Kreativ

ŠTÍTEK: humor

Ilustrační foto.

'Obrácená' taktika přinesla futsalistům Kralup první výhru

Dobřichovice - Ani v jednom ze tří předešlých zápasů krajského přeboru nedotáhli poločasové vedení do zdárného konce, na půdě Dobřichovic futsalisté Kralup naopak první část navzdory řadě příležitostí prohráli, na konci pak slavili. První výhra v sezoně měla podobu 7:5.

Mladé divadelní studio LAIK a jejich Výlet.

Pardubičtí začínající herci se naposledy vydají na Výlet

Pardubice - Mladé divadelní studio LAIK působící při Východočeském divadle naposledy uvede komedii Výlet britského dramatika, textaře a hudebního skladatele Willyho Russella, kterou pod vedením vedoucího studia Zdeňka Rumpíka nastudovali starší členové pardubického amatérského souboru. Derniéra se uskuteční tuto sobotu od 15.30 hodin v Městském divadle.

Hlasoplet

Hlasoplet oslaví patnáctiny v Divadle J. K. Tyla

Plzeň - Zdá se mi vše jako událost před několika lety, kdy si skupina mladých sboristů opery Divadla J. K. Tyla v Plzni (v převážné míře studentů či absolventů studia hudební výchovy na plzeňské Pedagogické fakultě) založila komorní mužský vokální soubor, který později nazvala Hlasoplet.

Luboš Pospíšil

Luboš Pospíšil s kapelou přijedou do Jihlavy

Jihlava – Tuto sobotu si přijdou na své všichni fanoušci Luboše Pospíšila & 5P. Matador české hudební scény s hlasem, který si nespletete, a jeho kapela do Jihlavy přivezou především staré hity jako třeba Tenhle vítr jsem měl rád, zazní ale i novinky z alba Soukromá elegie. Koncert se uskuteční v Soulu od 20 hodin.

AMAZONKY ZE SLOVÁCKA. Ochotníci z Tupes, Zlechova a Břestku ve skvělé formě

Dech beroucí Amazonky ze Slovácka sklízely potlesk diváků

FOTOGALERIE / V sobotní podvečeru vypukl ve společenském sále Turistického centra Velehrad ohňostroj humoru a nezapomenutelných hereckých kreací a improvizací.  Prozatímní ochotnický spolek Tupesy – Zlechov – Břestek se tam divákům představil divadelní komedií s názvem Když Líba umřela aneb Amazonky ze Slovácka.

Masarykovo nádraží. Ilustrační foto.

Na Masarykově nádraží byl obnoven provoz. Trakční vedení je v pořádku

Už ke třetí poruše trakčního vedení během dvou týdnů došlo na železnici v Praze. Sobotní událost ovlivnila i mezinárodní spoje, nedělní nehoda vyřadila z provozu na skoro celý den Masarykovo nádraží. Vlaky tak vyjížděly z jiných stanic. Podle webu Českých drah se povedlo plně obnovit provoz až kolem 19. hodiny.

Kauza syna premiéra Andreje Babiše, kterého zaměstnanec Agrofertu držel na okupovaném Krymu, hýbe nejen politickou scénou. Inspirovala řadu vtipálků k nové vlně internetových vtipů.

Internet se baví na účet Babiše: Čeká tě dovolená, chlapče. A kam, tati?

Kauza syna českého premiéra Andreje Babiše, kterého zaměstnanec Agrofertu vzal na Ruskem okupovaný Krym, hýbe nejen politickou scénou. Inspirovala také řadu vtipálků k nové vlně internetových vtipů. Kromě premiérova otcovství si nyní berou na paškál Babiše jakožto mafiána. Podívejte se na vtipy ve fotogalerii a pod článkem.  

ZKUŠENOST. „Novinář musí mít kromě znalostí i lidský postřeh a musí umět vidět souvislosti,“ tvrdí zkušený rozhlasový komentátor Jan Petránek.

Na novináře Jana Petránka vzpomíná i Josefův Důl

Josefův Důl – Komentoval přistání prvního člověka na Měsíci, rozmlouval s dalajlámou i kosmonautkou Valentinou Těreškovovou. Rád si ale popovídal i se svými sousedy v Josefově Dole na Jablonecku, který byl pro Jana Petránka doslova druhým domovem. Jezdil sem už jako student obchodní akademie, později se svou ženou Ludmilou, vyrůstali tu jeho synové.

Boučkův statek, rok 2000: vernisáž výstavy Pavlíny Gardianové uvedl malíř Vladimír Komárek.

Hold Vladimíru Komárkovi

Jičín - Malíř, grafik, ilustrátor, ale i učitel a skvělý vypravěč Vladimír Komárek by se letos dožil devadesáti let.

Východočeské divadlo Pardubice a komedie Z postele do postele.

Festival láká na nejlepší komedie

Pardubice - Grand Festival smíchu se sice ve Východočeském divadle Pardubice uskuteční až na konci ledna, vstupenky se však začínají prodávat již ve středu. Divadelní soubory z celé republiky přijedou již podevatenácté soutěžit o titul Komedie roku.

Do Hranic se vrací legoprojekt. Děti vytvoří společné dílo o celkové rozloze 11 metrů čtverečních

Legoprojekt se po dvou letech vrací do Hranic

Desítky dětí zabraných do skládání autíček, lodí, vláčků, silnic, železnic, budov všemožných tvarů a barev. Tento obrázek, který potěšil nemálo lidí na desítkách míst všech krajů naší republiky, bude po dvou letech opět k vidění i v Hranicích.

Hana Maciuchová

Literárky zahájí Hana Maciuchová

Františkovy Lázně - Bohatý program čítající třicítku doprovodných akcí, přehlídku knižních novinek i setkání se známými autory a umělci. To všechno slibuje letošní, 21. ročník mezinárodního festivalu Literární Františkovy Lázně (LFL), který se kvapem blíží. Jednou z hlavních hvězd bude Hana Maciuchová.

Veronika Arichteva

Veronika Arichteva: Mezi muži se cítím jistěji

/ROZHOVOR/ Děláte-li rozhovor s herečkou, můžete jen doufat, že nebude nervózní, roztěkaná nebo ve špatném rozpoložení. Před focením je to velmi nejisté, během focení vyloučené. Zbývá tedy hodinka po focení. Jenže v případě Veroniky Arichtevy to zas byl čas před obávaným tréninkem na StarDance! Napětí ale naštěstí brzy opadlo, Veronika se nonšalantně usadila v křesle hotelu Emblem, zažehla ajkos, a rozhovor se od té chvíle odvíjel tak, jako by na čase ani moc nesešlo.

V ústeckém krematoriu vzniká nový seriál.

FOTO: Pohřby a humor. V ústeckém krematoriu vzniká nový seriál

Ústí nad Labem - Dva kříže jako zřejmý symbol smrti má v logu nový český anekdotický seriál z „krematoria na kraji města“ nazvaný Světlu vstříc. Ve dvanácti dílech přibližuje konkurenční boj dvou krematorií, jeho tvůrci se inspirovali slavnou Nemocnicí na kraji města. 

V ústeckém krematoriu vzniká nový seriál.

FOTO: Pohřby a humor. V ústeckém krematoriu vzniká nový seriál

Ústí nad Labem - Dva kříže jako zřejmý symbol smrti má v logu nový český anekdotický seriál z „krematoria na kraji města“ nazvaný Světlu vstříc. Ve dvanácti dílech přibližuje konkurenční boj dvou krematorií, jeho tvůrci se inspirovali slavnou Nemocnicí na kraji města. 

Při setkání si zároveň i vykročili.

Setkání bylo plné vzpomínek a humoru

Prachatice - Členové Základní organizace Svazu postižených civilizačními chorobami v Prachaticích a seniorky z Vlachova Březí se setkali v rámci kampaně 100x jinak v SeniorPointu Prachatice u příležitosti ukončení výstavy z činnosti organizace, promítání a vzpomínání a také při chůzi s holemi.

Ilustrační obrázek.

Na festivalu humoru nejvíc zabodovaly české vtipy

Františkovy Lázně - Na 705 soutěžních vtipů od 186 autorů z 38 zemí světa se tentokrát sešlo na 3. ročníku Mezinárodního festivalu kresleného humoru, který se konal po uplynulý týden ve Františkových Lázních. U veřejnosti zabodovaly především české vtipy.

The Tap Tap je složená převážně ze studentů a absolventů Jedličkova ústavu v Praze.

Černý humor, který máme v naší kapele, je nepublikovatelný

Humpolec, Praha – Kapela The Tap Tap letos slaví dvacáté výročí. Do podvědomí lidí se zapsala především písní Řiditel autobusu a také tím, že není tak úplně typická. Tvoří ji totiž převážně studenti a absolventi Jedličkova ústavu v Praze. Známou tváří je také Šimon Ornest.

Vyhlášení ankety Nejsympatičtější brankář a předání Ceny humoru Vlasty Buriana v kině Aero.

Jiří Krampol oslaví osmdesátiny. Obdržel Cenu humoru Vlasty Buriana

Nejsympatičtějším fotbalovým brankářem uplynulého ročníku ligy se stal Tomáš Fryšták z Bohemians, do Síně slávy vstoupil Juraj Šimurka a Cenu humoru obdržel Jiří Krampol. To jsou hlavní údaje z již 18. ročníku ankety Nejsympatičtější brankář, kterou pořádá Společnost Vlasty Buriana a jejíž slavnostní vyhlášení proběhlo v neděli v pražském kině Aero.

Humor Monty Pythonů v podání Slováka(ů) skvěle baví

Humor Monty Pythonů v podání Slováka(ů) skvěle baví

Brno /FOTOGALERIE/ - V co nejširším slova smyslu ztřeštěně a s obrovskou porcí kýče a nadsázky předkládá soubor Městského divadla Brno vlastní pojetí humoru slavné britské skupiny Monty Python´s. V nejnovější premiéře muzikálu Spamalot, který je dokonalou parodií na žánr muzikálu se všemi jeho klišé a nablýskanými pozlátky, naložil režisér Stanislav Slovák svébytně s příběhem čerpajícím z legendy o králi Artušovi a rytířích kulatého stolu. Ve svérázně skečové mozaice Monty Pythonovskou linku však i přes všechny přidané brněnské aktualizace ctí.

Václav Johanus vystavuje do 11. května v Táboře. Nepropásněte jeho Retrospektivu.

Václav Johanus: Jižní Čechy mi vyhovují svou harmonií

Tábor /ROZHOVOR/ – Václav Johanus. Jihočeská originální značka v oblasti grafiky, ilustrace, kresby. Loni oslavil významné jubileum a ještě v rámci těchto oslav se aktuálně koná výstava Retrospektiva v příjemné táborské Galerii U Radnice kousek od Žižkova náměstí.

Legendární sluha Saturnin ožívá v autorské dramatizaci slavného románu Zdeňka Jirotky, který napsal v roce 1942.

Saturnin hlásí vyprodáno

Mladá Boleslav - Kdo by ho neznal. Oduševnělého, oddaného a svérázného sluhu, který si s nonšalancí sobě vlastní podrobil svého pána. V bláznivých nápadech toho chlapíka je kus poezie, jeho humor, fantazie a podivuhodné myšlenkové přemety dovedou udělat detektivku z jízdního řádu. To je Saturnin.

Andrej Babiš.

Babiš projedná Zemanův návrh s ANO. Bělobrádkův nápad označil za pokus o humor

Premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) po dnešním zasedání kabinetu v demisi novinářům zopakoval, že Zemanův návrh ohledně společné vlády s KSČM a SPD chce probrat ve vrcholných kolektivních orgánech hnutí ANO. Za pokus o humor také Babiš označil úterní návrh šéfa KDU-ČSL Pavla Bělobrádka, aby zformovaly vládu strany bez ANO, SPD a KSČM a tolerovalo ji hnutí ANO.

Herci Divadla Bolka Polívky se v Ústí představí jako zábavní i posmutnělí klauni.

Polívkovi klauni pobaví Hraničář pestrou inscenací

Ústí nad Labem - Divadlo Bolka Polívky přiveze klaunský divadelní projekt Letem sokolím do Veřejného sálu Hraničář v pátek 6. dubna od 19 hodin. Letem sokolím je klaunérie pro děti i dospělé o velkém přátelství a boji o starou tělocvičnu.