Kreativ

ŠTÍTEK: Bystřice

Václav Staněk, vpravo. Ilustrační foto

Šli jsme víc za vítězstvím, domnívá se Staněk

Žirovnice – Ze hřiště šel se spokojeným úsměvem. Václav Staněk si po dlouhé době zahrál na hrotu žirovnického útoku a svůj výkon vyšperkoval dvěma góly . „Myslím si, že naposledy se mi to povedlo v Humpolci, ale bude to takových devět let. Je to už hodně šedivá vzpomínka,“ svěřil se zkušený hráč, který nastupuje v posledních letech spíše v záložní řadě.

Farmářské trhy v Bystřici.

Největší zájem na farmářských trzích byl o sazenice

Bystřice /FOTOGALERIE/ - Hned zrána 20. dubna se na Náměstí II. odboje v Bystřici nahromadili kupující, aby se na farmářských trzích dostali k co nejlepšímu zboží. To představovaly velikonoční dekorace, svíčky či maďarské delikatesy, ale především sazenice, na které permanentně stála dlouhá fronta.

Proč to nejde? Jako by se divil kapitán slávistů Martin Kempný mladší.

Posílená Orlová se na jaře trápí

Orlová /FOTO/ – Nezažili ideální podzim, fotbalisté Orlové však věřili, že se jim na jaře povede lépe. Jenže ze čtyř dosavadních zápasů získali jen šest bodů.

Svěřenci trenéra Vojtěcha Zedníčka (na snímku) v nedělním utkání na půdě „Santusu“ potvrdili pozici lídra tabulky a svému soupeři nasázeli devět branek.

Brankou last minute přišla Bobrová o remízu

Žďársko – Největším překvapením víkendového 17. kola okresního přeboru byla prohra 2:3 fotbalistů Bobrové, druhého celku tabulky, na půdě Křoví. Toho dokonale využili vedoucí Kladiváři z Hamrů, kteří si v Jívoví s chutí zastříleli.

ilustrační foto

Krajský přebor: Boršice vyhrály potřetí za sebou a už nejsou poslední

Čtrnáct kol ani ťukl a nyní již třetí výhra v řadě. Díky skělým výkonům a výsledkům posledních týdnů již nejsou fotbalisté Boršic posledním celkem krajského přeboru a černého Petra předali svému víkendovému soupeři z Juřinky. V čele dál zůstává nováček ze Skaštic, který stejně jako jeho rivalové v boji o čelo v 17. kole vyhrál.  

Rekonstrukce povrchu silnice I/3 přivedla do Bystřice tisíce osobních aut. Kamiony tudy nesmí.

Do boje proti kamionům Bystřice v plné zbroji zatím nevytáhla

Bystřice - Také řidiči kamionové dopravy, využívají nejkratších tras. Ta, která vede ze silnice I/3 k dálnici D1 nebo na silnici z Benešova na Vlašim, je ale současně přivádí do centra Bystřice. Její ulice pak kamiony projíždějí téměř tři kilometry. A to se samozřejmě Bystřickým nelíbí. Už jen s nostalgií proto vzpomínají na dobu, kdy na Konopišťském potoku chyběl most a kamiony jezdily jinudy.

Ilustrační snímek.

Jarošovští fotbalisté inkasovali v Kunžaku 10 gólů

Jindřichohradecko – Fotbalový okresní přebor měl na programu 17. kolo. V něm se činili střelci Kunžaku, kteří jarošovského nováčka deklasovali 10 góly. Překvapení se zrodilo na půdě druhé Peče, jež doma padla s Číměří.

Ilustrační foto

Tři body Bystřici vystřelil Prášil

Velké Meziříčí - Víkendové 18. kolo krajského přeboru Vysočiny nabídlo okresní derby mezi fotbalisty rezervy Velkého Meziříčí a o postup bojující Bystřice. K vidění byla pouze jediná branka, kterou po hodině hry rozhodl hostující útočník Prášil.

Ilustrační foto

Speřice v neděli hostí Chotěboř

Speřice - Navázat na šest bodů získaných v úvodních dvou kolech a dát zapomenou na nemastný, neslaný výkon z Bystřice budou chtít zítra fotbalisté Speřic. V rámci 18. kola krajského přeboru od 15.30 přivítají Chotěboř. S ohledem na postavení v tabulce by měli být v roli mírných favoritů. Navíc soupeř prochází výsledkovou krizí.

Ilustrační foto

Plíšek nepanikaří. Do Speřic jede pro tři body

Speřice, Chotěboř – Fotbalisté Chotěboře na začátku jara bodově tápou. Ale i po třech porážkách v řadě trenér Miroslav Plíšek svým svěřencům věří, a do Speřic prý pojede pro premiérový letošní bodový zisk. Domácí kouč Jiří Holenda také tuší, že hosté budou tvrdým oříškem.

Pro žáka třetí třídy Základní školy Bystřice Matěje Žížalu byl 10. duben výjimečným dnem. Před svými spolužáky byl v prostorech Divadla Jelen oceněn za čin, kterým zachránil spolužačku Elišku a další dvě děvčata před zraněním a možná i něčím horším.

Ocenili chlapcův hrdinský čin

Bystřice /FOTOGALERIE/ - Pro žáka třetí třídy Základní školy Bystřice Matěje Žížalu byl 10. duben výjimečným dnem. Před svými spolužáky byl v prostorech Divadla Jelen oceněn za čin, kterým zachránil spolužačku Elišku a další dvě děvčata před zraněním a možná i něčím horším.

Výborné jaro zatím prožívají fotbalisté rezervy Nové Vsi (ve žlutých dresech). Všechny tři své jarní duely totiž vyhráli.

Béčko Nové Vsi senzačně vyloupilo hřiště lídra

Žďársko – Již 17. kolo měl o víkendu na programu fotbalový okresní přebor. Jednoznačně největší překvapení kola se zrodilo v sobotu v Hamrech nad Sázavou. Vedoucí Kladiváři totiž před vlastními fanoušky nestačili na béčko Nové Vsi, které tak i potřetí na jaře naplno bodovalo.

 Ve Vysokém domě v Dubí - Bystřici proběhl tradiční ples Arkadie.

Na plesu Arkadie připínali absolventské stužky

Dubí – Tak jako v letech minulých, uskutečnil se i letos ples Arkadie ve Vysokém domě v Dubí- Horské Bystřici. Na tři stovky tancechtivých účastníků plesu si pochvalovalo neformální atmosféru přátelského setkání. Tu v nemalé míře podpořili hudebníci skupiny Voice.

Nehoda autobusu a takzvaného klaďáku na křižovatce na Červených Vršcích v Benešově.

Při nehodě školního autobusu zachránil třeťák svou spolužačku

Benešov /FOTOGALERIE/ - Ocenění za záchranu spolužačky převezme ve středu 10. dubna třeťák ze Základní školy Bystřice Matěj Žížala. Chlapec jel v pondělí 25. března se svými kamarády na školní výlet do Prahy. Jejich jízda ale skončila dříve, než si kdo dovedl představit. V křižovatce silnice 1/3 a sjezdu do benešovské ulice Červené Vršky, měl jejich autobus nehodu. Z boku ho poškodilo nákladní vozidlo převážející dlouhé klády.

Ilustrační foto

Do třetice to nevyšlo. Speřice prohrály

Speřice – Fotbalisté Speřic po dvou vítězstvích klopýtli. Body nechali v Bystřici. „Nehodnotí se mi to dobře. Bystřice podala průměrný výkon, my jsme byli ještě o level horší. Z naší strany tam bylo málo pohybu, chybělo nasazení. Navíc jsme si vůbec nevěděli rady s Prášilem, ten si na hřišti dělal, co chtěl,“ poznamenal k zápasu trenér Speřic Jiří Holenda.

Ilustrační foto.

Krajský přebor: ostuda v Brumově, favorit padl s posledním

Tak to nikdo nečekal. Fotbalisté Boršic dosáhli na svou druhou výhru v krajském přeboru, když v rámci víkendového 16. kola zaskočili a vyloupili favorita na postup Brumov. Ten se v odvetách marně hledá a na vedoucí Luhačovice, které také doma klopýtly, ztrácí čtyři body.  

Ilustrační foto.

Moje hřiště, můj hrad, ukázali fotbalisté. Doma body nerozdávali

Nová Ves u Nového Města na Moravě, Bystřice nad Pernštejnem - Před vlastními fanoušky se shodně v sobotu v rámci 17. kola krajského přeboru představili fotbalisté Nové Vsi i Bystřice nad Pernštejnem. A byla to úspěšná vystoupení, celek z Novoměstska v derby smetl béčko Velkého Meziříčí 5:0, Bystřice si pak poradila se Speřicemi po výsledku 3:0

Zimu odnáší voda.

Jaro nemohlo začít lépe. Moranu odnesla voda

Početný průvod se v sobotu vydal od Riegrova obelisku až k řece Bystřici. Vítání jara, slavnost, která se v Hořicích těší padesátileté tradici, i letos splnilo svoje poslání.

Okresní kolo přehlídky v recitaci 'Dětská scéna Benešovska 2019' v Bystřici.

V Bystřici se setkali nejlepší recitátoři z dvaceti škol na Benešovsku

Bystřice /FOTOGALERIE/ - Za doprovodu svých pedagogů se sjela do Bystřice sedmdesátka nejlepších dětských recitátorů z dvaceti škol celého Benešovska. Důvodem bylo okresní kolo přehlídky v recitaci Dětská scéna Benešovska 2019. Ta se pod záštitou města konala v pondělí 25. března v prostorách místního Divadla U Jelena a v Mateřském centru Kulíšek už pošestnácté.

Představení výletních destinací se uskutečnilo za účasti jihočeské hejtmanky Ivany Stráské a jindřichohradeckého starosty Stanislava Mrvky.

V Bystřici pozvali na "Výlety k našim sousedům"

Nová Bystřice – „Výlety k našim sousedům“. Tak se jmenuje projekt přeshraniční spolupráce, který byl v minulém týdnu představen v Nové Bystřici. Zapojené jsou do něj turistické cíle jak z jižních Čech, tak z oblastí rakouského Waldviertelu.

Ilustrační foto

KRÁTCE: Stavění chodníku v Líšně může komplikovat objížďka

Líšno - Na práce při výstavbě chodníku v Líšně, místní části města Bystřice, které by měly skončit až 28. května, upozorňují řidiče přenosné dopravní značky. Chodník podél krajské silnice druhé třídy číslo 111, která prochází Líšnem od Bystřice ke Struhařovu, by po dokončení měl zvýšit bezpečnost chodců. 

Ilustrační foto.

Na Jičínsku přivítají jaro

Jičínsko - Průvod, který vyprovodí Moranu až k řece Bystřici, se sejde v sobotu 23. března ve 13 hodin u Obelisku na vrchu Gothardu v Hořicích. Účastníky doprovodí místní muzikanti spolu s ukulele uskupením OnHoMa.

Ilustrační foto

Bystřice v jarní generálce vysoko prohrála

Boskovice, Bystřice nad Pernštejnem - V posledním přípravném utkání před vypuknutím jarních odvet krajského přeboru schytali fotbalisté Bystřice nad Pernštejnem výprask na hřišti Boskovic.

Příjezd na silnici I/3 od Bystřice a Líšna.

Kvůli opravě I/3 u Bystřice prožije očistec řada obcí

Bystřice /FOTOGALERIE/ - Vozovku na silnici I/3 kolem Bystřice začne už ve středu 20. března opravovat její správce, Ředitelství silnic a dálnic. Oprava se týká úseku od odbočky do Bystřice, u čerpadla Benzina a skončí za mostem přes železnici u Tožice, o zhruba 6 kilometrů dál. Uzavírka přivede na objízdné trasy opravdu pořádnou porci aut. A to až do 22. června, kdy bude provoz I/3 plně obnoven.

Tenisáci Benešov - nový přeborník okresu Benešov ve futsale pro ročník 2018/19.

Tenisáci se vrací na trůn, rozhodnou bitvu zvládli elitně

Neveklov – Až poslední zápas ročníku rozhodl o vítězi Okresního přeboru futsalu. V přímém souboji o prvenství se utkali podle očekávání dva favorité soutěže OTS Benešov (obhájce) a Tenisáci Benešov. Kdo by čekal napínavý duel do poslední minuty, je na omylu. Tenisáci předvedli dokonalou demolici svého soupeře. Výsledek 7:0 v přímém souboji o titul je vskutku neobvyklý.

ledňáček říční

TIP DENÍKU: Divočina začíná za vašimi dveřmi

Naše příroda je pestrá jako málokde na světě. Krásu a dobrodružství máme na dosah ruky stačí se jen dobře dívat! První celovečerní film o české přírodě ukazuje díky nejmodernějším technologiím fascinující dobrodružství zvířat a rostlin žijících kolem nás zcela zblízka.