlo. Litvínov prohrál těsně 2:3

Černý víkend mají za sebou hokejisté Litvínova. Po páteční domácí porážce 1:2 od Pardubic nepřišla náprava ani v neděli v Třinci. Na ledě posledního mistra Verva padla 2:3. Domácí se dostali do výhody vedení o tři branky, ale hosté ze severu Čech dokázali reagovat trefami Zygmunta a především osm minut před koncem Kašpara, který dostal Krušnohorce na kontaktní branku. Oceláři ale dokázali těsný náskok uhájit. 

Čistička odpadních vod Březhrad.

FOTO: Hradec bojuje proti čističkám. Ničí prý životní prostředí

Dílčí vítězství si připsala tento týden hradecká radnice v boji za zlepšení životního prostředí ve městě. Česká inspekce životního prostředí (ČIZP) rozhodla o zastavení provozu Čistírny odpadních vod Březhrad. Zařízením se zabývala na podnět náměstka primátora pro oblast životního prostředí Martina Hanouska (Změna pro Hradec a Zelení).

Vsetínští strážníci značí kola syntetickou DNA. Při tom popisují do evidence základní části kola včetně výrobního čísla. Na snímku Petr Žlebek.

Strážníci označili za tři roky přes osm set bicyklů

Dva městští strážníci, speciální hmota obsahující mikrotečky s číslem, fialové světlo, fotoaparát a nakonec kulatá samolepka chráněno DNA. Za dvacet minut projde jeden bicykl procesem focení, zapisování a označení DNA. V těchto dnech provádí vsetínští strážníci další vlnu opatření k ochraně kol před odcizením.  

Mělničtí hasiči přijali celosvětovou výzvu.

Mělničtí hasiči přijali celosvětovou výzvu: vyložili auto

Vyložit ze zásahového vozu vybavení, úhledně vyrovnat, položit se vedle něj – a pak zase vše naskládat nazpátek. A to nejpodstatnější mezi tím: focení. To je princip facebookové výzvy pojmenované #tetrischallenge, k níž se přidávají příslušníci záchranných složek z celého světa. Své vybavení tak netradiční formou ukazují prostřednictvím sociální sítě, kde výzva získala značný ohlas.

Ilustrační foto.

Lázněmi projde pochod v červených tričkách

První ročník akce Poděbradský den srdce na podporu prevence onemocnění srdce se uskuteční příští neděli na lázeňské kolonádě. V rámci oslav se v 15 hodin koná symbolický Pochod za zdravé srdce v červených tričkách lázeňským parkem a ještě předtím proběhne focení všech účastníků pochodu před proslulými květinovými hodinami. Pochodu se může účastnit každý, podmínkou však je červené tričko, buď vlastní, nebo zakoupené v den akce.

Z fotbalového utkání I.B třídy Městec Králové - Ostrá B (1:2)

FOTO: Ostrá B rozhodla derby v deseti

Fotbalisté Městce Králové přivítali v dalším kole I.B třídy rezervu Ostré. Po vyrovnaném skóre prvního poločasu rozhodl gól v 80. minutě. Z vítězství se radovali hosté, i když utkání dohrávali v deseti.

Festival české filmové komedie v Novém Městě nad Metují začal v sobotu 14. září koncertem Báry Basikové.

FOTO: Začal festival filmů a smíchu

Noví porotci, letní kina, premiérové promítání a opět kinokavárna. Festival české filmové komedie v Novém Městě nad Metují v neděli vplul do pátého desetiletí, ale už v sobotu ho odstartoval koncert Báry Basikové na Husově náměstí.

Druhé extraligové kolo, v němž Plzeň hostila Litvínova.

FOTO: Litvínov prohrál po tuhém boji na ledě plzeňských Indiánů

Hokejová Škoda Plzeň se poprvé v nové sezoně Tipsport extraligy představila před vlastními fanoušky, kteří ji pomohli k vítězství. Na západ Čech dorazil hokejový Litvínov, který v prvním kole porazil brněnskou Kometu. Domácí Severočechy po boji přetlačili 2:0. 

Z fotbalového utkání krajského přeboru Bohemia Poděbrady - Tuchlovice (0:0, na penalty 4:2)

FOTO: Podruhé doma nedali gól. Mají ale dva body

V minulém domácím utkání nejvyšší krajské soutěže hráli bez branek a pak prohráli na penalty, tentokrát si po bezbrankovém utkání vzali druhý bonusový bod za vítězství v penaltovém rozstřelu. Fotbalisté poděbradské Bohemie hráli bez gólů s týmem Tuchlovic, nakonec byli rádi za dva body.

Dožínky v Brništi.

FOTO: V Brništi oslavili konec žní. Nabídli bohatý doprovodný program

Dožínky mívaly různou podobu, od skromného předání věnce hospodáři až po velkou slavnost, ale vždy se jim věnovala pozornost a patřily k nejdůležitějším svátkům roku. Oslavy ukončení sklizně a poděkování za úrodu se letos znovu uskutečnily také v Brništi pod taktovkou zdejšího družstva ZOD.

Horolezecké muzeum nabídne exponáty z počátku horolezectví v Českém ráji i moderní prvky včetně videomapingu nebo elektronické databáze horolezectví u nás.

FOTO: V Turnově otevřeli horolezecké muzeum. Jediné svého druhu u nás

Nové horolezecké muzeum, jediné svého druhu u nás, v sobotu otevřeli v Turnově. Stálo 40 milionů a návštěvníka provede od historie skalního lezení až po současnost. Od pískovcových věží skalního města až po nejvyšší vrcholy světa. Jak o tom ostatně vypovídá i název celé expozice. Z Českého ráje na vrcholy světa.

Horolezecké muzeum nabídne exponáty z počátku horolezectví v Českém ráji i moderní prvky včetně videomapingu nebo elektronické databáze horolezectví u nás.

Cepíny, lana i historické filmy. V Česku vzniklo první horolezecké muzeum

Nové horolezecké muzeum, jediné svého druhu u nás, včera otevřeli v severočeském Turnově. Stálo 40 milionů a návštěvníka provede od historie skalního lezení až po současnost. Od pískovcových věží skalního města až po nejvyšší vrcholy světa. Jak o tom ostatně vypovídá i název celé expozice. Z Českého ráje na vrcholy světa.

Horolezecké muzeum nabídne exponáty z počátku horolezectví v Českém ráji i moderní prvky včetně videomapingu nebo elektronické databáze horolezectví u nás.

FOTO: V Turnově otevřeli horolezecké muzeum. Jediné svého druhu u nás

Nové horolezecké muzeum, jediné svého druhu u nás, v sobotu otevřeli v Turnově. Stálo 40 milionů a návštěvníka provede od historie skalního lezení až po současnost. Od pískovcových věží skalního města až po nejvyšší vrcholy světa. Jak o tom ostatně vypovídá i název celé expozice. Z Českého ráje na vrcholy světa.

V sobotu 31.8. se konal v Železném Brodě v areálu tenisových kurtů třetí ročník turnaje pétanque v trojicích.

FOTO: V Železném Brodě proběhl už potřetí turnaje pétanque v trojicích

V sobotu 31.8. se konal v Železném Brodě v areálu tenisových kurtů třetí ročník turnaje pétanque v trojicích. Pétanque má tradici ve Francii, jedná se o francouzský společenský sport pro 1-3členná družstva, která se snaží umístit koule co nejblíže k cíli - dřevěné kuličce, tzv. prasátku. Princip hry je velmi jednoduchý, ale dokonalé zvládnutí techniky a taktiky vyžaduje pravidelný trénink.

Netradiční přivítání nových školáků si připravili v Kravařích. Prvňáčky přivítali zástupci armády.

FOTO: Začala škola. V Kravařích prvňáky uvítali vojáci

Netradiční zahájení školního roku si pro nové žáky připravili v Kravařích. Prvňáčky tu přivítali nejen zástupci školy a obce, ale také armády. Nechyběli ani starostky Blíževedel a Stvolínek, odkud školáci do Kravař dojíždějí.

Začal nový školní rok. Masarykova škola v Litoměřicích přivítala nové prvňáky.

FOTO: Začala škola, pro nejmladší poprvé. V Litoměřicích je pěkně přivítali

Kornouty s pochoutkami a také pamětní listy na uvítanou. Slavnostně zahájili nový školní rok v pondělí 2. září také v litoměřické Masarykově základní škole. Její ředitel Karel Kynzl přivítal nové školáky obou prvních tříd ve venkovní učebně školního zařízení, poté si je už převzali jejich třídní učitelé.