Kreativ

ŠTÍTEK: humor

Lukáš Klánský

Klavírní virtuos Lukáš Klánský: Humor a hudba mají mnoho společného

Výjimečná koncertní série Hvězdy komorní hudby se chystá na pražské hudební scéně. Akce s podtitulem Láska v hudbě nabídne koncerty se špičkovými českými i zahraničními umělci. Všechny spojí jediná osobnost ze známého rodinného klanu – klavírní virtuos a dirigent Lukáš Klánský, který patří k nejvýznamnějším a nejžádanějším umělcům mladé generace.

Ze Zichoveckého kabaretu Františka Jílka.

Zichoveckému kabaretu Františka Jílka vévodily Kamélie

/FOTOGALERIE/ Zichovecký kabaret Františka Jílka zaplnil opět sál Kulturního domu v Zichovci a byl jubilejní. Ozdobou pravidelného společenského setkání plného humoru a písniček byly tentokrát hudební hvězdy 80. let Duo Kamélie v podání zpěvaček Hany Buštíkové a Dany Vlkové.

Činoherní studio - vystoupení

Tip na víkend: Divadlo Demago vystoupí v Činoheráku

Jak uvádí anotace, která nikdy není pro umělce “závazná“, lze čekat sžíravý humor, jak se příznivci pražsko-děčínského herce Jiřího Maryška těší, bude zážitek na rok dopředu. S takovou pravidelností totiž Jiří své v Ústí hry uvádí.

Představení Pingls aneb HOT CAFÉ REVUE v KD Ostrov Havlíčkův Brod.

Kulturní dům Ostrov se proměnil v prvorepublikovou líheň hudby a humoru

Havlíčkův Brod – V úterý 8. října byla v havlíčkobrodském kulturním domě Ostrov uvedena taneční groteska Pingls aneb Hot Café Revue. Snoubila neverbální pohybové divadlo Lindo, hop! pod uměleckým vedením Martina Packa s hudbou ORIGINÁLNÍHO PRAŽSKÉHO SYNKOPICKÉHO ORCHESTRU. Diváky přenesla do stylové kavárny 20. let minulého století a proměnila ji v tančírnu. Podával se pravý raný americký jazz, step i tanec s příchutí jemného drama a řízného humoru.  

Parazit

RECENZE: A je to jasné! Parazit si jde pro Oscara

Jsou čtyři, žijí v chudobě, a jsou mazaní. Těmito aspekty by se dala shrnout rodina, která představuje hlavní roli ve filmu jihokorejského režiséra Pon Džun-hoa Parazit, jenž zvítězil na filmovém festivalu v Cannes a je jedním z nejžhavějších kandidátů na Oscara v kategorii nejlepší zahraniční film.

Josef Náhlovský

Tip na úterý 8. října: O zábavu se postará bavič Josef Náhlovský

Těchov – Na večer plný humoru a písniček se mohou v úterý 8. října od půl sedmé těšit návštěvníci sálu Kulturního domu a Hospůdky na Točně v Těchově u Blanska. Svými písněmi publikum poctí písničkář Pepa Štross se synem. Hlavní hvězdou večera pak bude bavič Josef Alois Náhlovský.

Národní třída

Tip na čtvrtek 26. září: Diváky pobaví česká komedie Národní třída

Znojmo – Novou českou komedii Národní třída podle stejnojmenné knihy Jaroslava Rudiše v hlavní roli s Hynkem Čermákem uvidí diváci ve čtvrtek 26. září od sedmi hodin večer ve znojemském Kině Svět. Film kombinuje drama s černým humorem. Hlavním hrdinou je muž, kterému nikdo neřekne jinak než Vandam.

Natáčení nového celovečerního filmu podle knihy Jaroslava Rudiše "Národní třída" režiséra Štěpána Altrichtera probíhalo 30. října na pražském Jižním Městě. Hlavní postavu melancholického pravdaře a rváče hraje Hynek Čermák. Dále se objeví také Kateřina Ja

Národní třída v kině

Film Národní třída podle stejnojmenné knihy Jaroslava Rudiše v hlavní roli s Hynkem Čermákem kombinuje dramatický příběh s černým humorem. Kumpáni z hospody Vandamovi přezdívají „národní hrdina“. 

Bob Klepl a Anna Šišková v komedii Polibek

Polibek Anny Šiškové a Boba Klepla. Hvězdně obsazená komedie má premiéru

První premiérou Malé scény pražského divadla Studio DVA v její druhé sezoně bude v úterý 24. září hra holandského autora Gera Thijse Polibek. Zcela poprvé se v ní společně představí Anna Šišková a Bob Klepl. Hvězdně obsazená komedie o setkání dvou zprvu sobě neznámých lidí, kteří bloudí nejen krajinou, ale i svými životy, slibuje humorné i dojemné situace opřené o silný životní příběh. 

Oživený zámek v Náměšti nad Oslavou.

Tip na dnešek: Oživený zámek v Náměšti nad Oslavou

Náměšť nad Oslavou - Speciální prohlídky nabízí o víkendu zámek v Náměšti nad Oslavou. „Jde o netradiční oživené prohlídky s názvem zámek ve znamení Měsíce. Prohlídky budou plné historických fakt, fikce, demagogie, nadsázky a humoru,“ komentoval kastelán zámku v Náměšti nad Oslavou Marek Buš.

Zdeněk Izer: Na plný coole.

Zdeněk Izer dnes pobaví v divadle

Zábavný pořad s jedinečným a nezaměnitelným humorem Zdeňka Izera je na dnešní večer od 19:30 připraven v Karlovarském městském divadle. Jako vždy přijdou na řadu oblíbené humorné scénky, parodie a vyprávění mnoha skvělých vtipů.

Panství Dowton se vrací. Herečka Maggie Smith

Downton a jiné seriály dobývají kina

Tradiční britské hodnoty a humor. Oboje nabízí film Panství Downton, který dnes míří do kin. Šlechtická pohádka, kde se trable řeší výhradně s pokerovou tváří a v rukavičkách.

Zdeněk Izer: Na plný coole.

Zdeněk Izer na plný coole!

Zábavný pořad v Karlovarském městském divadle, plný jedinečného a nezaměnitelného humoru Zdeňka Izera.

Duslova vila

Majerova díla jsou plná snů a humoru

Beroun - V městské galerii v Duslově vile pokračuje výstava děl současného českého malíře Aloise Alana Majera. Autor má dokonale zvládnutou řemeslnou stránku malířství, zaměřuje se přitom na myšlenku, které obrazy divákům sdělují.

Ilustrační foto

Zámecká výstava je plná humoru

/KRÁTKÉ ZPRÁVY/ Výstava kresleného, malovaného a vyřezávaného humoru výtvarníka Pavla Matušky se koná v Galerii Kinský na Novém zámku v Kostelci nad Orlicí. Expozice má název Usmívání a k vidění je každý den až do 20. října.

Nový zámek Kostelec nad Orlicí. Ilustrační foto.

Humor Pavla Matušky v galerii

/POZVÁNKY/ Výstava kresleného, malovaného a vyřezávaného humoru Pavla Matušky k jeho pětasedmdesátinám se koná v Galerii Kinský na Novém zámku v Kostelci nad Orlicí. Má název Usmívání a k vidění je do 20. října.

Studentky (zleva) Barbora z Ústí na Labem, Nadia (z Vídně), Isabell (z Vídně) a Blanka (z Benešovska).

Český humor je super, říká zahraniční studentka

České Budějovice – Jihočeská metropole je i o prázdninách plná studentů. Nejen krásy města, ale také českého a německého jazyka tady po tři týdny objevovaly čtyři desítky studentů z Rakouska a Česka. Ti byli v Českých Budějovicích od 7. do 27. července na Letním kolegiu České Budějovice 2019. Financováno je ze zdrojů programu AKTION Česká republika – Rakousko, mezinárodního vzdělávacího programu koordinovaného Domem zahraniční spolupráce.

Národní třída s Hynkem Čermákem je hotova. Je plná černého humoru.

Národní třída s Hynkem Čermákem je hotova. Je plná černého humoru

/TRAILER/ Nesnadná adaptace temné novely Jaroslava Rudiše Národní třída je hotová. Natočil ji Štěpán Altrichter, který před pěti lety úspěšně debutoval filmem Schmitke, jenž byl ověnčen Cenou české filmové kritiky pro objev roku. Scénář napsal režisér společně s autorem, který za knihu získal před pěti lety nominaci na cenu Magnesia Litera.

Divadelní léto na Kratochvíli.

Divadelní léto na Kratochvíli patří Saturninovi

Kratochvíle - Humoristický román Zdeňka Jirotky připravili pro milovníky divadla pod největší přírodní klenbou světa Netoličtí tyláci. Režie se opět ujal mistr slova a pera Miroslav Mikeš a společně se Spolkem divadelních ochotníků Tyl Netolice zasadil do zahrady zámku Kratochvíli tento jedinečný humor Zdeňka Jirotky v podání svérázného sluhy Saturnina a jeho pána pana Jiřího Slabyhoudka.

Žraločí epopej Jana Tatarky - výřez z obřího plátna

V Plumlově vybouchne bomba plná humoru, těšte se na "obří" Žraločí epopej

/GALERIE KRESLENÝCH VTIPŮ/ V Areálu kempu Žralok u Podhradského rybníka v Plumlově vyroste během prázdnin obří plátno s kreslenými výjevy plnými černého humoru i s interaktivním kresleným prostředím v popředí s řadou 3D humorných postaviček a objektů v životní velikosti. Prostě taková Žraločí epopej, jejímž tvůrcem je známý kreslíř a humorista Jan „Oraz“ Tatarka.

Žraločí epopej Jana Tatarky - výřez z obřího plátna

V kempu vybouchne bomba plná humoru, těšte se na "obří" Žraločí epopej

/GALERIE KRESLENÝCH VTIPŮ/ V Areálu kempu Žralok u Podhradského rybníka v Plumlově vyroste během prázdnin obří plátno s kreslenými výjevy plnými černého humoru i s interaktivním kresleným prostředím v popředí s řadou 3D humorných postaviček a objektů v životní velikosti. Prostě taková Žraločí epopej, jejímž tvůrcem je známý kreslíř a humorista Jan „Oraz“ Tatarka.