Kreativ

ŠTÍTEK: humor

Vydavatel Fidelis Schlée, na snímku z roku 1999.

Zemřel vydavatel Fidelis Schlée. V minulosti stál za Večerníkem Praha

Ve věku 69 let dnes po dlouhé nemoci zemřel právník a vydavatel Fidelis Schlée. Serveru Lidovky.cz to řekl jeho přítel Aleš Pohořal. Schlée by v sobotu oslavil sedmdesátiny. V 90. letech byl vydavatelem několika novin, stál u zrodu Anglo-německé obchodní akademie nebo humoristického časopisu Sorry.

Misery na prknech Studia DVA.

Kingovu Misery na prknech Studia DVA představí Štěpánek a Adamovská

Pod režijní taktovkou Ondřeje Sokola je česká premiéra hry Misery naplánována na 29. března. Dokonalou kombinaci temného humoru a dechberoucího napětí předvedou nejen výše zmiňovaní, ale také Petr Pěknic v alternaci s Petrem Meisselem. V prodeji jsou termíny až do června.

Zdeněk Izer.

Zdeněk Izer: Nejlepší zdroj inspirace je nedostatek času

Líbeznice /ROZHOVOR/ - Nový zábavný pořad Zdeňka Izera s názvem Na plný coole má premiéru 10. a 11. dubna 2018. Stalo se již tradicí, že populární bavič slavnostní premiéru svojí nové show, v které se diváci setkají s jeho jedinečným a nezaměnitelným humorem, odehraje v Divadle kouzel Pavla Kožíška v Líbeznicích. Jako vždy přijdou na řadu oblíbené zábavné scénky, parodie nejrůznějších televizních pořadů a imitování celé řady populárních českých i zahraničních zpěváků a zpěvaček. Při této příležitosti jsme pro vás Zdeňka Izera vyzpovídali.

Ilustrační foto

Film o fotografovi míří do KUPE

Celovečerní filmový dokument Na tělo s podtitulem Obyčejný svět neobyčejného muže představuje známého fotografa a pedagoga Institutu tvůrčí fotografie FPF Slezské univerzity Jindřicha Štreita.

Ilustrační snímek.

No a? slibuje nekorektní humor

Pardubice – V úterý dopoledne bude na Malé scéně ve dvoře odehráno pro školy nové představení Východočeského divadla Čtyři světové strany.

Na Žižkovské noci si lidé užili divadlo i koncerty

Divadlo plné humoru a elektro v Nákladovém nádraží. Prahu ovládla Žižkovská noc

Žižkov plný života a smíchu. Celé publikum Žižkostela na jedné noze. Skákající davy ve světlech a kouři v Nákladovém nádraží. I tak vypadala páteční část multižánrového festivalu Žižkovská noc. Nejen Pražané si tak na Žižkově, Vinohradech a nově i v Holešovicích mohli vybrat hned z několika desítek míst. Poslechnout si mohli nejrůznější muzikanty či literáty. Navštívit mohli i divadelní představení.

JAKUB VÁGNER upoutal naplněný sál zábavnými historkami o exotických zemích i rybích obrech.

Jakub Vágner navštívil Horšovský Týn

Horšovský Týn – Světoznámý rybář Jakub Vágner zavítal na pár dní do Horšovského Týna. V úterý 20. března pobavil dospělé publikum a ve středu dopoledne ve dvou hodinu a půl dlouhých besedách si vzal do parády dětské publikum.

Ondřej Havelka & jeho Melody Makers

Ondřej Havelka přiveze do České Lípy atmosféru 20. let

Česká Lípa - Vytříbený humor, znamenitý zpěv a elegance sama. K tomu svižné swingové melodie, které vrátí publikum do 20. až 40. let minulého století, kdy byli ještě muži galantní a dámy skutečnými dámami. Atmosféru první republiky nabídne ve čtvrtek 22. března od 19.00 hodin koncert Ondřeje Havelky a jeho Melody Makers v KD Crystal v České Lípě.

DĚDA MLÁDEK ILLEGAL BAND. Zleva: Jan Brabenec, Zdeny Podskalský, Jakub Fenzl, Karel Pičman, Marcel 'Mersí' Marek, Marek Jedlička a Petr Hrach.

Jediný narozeninový koncert Dědy Mládka bude v Plzni

Plzeň – Začalo to jako neplánovaná zábava v kdysi hodně populárním plzeňském baru Mazaný králíček. V sobotu 24. března kapela Děda Mládek Illegal Band oslaví v plzeňském Buena Vista Clubu 20. narozeniny.

Výstava Václava Johanuse Retrospektiva začíná ve středu v táborské galerii U Radnice.

Retrospektiva představí dílo Václava Johanuse

Tábor - Výstava Václava Johanuse Retrospektiva představí uměleckou tvorbu ze všech výtvarných disciplín, jimž se autor konce šedesátých let profesionálně věnuje, jako je kreslený humor, grafika, užitá grafika, typografie, volné práce na papíře, ilustrace a koláže.

Velikonoční jarmark na zámku v Linhartovech měl letos zimní atmosféru.

Zasněžený Velikonoční jarmark připomínal spíš Vánoce

/FOTOGALERIE/ Přestože prodejci na linhartovském zámku v sobotu nabízeli především jarní dekorace, za okny mrzlo, jako kdyby zima vyrazila do útoku. Někteří stánkaři už se žertem ptali kolegů, jestli jsou tu správně na Velikonočním jarmarku nebo se tu pro velký úspěch bude opakovat Vánoční jarmark.  

Foto z představení.

Podbrdské národní divadlo zve na návštěvu k Hitlerovi

Dobříš – Společenský sál Kulturního domu Dobříš bude v pátek 23. března hostit další premiéru Podbrdského národního divadla. Jedná se o představení podle hry Arnošta Goldflama s názvem Doma u Hitlerů. Dobříšští ochotníci ho sehrají od 19.30 hodin, vstupné činí 100 korun.

V Králíkách ukázali Deníky, do kterých maloval četař Arnošt Hrad úzce spjatý se srubem K-S 14 "U cihelny" v Králíkách.

Budově muzea vylepšili označení

Králíky - Jednou z dominant králického náměstí je budova bývalého gymnázia, která v sobě nyní ukrývá knihovnu generála Mašína, zázemí a archiv Muzea K-S 14 „U cihelny“ a také nově vznikající expozici celnictví.

Jiří Suchý

Jiří Suchý: Nepřízeň osudu považuju za něco, co patří k životu

/ROZHOVOR/ Tak dlouho rozdával legraci, až sám pro sebe musel napsat knížku na to nejvážnější ze všech témat. Ale už její název Klaun si povídá s Bohem prozrazuje, že ani o věcech, jež nás přesahují, nedokáže Jiří Suchý uvažovat bez svého typického humoru. Tím ostatně prošpikoval i nový, jedenáctialbový komplet písniček z porevolučních her divadla Semafor. Toho divadla, které kdysi založil s Jiřím Šlitrem a které se příští rok – dá-li Bůh, s nímž si klaun Suchý povídá – dočká šedesátky.

ze hry I♥Mamma

Vztahy matek a dcer jsou tématem hry uváděné v premiéře Divadla ABC

Jaký je vztah mezi matkou a dcerou? Láskyplný? Bojovný? Jednoduchý? Složitý? Matky a dcery, dospívající i dospělé, mají mezi sebou nejkomplikovanější pouto na světě. Jak se s tím vypořádat? Hra o radostech i strastech matek každého věku I♥Mamma se poprvé představí v sobotu 17. března na prknech Divadla ABC. Premiéry se osobně zúčastní i autorka hry Hadar Galron.

České improvizační trio Impra, parta dvou herců a muzikant.

Hanny Firla přiveze do Šumperku improvizační show

Zapomeňte na všechno, co si o divadelní improvizaci myslíte. Těmito slovy avizuje svůj nový projekt Hanny Firla. S kolegou hercem Ondřejem Králem a multiinstrumentalistou Igorem Ochepovskym přiveze do Šumperku performance Imprassionismus.

Tereza Balíková (vlevo)

Dejte hlas sportovnímu sympaťákovi Jihomoravského kraje v anketě Deníku Rovnost

Brno /ANKETA, FOTOGALERIE/ – Pět žen a pět mužů se dostalo do konečné nominace v anketě o největšího sympaťáka jižní Moravy za uplynulý rok. Na vás, čtenářích Deníku Rovnost, záleží, kdo zvítězí. V této anketě se nezohledňují jen sportovní výkony, ale také vstřícnost sportovců k fanouškům nebo médiím, jejich smysl pro fair play a pro humor. Ale hlavně sympatie a příkladné vystupování.

Masky prošly Horním Třešňovcem.

OBRAZEM: Masky prošly Horním Třešňovcem

Horní Třešňovec /FOTO/ - Popeleční středa je letos nenávratně pryč, ale to pro členy TJ Sokol v Horním Třešňovci tradičně neplatí. Veselit se chtějí i v dalších dnech a sobota 24. února je toho důkazem.

V manéži cirkusu Humberto předváděli kousky lvi, sloni i medvědi.

OBRAZEM: V manéži cirkusu Humberto předváděli kousky lvi, sloni i medvědi

Kolín – Na několik představení se v Kolíně zastavil nejstarší a nejrespektovanější tuzemský cirkus – Humberto, který proslavil už román Eduarda Basse a později podle něj natočený televizní seriál. Filmová hudba Karla Svobody jej v úvodu více jak dvouhodinového představení také připomněla, hlavně pak i v dnešní době cirkusáci navázali na slavnou éru především drezůrou zvířat.

Michal Nesvadba s dětmi.

Michal Nesvadba pobaví děti v Přerově

Kouzelný Michal je první hračkou na světě, která si může vybrat, kdo si s ní bude hrát! Pořad pro děti Michala Nesvadby s názvem „Michal na hraní“ dorazí v sobotu 10. března v 10 hodin i do přerovského kina Hvězda a vy na něm rozhodně nemůžete chybět!

Po kremaci jsou ostatky vydány pozůstalým v plastové urně. Ta, která byla odhozena na Cvilíně, pochází z olomouckého krematoria. Jak naložit s použitou urnou? Je to běžný plastový odpad?

Poznámka Fidela Kuby: Kam s urnou

Plastová urna na ostatky do přírody nepatří, ale lidský popel jí prospěje. K tomu jsem dospěl minulý týden. Ale pěkně od začátku.

Ve hře Ani za milion! se představí Adéla Gondíková a Jiří Langmajer.

Adéla Gondíková a Jiří Langmajer zazáří v Benešově

Benešov – Atraktivní a netradiční prostředí přímořského majáku, brilantní dialogy, strhující tempo, inteligentní humor a originální zápletka. To jsou hlavní klady divadelní hry Ani za milion!, kterou v pondělí uvede v benešovském Městském divadle Na Poště pražské Divadlo v Rytířské.

Ilustrační foto

Glosář pardubického zastupitelstva

Pardubice - Upozornění: Následující text může obsahovat vtipy, satiru a pro jeho pochopení může být po čtenáři vyžadován smysl pro humor.

Scéna i kostýmy budou hodně barevné.

Soubor Jana Lišky chystá na sobotu premiéru

Třešť – Novou pohádku plnou písní a humoru o nadcházejícím víkendu poprvé zahrají veřejnosti členové třešťského souboru Jana Lišky. Inscenaci s názvem Jak rozesmát princeznu aneb Ztřeštěná pohádka s písničkami nacvičovali divadelníci necelé tři měsíce. Sobotní premiéru si nenechá ujít autor textu profesor z Janáčkovy akademie múzických umění v Brně Miroslav Plešák.

Jakub Smolík

V horách zahraje Jakub Smolík

Jilemnice - Společenský dům Jilm v Jilemnici hostí koncert zpěváka Jakuba Smolíka, který svými sladce laděnými písněmi oslňuje zejména něžnou část publika.