Kreativ

ŠTÍTEK: humor

Regionální muzeum Mělník.

OBRAZEM: Výstava bavila kresleným humorem

Mělník - Regionální muzeum Mělník není jen klasickým muzeem se stálými expozicemi věnovanými regionu Mělnicko, a to především z vinařské oblasti. Mimo jiné je i centrem kulturního dění a je možné zde shlédnout výstavy z různých oblastí umění.

Václav Žoudlík.

Všechno jde dělat s nadhledem a humorem, říká tanečník Václav Žoudlík

Pelhřimov /ROZHOVOR/ - Plesová sezona vrcholí a tanec nás provází téměř každým víkendem. DanceArt Pelhřimov patří mezi vyhledávané cíle všech, kteří se chtějí naučit tančit. O současných trendech, ale i o józe smíchu se rozpovídal jeho ředitel a hlavní taneční lektor Václav Žoudlík.

Valentýnský svátek některým dvojicím zpestřil nekorektní humor.

Valentýnský svátek některým dvojicím zpestřil nekorektní humor

Kolín /FOTOGALERIE/ – Čtyři baviči z celkem zhruba třicítky sdružených v partě nazvané Underground Comedy dorazili na valentýnský svátek do Komorního sálu kolínského Městského společenského domu. A pobavit se přišlo i několik mladých párů, z nichž ta půvabnější z dvojice držela v ruce květinu.

Cinestar Liberec.

Tip na film: Coco

Liberec – Animovaný film Coco si odbyl svou premiéru na začátku roku, ale stále se drží a patří mezi top filmy. Získal dvě nominace na Oscara, a to v kategorii Hudba - píseň a Animovaný film.

Vernisáž výstavy výtvarníka, publicisty, herce, textaře a hudebníka Marka Brodského v muzeu na Staré radnici

Marek Brodský vystavuje na Staré radnici

FOTOGALERIE / První letošní výstava na Staré radnici patří dílům uznávaného malíře, herce či textaře Marka Brodského. Jeho obrazy s nezaměnitelnou tematikou mohou zájemci obdivovat do poloviny března.

Úspěšná česká komedie Kšanda.

Kšanda vám řádně provětrá bránice

Horní Slavkov – Dobrou zábavu a skvělý umělecký zážitek slibuje komedie známého komika Jaroslava Sypala Kšanda, s níž zavítají 21. února do městského kulturního střediska herci pražských divadel.

V Městském společenském domě se besedovalo o cestách do exotiky.

Za okny padal sníh, ale v teple salonků se cestovalo Mexikem

Kolín /FOTOGALERIE/ – Zhruba po roce se do salonků Městského společenského domu v Kolíně vrátila cestovatelská dvojice Pavel Chlum a Petr Kvarda, aby zájemcům přiblížila své cestování napříč středoamerickým poloostrovem Yucatán, tedy zeměmi Mexico, Belize a Guatemala.

Zlatý nuget Bečánova.

Boj o nuget startuje

Obecnice – Na trasu mezi Obecnicí a vrchem Třemošná v Brdech o délce jedné Brdské míle, tedy asi sedmi kilometrů, se v sobotu ve 14 hodin vydají už po osmatřicáté závody netradičních „psích spřežení“ v legendárním závodě O zlatý nuget Bečánova. Utkají se opět ve dvou kategoriích, chrti a exoti. Závod tak prověří jak fyzičku závodníků, tak jejich smysl pro humor a recesi.

z filmu Padesát odstínů svobody

Dalších padesát z umělého světa

Jachty, tryskáče, milý u klavíru a sex v poutech. Tvůrci filmového přepisu Padesáti odstínů (nyní svobody) servírují dychtivým hospodyňkám i nezadaným slečnám stále tutéž limonádu.

Adéla Gondíková.

Celebrity zavítaly do filharmonie

Hradec Králové - Slavné tváře českého divadla, jako Adéla Gondíková, Lukáš Pavlásek nebo Jaroslav Vízner - se předvedly v hradecké filharmonii.

Ilustrační fotografie.

Kam za zábavou v okolí v těchto dnech?

Hradecko - Pořádáte zajímavou kulturní, sportovní či společenskou akci? Přidejte ji do nové rubriky Tipy Deníku, kterou najdete na stránce: www.hradecky.denik.cz/tipy/pridat/. Stačí, když zde do kolonky Přidat akci připojíte facebookovou adresu vaší události.

Jaromír Jágr

Jágr převezl novináře. O prvním startu v lize ale stále mlží

Přílet s pompou? Kdepak, dokonalé zmizení po anglicku. Jaromír Jágr ve středu opět předvedl svůj smysl pro humor a vystřelil si z novinářů, kteří na něj na ruzyňském letišti čekali. Světla kameramanů zhasla, mikrofony a diktafony skončily v brašnách, když se dozvěděli, že Jágr po svém příletu z Calgary odkráčel vedlejšími vrátky pro VIP.

V SÁLU hostince U Černého orla v Litomyšli se scházejí příznivci humoru a dobré nálady. Sérií veselých scének Divadelní spolek Jožina Janouška odstartoval již svoji 49. sezonu. Premiérové představení bylo zcela vyprodané, a tak se divadelníci rozhodli dal

OBRAZEM: Divadlo baví

Litomyšl - V sálu hostince U Černého orla v Litomyšli se scházejí příznivci humoru a dobré nálady. Sérií veselých scének Divadelní spolek Jožina Janouška odstartoval již svoji 49. sezonu.

Grand festival smíchu. Ilustrační foto

Na Festivalu smíchu se představí Klicperovo divadlo

Pardubice - Současnou britskou komedii Vincenc, v níž se v úhledném obýváku střetne metropolitní kavárna s kulturou plechovkového piva a na povrch pak vyplují dávné ambice, touhy i předsudky, ve čtvrtek v budově Městského divadla Pardubice nabídne Grand Festival smíchu.

V Žižkově Poli se zřejmě žádný velký volební souboj nevede.

Žižkovo Pole: Volba Zemana je protest

Žižkovo Pole – Obec Žižkovo Pole má něco přes 300 obyvatel. V prvním kole prezidentských voleb šlo k volební urně 214 lidí. Miloš Zeman získal 92 hlasů a Jiří Drahoš 54. Uprostřed návsi na plakátovací ploše visí pozvánka na taneční zábavu, staré plakáty z podzimních voleb do Poslanecké sněmovny a nabídka pracovních míst v mlékárně v Hesově, ale žádné obří plakáty s tvářemi obou rivalů.

Jiří Krhut

Jiří Krhut: objev z Heligonky

/ROZHOVOR, FOTOGALERIE/ Ostravský muzikant a díky Kabaretu Bo! také úspěšný bavič a komik vydává se svou kapelou Nedivoč debutové album s názvem Vale pletichám.

Divadlo Palace uvede hru Chlap na zabití 12. dubna v Měšťanské besedě. Na snímku je Miloslav Vladyka (vlevo) a Filip Blažek.

Sebevrah Vladyka bude v Besedě unikat vrahovi Blažkovi

Plzeň – Devadesát minut plně nabitých slovním a situačním humorem. To je komedie Chlap na zabití, kterou v roce 2014 připravila produkční agentura Pantheon. Kromě domovské scény Divadla Palace s ní objíždí i pódia po celé republice. V polovině dubna se zastaví v Plzni.

Zdeněk Izer.

Zdeněk Izer pobaví Týniště

Týniště nad Orlicí - Zdeněk Izer vystoupí v pátek v 19 hodin v Kulturním centru města Týniště nad Orlicí. Diváci si užijí nezaměnitelný humor známého komika, herce a moderátora.

Vernisáž výstavy Josefa Pospíchala v sušickém Sirkusu.

FOTOGALERIE: Pospíchal vystavil v rodné Sušici volnou tvorbu

Sušice – „Tady v Sušici jsem s tvorbou začínal a tady v Sušici s ní také končím,“ okomentoval pro Deník svoji výstavu, která byla v pátek slavnostně zahájena v galerii Sirkus v Sušici, výtvarník Josef Pospíchal (81). Sušický rodák, který žije v Železné Rudě a který má na svém kontě řadu ocenění.

Luděk Sobota.

Luděk Sobota uvede svou hru na jevišti divadla Semafor

Populární kniha herce a baviče Luďka Soboty s názvem Dvě facky a jeden pohřeb se objeví na prknech, která znamenají svět. Sám autor ji převedl do divadelní formy a poprvé ji předvede ve představení Luděk Sobota ještě žije! 29. ledna v divadle Semafor. Herce na pódiu doprovodí saxofonista a kapelník big bandu Original Vintage Orchestra Petr Kroutil.

Páteční večer v Určicích patřil Zdeňku Izerovi.

Bavič Zdeněk Izer rozesmál zaplněnou sokolovnu

Pořádnou porci zábavy si pro obyvatele Určic nachystal bavič Zdeněk Izer. Do obce dorazil v pátek večer se svou show Autokolektiv. A jak brzy zjistili diváci, šlo o jednu velkou one-man show.

Martin Macík a Jan Brabec jsou ve svých kategoriích nejlepšími českými jezdci.

Macík s Brabec stále nejlepšími českými jezdci

Dakar - Nejlepší český jezdec v poli kamionů Martin Macík statečně bojuje s nástrahami nejnáročnějšího motoristického závodu na světě, Rallye Dakar. Přestože se mu ani v posledních dvou etapách nevyhnuli problémy, drží se na skvělém šestém místě v celkovém pořadí. Trable zažil i Jan Brabec, který ale rovněž podává vynikající výkon a drží se na konci čtvrté desítky.