Kreativ

ŠTÍTEK: Bystřice

Výměnný pobyt žáků ZŠ Bratrství Čechů a Slováků.

Výměnný pobyt žáků základních škol GESA Salzkotten

K historicky prvnímu výměnnému pobytu mezi našimi základními školami jsme přistupovali s velkým respektem a očekáváním. Jaké to je žít v cizí rodině, v cizí zemi? Domluvím se? Jak to všechno zvládnu? Takovéto myšlenky letěly našim osmákům a deváťákům hlavou. Jsme na ně moc hrdí, že udělali ten první krok, ten první krůček vedoucí k dospělosti, spolehnout se sám na sebe.

Ilustrační foto.

Břidličná nastřílela sedm branek Bystřici

Fotbalisté Břidličné si doma s Bystřicí otevřeli střelnici. První půli sice vyhráli jen 2:1, ve druhém poločasu ale nastříleli dalších pět branek a vyhráli hokejovým výsledkem 5:2.

Ilustrační foto

Florbalovým Drakům se v nové soutěži nedaří

Havlíčkův Brod – Florbalisté Havlíčkova Brodu před sezonou přihlásili krajskou soutěž. Chtěli nastartovat znovu zašlé úspěchy oddílu Draků. Jenže zatím se jim v soutěži příliš nedaří. O uplynulém víkendu prohráli jak se Žďárem B, tak i s Bystřicí.

Radka Macháčková

Radka Macháčková otevřela pro děti kroužek paření

Radka Macháčková již čtrnáctým rokem pracuje v Mateřském centru Kulíšek v Bystřici. Je jedním z hlavních organizátorů různých kulturních a sportovních akcí pro děti a udržuje malé město stále v pohybu. Kromě toho ji každý pátek můžeme slyšet v éteru Rádia Dechovka. „To abych se nenudila,“ říká se smíchem.  

Z posledních tří utkání vytěžili fotbalisté FC Žďas (na snímku) sedm bodů.

Hráčům Žďáru se začalo dařit

Žďár nad Sázavou – Potřetí za sebou bodovali a v tabulce se přiblížili jejímu klidnému středu. Po remíze v Bystřici a vítězství nad Velkou Bíteší, dovezli v sobotu fotbalisté FC Žďas další tři body. V 11. kole moravskoslezské divize D vyloupili hřiště Havlíčkova Brodu po výhře 2:1.  

Výlov Podhrázského rybníka.

Rybáři vyloví letos dva největší rybníky na Benešovsku

/INFOGRAFIKA/ Dva největší rybníky na Benešovsku, Podhrázský a Semovický, své poklady odhalovaly vždy ob rok. Řada teď měla přijít na druhou největší nádrž u Semovic. „Letos ale vylovíme jak Semovický, tak Podhrázský rybník,“ potvrdil František Kalous ml., provozní ředitel Líšno, největší rybářské firmy na Benešovsku. „Okolnosti to tak přivodily,“ vysvětlil manažer, ale odmítl, že tím odstartoval nový trend výlovů.

Slavnostní zahájení dostavby posledního chybějícího úseku obchvatu Třince, září 2019.

Dostavba obchvatu Třince začne za tři týdny

Středa 6. listopadu se má stát mezníkem nejen pro obyvatele Hnojníku, Stříteže, Ropice či Třince. Na tento den totiž připadne slavnostní zahájení posledního chybějícího úseku obchvatu Třince, a to mezi Třanovicemi a Nebory.

Ilustrační foto

Bílovec se nadřel, proti poslednímu musel otáčet

Fotbalisté Bílovce si drží svou vítěznou linii, už potřetí v řadě vyhráli, tentokrát se ale pořádně nadřeli proti poslednímu týmu tabulky Bystřici. Nad tou nakonec po boji zvítězili 2:1, přičemž zápas museli otáčet.

Slavnostní zahájení dostavby posledního chybějícího úseku obchvatu Třince, září 2019.

Dostavba obchvatu Třince začne za tři týdny

Středa 6. listopadu se má stát mezníkem nejen pro obyvatele Hnojníku, Stříteže, Ropice či Třince. Na tento den totiž připadne slavnostní zahájení posledního chybějícího úseku obchvatu Třince, a to mezi Třanovicemi a Nebory.

Ilustrační foto.

Derby ovládla Bystřice, přesto je poslední

Dočkali se. Prvoligoví házenkáři Bystřice pod Hostýnem se ve čtvrtém kole dočkali prvních bodů sezony, když v derby ve svém prostředí udolali do té doby neporažený Zlín. Z druhé výhry sezony se radoval také nováček ze Vsetína, jenž doma převálcoval silný Chodov a v tabulce se vyhoupl na čtvrté místo.

Hokejisté Telče hrají krajský přebor na jihu Čech. Spokojeni v něm jsou, ale vznik obdobné soutěže na Vysočině by přivítali.

Hokejová Telč rozhodla ve druhé třetině

Telč – Třetí zápas v nové soutěži, třetí vítězství. Hokejisté Telče v krajské „lize“ zatím kralují. Na domácím ledě se úspěšně popasovali s Bystřicí nad Pernštejnem, které utekli v prostředním dějství. Výhru 8:3 si zajistili také čtyřmi využitými přesilovkami.

Situační plánek umístění dopravního značení u železničního přejezdu v Choceradech.

KRÁTCE: V Choceradech vyznačí prostor před železničním přejezdem

Stanovení místní úpravy provozu na silnici číslo III/113 v Choceradech před železničním přejezdem odsouhlasil po předchozím kladném vyjádření dopravních policistů také Silniční správní úřad Benešov. Díky tomu na obou stranách přejezdu vznikne vodorovné dopravní značení. To bude provedeno pět metrů před stávajícími světelnými signalizačními zařízeními závorami nechráněného přejezdu.

Nahlášené pálení klestí se vymklo kontrole, v Bělé u Pecky zasahovalo několik jednotek hasičů. Foto: HZS KHK

Požáry paseky a včelína zaměstnaly hasiče

Dva požáry na území jičínského okresu museli v pondělí řešit hasiči. Nejprve se kontrole vymklo ohlášené pálení klestí na pasece poblíž Bělé u Pecky, kde se požár rozšířil zřejmě kořenovým systémem.

Jiří Smrž.

U jelena koncertuje Jiří Smrž

Cyklus Písničkáři U Jelena pokračuje koncertem Jiřího Smrže ve čtvrtek 17. října od 19.30 do 21 hodiny bystřickém divadle U jelena.

FC Rak Provodov. Ilustrační foto

Provodov zvažuje, zda bude pokračovat v krajském přeboru

Zatímco fotbalisté Kvasic dál vládnou krajskému přeboru a po víkendu jejich náskok v čele narostl již na osm bodů, v krizi je z různých důvodů tradiční účastník Provodov. O víkendu s torzem týmu padli v Luhačovicích o osm gólů a vážně zvažují, zda nastoupí k dalšímu utkání. Rozhodnou se do pátku.

Fotokvíz: Poznáte obec na Benešovsku?

FOTOKVÍZ: Poznáte obec na Benešovsku?

Všímáte si svého okolí? Samozřejmě ano. Ale poznáte města a obce na Benešovsku podle detailů, které pro vás zachytil hledáček redakčního fotoaparátu? Zkuste to s naším novým fotokvízem. Poznáte, odkud vám snímky přinášíme tentokrát?

Ilustrační foto

Bystřice doma rozdrtila béčko Velké Bíteše

Vysočina – Ve druhém hracím kole Krajské soutěže Vysočiny se dařilo hokejistům Bystřice nad Pernštejnem, kteří si bez větších problémů poradili s rezervou Velké Bíteše. Béčko Velkého Meziříčí doma naopak nestačilo na Telč.

Dorostenci HCB odehráli třetí kolo. Staršímu dorostu se dál nedaří.

Body jen pro mladší dorost HCB

Karviná – Ve třetím kole nejvyšší soutěže házenkářských dorostenců se karvinští mladíci dočkali prvních bodů. Ale jen mladší dorost.

Ilustrační foto.

KRÁTCE: Stavba chodníku v Lešanech omezí jízdu aut na Kamenný Přívoz

Také obec Lešany se připojí k těm, které si váží vlastních občanů a vybuduje pro ně další část chodníku. Ten povede od pomníku obětem válek po po křižovatku v horní části obce vybavenou zrcadlem. „Stavbu plánujeme dokončit napřesrok 24. dubna,“ potvrdil starosta František Ludvík.

HC Zlín - Legata Hustopece

Házenkáři Bystřice se trápí, Zlín je na hrušce

Zatímco ve Zlíně se házenkáři radují ze spanilé jízdy, v Bystřici pod Hostýnem tráví jeden z nejhorších vstupů do sezony. Po třech kolech první ligy jsou bez bodu a na chvostu tabulky. Smutní jsou i ve Vsetíně, kde nováček smolně o gól podlehl rezervě Jičína.

Fotokvíz: Poznáte obec na Benešovsku?

FOTOKVÍZ: Poznáte obec na Benešovsku?

Všímáte si svého okolí? Samozřejmě ano. Ale poznáte města a obce na Benešovsku podle detailů, které pro vás zachytil hledáček redakčního fotoaparátu? Zkuste to s naším novým fotokvízem. Poznáte, odkud vám snímky přinášíme tentokrát?