Kreativ

ŠTÍTEK: Nebanice

Odemykání Ohře v Nebanicích.

Vodáci odemkli Ohři v Nebanicích

Nebanice - Ani nízké teploty připomínající spíš zimu, a dokonce i občasné poletování sněhových vloček nezabránily nadšeným vodákům, aby se vydali na první plavbu letošní vodácké sezony.

Čištění Ohře a okolních břehů.

Odsouzení pomáhali čistit Ohři, našli gumy i palubní desku

Kynšperk nad Ohří – Celonárodní akce s názvem Ukliďme Česko se s trojicí dobrovolníků z řad zaměstnanců kynšperské věznice účastnilo i sedm odsouzených. Mezi ostatními dobrovolníky byly ve většině maminky s dětmi a vězni se postarali zejména o velký a těžší odpad.  

Kostel v Nebanicích.

Šance pro kostel. Veřejná sbírka

Nebanice - Na chátrající kostel sv. Osvalda se musí se smutkem dívat v Nebanicích. Nejenže se o něj nikdo nestará, ale na konci loňského roku se stal terčem vandala, který poškodil část střechy. Tomu, aby se zamezilo ještě většímu chátrání kostela, může pomoci veřejná sbírka.  

Ilustrační foto.

Pošta omezí provozní dobu

Cheb – Z provozních důvodů bude prvních 14 dní v listopadu upravená provozní doba pošty Cheb 4 na sídlišti Skalka.

Ilustrační foto.

Z garáže ukradl automobil

Františkovy Lázně - Z krádeže a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání se bude před soudem zpovídat devětadvacetiletý muž.

Dobrý stav vody si pochvalovali i účastníci Dne Ohře. Vodácká sezona na Ohři končí v říjnu.

Na vodě letos v pohodě? Sem tam mráček

Karlovarský kraj – Vodácká sezona na Ohři se letos vydařila, shodují se majitelé půjčoven, tábořišť i samotní vodáci. Přestože ještě nekončí, hlavní nápor má řeka s blížícím se koncem letních prázdnin už za sebou.

Atraktivní podívaná nabídla úžasnou souhru lidí a koní. Takový byl 25. ročník mezinárodních vozatajských závodů v Nebanicích.

FOTOGALERIE: Vozatajové, to jsou mistři

Nebanice – Krásní koně, umění vozatajů a podívaná, která brala dech. To byl 25. ročník mezinárodních vozatajských závodů v Nebanicích. Ty jsou pravidelně součástí Světového poháru spřežení.

Do Nebanic se sjeli mistři opratí z celé Evropy.

Nebanice budou opět patřit koňským spřežením

Nebanice – Jubilejní 25. ročník mezinárodních vozatajských závodů, které jsou tradičně součástí Světového poháru spřežení, si užijí všichni, jež dorazí do Nebanic. A budou se mít ve čtyřech dnech opravdu na co těšit. Do obce, která má necelé čtyři stovky obyvatel zamíří, světové špičky tohoto sportu.

Chebský starosta Petr Navrátil čelí pokusu o odvolání.

Ustojí starosta pokus o odvolání?

Cheb - Dnešek je pro chebského starostu Petra Navrátila dnem, který by zřejmě klidně vymazal z kalendáře. Zastupitelstvo má totiž na programu jeden bod. Jeho odvolání:

POMOC V NOUZI. Ředitel společnosti Robert Pisár.

Klienti mají o noclehárnu zájem, říká Robert Pisár

Sokolov – V Sokolově vzniká noclehárna pro osoby bez přístřeší. Město ji zřizuje v Nádražní ulici a provoz bude zajišťovat nezisková organizace Pomoc v nouzi, o.p.s. Její ředitel Robert Pisár vysvětluje, jak bude nová sociální služba v Sokolově fungovat a kdy se otevře prvním klientům.

SLAVNOSTNÍ OCENĚNÍ Ligy odpadů se uskutečnilo v Modrém salonu kláštera premonstrátů v Teplé

Třídění, to je slabinou

Teplá - Boží Dar a Františkovy Lázně. To jsou vítězové letošního ročníku Ligy odpadů v Karlovarském kraji.

Ilustrační foto

Nákladní vlak smetl u Kynšperka cyklistu, na místě zemřel

Kynšperk nad Ohří - Nákladní vlak srazil na železničním přejezdu mezi Kynšperkem nad Ohří a Nebanicemi u obce Liboc cyklistu. Ten na místě vážným zraněním podlehl. Vyšetřování ukazuje, že cyklista patrně vjel na přejezd v době, kdy na světelné signalizaci svítila červená. Deníku to v úterý potvrdil mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

KLIENT Martin si nedávno udělal řidičák, také se pilně připravuje na maturitu.

Domy na půl cesty pomáhají mladým lidem na cestě životem

Kynšperk nad Ohří - Podporovat mladé lidi v jejich snaze postavit se na vlastní nohy a úspěšně vykročit na cestu životem. To je náplní Domů na půl cesty v Nebanicích a Kynšperku nad Ohří, které provozuje nezisková organizace Pomoc v nouzi. O tom, že v mnoha případech se daří klienty nasměrovat a vést správným směrem, svědčí příběh 23letého Martina, jenž před lety zůstal zcela bez domova, avšak díky tomu, že v Domě na půl cesty našel bezpečné zázemí, může dnes studovat a připravovat se na své budoucí zaměstnání.

Po Ohři připlul i tank T-34.

Po Ohři připlul i tank T-34

Nebanice - Co má společného Rozkvetlá zahrádka, Nostalgie a tank T 34 ? Jde o názvy 'lodí', které se v rámci Nebanické neckyády plavily po Ohři. Šlo už o pátý ročník této oblíbené akce.

ANETKA KOPŘIVOVÁ se narodila v 0:45 v sokolovské porodnici mamince Pavlíně Kočové z Nebanic. Měřila 51 centimetrů a vážila 3420 gramů.

První miminko dostalo 10 tisíc korun

Sokolov – Maminka prvního miminka letošního roku obdržela od kraje šek na 10 tisíc korun. V pátek ho jí a novorozeněti Anetce Kopřivové předala náměstkyně hejtmana Eva Valjentová.

Ilustrační foto.

Přezkoumávání voleb finišuje, zatím platí

Plzeňský kraj – Ještě do čtvrtka má Krajský soud v Plzni čas na to, aby posoudil všech devět stížností podaných na říjnové komunální volby a aby rozhodl, zda jsou stížnosti oprávněné, či nikoliv a jestli tedy volby platí.

SPECIFIKEM práce bylo, že šlo o úsek v tunelu, kde ode dna ke stropu nebylo více než 120 centimetrů, někde jen 90 čísel.

Na nepořádek v tunelu Břehnického potoka museli jít „Srdcem“

Cheb - „Jednou z našich posledních větších akcí bylo čištění koryta Břehnického potoka od nánosů bahna, písku a dalšího materiálu, který voda přinesla," potvrdil Vlastimil Drašar, který s Petrem Beránkem tvoří dvoučlenné ´vedení podniku´. „Specifikem bylo, že šlo o úsek v tunelu, kde ode dna ke stropu nebylo více než 120 centimetrů, někde jen 90 čísel. Pracovat jsme museli převážně v broďákách, které lidé znají jako vysoké rybářské gumové kalhoty," přiblížil práci v náročných pracovních podmínkách Vlastimil Drašar.

Ilustrační foto.

Soud začne řešit volby

Plzeň – V pátek ve čtyři hodiny odpoledne uplynula lhůta, během níž Krajský soud v Plzni přijímal stížnosti na letošní komunální volby.