Kreativ

ŠTÍTEK: humor

Příběh Zvíře dětské psychoterapeutky Torey L. Hayden s velkými emocemi i humorem rozehráli Věra Hollá a Pavel Oubram.

OBRAZEM: Listování se Zvířetem proti srsti

Rakovník - Zcela zaplněné dětské oddělení Městské knihovny v Rakovníku si ve čtvrtečním zářijovém podvečeru užilo další z dílů Listování, projektu Lukáše Hejlíka. Tentokrát patřilo scénickému čtení knížky Zvíře americké spisovatelky a dětské psycholožky Torey L. Hayden. Autorka žije ve Velké Británii a postavami jejích příběhů jsou často zneužívané a týrané děti, při psaní pak vychází ze svých zkušeností a pedagogické praxe.

Ivo Šmoldas v MSD Kolín

V toku řeči Iva Šmoldase se na písničky Pepy Štrosse příliš nedostalo

Kolín /FOTOGALERIE/ – Pod názvem Úsměvy Iva Šmoldase s písničkami Pepa Štrosse se uskutečnil předposlední zářijový čtvrtek zábavný pořad ve velkém sále Městského společenského domu v Kolíně. Písničkář Pepa Štross si na pódium přizval ještě posilu v podobě syna Matěje, příliš písniček ale nezahráli a nezazpívali, nekonečný tok řeči Iva Šmoldase se jen těžko přerušoval.

Kingsman: Zlatý kruh

Kingsmani opět na scéně

/TRAILER/ Tajná služba Kingsman je zpět. A s plnou parádou. Kromě noblesních britských agentů a jejich amerických kolegů s lasem přivádí na scénu například i Eltona Johna.

Darci Lynne Farmerová

Soutěž Amerika má talent letos vyhrála dvanáctiletá břichomluvkyně

/VIDEO/ Vítězkou letošního ročníku soutěže Amerika má talent se stala dvanáctiletá Darci Lynne Farmerová. Světlovlasá malá břichomluvkyně s loutkami uhranula diváky i porotu hereckým i pěveckým nadáním, a navíc rošťáckým smyslem pro humor. Od diváků získala nejvíc hlasů v historii soutěže.

Úterní festivalový program byl z velké části zaměřen zejména na nejmenší diváky. Dnes se festival přehoupl do své druhé poloviny.

Měřiči smíchu v Kině 70 prožívali horké chvilky s rozesmátou herečkou

Nové Město nad Metují - Zejména na nejmenší diváky byl z velké části zaměřen úterní program Festivalu české filmové a televizní komedie. Celé odpoledne se neslo v duchu her a tvůrčích aktivit. V parku u Sokolovny probíhal trénink workoutu. Pro zájemce o cvičení FIT S MIMI a šátkování byl prostor v hotelu Rajská zahrada.

FESTIVALOVÝM PATRONEM zůstává Jan Hrušinský.Cenu za nezapomenutelné role v českých filmových a televizních komediích si vloni odnesl Iva Janžurová.

Nové Město patří na týden české komedii

Královéhradecko, Nové Město nad Metují - V novoměstském Kině 70 byl v neděli odpoledne slavnostně zahájen 39. festival filmové a televizní komedie. Každý den se diváci mohou těšit na soutěžní filmy i doprovodný program.

Zdeněk Izer tentokrát vsadil na vlastní Autokolektiv

Známý bavič rozesměje hořovický kulturní dům

Berounsko – Ve Společenském domě Hořovice pobaví příznivce humoru oblíbený bavič Zdeněk Izer. Jeho vtipná show se v tomto kulturním zařízení uskuteční koncem září. Na návštěvníky Izerova představení, ve kterém bude účinkovat také jeho autokolektiv, čeká spousta dobrého i černého humoru, veselých scének a také zajímavého vyprávění.

Hned první zásek podzimního programu kolínského Městského společenského domu se setkal s úspěchem.

Partička bavila zaplněný sál, i tentokrát Geňa nakonec uhodl

Kolín /FOTOGALERIE/ – Hned první zásek podzimního programu kolínského Městského společenského domu se setkal s úspěchem. Až na pár jednotlivých židlí vyprodali fanoušci zábavné Partičky všechna připravená místa ve velkém sále společenského domu.

ovocné kytice

Originální ovocné kytice potěší oko i naše chutě

Pokud rádi někoho potěšíte květinou, ale zároveň hledáte vylepšení, humor a originalitu, pak vás jistě zaujmou ovocné kytice, které nejen krásně vypadají, ale i chutnají. Jak tuto jedinečnou kytici seskládat, prozradí aranžér Vilém Hampl.

Loganovi parťáci

Loganova akce a další filmové loupeže

Správný lupič má mít kuráž, styl a ideálně smysl pro humor. Jako Dannyho parťáci. A protože i režiséři si rádi hrají, natočil teď jejich tvůrce Steven Soderbergh jakousi anti-verzi, komedii Loganovi parťáci.

Výstava Male/Female.

Nová scéna představuje malbu Jiřího Votruby

Praha - Na Nové scéně Národního divadla najdou návštěvníci od pátku výstavu malíře, grafika a ilustrátora Jiřího Votruby. Autor známý svou typickou kresbou z mnoha upomínkových předmětů prodávaných v centru Prahy se věnuje také volné tvorbě. Aktuální výstava se jmenuje Male/Female a Votruba na ní představuje díla, v nichž se dotýká tématu krásy, lásky, svodů i lidské jedinečnosti v globalizovaném světě.

V PARKU. Zámecká zahrada v Buchlovicích hostila v neděli odpoledne princezny, prince a rytíře z řad dětí, ale i dospělé královny.

Zámeckým parkem doprovázela děti královna Koloběžka první

Zážitkové putování zámeckou zahradou všemi smysly spojené s proměnami dětí v princezny, prince a rytíře, to už popáté zažívali rodiče se svými ratolestmi v buchlovickém parku o poslední srpnové neděli. Od akce s názvem Procházka zámeckým parkem, jejímž pořadatelem byl dětský folklorní soubor Buchlovjánek, je neodradila ani zakaboněná obloha, z níž začaly padat dešťové kapky pár minut před zahájením procházky.

Na poslední cestu zvesela. Tohle jsou ty nejúžasnější pohřebáky.

GALERIE: Na poslední cestu zvesela. Tohle jsou nejúžasnější pohřebáky

Odchod ze života je samozřejmě smutnou záležitostí. To ale neznamená, že k němu nesmí patřit i humor a styl. Třeba pro nadšence do aut může být veselá i ona poslední jízda v nákladovém prostoru pohřebního vozu. Podívali jsme se na ty nejvtipnější a nejúžasnější pohřebáky, které vás odvezou do nebe i do pekla.

Spirituál Kvintet potěšil svým koncertem své příznivce v boletickém kostele.

OBRAZEM: Neuvěřitelné se stalo skutkem. V boletickém kostelíku zapěl Spiri

Boletice - Množství aut, která v sobotu odpoledne lemovala vozovku u boletického kostela sv. Mikuláše, svědčila o mimořádné události. Kostel do posledního místečka na dřevěných jednoduchých lavicích zaplnili diváci, nadcházející koncert byl vyprodaný už dopředu. Do boletického kostela totiž zavítaly legendy - členové Spirituál Kvintetu.

Procházka s manželem a syny po Time Square.

Zážitky z New Yorku chce Gábina Falcová zachytit ve své nové knize

Sedlčansko /ROZHOVOR/ – Učitelka dublovické školy Gábina Falcová se letos uvedla jako spisovatelka knihou „Diagnóza: Učitelka“. Po nákladu se jen zaprášilo, proto vydavatelství Triton reagovalo na nebývalý zájem čtenářů dotiskem. A nejen to. Její humor byl tak nakažlivý, že ji požádalo o sepsání další knížky. A Gábina už ví, co bude z části jejím obsahem. Chce v ní zpracovat zážitky ze svého letošního prázdninového týdenního pobytu v New Yorku.

V pasohláveckém kempu Merkur se uskutečnila závěrečná letní show.

Merkur se bavil Závěrečnou letní show. Tancem a hudbou

Pasohlávky /REPORTÁŽ/ – Horko. Až úmorné. Tanečnice valtické skupiny Just Machines přesto neztrácí smysl pro humor. „Až skončíme, aspoň nás odsud seškrábněte.“ Glosují tím nezvykle náročné podmínky pro své vystoupení, jimiž v sobotu odpoledne startují Závěrečnou letní show v pasohláveckém kempu Merkur. 

Oldřich Jelínek - obraz

V Brodě budou k vidění známá i neznámá díla Oldřicha Jelínka

Havlíčkův Brod – Slavnostní vernisáž v pátek 25. srpna zahájí novou výstavu brodské Galerie výtvarného umění s názvem Známý neznámý Oldřich Jelínek. Akce začíná v 17 hodin.  Český malíř, grafik a ilustrátor Oldřich Jelínek, který spolupracoval třeba s Adolfem Bornem, věnoval brodské galerii sbírku 110 obrazů, kreseb a grafik.

Sestry Karolína a Natálie Milotovy v králičím hopu získaly za výkony svých svěřenců v republikových závodech slušnou řádku trofejí.

Sestry naučily svoje králíky skákat přes překážky

Sedlčany - Dvě sestry, Karolína a Natálie Milotovy, našly zálibu ve sportu oficiálně nazvaném králičí hop. v sobotu v areálu sedlčanských chovatelů Pod Duby předvedly návštěvníkům, co jejich chlupáči na rovinné dráze a ve skoku vysokém umí.  

Vandalové byli zadrženi i s dopravními značkami. (Foto: Městská policie Tábor)

Zadrženi i s dopravními značkami

Tábor - V neděli v 03.25 hodin se hlídka městské policie vydala po stopách dvou výtržníků, kteří podle přijatého oznámení procházeli Ústeckou ulicí a cosi demolovali, což způsobovalo značný hluk.

Rodina a přátelé se v pondělí rozloučili s MUDr. Josefem Křížem.

Na poslední cestě mu poděkovali za generace dětí

Tábor – S nestorem dětské psychiatrie, doktorem Josefem Křížem z Opařan, se v pondělí naposledy rozloučila nejen rodina a kolegové z opařanské nemocnice, ale také skauti, jimž Josef Kříž alias Tip (86) zasvětil celý život.

Pardubické letní kino.

Kulturní tipy: V letním kině se čeká na zázrak

Pardubický kraj /KRÁTKÉ ZPRÁVY/ - Dnes na diváky Pardubického letního kina jako každý pátek čeká česká tvorba. Tentokrát organizátoři na plátně vedle Tyršových sadů představí snímek Jak básníci čekají na zázrak, který uvede samotný režisér Dušan Klein.

Josef Dostál.

Josef Dostál: Skromné cíle velkého člověka. Dvě zlaté medaile

Praha /ROZHOVOR/ - Po dlouhých 59 letech se bude v Česku konat mistrovství světa v rychlostní kanoistice. A kajakář Josef Dostál věří, že z Račic v posledním srpnovém víkendu neodjede s prázdnou. Naopak. Víc než dvoumetrový habán netrpí přehnanou skromností a chce hned dvě zlaté medaile.