Kreativ

ŠTÍTEK: Vyšní Lhoty

Ilustrační foto.

Místo azylantů budou v obci vězni, tak rozhodl ministr Kubice

Vyšní Lhoty – Z bývalého tábora pro uprchlíky ve Vyšních Lhotách bude věznice. Ministr vnitra Jan Kubice totiž schválil záměr předat areál ministerstvu spravedlnosti, a v následujících týdnech tak budou probíhat jednání o jeho převodu. 

Ilustrační foto.

Nošovická automobilka spustila třísměnný provoz

Nošovice – Nošovická automobilka Hyundai spustila v pondělí provoz třetí směny. Firma tento krok původně plánovala na 1. října, nakonec bylo rozhodnuto zahájit třetí směnu o dva týdny dříve.

Ilustrační foto

Do nošovické automobilky jezdí nové linky

Region – Moravskoslezský kraj od pondělí 19. září rozšiřuje dopravní obslužnost o novou linku veřejné linkové osobní dopravy 860311 Frýdlant nad Ostravicí – Raškovice – Nošovice. Informovala o tom mluvčí kraje Šárka Vlčková.

Kostel na Prašivé je spojován se zajímavou legendou.

K Beskydům patří i dřevěné kostelíky

Beskydy – Dřevěné kostely mají své kouzlo a právem patří k vyhledávaným turistickým cílům. Beskydy a Podbeskydí jich skýtají několik, hlavně na území Frýdecko-Místecka. Tam jich je možno vidět a navštívit deset.

Fotbalové hřiště v Dobraticích po rekonstrukci.

Dobratice mají zrekonstruované hřiště

Dobratice – Fotbalisté z Dobratic museli několik svých mistrovských zápasů odehrát díky rekonstrukci svého fotbalového stánku v azylu ve Vyšních Lhotách. Nyní se již tým, hrající okresní přebor, může opět těšit na „domácí“ zázemí.

Ilustrační foto

Autolakovnu a auto zachvátily plameny

Vyšní Lhoty, Skalice – V autolakovně Hloch ve Vyšních Lhotách vypukl ve středu 9. února kolem půl třetí odpoledne požár. „Hořelo přesně v kabině autolakovny,“ upřesnil redakci operační důstojník Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje.

Ilustrační foto.

Vody neustále přibývá

Ostravice – Na horním toku řeky Ostravice pod přehradou Šance už od pěti hodin ráno platí nejvyšší třetí stupeň povodňové aktivity, tedy stupeň ohrožení. Voda už se z přehrady nekontrolovaně vylévá přes přehradní přepady.

Vážná nehoda ve Vyšních Lhotách

Po střetu byla v bezvědomí, musel k ní vrtulník

Vyšní Lhoty – Hrozivě vyhlížející nehoda se odehrála v neděli odpoledne ve Vyšních Lhotách. Prvotní zprávy hovořily o tom, že střet skončil tragicky, hasiči měli informace o dvou zraněných lidech. Mluvčí záchranářů Lukáš Humpl později upřesnil, že havárie si vyžádala tři zraněné osoby.

Automobil vytažený z řeky Morávka, kde na místě brodu mezi Raškovicemi a Vyšními Lhotami uvízla dvoučlenná posádka.

Posádka se v řece neutopila díky střešnímu oknu

Raškovice – Velmi nepříjemnou zkušenost a zároveň nečekaný trénink na povodňovou situaci prožila ve čtvrtek 15. dubna večer dvoučlenná posádka terénního vozidla Nissan Terrano v Raškovicích.

Policisté z Krásné zavítali mezi mladé hasiče ve Vyšních Lhotách.

Policisté zavítali za mladými hasiči

Krásná, Vyšní Lhoty – Policisté Obvodního oddělení Krásná navštívili budoucí hasiče SDH Vyšní Lhoty. Kluci a holky, ve věku od 1 roku do 8 let, si tak mohli s policisty povídat o zajímavostech svých činností.

Dřevěný kostel v Třinci-Gutech.

SERIÁL: Dřevěný kostel Božího Těla v Třinci-Gutech

Třinec-Guty – Dřevěný kostel v Gutech, v současnosti místní části Třince, bychom mohli označit za ikonu dřevěné církevní architektury Beskyd a Pobeskydí. Dochoval si plně svou původní podobu, která odpovídá období vybudování.

Kostel sv. Antonína na Prašivé.

SERIÁL: Dřevěný kostel sv. Antonína na Prašivé

Vyšní Lhoty – V kombinaci s chatou Klubu českých turistů je dřevěný kostel na Prašivé nejen zajímavým poutním ale i příjemným turistickým cílem. To je navíc podpořeno existencí horské cesty z Vyšních Lhot, která umožňuje k místu dojet nejen na kole, ale i osobním automobilem.

Kostel Prašivá

Díky střetu s jelenem máme kostel a zajímavý turistický cíl

V kombinaci s chatou Klubu českých turistů je dřevěný kostel na Prašivé nejen zajímavým poutním, ale i příjemným turistickým cílem. To je navíc podpořeno existencí horské cesty z Vyšních Lhot, která umožňuje k místu dojet nejen na kole, ale i osobním automobilem.

Žermanická přehrady slaví své padesáté narozeniny a vodohospodáři tu při této mimořádné příležitosti uspořádali v sobotu den otevřených dveří.

Lidé se mohli ponořit do útrob Žermanické přehrady

Lučina - Stovky lidí se v sobotu ponořily do útrob Žermanické přehrady. Přehrada totiž slaví své padesáté narozeniny a vodohospodáři tu při této mimořádné příležitosti uspořádali den otevřených dveří.

Žermanická přehrada

Lidé se mohli ponořit do útrob Žermanické přehrady

Lučina - Stovky lidí se v sobotu ponořily do útrob Žermanické přehrady na Frýdecko-Místecku. Přehrada totiž slaví své padesáté narozeniny a vodohospodáři tu při této mimořádné příležitosti uspořádali den otevřených dveří.

Ilustrační foto

Žena se na zahradě polila benzínem a upálila

Vyšní Lhoty, Frýdek-Místek - Brutální případ se odehrál v neděli odpoledne na zahradě rekreační chaty ve Vyšních Lhotách. V místní části, kterou zdejší občané znají pod názvem Kamenité, se upálila padesátiletá žena z Frýdku-Místku.

Ilustrační foto

Dobrá nechce platit cizí linky

DOBRÁ – Obec Dobrá chce změnit zhruba deset let fungující systém dopravní obslužnosti. Zdejším zastupitelům se totiž nelíbí, že obec přispívá i na provoz autobusové linky, která vůbec obcí neprojíždí. Starostka má nyní za úkol změnit dohodu se sdružením obcí Mikroregionu povodí Morávky.

Jiří Židek (zleva), Roman Kaloč a jeho otec Miloš čekají na začátek hlavního líčení u okresního soudu.

Za rvačku v hospodě jde recidivista do vězení

RAŠKOVICE - Za potyčku, která se odehrála v raškovické restauraci Obecník, by měl třiatřicetiletý recidivista Roman Kaloč z Vyšních Lhot strávit rok ve vězení. Trest mu v pátek 13. července udělil frýdecko-místecký soud.

Ilustrační foto.

Linky do okolních obcí Dobrá zaplatit nechce

DOBRÁ – Obec Dobrá chce změnit zhruba deset let fungující systém dopravní obslužnosti. Zdejším zastupitelům se totiž nelíbí, že obec přispívá i na provoz autobusové linky, která vůbec obcí neprojíždí.

Jiří Židek (zleva), Roman Kaloč a jeho otec Miloš čekají na začátek hlavního líčení u okresního soudu.

Za potyčku v Raškovicích hrozí třem mužům vězení

FRÝDEK-MÍSTEK, RAŠKOVICE - Kvůli potyčce, která se odehrála v raškovické restauraci Obecník, stanuli ve čtvrtek před frýdecko-místeckým soudem Roman Kaloč (33 let), jeho otec Miloš (63) a Jiří Židek (48) z Vyšních Lhot. Všem hrozí pět let vězení.

Ilustrační foto

Mezinárodně hledaný bankéř dopaden ve Vyšních Lhotách

VYŠNÍ LHOTY - Cizinecká policie zatkla v uprchlickém táboře ve Vyšních Lhotách na Frýdecko-Místecku mezinárodně hledaného ruského bankéře Ilju Staševského. Bankéř je podle ruského tisku podezřelý, že si v roce 1997 přivlastnil 231 milionů dolarů (téměř pět miliard korun) od výrobce letadel MiG.

Vnučky a pravnučky jsou oběti jedenašedesátiletého muže z Dymokur, který měl dívky pohlavně zneužívat. Zvrhlík z romské rodiny provozoval své nechutné hrátky se šesti dívkami z rodiny, přičemž nejmladší je šest let.

Policie zatkla hledaného ruského bankéře

OSTRAVA/VYŠNÉ LHOTY- Cizinecká policie zatkla v uprchlickém táboře ve Vyšních Lhotách na Frýdecko-Místecku mezinárodně hledaného ruského bankéře Ilju Staševského. Bankéř je podle ruského tisku podezřelý, že si v roce 1997 přivlastnil 231 milionů dolarů (téměř pět miliard korun) od výrobce letadel MiG.