Kreativ

ŠTÍTEK: humor

Kapela se dvěma Mladoboleslaváky zahraje v Praze.

Sunny Side míří z Boleslavi do Prahy

Mladá Boleslav - Nejoceňovanější kapela v rámci cen popularity prestižního holandského festivalu European World of Bluegrass, česká Sunny Side, veze ve středu 1. listopadu bluegrassovou muziku do Prahy. Vystoupí v klubu restaurace U Vodárny na Vinohradech od 20 hodin. V kapele hrají dva Boleslaváci – Jiří Šubr a Pavel Handlík.

Úspěšná česká komedie Kšanda.

Úspěšná česká komedie Kšanda míří do Chodova

Chodov – Komedie plná humoru v podání předních českých herců bude k vidění v Chodově. Představení se uskuteční v tamním Kulturním a společenském středisku 7. listopadu. Začátek je v 19 hodin.

Ilustrační foto.

Ťukáte si na cello, nebo na čelo?

Pardubice - Ťukáte si na cello, nebo na čelo? Hudebníky, kteří dávají přednost ťukání na cello se čtyřmi strunami, máte šanci vidět v úterý večer v Domě hudby.

One man show Táta.

SOUTĚŽ o vstupenky na Tátu

Plzeň – Celosvětově úspěšná one man show Táta o tom, jak lze s humorem zvládnout období před narozením dítěte a po něm, se stala vedle Cavemana jednou z programových stálic Měšťanské besedy.

Robert Huneš, ředitel hospice, představuje novou knihu.

Prachatický hospic je hlavně o radosti

Prachatice - Hospic sv. Jana N. Neumanna v Prachaticích není jen o smutku, bolesti a slzách. Dokazuje to nová kniha, kterou hospic vydal, s názvem Vinnetou se chce bratřit a další tajemství prachatického hospice.

První Pohodový Pátek v restauraci Na Horách v České Třebové.

Pátek třináctého byl tentokrát pohodový

Česká Třebová - Pátek 13. si mnozí z nás uchováváme v podvědomí jako rizikové datum, kdy nás na každém kroku čekají jen samé nepříjemnosti. Navzdory nepříznivému datu se však páteční večer v České Třebové nesl jen ve znamení velké radosti a pohody.

Světoznámý spisovatel Robert Fulghum také představil rakovnickým divákům svoji knižní novinku Opravář osudů.

Vlídný humor spisovatele Roberta Fulghuma zaplnil divadlo

Rakovník /FOTOGALERIE/ - Že americký spisovatel Robert Fulghum baví čtenáře po celém světě, ty české nevyjímaje, se v pondělí v podvečer mohl přesvědčit každý, kdo alespoň nahlédl do sálu Tylova divadla. Bylo v něm plno. Nikdo si totiž nechtěl nechat ujít nejen scénické předčítání z autorovy knihy Drž mě pevně, miluj mě zlehka, ale také šanci ulovit spisovatelům autogram či společnou fotografii.

Do dvacátého ročníku Selské Hubertovy jízdy v Mikolajicích se letos zapojilo rekordních 108 koní.

Hubertova jízda opět lámala rekordy

Na začátku bylo rozhodnutí, že jízdu v bryčce přenechám kolegovi fotografovi. Nakonec se ale ve mně hnulo reportérské svědomí a díky laskavosti rodiny Binarovy ze Skřipova jsem se také mohl „nalodit“ a Selskou Hubertovu jízdu absolvovat v jejich voze.

Efektní artistické výkony, poezii starých časů a zajímavé nápady i hudbu nabídne Ústí La Putyka.

FOTO: La Putyka večer nadchne Ústí

Ústí nad Labem - Putyková letošní novinka Batacchio diváky okouzlí atmosférou dávných šou plných magických triků, dech beroucí akrobacie a ovšem také humoru.

Vzpomínka na Vladimíra Renčína, který věnoval své kresby do dražby na obnovu Slovácké búdy v Uherském Hradišti

Vzpomínka na Vladimíra Renčína

Ve středu 4. října jsme se dozvěděli smutnou zprávu, že nás po těžké nemoci opustil Vladimír Renčín, jedna z nejpopulárnějších a nejvýznamnějších osobností našeho kulturního života. Věnoval se kreslenému humoru a ilustraci, ale napsal i divadelní hry.

Z filmu Čtverec

Östlundův dobře mířený políček

/TRAILER/ Čtverec. Prostor, kde platí rovnost. Matematicky vzato ano, ale v reálu? Leda v mysli bláhových kurátorů. Vypráví o tom stejnojmenný film Rubena Östlunda.

Sexuolog Radim Uzel.

V Medou si o sexu promluví s Uzlem

Humpolec – Návštěvníci Centra denních služeb Medou v Humpolci budou ve čtvrtek 12. října mluvit o sexu s humorem. Ve zmíněném centru se totiž ve čtvrtek odpoledne uskuteční stejnojmenná přednáška se známým gynekologem a sexuologem Radimem Uzlem.

Jeho návštěvu si nenechali ujít karvinští ani přespolní čtenáři.

Opravář osudů Robert Fulghum dorazil do Karviné

Jeden z nejpopulárnějších současných spisovatelů a, jak sám tvrdí, nelegitimní vnuk Járy Cimrmana – Robert Fulghum – zavítal v pondělí večer do karvinské regionální knihovny, kde v rámci projektu LiStOVáNí představil svou nejnovější knihu Opravář osudů.

Otto Krajňák.

Otto Krajňák: lyžuje ve dvaadevadesáti letech

Narodil se v Kežmarku, poprvé stál na lyžích, když mu byly tři roky, tehdy ho na svah ještě bez vleku přivedl jeho otec. A dodnes, kdy je mu dvaadevadesát, stále lyžuje a sbírá vavříny. To je Otto Krajňák, mistr světa seniorů a nejstarší veterán ve sjezdovém lyžování na světě, čestný host letošního jubilejního patnáctého ročníku Mezinárodního festivalu outdoorových filmů (MFOF), který začal uplynulý pátek v Ostravě a kde jsme se s tímto skvělým šampionem setkali. 

film Poslední rodina

FILMOVÝ KLUB: Poslední rodina

/POZVÁNKA/ Návrat do domovského kina Mír bude pro Opavský filmový klub také návratem k artovosti, a to polským snímkem Poslední rodina.

V komorním sále  Městského společenského domu vládla pohoda a humor.

Představitelé undergroundu a televizní estrády bavili společně

Kolín – Zatímco venku zuřily prudké poryvy větru a návštěvníci přicházeli s katastrofickými zprávami, kde všude už v okolních obcích vypadla dodávka elektřiny, v komorním sále kolínského Městského společenského domu vládla první říjnový čtvrtek pohoda a humor.

V kutnohorské knihovně zahájili výstavu černého humoru.

V kutnohorské knihovně zahájili výstavu černého humoru

Kutná Hora /FOTOGALERIE/ - Vernisáž výstavy The Tap Tap načerno se uskutečnila v kutnohorské knihovně v pondělí 2. října. Jedná se o výstavu černého humoru, která je k vidění v galerii v průchodu knihovny. "Hlavním účelem výstavy je upozornit na význam černého humoru jako důležité schopnosti komunikovat o vážných věcech s nadhledem," uvedla z kutnohorské knihovny Martina Bičíková.

Koncert souboru Ritornello v Milevsku v Latinské škole.

Koncert souboru Ritornello nadchl posluchače

Milevsko – V sobotu pořádalo Milevské muzeum při příležitosti 90. výročí založení v Latinské škole milevského kláštera mimořádný koncert souboru Ritornello. Ne náhodou byl sestavený z písní 17. století, které sepsal milevský páter Jiří Evermod Košetický v knize Quodlibetica aneb Co komu libo, která zahrnuje milevskou barokní všehochuť z roku 1680.

Ilustrační fotografie.

Na co kam: Chovatelé chystají na víkend výstavu

Královéhradecko, Nové Město nad Metují /POZVÁNKY/ - V areálu Českého svazu chovatelů v Krčíně v pátek vrcholí přípravy na 45. Podorlickou výstavu drůbeže, králíků, holubů a okrasného ptactva.