Kreativ

ŠTÍTEK: Bystřice

Fotbalisté Bystřice (v pruhovaných dresech), ilustrační foto

Derby rozhodla první půle, Bystřice slaví zisk tří bodů

Bystřice nad Pernštejnem - Ve 24. kole krajského přeboru přivítal vedoucí tým tabulky, fotbalisté Bystřice, v okresním derby Novou Ves. O osudu zápasu se rozhodlo v úvodních pětačtyřiceti minutách, v nichž si domácí celek vypracoval dvubrankový náskok.

Ilustrační foto.

KRÁTCE: Pro stavbu vodovodu dostali ve Čtyřkolech povolení

Čtyřkoly - Společné povolení k umístění a stavbě vodovodu vystavil žadateli, obci Čtyřkoly, Vodoprávní úřad Benešov. Stavba bude realizována v zastavěné části Čtyřkol a také jeho osadě, Javorníku. Navrhovaný vodovod se napojí na stávající řad. Vodu z něj bude po dostavbě moci odebírat až 118 majitelů rodinných domů i rekreačních objektů.

Ilustrační foto

Okresní přebor: derby ovládla Horní Bečva

Šlágrem 21. kola fotbalového okresního přeboru byl duel Bečev, který si nenechaly ujít téměř tři stovky fanoušků. Z výhry se nakonec díky povedené první půli radovala domácí Horní.

Ilustrační foto.

Hlava pokazila Ledči zápas jara

Havlíčkobrodsko – Fotbalisté Ledče o víkendu naskočili k zápasu jara. Na domácí půdě přivítali svého největšího rivala v boji o první místo, Bystřici. A hlava jim úspěch překazila. Porážka způsobila to, že Bystřice se na Ledeč bodově dotáhla.

Experimenta v radničním podzemí v Benešově.

KRÁTCE: Benešovské podzemí zůstane letos pro návštěvníky tabu

Benešov /FOTOGALERIE/ - Na zajímavou technickou expozici, kterou město Benešov zpřístupnilo pro veřejnost v podzemí radnice na Masarykově náměstí v polovině roku 2015 pod označením Experimenta, se letos zájemci nepodívají. Experimenta, v níž si lidé všech věkových kategorií mohli hrát se zvukem a světlem, je z technických důvodů mimo provoz.

V Bystřici u Libáně slavnostně uvedli do provozu novou hasičskou zbrojnici.

Dobrovolní hasiči chystají oslavy

O minulém víkendu se uskutečnila hasičská sláva v Bystřici a v Nemyčevsi, v sobotu 25. května se chystají oslavit dlouholetou existenci svých sborů v Sobotce a v Radimi.

Divadelní pohádka 'Kterak čtyřhlavý drak Yrav Yvolrak pozřel Karla'.

Drak Yrav Yvolrak přiletěl do Votic a naučil děti třídit odpad

Votice - První představení pohádky 'Kterak čtyřhlavý drak Yrav Yvolrak pozřel Karla' se pro umáčené děti uskutečnilo od 8.30 hodin, k těm od 10 hodin bylo již počasí o něco shovívavější. Sychravé počasí a nezbytnost pohybu v něm si vyžádalo svoji daň v podobě hlasové indispozice účinkujících, a tak bylo nutné ve Voticích nasadit všechny dostupné a ověřené páky, aby dětský divák na nic nepřišel, když už přišel do divadla.

Veřejné závody ve čtyřboji s názvem Atletický Jindřicháč přilákaly do Jindřichova Hradce více než 150 účastníků.

Atletický Jindřicháč přinesl výborné výkony

Jindřichův Hradec – Již jedenáctý ročník jarního Aletického Jindřicháče uspořádal SKOK J. Hradec. Ve čtyřboji se představilo 155 účastníků a k vidění byla řada hodnotných výkonů.

Ilustrační foto

Náchod v derby vykřesal naději. Teoretickou

Až závěrečné dějství I. ligy mužů rozhodne o tom, který tým letos druhou nejvyšší soutěž v republice opustí. Přesněji, který skončí v tabulce poslední a bude čekat, kolik lídrů druhých lig projeví zájem o postup do vyšší soutěže.

Ilustrační foto

Náchod v derby vykřesal naději. Teoretickou

Až závěrečné dějství I. ligy mužů rozhodne o tom, který tým letos druhou nejvyšší soutěž v republice opustí. Přesněji, který skončí v tabulce poslední a bude čekat, kolik lídrů druhých lig projeví zájem o postup do vyšší soutěže.

Ilustrační foto

Náchod v derby vykřesal naději. Teoretickou

Až závěrečné dějství I. ligy mužů rozhodne o tom, který tým letos druhou nejvyšší soutěž v republice opustí. Přesněji, který skončí v tabulce poslední a bude čekat, kolik lídrů druhých lig projeví zájem o postup do vyšší soutěže.

Z tréninku sebeobrany strážníků Městské policie v Benešově.

OBRAZEM: Strážníci městské policie trénovali sebeobranu

Benešov - Hmaty, chvaty, kopy, údery či práci s teleskopickým obuškem trénovali ve středu 15. května městští policisté v areálu Táborských kasáren v Benešově. Pod vedením certifikovaných trenérů sebeobrany tam pravidelně nacvičují taktiku zákroku proti agresivním útočníkům, postup při zatýkání a reakce při dalších nebezpečných situacích, které mohou při jejich práci nastat.

Ilustrační foto.

KRÁTCE: Týneckou milionovou zakázku bere stavební firma z Bystřice

Týnec nad Sázavou - Zakázku v hodnotě 3,2 milionu korun včetně DPH nazvanou „Výstavba a oprava chodníků, oprava oplocení v Týnci nad Sázavou,“ získala od týnecké radnice bystřická společnost Benesolar. Městu firmu doporučila tříčlenná hodnotící komise pro otvírání obálek ve složení Pavel Korec, Jiří Vrbata a Jan Vrňata.

Ilustrační foto.

Bez šance. Proti posílené rezervě Meziříčí neměla Třebíč nárok

Třebíčsko - Ve 22. kole krajského přeboru se utkaly bodově dva nejhorší týmy jara. Souboj rezervy Velkého Meziříčí a HFK Třebíč byl zároveň utkáním o dvanáctou příčku. Ta třináctá totiž může být za některých okolností sestupová. Navíc se nenápadně přibližují poslední Košetice. Prakticky po oznámení základních sestav bylo o výsledku rozhodnuto, ta domácího týmu byla prošpikovaná hráči třetiligového A týmu domácích.

Hráči Bobrové (ve žlutém) si sobotní utkání na půdě rezervy Nové Vsi (v červených dresech) užili.

OBRAZEM: Bobrová derby v Nové Vsi suverénně zvládla

Žďársko – Největší pozornost ve 22. kole okresního přeboru Žďárska vzbudil výsledek sobotního utkání v Radostíně nad Oslavou. Domácí fotbalisté zde totiž remizovali s Křovím hokejovým výsledkem 6:6. Šest gólů nasázela svému soupeři také Dolní Rožínka, jenže proti ní se Rozsochy nezmohly na odpověď ani jednou.

Roštejnský hodokvas 2019.

Lidé si Roštejnský hodokvas užili, počasí akci přálo

Doupě /FOTO/ - V sobotu 11.května se hrad Roštejn stal útočištěm pro šermíře, tanečnice a další umělce, kteří přijeli svým vystoupením podpořit organizaci Debra ČR. I přes hlášenou nepřízeň počasí se nad hradem zřejmě utvořila ochraná bublina, a tak mohla odpolední vystoupení, která se konala v zahradě před hradem, proběhnout v suchu.

Ilustrační foto

Krajský přebor: lídr jde do trháku, na dno klesla Juřinka

O bod navrch mají pět kol před koncem krajského přeboru fotbalisté Skaštic. Zatímco nováček o víkendu doma nezaváhal s poslední Juřinkou, Luhačovice vyhrál v Holešově až po penaltovém rozstřelu. A protože Boršice podobně uspěly v Hluku, na samo dno klesla Juřinka.

Drezína na vlakovém nádraží ve Střezimíři.

Nad odkazem předků ve Střezimíři rukou nemávli

Střezimíř /FOTOGALERIE/ - Nad osudem nádraží, jedné z dominant obce na jihu Benešovska, mohli klidně jen mávnout rukou. Jenže to neudělali. Objekt odsouzený už v roce 2010 k demolici, je proto dál součástí Střezimíře.

Ilustrační foto.

Fotbalové Okříšky ztrátu dotahovaly marně

OKříšky - Ve 22. kole krajského přeboru fotbalisté Okříšek inkasovali na rozhraní první a druhé půli v Bystřici nad Pernštejnem tři branky. v závěrečné fázi se však zlepšili a po gólech Ryšavého a Vostala zadělali na drama. Na bod však již nedosáhli.  

Bramborákiáda v Psinici.

Na co kam: Chuť a vůně bramboráků

/POZVÁNKY/ Sbor dobrovolných hasičů Psinice zve na 9. ročník bramborákiády. Smažená dobrota se bude připravovat na hřišti od 15 hodin. Přijďte ochutnat různé recepty a rozhodnout svými hlasy o nejlepších kuchařích či kuchařkách.

VYHRÁLI. Fotbalisté Ledče (v černobílém) si po dvou porážkách spravili chuť.

Ledeč udržela tříbodové vedení

Ledeč nad Sázavou, Pelhřimov – Ledečští fotbalisté přivítali ve šlágru krajského přeboru třetí tým tabulky. V zápase chtěli po dvou porážkách bodovat, ale Pelhřimov byl velmi těžkým soupeřem. A to i přesto že se v poslední době potýká s neproměňováním šancí, stejně jako Ledeč. Ta nakonec vyhrála 4:2 a nedovolila mu, aby se přiblížil na pět bodů.

Roštejnský hodokvas 2018.

Rytíři, tanečnice a cvičitelé koní vás zvou na Roštejn

Doupě – Začátek května se již tradičně na hradě Roštejn nese v duchu středověku. A stejné to bude i letos. Již sedmý ročník Roštejnského hodokvasu proběhne v zahradě před hradem v sobotu 11. května od třinácti hodin.  

Ilustrační foto.

Krajský přebor: Brumov se trápí, šlágr ovládl nováček

Šlágr 20. kola krajského přeboru zvládl nováček. Třebaže podzimním půlmistrem byli fotbalisté exdivizního Brumova, v rozehrané jarní části se trápí a i o víkendu opět utrpěli porážku, když podlehli vedoucím Skašticím a na čelo ztrácí již devět bodů. V boji o černého Petra se vzhledem k porážkám dvou hlavních aspirantů se situace nezměnila ani zde.  

Rtyně porazila Trnovany 5:0, na 15 minut nastoupil i 70letý předseda Josef Hliba.

Kam o víkendu na fotbal?

Jednoznačným fotbalovým tahákem víkendu je páteční prvoligový souboj Teplic s Mladou Boleslaví, ve kterém půjde o pohárovou Evropu. V I. A třídě se po více než měsíci představí doma Proboštov. Tradiční fotbalový svátek se chystá v Dubí - Bystřici, kam na zápasy "eskáčka" chodí velké návštěvy. Tentokrát dorazí Soběchleby, kterým se v okresním přeboru v poslední době daří. 

Lávka už v Benešově spojuje Táborskou a Křižíkovu ulici.

Benešov navrhne zrušení stavby lávky, chce ale výjezd z tunelu

Benešov - Pěší trasu od Bystřice přes okraj Benešova do Konopiště má podle stále platných plánů Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) vyřešit přes silnici I/3 nová lávka. „Trasa má vést přes areál krajské Správy a údržby silnic, po lávce nahoru k vodárně a pak zpátky dolů, do parku,“ připomněl benešovský místostarosta Roman Tichovský.

V 19. kole okresního přeboru Žďárska došlo na souboj mezi béčkem Nové Vsi a Rozsochami. V něm byli úspěšnější svěřenci trenéra Michala Strachoně (na snímku), kteří vyhráli 2:1.

Vedoucí trojlístek si o víkendu s chutí zastřílel

Žďársko – Dvě derby nabídlo víkendové 19. kolo okresního přeboru Žďárska. V tom prvním v sobotu fotbalisté rezervy Nové Vsi nestačili na Rozsochy, kterým podlehli těsně 1:2. V tom druhém se body dělily, Radostín nad Oslavou se s hráči Borů rozešel smírným výsledkem 1:1.

Ilustrační foto.

Třebíč Bystřici vzdorovala. Nakonec favoritovi podlehla 2:1

Bystřice nad Pernštejnem - Měl to být souboj kočky s myší. Po herní stránce to zápas 20. kola krajského přeboru Vysočiny mezi fotbalisty Bystřice a hostující Třebíče naplnil, o vítězství domácího souboru ale rozhodla až branka Čecha z 89. minuty zápasu.  

Ilustrační foto.

Roli favorita Bystřice potvrdila, na tři body se však nadřela

Bystřice nad Pernštejnem - Měl to být souboj kočky s myší. Po herní stránce to zápas 20. kola krajského přeboru Vysočiny mezi fotbalisty Bystřice a hostující Třebíče naplnil, o vítězství domácího souboru ale rozhodla až branka Čecha z 89. minuty zápasu.  

Ilustrační foto.

KRÁTCE: Mladí cyklisté jezdili na kole a pomáhali také zraněnému

Benešov - Premiérové okresní kolo dopravní soutěže mladých cyklistů má po středě 24. dubna za sebou nové dopravní hřiště v lokalitě Na Sladovce. Zúčastnilo se ho 48 žáků z osmi základních škol ve dvou věkových kategoriích. Čtyři disciplíny nejlépe zvládly v kategorie 10 až 12 let děti ze ZŠ a MŠ Poříčí nad Sázavou, před ZŠ a MŠ Votice a benešovskou ZŠ Dukelská.

Ilustrační snímek.

Kam se vypravit na okresní fotbal?

Jindřichohradecko – Fotbalový přebor i okresní soutěž mužů mají o víkendu na programu další kolo. Kam se můžete na Jindřichohradecku vydat?

Ilustrační foto

V obci přibude chodník

V letošním roce obec Bystřice chystá výstavbu druhé etapy chodníku Na Pasekách, který prodlouží dříve vybudovaný chodník v této lokalitě až k nástupišti autobusové zastávky „rozc. Košařiska“.

Přibyslav porazila první celek tabulky.

Přibyslav se postarala o překvapení

Havlíčkobrodsko – Vedoucí celek krajského přeboru z Ledče nad Sázavou na jaře poprvé padla. Okresní derby totiž vyhrála zachraňující se Přibyslav.