Kreativ

ŠTÍTEK: hybrid

Silážování 2011

Rekordní kukuřice: část výměry zůstala na zrno

Rakovnicko /FOTOGALERIE/ - Více jak čtyři sta metráků kukuřice z hektaru sklízejí letos zemědělci. A všude hlásí plné silážní jámy. Přitom běžný a slušný výnos se pohybuje mezi třemi sty až třemi sty padesáti metráky z hektaru.

Silážování 2011

Rekordní výnosy kukuřice: část výměry zůstala na zrno

Rakovnicko – Více jak čtyři sta metráků kukuřice z hektaru sklízejí letos zemědělci. A všude hlásí plné silážní jámy. Přitom běžný a slušný výnos se pohybuje mezi třemi sty až třemi sty padesáti metráky z hektaru.

Z Plané v sobotu opět startoval tradiční pochod Plánská padesátka.

Na padesátku vyšlo šestnáct stovek turistů

Planá – Z Plané v sobotu opět startoval tradiční pochod Plánská padesátka. Letos se šel už po devětatřicáté. Na trasy, které nevedly jen blízkým okolím města, se vydalo bezmála šestnáct stovek chodců a cyklistů z celé republiky. Nejen mezi členy Klubu českých turistů jde o vyhlášenou akci.

Letní kino promítne oscarového Avatara

Nový Jičín – Největší filmová událost roku? Rozhodně premiéra trojrozměrného Avatara. Digitálními efekty prošpikované sci-fi s nezbytnou dávkou moderní fantasy si teď budeme moci užít také pod širým nebem v novojičínském Letním kině. Avatara tam promítnou tento pátek a sobotu.

Ilustrační foto.

Profíci na 'prknech' se utkají o titul mistra

Hradec Králové – Světové špičky ve sketeboardingu už pomalu míří do krajské metropole. Ta bude o víkendu hostit mistrovství světa ve slalomu na skateboardu, které se na starý kontinent dostalo popáté v historii. Do České republiky vůbec poprvé. A hned má tu čest Hradec.

LES PO ŘÁDĚNÍ VICHŘICE. Takto vypadá les u silnice z Plané do Vysokého Jamného. Lesníci začínají sčítat škody a odstraňovat následky bouře Olivie.

Olivie zničila tisíce stromů

Tachovsko – Škody na lesních porostech postižených o víkendu, kdy se přes Českou republiku po vlně veder přehnala větrná bouře, jsou veliké. Zatímco na většině území České republiky se její řádění obešlo bez větších škod, na pomezí mezi Karlovarským a Plzeňským krajem vichřice napáchala rozsáhlejší škody.

Toyota Auris s pohonem Hybrid Synergy Drive

Toyota: první evropský hybrid

Praha – Výrobu nového modelu Auris s pohonem Hybrid Synergy Drive (HSD), který je prvním vozem s plnohodnotným hybridním pohonem vyráběným na území Evropy, zahájila automobilka Toyota v britském Burnastonu.

Ilustrační foto.

Je po volbách: To jako že zmizí korupce?

Náchodsko - V nedávném příspěvku s názvem „Je po volbách?“ jsem nastínil zásadní problém naší společnosti: Jde o jakýsi hybrid, postavený sice na demokratických pravidlech, avšak s nedemokratickými hráči.

V sobotu se na Kříženci soutěžilo s velkými replikami akrobatických letadel.

Modeláři soutěžili na Kříženci

Kříženec - Letecká modelářská špička se sešla o víkendu na letišti Kříženec u Plané, kde tachovští modeláři uspořádali jeden díl ze čtyřdílného seriálu Mistrovství ČR třídy International F3M.

Auto moto párty Kříženec 2010

Atrakcí byl obrňák i globus smrti

Kříženec – Bojové vozidlo se pohybuje vysokou rychlostí po louce a v ocelové kouli se prohánějí tři kaskadéři na motorkách. Pásové vozidlo, původně určené k odstraňování min z pole nyní slouží k pobavení veřejnosti.

Desátý ročník motopárty na Kříženci.

Vyhrajte vstupenky na kouli smrti

Tachovsko, Klatovsko – Další ročník akce, na kterou každoročně jezdí i řada fanoušků z Klatovska, připravují na sobotu 22. května na letišti Kříženec v Plané u Mariánských Lázních.

Ilustrační foto.

VIDEO: Podívejte se na Přimdu z ptačího pohledu

Tachovsko - /VYBRALI JSME PRO VÁS/ Nejstarší známý kamenný hrad na území České republiky. To je Přimda, kam proudí skupiny turistů i jednotlivci. Známou dominantu Tachovska mohou obdivovat nejen pěší nebo cyklisté, ale také letci, kteří krouží na vrcholky hor.

Ilustrační foto

Zraněný pes si sám došel na pohotovost

USA - Pacient, který přikulhal na pohotovost nemocnice ve Farmingtonu na severozápadě amerického státu Nové Mexiko byl jenom lehce zraněn. Jediný problém viděli lékaři v tom, že je pes, napsala agentura AP.

Ves Pístov s kostelem sv. Bartoloměje.

Za barvami podzimu do okolí Pístova

Pístov – "Pístovsko, asi nejde o zažitý a používaný místopisný termín, ale já sám pro sebe si takto pojmenoval oblast mezi Mariánskými Lázněmi a Michalovými Horami," píše Miroslav Trégler.