Kreativ

ŠTÍTEK: Bystřice

Ilustrační foto.

Hráči Bystřice vyloupili led Náměšti

Ve 12. kole Krajské soutěže Vysočiny přivezli hokejisté Bystřice nad Pernštejnem plný počet bodů z ledu svého soupeře. Naopak rezerva Velké Bíteše prodloužila v Zastávce u Brna své dlouhé čekání na premiérové body v sezoně. Béčko Velkého Meziříčí pak mělo o uplynulém víkendu volno.  

Maminka Jaroslava Zvolská a její Tadeášek v benešovské porodnici.

Prvním miminkem roku 2020 je na Benešovsku Tadeáš

/FOTOGALERIE/ Být prvním v řadě dostal do vínku hned při příchodu na náš svět Tadeáš Zvolský z Mokré Lhoty u Bystřice. Právě on se stal hned na Nový rok prvním miminkem, které se v roce 2020 narodilo v Nemocnici Rudolfa a Stefanie Benešov.

Ilustrační foto.

Okresní přebor slibuje drama až do konce

Žďársko – Bez jasného aspiranta postupu, ale také bez vyloženého outsidera. Tak budou vypadat jarní odvety fotbalového okresního přeboru Žďárska. Podzimní tabulka je totiž extrémně vyrovnaná a na obou svých pólech nemá nikdo nic jistého.

Dopravní nehoda u Jírovic.

Zraněnému pomáhali z vozu hasiči, nehoda blokovala silnici I/3

/FOTOGALERIE/ Zcela bez provozu zůstala po střetu kamionu Iveco jedoucího od Benešova na Tábor a osobního auta Mazda silnice I/3 v prostoru křižovatky u Jírovic. K nehodě došlo ve čtvrtek 19. prosince před sedmnáctou hodinou. „Při tom utrpěl mnohočetná poranění řidič osobního auta,“ potvrdila mluvčí Zdravotnické záchranné služby (ZZS) Středočeského kraje Petra Effenbergerová.

Ilustrační foto

Okresní přebor vede Tisem

Další turnajové kolo okresních futsalových soutěží přineslo plný bodový zisk dvěma vedoucím celkům z čela tabulky, OTS Benešov, které pokračuje zatím bez ztráty bodů, a Tenisákům Benešov.

Hokejisté Velkého Meziříčí (v modrém) byli dva roky po sobě ve finále play-off.

Tři branky byly k zisku bodů málo

Vysočina - Shodně po třech gólech nastřílely ve svých utkáních jubilejního 10. kola letošního ročníku Krajské soutěže Vysočiny kluby ze žďárského okresu. Bohužel ani jednomu z nich to na ledech jejich soupeřů na zisk alespoň jednoho bodu nestačilo. Nejblíže k němu měli hráči rezervy Velkého Meziříčí, kteří Zastávce podlehli těsně 3:4.

Adventní výstava na Florii v Kroměříži 2019

Adventní výstava v Kroměříži nabídla desítky betlémů i tvoření

Malá světýlka vánočních řetězů se odráží v pestrobarevných baňkách a dalších ozdobách, které se třpytí na jehličnatých stromech všeho druhu. Pod stromy je vystaveno několik desítek betlémů, v žádném z nich nechybí svatá rodina. Vypadá to, jako by na kroměřížské výstaviště dorazily Vánoce o dva týdny dříve.

Ilustrační foto.

Policisté a strážníci zachraňovali životy

Zákroky, jejichž výsledkem jsou dva zachráněné lidské životy, si připsali policisté z Benešova a bystřičtí strážníci. K prvnímu přijela hlídka policistů v sobotu 28. listopadu odpoledne do domu v Benešově.

Týnecká radnice v ulici K Náklí.

KRÁTCE: Týnečtí zastupitelé se letos na schůzi sejdou naposledy

Celkem čtyřiadvacet bodů má letos poslední schůze městského zastupitelstva v Týnci nad Sázavou. Koná se ve velké zasedačce radnice v ulici K Náklí v pondělí 9. prosince od 16 hodin. Mimo dalších proberou komunální politici návrhy a připomínky občanů, cenu vodného a stočného nebo nájemné za infrastrukturu města.

Ilustrační foto

I. liga házenkářů: černý víkend. Nováček promrhal vedení

Černý víkend mají za sebou naše regionální výběry v I. lize házenkářů. Zatímco Bystřice si již duel v Litovli předehrála, velmi smutní jsou především ve Vsetíně, kde ztratili vyhraný zápas. Naopak v mizérii na palubovkách soupeřů pokračuje Zlín, který nepřekročil svůj stín ani na palubovce průměrných Vršovic.

Ilustrační foto.

Třebíčská vítězná série pokračuje

Třebíč – Dvě porážky na úvod a teď už samé výhry. Třebíčská rezerva se v Jihomoravském přeboru basketbalistů chytla a momentálně podává velmi dobré výkony. O víkendu si připsala dvě přesvědčivá vítězství, když přehrála Hluk a rezervu Kroměříže. V aktuální tabulce jí tak patří čtvrtá pozice. V tomto roce ji čeká ještě příští víkend dvojzápas s Velkým Meziříčím.  

Skládka komunálního odpadu u Přibyšic.

Požár na přibyšické skládce uhasili včas

/FOTOGALERIE/ Požár s dvoumetrovými plameny na ploše zhruba deseti čtverečních metrů likvidovali poslední listopadový den hasiči na skládce komunálního odpadu v Přibyšicích. Na místo dorazili se dvěma cisternami profesionálové z Benešova, další dvě dodali i hasiči z Neveklova a techniku přivezli také dobráci z Bystřice.

Jednání v Týnci nad Sázavou o podpoře spolků.

O tom, jak podporovat spolky, jednali v Týnci

/FOTOGALERIE/ Zástupci Bystřice, Jílového u Prahy, Neveklova, Sázavy a také pořadatelského Týnce nad Sázavou jednali o tom, jak ještě více podpořit spolky a jejich činnost. Hovory se vedly o zázemí pro spolkovou činnost, financování, dotačních titulech nebo vzájemné spolupráci. Například Bystřičtí se proto zajímali o grantovou politiku hostitelského města.

Zaměstnanci Arkadie si užili večírek plný módy dvacátých let minulého století

Zaměstnanci Arkadie si užili večírek plný módy dvacátých let minulého století

Už podeváté se sešli zaměstnanci ze všech středisek Arkadie na zaměstnaneckém večírku, jehož účelem je jak vzájemné poznání spolupracovníků v mimopracovním prostředí, tak vzájemné poznání lidí z jednotlivých středisek a pracovišť. Několik let se toto podzimní setkání odehrává v restauraci Vysoký Dům v Dubí – Horské Bystřici.

Prvňáčci ze třídy 1.A ze Základní školy v Bystřici s třídní učitelkou Janou Dvořákovou ve školním roce 2019/2020.

Základní škola v Bystřici letos oslavila 85 let existence

Základní škola v Bystřici v rámci oslav 85. výročí uspořádala v říjnu Den otevřených dveří. U té příležitosti vystavili fotografie školy, které provedly návštěvníky historií, úspěchy, novinkami i současným životem instituce.

Práce na stavbě kruhové křižovatky U Topolu nedaleko Benešova.

Na jihu Benešova dostanou řidiči mikulášskou nadílku

/FOTOGALERIE/ Už jen zhruba za dva týdny dostanou mikulášskou nadílku motoristé. Na jihu Benešova jim znovu začne sloužit křižovatka U Topolu. Nová. Ta původní, vedle dalších dvou benešovských křížení na Červených Vršcích a u fotbalového stadionu, nechvalně proslula jako jedno z nejnebezpečnějších míst silnice I/3. Pomalu končící práce na novostavbě U Topolu tuhle situaci radikálně změní.

Ilustrační foto.

Snížit počet zastupitelů a zrušit radu? V Mostech návrh neprošel

Snížit počet zastupitelů z patnácti na jedenáct, a to od roku 2022, kdy se mají konat nejbližší komunální volby, plánovalo vedení Mostů u Jablunkova. Pro obec s bezmála čtyřmi tisíci obyvateli by to také znamenalo, že by zanikla obecní rada. Návrh ale těsně neprošel.  

Ocelová pozinkovaná trubka jako zbytek po dopravní značce.

Zloději ohrožují motoristy na Voticku

Bezpečnost na silnicích v posledních třech týdnech ohrožuje zloděj. Předmětem jeho zájmu jsou pozinkované ocelové trubky nesoucí dopravní značky. „Krádeže sloupků jsme zaznamenali na silnicích v úsecích Vrchotovy Janovice - Drachkov - Nesvačily a také Olbramovice - Maršovice,“ připomněl Milan Jonszta, provozní cestmistr Krajské správy a údržby silnici.

Pro házenkářky Velkého Meziříčí (v zelených dresech) už první polovina sezony skončila.

Házenkářky jsou po podzimu druhé

Karviná – Druholigové házenkářky Velkého Meziříčí uzavřely podzimní část sezony výhrou v Karviné. Díky zisku dalších dvou bodů tak přezimují na druhém místě tabulky, když v průběhu podzimu ztratiliy pouze jediný bod za remízu s celkem Zubří.  

HÁZENÁ - ilustrační foto.

Bystřice se dál trápí. Přibrzdil ji brzký odjezd?

Jen nováček ze Vsetína zachraňoval čest regionálních výběrů v 8. kole I. ligy házenkářů. Nečekaný výprask dostal Zlín v Chodově, nepřekvapila ani Bystřice pod Hostýnem, která padla na půdě rezervy Jičína.

Michal Brož, ambasador Benešovského deníku

Brož: Zajímá mě, co se děje v regionu

Podnikatel a frontman hudební kapely Lahvátor Michal Brož se stal ambasadorem Benešovského deníku. V rozhovoru vysvětluje, co se mu na našem lokálním zpravodajství nejvíc líbí.

Ilustrační foto.

Duel o špičku vyšel, Kamenice vede ligu

Kamenice nad Lipou – Na první příčku ligové tabulky se posunuli kuželkáři dorostu Kamenice nad Lipou. Je to výsledek výborného výkonu v duelu proti doposud vedoucím Českým Velenicím. Slovan porazil báječných 1743 kuřželek. Jedná se o sezónní maximum týmu i celé ligy.  

Ilustrační foto.

Hokej: Náměšť drží třetí místo

Vysočina – Již šestým kolem o víkendu pokračovala Krajská soutěž Vysočiny. Na první bod v sezoně po něm i stále čekají hokejisté rezervy Velké Bíteše, která schytala debakl v Náměšti. V malém okresním derby pak zvítězila Bystřice na ledě béčka Meziříčí 7:3. 

Ilustrační fotografie.

Poslední celek nebyl pro házenkářky překážkou

Velké Meziříčí - Hodně jednoduchou úlohu měly v 7. kole II. ligy - skupiny Východ házenkářky Velkého Meziřčí, protože se utkaly s posledním Novým Jičínem. Už o poločase bylo o osudu zápasu rozhodnuto, domácí celek totiž vedl o osm branek. V dalším kole ženy zajíždí ma palubovku šesté Karviné.