Kreativ

ŠTÍTEK: hormon

Z ftalátů, které podle nové studie snižují mužskou plodnost, se vyrábějí i erotické pomůcky.

Neplodnost? Mohou ji způsobit jedy z plastů

Paříž - Konečně se podařilo prokázat předpokládaný negativní vliv ftalátů na potenci mužů. Podle francouzských vědců tyto chemické látky obsažené v umělých hmotách jako PVC (měkčený polyvinylchlorid) snižují produkci mužského hormonu testosteronu a spermií a zmenšují varlata u dospělých mužů. Uvedl to informační server FranceSoir.   

Spermie. Ilustrační foto

Ftaláty mají negativní vliv na potenci mužů

Paříž - Konečně se podařilo prokázat předpokládaný negativní vliv ftalátů na potenci mužů. Podle francouzských vědců tyto chemické látky obsažené v umělých hmotách jako PVC (měkčený polyvinylchlorid) snižují produkci mužského hormonu testosteronu a spermií a zmenšují varlata u dospělých mužů. Uvedl to dnes informační server France Soir.

I muži mohou být krásní!

Plastika pro muže? Rozhodně ano!

 KOMERČNÍ PREZENTACE-Která žena by neodolala pevnému, svalnatému mužskému tělu? Nádherná ramena, silné paže, hrudník, to vše nám muži předvádějí v upnutých tričkách a sledují reakce nás žen. Současná doba umožňuje mužům pěstění těla nejenom v posilovně…  

Ilustrační foto

Moderní antikoncepce 21. století pro ženy

Region - Ochrana před početím je stará snad stejně jako lidstvo samo a v dnešní době si každý muž či žena může vybírat ze stále se rozšiřující nabídky způsobů antikoncepce. Jednou z vymožeností posledních let, po které sahá čím dál více žen, je Mirena.

Ilustrační foto.

Linoleum v pokojíčku může způsobit neplodnost

Praha – Máte doma dvouletého chlapečka, kterému jste právě zařídili vlastní pokoj? Možná byste měli zapátrat, jestli jste zvolili vhodné vybavení. Pokud máte na zemi lino, na stole omyvatelný ubrus a v přihrádce na hračky hromadu plastových oblud určených starším dětem, pak jste příliš šťastnou ruku neměli.

Holka nebo kluk?  Každý rok se v Německu narodí odhadem 80 až 120 dětí, u nichž nejde určit pohlaví..

Chlapeček ani holčička? Německo chce zavést třetí pohlaví

   Berlín - Když se Diana Hartmannová v roce 1965 narodila, nedokázali doktoři odpovědět na otázku: "Je to kluk nebo holka?" Dítě bylo zdravé, ale, jak uváděli lékaři, jeho pohlaví bylo "nejasné". Diana byla někde na půl cesty mezi mužem a ženou. Doktoři rozhodli, že by měla být chlapcem, ale její matka vnímala dítě jako holčičku - proto také zvolila jméno Diana. Lékaři ji chtěli operovat, matka ale odmítla. Podle listu Die Welt není případ Hartmannové výjimečný.

Ilustrační foto.

Přijďte si nechat zdarma vyšetřit ledviny

Opava - Ledviny jsou pro život naprosto nepostradatelné. Proto je 8. březen každoročně Světovým dnem ledvin. Letošní je zaměřený na transplantace ledvin a jedním z vybraných center v Moravskoslezském kraji je také dialýza ve Slezské nemocnici.

V Americe přibývá dospívajících, kteří chtějí změnu pohlaví.

Dětí, které v USA touží po změně pohlaví, přibývá

New York - Ve Spojených státech přibývá případů, kdy lékaři napomáhají ke změně pohlaví teenagerům a dětem přesvědčeným, že se narodily v nesprávném těle. Informovala o tom agentura AP s odvoláním na odborný časopis Pediatrics. Nový trend podle ní vzbuzuje etické otázky. Někteří odborníci zároveň varují před podáváním hormonů a přípravků blokujících pubertu dětem.

Ilustrační foto

Lékaři v USA napomáhají dětem ke změně pohlaví

New York - Ve Spojených státech přibývá případů, kdy lékaři napomáhají ke změně pohlaví teenagerům a dětem přesvědčeným, že se narodily v nesprávném těle. Informovala o tom agentura AP s odvoláním na odborný časopis Pediatrics.

Zlínské klinika reprodukční medicíny.

Je ještě čas na dítě? Pomohou testy AMH

Zlín - Zimní podvečer, v krbu plápolající plamen a u stolu muž a žena ve věku zhruba pětatřicet let. Popíjejí drahé víno a oba přesně vědí, kam jejich společná večeře míří.

Test, který dle hladiny hormonu v krvi odhalí, jak dlouho bude ještě žena schopná mít dítě, začala nabízet zlínská klinika.

Nový test odhalí, do jakého věku můžete mít dítě

Zlín - Zlínská Klinika reprodukční medicíny a gynekologie nabízí ženám nový test, který pomůže určit jejich schopnost otěhotnět. Podle koncentrace určitého hormonu v krvi pacientky lékaři poznají, jaký je skutečný "biologický věk" jejích vaječníků a jakou má rezervu vajíček. Ženě tak mohou odpovědět na otázku, zda má ještě čas mít miminko, řekl novinářům ředitel kliniky David Rumpík.

Ivanovická Bioveta se zaměřuje na výrobu a vývoj veterinárních léčiv.

Bioveta měla rekordní tržby

Ivanovice na Hané – Rekordního hospodářského výsledku dosáhla za loňský rok společnost Bioveta z Ivanovic na Hané. Firma, která vyrábí veterinární léčiva, zaznamenala v roce 2011 tržby přes sedm set milionů korun.

Ilustrační foto

Doktor Leoš Středa odpovídá

Orlickoústecko /PTEJTE SE ODBORNÍKA/ - Máte řadu nezodpovězených otázek týkajících se (zdravé) výživy, hubnutí a podobně? Zeptejte se …

Sezením na bidle prý lze přimět lidského samce snášet vejce.

Vajíčka budou snášet muži

Staré Město – Vynález, jaký dosud lidstvo ještě nepoznalo, stojí v těchto dnech ve Starém Městě na břehu Baťova kanálu.

Ilustrační foto.

Živý dárek? Lidé varují před psími koncentráky

Liberecký kraj - Koupili jste si levné štěňátko bez papírů, které za pár let začalo trpět nejrůznějšími chorobami? Pak byste měli zpozornět. Možná, že jste zvíře pořídili z takzvané „množírny”.

Ilustrační foto.

Živý dárek k Vánocům? Pozor na psí koncentráky

Liberecký kraj - Koupili jste si levné štěňátko bez papírů, které za pár let začalo trpět nejrůznějšími chorobami? Pak byste měli zpozornět. Možná, že jste zvíře pořídili z takzvané „množírny”. Těch je podle kynologů a pejskařů na Liberecku hned několik a rozeznat je od normálních chovatelských stanic může být složité.

Od dubna prošetřují brněnští kriminalisté nelidské zacházení, které musel snášet ze strany svých rodičů nezletilý hoch.

Soud zamítl dovolání matky týraného Dominika

Brno – S dovoláním proti šestiletému trestu vězení neuspěla minulý týden u Nejvyššího soudu matka, která týrala osmiletého syna Dominika. Její manžel dostal již dříve u soudu šest a půl roku vězení. Ten si ale dovolání nepodal.

Ilustrační foto

Soud zamítl dovolání matky týraného Dominika

Brno – S dovoláním proti šestiletému trestu vězení neuspěla u Nejvyššího soudu matka, která týrala osmiletého syna Dominika. Její manžel dostal již dříve u soudu šest a půl roku vězení. Ten si ale dovolání nepodal.

Biolog Petr Loyka

Ryby v čisté přehradě mohou ohrozit ženské hormony, varuje biolog

Mostkovice/Plumlov /ROZHOVOR/– Biolog Petr Loyka, který jako expert dohlíží na ozdravění plumlovské přehrady, hovoří o návratu vzácných velevrubů, ale varuje také před hormony z antikoncepčních preparátů, které čistírny odpadních vod nezachytí. A ví už také, jaký mokřad vyroste v přehradě i v Podhradském rybníku.

Rozpoznat vzácný neuroendokrinní nádor bývá pro lékaře tvrdý oříšek.

Vzácných nádorů přibývá. Lékaři je často rozpoznají pozdě

Praha - Tři nebo čtyři roky. To je doba, která někdy uplyne od prvních příznaků, než se podaří určit vzácné a nebezpečné nádorové onemocnění, které se projevuje u každého pacienta jinak. Jde o málo známé neuroendokrinní nádory, které mění tvorbu hormonů, jejich nedostatek či nadbytek způsobuje vážné komplikace.

Přehnané množství vitamínů vám může i uškodit.

Z vitamínů můžete i zešedivět

Ledvinové kameny, vyrážka nebo průjem - i tak můžete dopadnout, pokud to přeháníte s vitamíny. A pokud si dopřáváte hodně zinku a vitaminu C, aby vám rostlo víc vlasů, může na vás čekat ještě jedno nepříjemné překvapení. Jejich nadbytek totiž brání vstřebávání mědi, takže budete mít kštici sice bujnou, zato úplně šedivou.

Radost z početí dítěte prožívá stále méně párů. V západních zemích je neplodné každé sedmé manželství.

Neplodnost odhalí jednoduchý krevní test

Chtěli byste založit rodinu, ale nedaří se vám otěhotnět? Lékaři z Centra asistované reprodukce GEST odhalili, jak jednoduše zjistit ženskou neplodnost – krevním testem, který určí hladinu Antimülleriánského hormonu (AMH). Ten totiž prozradí, zda-li má žena dostatečné množství vajíček pro plánované těhotenství.

Ilustrační foto

Je libo masáž? Zkuste med nebo lávové kameny

Zlínsko - Současný muž i žena v produktivním věku žijí v hektickém tempu. O to větší důraz kladou na chvíle odpočinku. Podle wellness odborníků se chtějí jednoduše nechat hýčkat.

Ilustrační foto

Hubnutí s Deníkem: Tříměsíční cesta za štíhlou postavou začíná

Olomouc - Hubnutí s Deníkem má za sebou první skupinové setkání, které se uskutečnilo 23. září v Help Fittnes Clubu. Po úvodním seznámení se soutěžící svěřili se svými stravovacími návyky, s tím, proč se do soutěže přihlásili, a také poodhalili možné důvody své nadváhy.

Ilustrační foto

Hodnocení porodnic ovlivňují hormony matek

Plzeň - Kvalita jídla, doba ranního buzení, čistota sprch a toalet a dostupnost televize či novin. To jsou podle pacientů nejzásadnější nedostatky Fakultní nemocnice Plzeň.