Kreativ

ŠTÍTEK: Bystřice

S absencí špílmachra středové řady Davida Šatného (na snímku) se v sobotu musela vyrovnat rezerva Nové Vsi ve vítězném duelu (2:0) proti Jimramovu.

Na čele tabulky se osamostatnilo Křoví

Žďársko – Po třech odehraných kolech okresního přeboru je v soutěži již jenom jediný celek, který ještě neztratil ani bod. Překvapivě jím jsou fotbalisté Křoví, kteří ve vzájemném souboji o vedoucí příčku zdolali Křižanov těsně 3:2.  

Ilustrační foto - uzavírka.

V Bystřici opravují silnice

Práce na opravě komunikací v Bystřici pokračují. Od čtvrtku začaly přípravné práce na cestách Karpentská, Poremba, Koňské pleso a Na pasekách, prostor před garážemi u bytového domu číslo popisné 700.

Hasiči vyjížděli k poškozenému silu do Bystřice na Jičínsku.

Tisíc tun obilí na zemi. Spadlo silo

V Bystřici na Jičínsku se v úterý ráno roztrhlo a zřítilo přes 20 metrů vysoké silo. Nikdo nebyl zraněn. Zřejmě šlo o technickou závadu, řekli ČTK zástupci hasičů a policie. Z poškozeného sila se vysypalo více než 1000 tun pšenice. Podle ředitele zemědělské společnosti je škoda nejméně deset milionů korun. Roztrhla se jedna ze čtyř velkokapacitních silážních věží, uvedla mluvčí krajských hasičů Martina Götzová.

Ilustrační foto

KRÁTCE: Atleti na čas vytlačí auta z ulic Benešova

Už předem by se na přechodnou úpravu provozu měli připravit motoristé, kteří jsou zvyklí vjíždět a stát v centru Benešova. O dočasnou změnu tamního provozu požádali Silniční správní úřad Benešov pořadatelé ze zapsaného spolku SK Benešov žije sportem, a to kvůli sportovní akci Benešovský běžecký festival.

Brigáda fotbalistů SK Bystřice.

Není kopání jako kopání, své o tom ví bystřičtí fotbalisté

Trochu netypicky zahájili letní přípravu na novou soutěžní sezónu fotbalisté Sportovního klubu Bystřice. Jeho členové k tomu zvolili místo kopání do mičudy kopání do země. Za pomoci krumpáčů. „Před začátkem nové sezóny se snaží sportoviště zvelebovat a každý, kdo navštíví stadion, si toho jistě všimne,“ předpovídá Pavel Němec z bystřické radnice.

Fotbalisté Krnova.

Hladké vítězství Krnova

Krnovští fotbalisté v letošním ročníku poprvé zvítězili. Po remízách s Brušperkem a s Dolní Datyní přehráli 4:0 Bystřici.  

Ilustrační foto

Pohár bude svátek. Kubík nechce ostudu

Humpolec – A je to tu. Fotbalisté Humpolce stejně jako loni uspěli v předkole MOL Cupu a zahrají si v hlavní části. Postupem přes Ždár si zajistili hodně atraktivního soupeře, ve středu je čeká lídr druhé ligy – Vysočina Jihlava.

V souboji mezi béčkem Nové Vsi (ve žlutém) a Rozsochami (v bílých dresech) se zrodila divoká remíza 4:4.

OBRAZEM: Rozsochy v derby stáhly tříbrankové manko

Žďársko – Zápasy 2. kola odstartoval o víkendu nový ročník fotbalového okresního přeboru a III. třídy. Návrat do nejvyšší okresní soutěže se po pádu z I. B třídy nevydařil hráčům Štěpánova, kteří doma podlehli Radostínu 2:4. V souboji nováčků mezi Osovou Bítýškou a Doubravníkem se body dělily.

Ilustrační foto.

KRÁTCE: V Týnci chystají opravu, ve středu 14. srpna nepoteče pitná voda

Kvůli výměně uzavíracích armatur na potrubí páteřního vodovodního vedení v týneckých ulicích Komenského a Okružní, nepoteče tamním obyvatelům ve středu 14. srpna pitná voda. Oprava s odstávkou dodávky pitné vody začne už v sedm hodin ráno a hotovo, s opětovným zprovozněním vodovodu a dodávkou vody obyvatelům, by mělo být ve čtyři odpoledne. 

Petrovice udržely čisté konto.

Petrovice uhrály na brambořišti bod

Petrovice – Bezgólovou remízu si připsali na konto fotbalisté petrovické Lokomotivy, když ve druhém kole krajského přeboru uhráli bod v Bystřici. Přežili i penaltu.

Fotbalisté Humpolce, ilustrační foto

V derby bral body nováček

 Humpolec – Domácí prostředí nepomohlo. Fotbalisté Humpolce začali svou druhou divizní sezónu porážkou.

Nebezpečná křižovatka U Topolu na jihu Benešova leží na mezinárodní silnici E55..

KRÁTCE: Křižíkovou ulicí v Benešově na silnici I/3 auta nenajedou

/FOTOGALERIE/ Až do konce listopadu auta po silnici II/110 v Křižíkově ulici nenajedou na křižovatce U Topolu na silnici I/3 z Prahy do Českých Budějovic. Důvodem zaslepení tohoto nájezdu je podle Silničního správního úřadu Benešov, který dočasné opatření schvaloval, výstavba provizorní komunikace v rámci stavby kruhového objezdu v místech křižovatky U Topolu.

Ilustrační foto

Háj si otevřel střelnici

Háječtí fotbalisté si v úvodním kole krajského přeboru otevřeli střelnici. Na domácím trávníku rozstříleli nováčka soutěže – Bystřici – 6:0. Domácí o svém vítězství rozhodli už v prvním poločase kdy si vytvořili pěti gólový náskok.

Ilustrační foto

Ve zkratce: Velké i menší pivní slavnosti

/KRÁTKÉ ZPRÁVY/ Pivo a hudba jsou zkrátka ideální kombinace. Na pivních slavnostech v Mladějově dnes zahrají Komunál nebo Waldagang. Pokud máte raději komornější atmosféru, můžete vyrazit na hřiště do Bystřice, kde pivní večer zpestří kapela Globus Band.

Ilustrační foto.

Voda chybí, dochází i zásoby dešťovky

Královéhradecký kraj patří k oblastem nejcitelněji zasaženým suchem. Svědčí o tom i situace na Hořicku. Voda mizí z venkovských studní a chybí i zelinářům.

Nové logo Bystřice umožňuje řadu využití.

Bystřice se vydala na novou cestu, třeba i logem města

/FOTOGALERIE/ Staromilce nejspíš tahle zpráva nepotěší, progresivněji založeným lidem se naopak bude číst docela dobře. Město Bystřice se „vymaňuje“ ze „starých časů“ a, jak je uvedeno i na jeho webové prezentaci, je nejen v tomto ohledu „Na dobré cestě“.

Třída Berušky a učitelky Marie Brejlová, Marie Pavlasová a asistentka pedagoga Jarmila Hunková v Mateřské škole v Bystřici.

Bystřická mateřinka se zapojila i do Mrkvičky

Bystřice /FOTOGALERIE/ - Děti v bystřické mateřské škole se zapojily do projektu s názvem Celé Česko čte dětem. „Snažíme se tak šířit osvětu o důležitosti čtení a předčítání dětem, dále dbáme na každodenní předčítání dětem v naší školce při relaxaci,“ uvedla zástupkyně školky Helena Křiklánová.

Ilustrační foto.

Letní provoz krytých bazénů bude omezen

Sezona koupališť je v plném proudu. Pro provozovatele krytých bazénů je letní období důvodem pro omezení provozu a případné rekonstrukce bazénů. Například bazén v Bystřici čekají nutné opravy, k jeho uzavření dojde 6. července.