Kreativ

ŠTÍTEK: hybrid

Slavnostní zahájení výstavy orchidejí v botanické zahradě

OBRAZEM: Petra Janů zahájila výstavu orchidejí

Praha – Symbolickým přestřihnutím pásky zahájily výstavu exotických orchidejí v botanické zahradě v Troji tři dámy: zpěvačka Petra Janů a herečky Andrea Kerestešová a Hana Vagnerová. Kromě přestřihnutí pásky pomohly i s přípravou výstavy – vyvázaly orchidej na kmen a další vzácné orchideje umístily do expozice a vitrín. 

Slavnostní zahájení výstavy orchidejí v botanické zahradě

Petra Janů zahájila výstavu orchidejí, podívejte se!

Praha /FOTOGALERIE/ – Symbolickým přestřihnutím pásky zahájily výstavu exotických orchidejí v botanické zahradě v Troji tři dámy: zpěvačka Petra Janů a herečky Andrea Kerestešová a Hana Vagnerová. Kromě přestřihnutí pásky pomohly i s přípravou výstavy – vyvázaly orchidej na kmen a další vzácné orchideje umístily do expozice a vitrín. 

Patnáct set orchidejí zlákalo stejný počet návštěvníků

Patnáct set orchidejí zlákalo stejný počet návštěvníků

Teplice - Venku sice o víkendu paní Zima ukázala, že se své vlády rozhodně ještě vzdát nehodlá a zasypala nás sněhem, v teplickém zahradnictví Dvořák a syn už ale vládlo jaro. Narcisky a tulipány ještě hlavní roli neměly, i když jich tu bylo mnoho. Stovky lidí sem totiž zlákala vůně a nepřeberná škála barev a tvarů nádherných květů orchidejí.

Nový Peugeot 2008

Peugeot představí v Ženevě novou 2008

Ženeva – Kromě uvedení vozu 2008 bude na stánku Peugeot k vidění koncept Onyx či hybridní dieselová nabídka HYbrid4, 2008 HYbrid Air a projekt 208 HYbrid FE.

Mitsubishi Outlander PHEV

Mitsubishi představí Outlander v podobě Plug-in hybridu

Ženeva - Šest měsíců po uvedení nového crossoveru Mitsubishi Outlander třetí generace představí společnost Mitsubishi Motors Corporation (MMC) v březnu na nadcházejícím autosalonu v Ženevě variantu v podobě Plug-in hybridu (PHEV) s pohonem všech kol.

Volkswagen zvažuje výrobu nových hybridních aut na Slovensku

Bratislava - Slovenský závod německé automobilky Volkswagen je ve hře o investici do produkce nového typu hybridních vozů. V Bratislavě by se podle listu Hospodárske noviny mohly vyrábět takzvané plug-in hybridy, které kombinují elektrický pohon s benzinovým nebo naftovým a jejichž baterie lze dobíjet připojením do zásuvky.

Honda Insight

Honda se chlubí milionem prodaných hybridů

Tokio /FOTOGALERIE/ - Společnost Honda Motor Co., Ltd. oznámila, že souhrnný celosvětový prodej hybridních vozidel překročil na konci září 2012 hodnotu 1 miliónu kusů.

Kia Sorento

Kia ukázala nový Carens i další novinky

Paříž /FOTOGALERIE/ – Na autosalonu Mondial de l'Automobile 2012 v Paříži se kromě MPV Kia Carens představila také druhá generace modelu pro_cee'd, nový sedan Optima Hybrid i modernizované Sorento.

Počítačová hra Brothers in Arms: Furious 4.

Brothers in Arms: Furious 4 zmorfovalo v novou značku

Když se o hře Brothers in Arms: Furious 4 naposledy mluvilo začátkem léta, mělo stále ještě jít o pokračování válečné série Brothers in Arms, byť značně pozměněné oproti ukázce na výstavě E3 2011. Nakonec se však z Furious Four stane úplně nová herní značka s jiným, zatím nejasným názvem, zjistilo na veletrhu PAX Kotaku.

Tereza Podlahová se šťastným otcem Romanem.

Tereza Podlahová veze tři medaile

Prachatice – Mladá prachatická skateboardistka Tereza Podlahová opět potvrdila, že loňské mezinárodní úspěchy nebyly náhodné a závodnice Skateslalom klubu při Tatranu Prachatice získala další cenné mezinárodní kovy.

První Třebětínská pejskiáda. 23. 6. 2012

OBRAZEM: První Třebětínská pejskiáda

Třebětín – Že na kynologické soutěže mohou jen psi s rodokmenem? Ani omylem. Důkazem je první ročník Třebětínské pejskiády. Velmi podařené soutěže, kterou v sobotu zorganizovala sedmnáctiletá Aneta Polesná. Soutěž byla totiž přístupná i pro psy bez průkazu původu. Soutěžit dorazila více než čtyřicítka pejskařů ze všech koutů České republiky.

Auto moto párty Kříženec 2010

Na moto párty se podílí i bavorská strana

Kříženec – V pořadí již sedmnáctou Auto moto párty pořádá v polovině června na letišti Kříženec plánský motocyklový kaskadér Marek Černý se svými přáteli. Letos poprvé se na uspořádání podílí také bavorská strana, a tak má akce oficiální podtitul 1. česko – bavorský motosraz.

Roman Podlaha.

Skateboardisté Tatranu zajeli na jedničku

Prachatice – Místní skateboardový klub uspořádal v areálu Městského stadionu první závod letošního Českého poháru v sk8slalomu a prachatičtí závodníci si vedli solidně.

Plánská padesátka se šla už po třicáté šesté.

Padesátka oslaví čtyřicítku. Trasy už jsou naplánované

Planá – Milovníci pochodů a jízdy na kole se mohou radovat, v Plané se totiž bude konat legendární pochod Plánská 50. A letos bude mít už čtyřicáté narozeniny. Vyrážet se bude na východ od města a postupně se budou pochody stáčet na jih.

Hybridní Toyota Prius

Hybrid už nikdy více, hlásí většina jeho majitelů

USA – I když se všichni výrobci automobilů snaží co nejvíce prosazovat ekologické vozy, zákazníci si jich příliš nepovažují. Dle studie společnosti Polk si až dvě třetiny majitelů hybridů další takový model již koupit nechtějí.

Orchideje

Jak pečovat o orchideje?

Orchideje se řadí mezi vývojově nejmladší rostliny a jsou rozšířeny po celém světě. Lze nalézt až 20 000 druhů, přičemž mnoho z nich roste pouze na jediném místě, jako například úpatí určité hory.

Model E-RA v akci

Nejrychlejší hybrid na ledu. Jede 260 km/h

Helsinki /VIDEO/ – Možná už jste slyšeli o výzkumném projektu Electric RaceAbout (E-RA). Tento elektrický vůz aktuálně drží rychlostní rekord na silnici a nyní už i na ledě.

Václav Neckář s kapelou Bacily vystoupil v Kulturním domě ve Strakonicích.

V šansonech zní Neckář přesvědčivě

Strakonice /RECENZE, FOTOGALERIE/ - Popová legenda vyprodala strakonický kulturní dům. Hlavním minusem koncertu byl rozplizlý výkon kapely Bacily… Hodnocení hudby a vůbec umění je složité už proto, že různá díla, případně události mají ve vztahu k člověku různé významy a funkce. Jedna hudba může úspěšně bavit, léčit nebo vyvolávat nostalgii po časech dávno minulých, jiná esteticky povznáší. Pondělní koncert Václava Neckáře ve vyprodaném strakonickém kulturním domě, kde sedělo a stálo 420 lidí, naplnil očekávání v mnoha směrech s výjimkou toho uměleckého.

SK Panters – ANFK Černý uhlí 7:3

Smrk nedal soupeři šanci

Klatovy – Černý uhlí potrápilo druhý tým tabulky, SK Panters, a dlouho drželo naději na bodový zisk.

Největší japonská automobilka Toyota Motor dnes představila hybridní vůz s nejnižší spotřebou paliva na světě.

Toyota představila hybrid s nejnižší spotřebou

Tokio - Největší japonská automobilka Toyota Motor dnes představila hybridní vůz s nejnižší spotřebou paliva na světě. Tento nový malý model podle firmy potřebuje pouze 2,8 litru na 100 kilometrů. Automobilka se tak snaží odrazit konkurenci ze strany elektromobilů.

TJ KT Lorenc 04 – Real Hybrid 9:3

Mařák rozhodl čtyřmi góly o vítězství Camelu

Klatovy – Poslední letošní kolo Next reality zimní amatérské ligy v sálové kopané rozhodlo o tom, že mužstvo TJ KT Lorenc 04 přezimuje v roli lídra tabulky s pětibodovým náskokem před Realem Hybrid.

Vyhlašování výsledků soutěže České hlavičky.

Testoval meruňky. Teď je "Českou hlavičkou"

Brno /FOTOGALERIE/ – Testoval v laboratořích meruňky. Práce mu poslouží jako příprava pro plánované studium medicíny a navíc byla oceněná v úterý při vyhlašování výsledků soutěže České hlavičky.