Kreativ

ŠTÍTEK: humor

Novinářka Petra Procházková měla inspirativní přednášku v Hálkově divadle.

Novinářka Procházková v Nymburce: Nevěřte vždy všemu, co čtete

Nymburk – Nevěřte vždy všemu, co čtete bylo doporučení, jímž uvedla elitní válečná novinářka Petra Procházková letošní první Inspirativní kavárnu, která se konala tradičně na Malé scéně Hálkova divadla. Téma jedné z aktivit, které se konají v rámci Místního akčního plánu vzdělávání II, znělo Jak učit děti porozumět zprávám v médiích a jak je učit pracovat s informacemi. Potvrdilo se, že pohled pod pokličku současného, bez přehánění ďábelského mediálního kotle, zajímá mnoho z nás.

Šestice výtvarníků sdružených v Asociaci jihočeských výtvarníků vystavila svá díla ve Studiové scéně Pod točnou Městského divadla v Kolíně.

Pod točnou s humorem otevřeli výstavu jihočeští výtvarníci

Kolín /FOTOGALERIE/ - Šestice výtvarníků sdružených v Asociaci jihočeských výtvarníků vystavuje od středy svá díla ve Studiové scéně divadla Kolín Pod točnou. Výtvarníci Teodor Buzu, Zdeněk Harazín, Pavel Klíma, Vít Vavřinec Pavlík, Tomáš Pergler a fotograf Vlastimil Slabý zahájili expozici s humorem jim vlastním a úvod proměnili v jeden velký veselý happening.

Jana Brabce v deváté etapě nezastavil ani pád.

Macík v semi Dakaru stále druhý. Brabce nezastavil ani hrozivý pád

Pisco /FOTOGALERIE/ - I v předposlední deváté etapě letošního Dakaru nebyla o zážitky nouze. A opět se potvrdilo, že závodníci týmu Big Shock Racing jsou bojovníci tělem i duší. Své o tom ví Jan Brabec, jehož motorka v poslední etapě nebezpečně létala vzduchem. Honza tentokrát zažil celou sérii hrozivých pádů. S rozbitou spojkou a odhodláním jet dál nakonec dorazil do cíle etapy na zaslouženém 34. místě, které mu zajistilo 36. celkovou pozici.

Ilustrační foto.

Strážníci pojednají o sebeobraně

Hradec Králové - Co je ještě sebeobrana a co už ne? Jak se zachovat, když vás někdo napadne? Přijďte si do KMHK v Gagarinově ulici v úterý od 17 hodin poslechnout informace i příběhy z praxe hradecké městské policie. Přednášet bude Jaroslav Matoušek.

Bistro Chez Martine ve Znojmě hostilo koncert Dana Vertíga a Vojty Kulicha.

Kytara, harmonika i vtípky. V Chez Martine zpívali Kulich i Dan Vertígo

Znojmo /FOTO, VIDEO/ - Za okny je už tma, začíná hustě sněžit a foukat studený vítr. To ale lidem nevadí. V bistru Chez Martine je totiž dostatečně teplo a útulno. Prostor se pomalu začíná plnit. Na programu pátečního večera je koncert Znojmáka Vojty Kulicha a Dana Vertíga, originálního rock´n´roll-folkpunkového písničkáře z Brna, který brázdí kluby napříč Českou republikou a aktuálně připravuje své druhé album.

Lukáš Hejlík

Do Velkých Karlovic míří Lukáš Hejlík s Listováním i Gastromapou

Herec a moderátor Lukáš Hejlík, známý i jako respektovaný gastro bloger a autor projektu Gastromapa, míří do Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích. O víkendu 26. a 27. ledna bude hostem Spa hotelu Lanterna, kam již v minulosti několikrát zavítal při recenzování nejzajímavějších českých a moravských restaurací a kaváren.

Pohřeb faráře Marcina Żelazného v Trhových Svinech.

Trhové Sviny se rozloučily se svým oblíbeným farářem

Trhové Sviny - Velký kamarád, vzácný, skvělý a úžasný člověk se smyslem pro humor. Tak si budou Jihočeši pamatovat trhosvinenského faráře Marcina Żelazného, který nečekaně zemřel 28. prosince ve věku pouhých 41 let.

Hra Dva úplně nazí muži! ve Slováckém divadle v Uherském Hradišti.

Divadlo uvádí bláznivou komedii Dva úplně nazí muži

VELKÁ FOTOGALERIE / Bláznivá komedie francouzského dramatika Sébastiena Thiéryho Dva úplně nazí muži bude prvním titulem roku 2019, který potěší diváky a předplatitele Slováckého divadla. Režie se ujal mladý režisér Lukáš Kopecký a premiéra se uskuteční už tuto sobotu 12. ledna.

VZBUDILA VÁŠNĚ. Tato fotografie blanenských studentů se objevila na FB profilu poslance Fialy.

Hoši v sukních? Zvrácená teorie, tvrdí poslanec Fiala

Prostějovský poslanec Radim Fiala (SPD) osočil studenty z Blanska. Ti si v rámci studentského happeningu s názvem Jinej neznamená špatnej: I muži mají právo nosit sukni prohodili tradiční role muže a ženy. Chlapci chodili například v sukních a děvčata v kalhotách.

Z natáčení seriálu Rapl České televize.

Kuneš v Čermákově podání má stále nesnáze, ale přidal na humoru

Ústecko - Svérázný major Kuneš ze seriálu České televize Rapl je zpět. Oproti první sérii se přesunul z Krušných hor do Ústí nad Labem, kde se svými kolegy odhaluje síť organizovaného zločinu. Druhá třináctidílná řada Rapla se na obrazovkách objeví už dnes večer.

Miroslav Krobot je známý především jako herec a režisér.

Exkluzivní předpremiéra pro diváky z Jičínska

Jičín - V režii Miroslava Krobota se v šestidílném televizním seriálu Zkáza Dejvického divadla představí všichni členové hereckého souboru, ale i ostatní zaměstnanci, příbuzní a přátelé. A všichni v něm budou hrát sami sebe.

NA ŠTĚPÁNA. Ve velehradské bazilice se ve středečním podvečeru uskutečnil už 29. ročník Svatoštěpánského koncertu.

Svatoštěpánské duchovní ztišení s Hradišťanem a Pavlem Helanem

Dvacet devět let bývá v životě člověka výrazem mladosti, pocitu nekonečných perspektiv, plnosti energie a počátku hledání skutečné dospělosti. V případě Svatoštěpánského koncertu Hradišťanu s Jiřím Pavlicou je však 29 let kontinuální existence spíše potvrzením jeho vyzrálosti.

Jack Kerouac kolem roku 1956.

Kerouac, Lawrence, Fitzgerald: knižní klasika se vrací v novém hávu

Jste fanoušky beatniků či jiné kultovní literatury a máte pocit, že stará vydání už znáte dokonale? V tom případě vás potěší zpráva, že na pulty tuzemských knihkupectví připutovalo s koncem roku pozoruhodné množství neznámých děl angloamerických klasiků, případně nových, moderních překladů jejich nejznámějších prací.

Letos se vybíralo ze 13 vzorků.

OBRAZEM: U Reichertů se volil nejlepší bramborový salát

Příbram - Už po jedenácté se v hospodě U Reichertů na Březových Horách na první svátek vánoční sešli milovníci a hlavně tvůrci bramborového salátu, aby určili, kdo z nich dělá ten nejlepší. Letos se vybíralo z celkem 13 vzorků. Donesené saláty pořadatelé naservírovali na talířky a tříčlenná porota ochutnávala a zapisovala si, který z nich se jim zdál nejlepší.

Zdeněk Svěrák

Zdeněk Svěrák: Když jste starý, číhá dojetí za každým rohem

/ROZHOVOR/ Když Zdeněk Svěrák zjistil, že se stoleček, u kterého spolu sedíme, kýve, neprodleně ho podložil. Jinak by se prý nemohl na rozhovor soustředit. U pevně stojícího stolu jsme si pak povídali o jeho nové knížce Strážce nádrže, dědečkovských radostech i posledních věcech člověka.

Městská knihovna Písek. Ilustrační foto

Dva dopisy o jednom městě

Písek - V klubovně městské knihovny bude ve středu 19. prosince od 17.30 hodin představena kniha nazvaná Penziopolis: Dva dopisy o jednom městě složená z dopisů dvou autorů - JIřího Vogla a Patra Mano.

Dana Zátopková

GEN míří ke svému konci. Uzavře ho portrét Zátopkové

Výjimečný dokumentární projekt Fera Feniče „GEN Galerie elity národa“, který se zrodil před pětadvaceti lety, se blíží ke konci. Nejstarší osobností, zachycenou v unikátní sérii, je poslední žijící sportovní legenda, šestadevadesátiletá Dana Zátopková, jejíž portrét v režii Martin Štolla GEN symbolicky uzavře tuto neděli (ČT1, 20.00).

Ilustrační foto.

Mladí herci budou Strašidla a loupežníci

Pardubice - Nejmladší členy Mladého divadelního studia Laik, které působí při Východočeském divadle Pardubice, čeká o víkendu premiéra zbrusu nové pohádky Strašidla a loupežníci. Dětským hercům hru přímo na tělo napsala dramaturgyně souboru Kristýna Plešková.

Nová ředitelka Českého rozhlasu Brno a Zlín Hana Ondryášová.

Nová ředitelka Českého rozhlasu: Rozhlas je vážný, slušel by mu humor

Brno /ROZHOVOR/ – Začínala jako zpravodajská redaktorka, v rozhlase poté dohlížela na zpravodajství z pozice vedoucí. Nyní už téměř měsíc vede Český rozhlas Brno a Zlín. Kvůli nové funkci podle svých slov Hana Ondryášová nemá ani chvíli volna. „Kdybych jej měla, stejně bych poslouchala rádio,“ říká s úsměvem.

Ilustrační foto.

Sklepy Špejcharu obsadí čerti, peklo udrží do poloviny měsíce

Chomutov - Stalo se už tradicí, že se ve sklepích Špejcharu v první dva adventní týdny spojí pekelné síly čertů ze Žlutic a Úštěku, aby tam malým i velkým návštěvníkům zkrátili čekání na Ježíška a připomněli jim, že s obyvateli pekla není radno si zahrávat.

Aleš Cibulka se jako moderátor dostal do blízkosti mnoha slavných lidí. Jeho kamarádkou byla například Jiřina Jirásková nebo Jana Brejchová. V Kavárně Chotěboř jej zpovídal Jiří Vaníček.

Možná jsem reinkarnací lásky Nataše Gollové, říká moderátor Aleš Cibulka

Chotěboř – Zbožňuje herečky stříbrného plátna, má smysl pro humor a talent na trapasy. Píše knihy a v jeho rodném kraji mu postavili rozhlednu. Jednačtyřicetiletý Aleš Cibulka je moderátor, který umí skvěle bavit lidi. A to předvedl i v Kavárně Chotěboř, kde se v listopadu představil jako poslední host letošního roku.