Kreativ

ŠTÍTEK: humor

Spisovatel Michal Viewegh.

Michal Viewegh: V sebelítosti bývám dost dobrý

/ROZHOVOR/ Spisovatel Michal Viewegh není žádný andílek. Připouští, že nějaké hříchy ze svého hedonistického období na kontě má, ale nevěří, že kdyby mu to nahoře někdo sčítal s jeho dobrými skutky, vyšlo by mu to zrovna na prasklou aortu. Nicméně ani zdravotní komplikace ho nepřipravily o smysl pro humor.

Michal Dlouhý

Herec Michal Dlouhý o nové hře Smrt mu sluší: Humor a sebekritiku mám rád

/ROZHOVOR/ Do vlastních řad pálí hořkosladká komedie pražského Švandova divadla Smrt mu sluší. V roli ješitného, po uznání toužícího herce se v ní představí Michal Dlouhý. Světová premiéra očekávaného kusu, jehož autorem a režisérem je ředitel této smíchovské scény Daniel Hrbek, se uskuteční už dnes.

Mystifikační komedii Malý říjen, v níž nezapřel inspiraci tvorbou Járy Cimrmana, napsal Ladislav Smoljak. Hra potěší všechny ctitele humoru nesmrtelného českého génia. A nejen je.

OBRAZEM: Malý říjen v Klicperově divadle

/FOTOGALERIE/ Mystifikační komedii Malý říjen, v níž nezapřel inspiraci tvorbou Járy Cimrmana, napsal Ladislav Smoljak. Hra potěší všechny ctitele humoru nesmrtelného českého génia. A nejen je. Malý říjen uvede hradecké Klicperovo divadlo v premiéře v sobotu v 19 hodin.

Ivan Mládek s kapelou bavil publikum při pálení čarodějnic ve Zbraslavicích.

Ivan Mládek zpíval ve Zbraslavicích. Nechyběla ani Kalamity Jane

Zbraslavice /FOTOGALERIE, VIDEO/ - Legendární Ivan Mládek, zpěvák, bavič, textař, skladatel, komik, kreslíř, humorista a také autor deskových her, vystoupil se svým Banjo Bandem na „Filipojakubské“ noci ve Zbraslavicích. Banjo Band Ivana Mládka jsou hudebníci a komici, jejichž společným jmenovatelem je černý humor a dnes už zlidovělé písničky, které zná snad úplně každý.

Daniel Hottmar ze Štětkovic oplývá optimizmem a entuziastickým zanícením pro svou práci a charitativní činnost.

Farář na vozíčku: Když se dívám na svůj život, vím, že Bůh má smysl pro humor

Po komplikovaném porodu onemocněl dětskou obrnou a již padesát let sedí na vozíčku. Život se s ním nemazlil, i přesto Daniel Hottmar ze Štětkovic oplývá optimismem a entuziastickým zanícením pro svou práci a charitativní činnost. V Boha uvěřil v šestnácti, po záchraně při pokusu o sebevraždu. Absolvoval seminář pro laické kazatele, na který pracovně navázal, a dnes působí jako kazatel.

Ilustrační foto

Tipy Deníku

Orlickoústecko - Humor v pátek večer, v sobotu nefalšovaná zábava. To vše v dnešních tipech Deníku.

Vandráci budou ve Skutči

Vandráci budou ve Skutči

Skuteč – V loňském roce mohli televizní diváci vidět po dobu osmi týdnů seriál Moto cestou necestou. Jeho třemi protagonisty byl kameraman a režisér Hynek Bernard, účastníky a herci pak Pavel Liška a Jan Révai.

Sourozenci Luďan (Martin Hofmann) a Dáša (Erika Stárková) žijí v komediálním seriálu Most! v této vile.

Je seriál Most! urážlivý? Čtenáři mají zcela jasno

/ANKETA/ Milí čtenáři, v Černé a bílé 4. února jsme se ptali, zda může být seriál Most! urážlivý. V anketě hlasoval rekordní počet čtenářů s jednoznačným výsledkem. Velkou debatu vzbudila otázka i na facebookových stránkách Deníku. Přečtěte si názory čtenářů. 

Hana Truncová čestnou občankou a Jana Sieberová osobností Hořic.

Nepokořená Hana Truncová

Hořice - Neuvěřitelným optimismem, všeobecným přehledem, skvělou pamětí a smyslem pro humor oplývá v pětadevadesáti letech Hana Truncová.

Petr Bobek

V knihách mám rád humor a cestování, říká brodský spisovatel Petr Bobek

Havlíčkův Brod – Na pulty knihkupectví a do knižních e-shopů minulý měsíc zamířila sbírka povídek s názvem Stopem na konec světa. Tu napsal mladý začínající spisovatel z Havlíčkova Brodu Petr Bobek. Křest knihy je naplánovaný na 7. března v havlíčkobrodské Krajské knihovně Vysočiny.

Z vernisáže výstavy Perličky humoru ve foyer Kina 99 v Kolíně.

OBRAZEM: Foyer Kina 99 zdobí humorná pocta Bohumilu Hrabalovi

Kolín - Kreslený humor na téma především filmů natočených na motivy literárních předloh spisovatele Bohumila Hrabala, ale týkající se i jeho života, zdobí od první únorové středy foyer kolínského Kina 99. „O umělecké vyjádření tohoto tématu nás požádalo vedení Prahy 8, které podporuje i naše výstavy v Malostranské besedě,“ nastínil místopředseda České unie karikaturistů Jaroslav Dostál.

Festival humoru ve Františkových Lázních

Nejvtipnější festival už zná letošní scénář

Františkovy Lázně – Pět měsíců zbývá do začátku čtvrtého ročníku Mezinárodního festivalu kresleného humoru, který se opět v červenci uskuteční ve Františkových Lázních. Organizátoři ale nezahálejí, a tak je už nyní jasné, co bude návštěvníky čekat.

Bílý dům v Libni.

Chcete se pobavit? Bílý dům v Libni hostí výstavu kresleného humoru o počasí

Městská část Praha 8 ve spolupráci s Českou unií karikaturistů (ČUK) pořádá výstavu kresleného humoru s názvem Sucho?. Těšit se můžete na více než 140 kreseb vybraných vtipů, které s humorem zachycují nejčastěji diskutované téma, a to počasí. V zimních měsících můžeme zavzpomínat na horké léto minulého roku a nad některými vtipy se i zamyslet. Výstava se koná od středy 6. února do 29. března 2019 v budově tzv. Bílého domu.

Reklama na pivo Bud Light a novou sérii seriálu Hra o trůny během Super Bowlu zaujala nejvíce

Reklamy během Super Bowlu vsadily na humor. Uspělo spojení piva a Hry o trůny

Na méně kontroverzní témata, humor a známé tváře letos vsadili tvůrci reklam pro přenos z finále zámořské ligy amerického fotbalu, který vedle přehlídky sportovního umění jako vždy přinesl i boj o pozornost mezi předními značkami. Nemalý rozruch vyvolalo překvapivé spojení reklamy na pivo Bud Light s upoutávkou na novou sérii seriálu Hra o trůny.  Ve spotech se objevily i světové hvězdy v čele s tenistkou Serenou Williamsovou.  

Bavič Daniel Ferenc.

Bavič Ferenc: Nejhůř mi bylo, když tátu odváděli v poutech. Ústí ale miluju!

/ROZHOVOR/ Sype vtipy z rukávu a vůbec si neláme hlavu s tím, že jsou na rasovou notu. Kupodivu mu za to nikdo nenadává. Naopak, obecenstvo se může potrhat smíchy. Dělá to tak dobře, že si všiml mistr stand-up Miloš Knorr a dnes ho zastupuje. Bavič Daniel Ferenc, Rom z části Ústí nad Labem Krásné Březno začínal v malých barech. Zadarmo.

Soukromý klub Severka na pražkém Jižním Městě 30. ledna.

Malebná restaurace Severka je i v Praze. Promítají tam populární seriál Most!

/FOTOGALERIE/ Seriál České televize s názvem Most! si získal během úvodních dílů díky nekorektního humoru i komickému zobrazení stereotypů české společnosti miliony fanoušků. „Malebná restaurace Severka“, kde se scházejí hlavní hrdinové Luďan, Franta a další, najdete překvapivě i v Praze. Studio Severka také těží z popularity Mostu.

Turistické informační centrum Středočeského kraje.

Aktuálním lákadlem nejsou jen prázdninové programy

Střední Čechy - Nejen na blížící se víkend, ale už od čtvrtka 31. ledna přinášejí podněty tradiční tipy Středočeské centrály cestovního ruchu pro trávení volného času. A hned z kraje je to nabídka pestrá natolik, že všechny doporučované akce člověk nemůže objet, i kdyby se rozkrájel.

Cestovatel Vladimír Váchal seznámil návštěvníky pavlíkovské galerie se Severní Koreou. Foto: Lenka Rodová

Cestovatel seznámil návštěvníky pavlíkovské galerie s totalitní Severní Koreou

Pavlíkov /FOTOGALERIE/ - Severní Korea je pro cizince prakticky neznámou zemí, je uzavřená před světem a svět je uzavřený před ní. Dostat se do této země a procestovat ji na vlastní pěst, není pro běžného člověka možné. Jedinou možností je koupit si zájezd a vyjet s cestovní kanceláří. To udělal i Vladimír Váchal, cestovatel mladý věkem, ale bohatý svými zkušenostmi z cest, neboť procestoval již bezmála 80 zemí.

Houbovka nebo čajíček

Smečka ze Smědčic sklízela ovace

Smědčice – Divadelní představení se nemusí odehrávat jen v obřích a nablýskaných sálech. Důkaz poskytla v pátek večer Smečka.

Vítkovice - Liberec 2:1 po samostatných nájezdech (38. kolo extraligy)

Dvakrát světla, teď zklamala i rolba. "Už jsme na to zvyklí," směje se Bartošák

Ostrava – Schylovalo se k obligátnímu začátku v 17.30 hodin, když necelých šest tisíc fanoušků v Ostravar Aréně před vypuknutím duelu hokejové extraligy mezi Vítkovicemi a Libercem (2:1 SN) uslyšelo oznámení, že úvodní buly se o pár minut posune. Důvod? Pokažená rolba, která tak nemohla upravit ledovou plochu po rozbruslení.

Ilustrační foto

Kladenské divadlo uvede jako první v Čechách úspěšnou britskou komedii

Kladno - Bláznivá komedie o nelehkém inscenování pravé anglické detektivky, která objevuje nebývale vtipné možnosti divadla na divadle. To nabízí hra Henryho Lewise, Jonathana Sayera a Henryho Shieldse s názvem Hra, která se zvrtla. V české premiéře bude na prknech Městského divadla Kladno (MDK) uvedena v sobotu 2. února od 19 hodin.

DIVADELNÍ PŘEDSTAVENÍ KOULE. Autor nepopírá inspiraci reálnými postavami.

Koule vypráví příběh obojživelné české dominy

Na zajímavé divadelní představení s názvem Koule zve Okrašlovací a zábavní spolek Bystřice pod Hostýnem. Koná se v neděli 27. ledna od 16.30 hodin v Kulturním domě Chvalčov. Jedná se o nejoblíbenější rozhlasovou hru roku 2011 převedenou na jeviště.

Hasičský ples v Červeném Újezdu.

OBRAZEM: Jednou z cen na plese byl hasicí přístroj

Červený Újezd - Zorganizovat ples bylo už pro dobrovolné hasiče Červeného Újezdu rutinní záležitostí, největší práci mají vždy s označením všech cen do tomboly čísly, tentokrát jich bylo 650. Svérázný smysl pro humor a hasičské poslání projevili třeba tím, že jednou z cen učinili hasicí přístroj. Dalšími cenami, které si mohli přítomní vytáhnout, byly třeba prostředky na mytí nádobí nebo nakládané okurky.

PSYCHOLOGICKOU SONDOU do vztahů v současné rodině je hra Pod sněhem. Inscenace podle románu Petry Soukupové se bravurně pohybuje mezi komikou a tragikou.

Vztahy zamrzly. V knize i ve hře

České Budějovice – Tři sestry se budou „štěkat“ Na Půdě. Na studiové scéně Jihočeského divadla v pátek v předpremiéře uvedli novinku činohry v režii Jany Kališové, adaptaci románu Petry Soukupové Pod sněhem.

Jedenačtyřicetiletého kněze Marcina farníci milovali také pro jeho humor, otevřenost, dobrotu. Po jeho smrti se ve čtyřech osiřelých farnostech duchovní střídají.

Osiřelé farnosti nemají svého duchovního

Trhové Sviny – Najít náhradu za koncem roku zesnulého faráře Marcina Żelazného, s nímž se jeho ovečky rozloučily v trhovosvinenském kostele minulý čtvrtek a mnozí i na sobotním pohřbu v Polsku, nebude snadné.