Kreativ

ŠTÍTEK: Nebanice

Řidič doslova "narval" dodávku pod železniční viadukt a zablokoval provoz.

Řidič "narval" dodávku pod most a zablokoval provoz

Karlovy Vary- Řidič nákladní dodávky s karlovarskou SPZ dnes dopoledne buď přehlédl dopravní značku upozorňující na maximální výšku nebo si prostě myslel, že je jeho automobil nižší. Výsledek? Náklaďák doslova "narval" pod železniční viadukt ve Dvorech a zůstal pod ním zablokovaný.

Ilustrační foto

Nebanice prodaly rozestavěné domy. Jsou bez dluhů

Nebanice - Bez dluhů, to přesně si v současné době mohou říct v Nebanicích na Chebsku. Svého času jedna z nejzadluženějších obcí v republice má to nejhorší za sebou. Podařilo se jí dříve, než plánovala, splatit dluhy za nevydařený projekt stavby rodinných domů. Navíc všechna nedostavěná obydlí už mají nové majitele.

Ilustrační foto

Řada pošt zůstává nedostupná

Karlovarský kraj - Jak se jednou dveře poboček České pošty dočasně zavřou, otevření se patrně nedočkají. Přesně tak hovoří lidé, kterých se dočasné uzavření poboček České pošty dotýká. Světlou výjimkou je pošta v Dolním Žandově na Chebsku, kterou po měsíci mohli opět lidé začít využívat.

Prohlédnout si zázemí a zažít spoustu legrace mohli návštěvníci dne otevřených dveří Domu na půl cesty v Nebanicích.

Dům na půl cesty v Nebanicích otevřel své brány

Nebanice - Prohlédnout si zázemí a zažít spoustu legrace mohli návštěvníci dne otevřených dveří Domu na půl cesty v Nebanicích na Chebsku. Do areálu si našli cestu jak příznivci Domu na půl cesty, tak i tací, kteří dorazili jen ze zvědavosti.

Ilustrační foto.

Skokový pohár Karlovarského kraje pro Martina Štorkána

Karlovy Vary – První zářijový den neproběhl tradičně ve znamení nástupu do školy, ale karlovarští školáčci, a nejen oni, se přišli podívat k „vysílačce" na skokové závody, které pořádal starorolský jezdecký klub.

Alej v Mostově.

Z Chebu do Varů a zpět? Krásný celodenní cyklovýlet

Cheb/Karlovy Vary - Krásné počasí těchto dní přímo nabádá k výletu na kole. Chebský deník pro své čtenáře připravil tip na celodenní výlet z Chebu do Karlových Varů a zpět po oblíbené cyklostezce Ohře.

Alej v Mostově.

Z Chebu do Varů a zpět? Krásný celodenní cyklovýlet

TESTOVÁNO NA LIDECH! Cheb/Karlovy Vary - Krásné počasí těchto dní přímo nabádá k výletu na kole. Chebský deník pro své čtenáře připravil tip na celodenní výlet z Chebu do Karlových Varů a zpět po oblíbené cyklostezce Ohře.

Desítky návštěvníků a řada originálních plavidel se sešly při čtvrtém ročníku oblíbené 'Nebanické neckyády'.

Už počtvrté se konala „Nebanická neckyáda“

Nebanice - Desítky návštěvníků a řada originálních plavidel se sešly při čtvrtém ročníku oblíbené 'Nebanické neckyády'. Na Ohři se spustila například Perníková chaloupka či 'Havajská loď'.

Prudké bouřky se prohnaly krajem a zaměstnaly hasiče.

Karlovarský kraj zasáhly prudké bouřky, hasiči vyjížděli k 60 případům

Karlovarský kraj - Definitivní tečku za tropickými vedry, která po téměř celý týden sužovala Karlovarský kraj, udělaly prudké bouře. Prohnaly se regionem v noci ze čtvrtka na pátek a zasáhly prakticky celou rozlohu kraje. Bouřky a přívalové deště lámaly a vyvracely stromy a zaplavovaly silnice a domy.

Prudké bouřky se prohnaly krajem a zaměstnaly hasiče.

Karlovarský kraj zasáhly prudké bouřky, hasiči vyjížděli k 60 případům

Karlovarský kraj – Definitivní tečku za tropickými vedry, která po téměř celý týden sužovala Karlovarský kraj, udělaly prudké bouře. Prohnaly se regionem v noci ze čtvrtka na pátek a zasáhly prakticky celou rozlohu kraje. Bouřky a přívalové deště lámaly a vyvracely stromy a zaplavovaly silnice a domy. Nejhorší situace byla v okolí Kynšperka, Nebanic a Kaceřova. Vodu odčerpávali hasiči, kteří měli přes šest desítek zásahů, například ze suterénu penzionu v Lítově na Sokolovsku.

Část Lipoltova na Chebsku zaplavil rozvodněný potok.

Prohloubení dna potoka se vyplatilo, voda zasáhla minimum nemovitostí

Chebsko - S velkými problémy se museli kvůli záplavám potýkat někteří obyvatelé Lipoltova na Chebsku, kde se ze svého koryta vylil Lipoltovský potok. Ten má normálně šířku kolem pěti metrů. Nyní se rozšířil hned o několik set metrů, a zaplavil tak například zahradu a sklep pana Petra Brzka.

Část Lipoltova na Chebsku zaplavil rozvodněný potok.

Povodeň vyplavila sklep domu

Dolní Žandov, Nebanice, Lipoltov – S velkými problémy se museli kvůli záplavám potýkat někteří obyvatelé obce Lipoltov na Chebsku, kde se ze svého koryta vylil Lipoltovský potok.