Kreativ

ŠTÍTEK: hybrid

Hypnos

Hypnos a Awrizis natočili spolu pozvánku do Krnova

Krnovský klub Kofola bude v sobotu 27. května zasvěcen extrémnějším formám metalu. Poprvé ve své kariéře v Krnově zahrají Hypnos, kterým bude předskakovat metalová kapela Awrizis z Havířova.

Ilustrační foto.

Města zvažují dotace na nákup elekromobilů

Region - Města i obce mohou svůj vozový park rozšířit o ekologická vozidla. Ministerstvo životního prostředí jim na nákup elektromobilů, aut na CNG a plug-in hybridů poskytne dotaci, a to přesahující dvě stě tisíc korun.

Svenovi se mezi kravami líbí.

Kardinál proti zákazu zahalování

CIZINEC. Sven je něco jako Mauglí mezi vysokou: poblíž Flensburgu žije tento jelen jako literární mladík v Knize džunglí v cizí „smečce" a svůj všední den přizpůsobil tomu, který vede stádo asi 60 gallowayských krav, píše PNP.

Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid.

Nejsilnější Panamera je hybrid. Má 680 koní

Pod poněkud složitým názvem se ukrývá nejnovější a zároveň nejvýkonnější příspěvek do rodiny modelu Panamera. Turbo S E-Hybrid pobírá některé prvky ze slabší verze 4 E-Hybrid, ale přidává vyšší výkon a tím i rychlost.

Škoda Superb v Číně

Škoda Auto chystá elektromobily a hybridy

Mladá Boleslav - Asi čtvrtinu produkce Škody Auto budou v roce 2025 tvořit elektromobily nebo hybridy. Vyrábět by se měly v Mladé Boleslavi. Na dnešním setkání manažerů automobilek se zástupci vlády to uvedl předseda představenstva Škody Bernhard Maier.

Zamrzlou uhynulou labuť na Vltavě v Českých Budějovicích  včera dopoledne nahlásil občan městské policii. Strážníci ji objevili zachycenou na okraji ledu a proudící vody.

Chovatelé chrání před ptačí chřipkou své opeřence

Českobudějovicko – Společnost MAVELA Dynín soustřeďuje v klecovém chovu 110 tisíc nosnic. Technického náměstka Lukáše Nádvorníka jsme se zeptali na opatření, která aplikují v souvislosti s ptačí chřipkou: „Zostřili jsme vstupní kontrolu vozidel, to znamená, že automobilys krmivem projíždějí dezinfekční vanou. Jinak platí, že do hal s nosnicemi nemá přístup žádný návštěvník."

Odrůda Meteor.

Degustaci jablek vyhrál Meteor

Královéhradecko, Holovousy - Odborníci z Výzkumného a šlechtitelského ústavu ovocnářského Holovousích vyhodnotili výsledky ochutnávky jablek, která se uskutečnila v hořickém Domě kultury Koruna.

Odrůda Meteor.

Výsledky degustace jablek již jsou známy

Holovousy – Odborníci z Výzkumného a šlechtitelského ústavu ovocnářského Holovousích vyhodnotili výsledky ochutnávky jablek, která se uskutečnila v hořickém Domě kultury Koruna.

Litoměřická radnice přešla na elektromobily a hybridy

FOTO: Litoměřická radnice přechází na elektromobily a hybridy

Litoměřice - Město Litoměřice je v České republice výrazným propagátorem úsporných koncepcí. Začátkem loňského září uspořádalo v kraji vůbec první festival elektromobility, kdy si lidé mohli prohlédnout elektromobily světových i domácích značek, elektrokola, solární panely nebo tepelná čerpadla.

Ilustrační foto

Slováci dostanou příspěvek na koupi elektromobilu nebo hybridu

Bratislava - Slovensko bude dotovat nákup nových elektromobilů a hybridních vozidel. Na tento účel stát a tamní svaz automobilového průmyslu vyčlenily dohromady více než 5,2 milionu eur (přes 140 milionů korun), informovalo dnes slovenské ministerstvo hospodářství.

Unikátní výstava orchidejí ve sklenících arboreta Mendelovy univerzity v Brně.

OBRAZEM: Na výstavu největší sbírky orchidejí v republice dorazily stovky lidí

Brno – Jen dvakrát do roka mohou lidé navštívit výstavu orchidejí ve sklenících arboreta Mendelovy univerzity v Brně. Zatím poslední příležitost měli o víkendu. Šanci si nenechaly utéct stovky Brňanů. „Máme tu na patnáct set botanických druhů orchidejí, jde určitě o největší sbírku v České republice. V tomto období kvetou například hybridy rodu Cattleya nebo také Dendrobium z Nové Guiney," uvedla vedoucí sbírky orchidejí Anna Buchtová.

Polní den v Senomatech

Seznámili se s novými hybridy kukuřice i sportovali

Senomaty - I sportovní disciplíny, jako byl hod celou rostlinou kukuřice na cíl (na snímku) nebo srážení plechovek klasy kukuřice, patřily k polnímu dnu 
v Zemědělském družstvu Senomaty. I když se vše odehrávalo ve velkém vedru, na rozdíl od předešlých polních dní, kdy lilo a přítomné přemáhala zima, hosté bojovali s velkou chutí.

Ilustrační foto.

Prodej aut na alternativní pohon v Evropě roste, v ČR klesá

Praha – Počet prodaných nových aut na alternativní pohon se v Evropě v prvním pololetí zvýšil o 5,7 procenta na 339.485 vozů. V Česku naopak prodej o 15 procent klesl. Vyplývá to z údajů Evropského sdružení výrobců automobilů (ACEA).

Žně v Chrášťanech

Déšť komplikuje žně. Zemědělci se obávají o kvalitu zrna

Chrášťany – Jen dvacet jedna a půl procenta z celkové plochy obilovin na Rakovnicku je zatím pod střechou, a to je oproti jiným rokům velmi málo. Zemědělce vyhání z pole častý déšť. Pouze čtvrtek byl po dlouhé době jeden jediný den, kdy panovalo opravdu suché letní počasí s vyššími teplotami a dalo se sekat od rána do večera. Toho zemědělci také využili. Na většině místech vyjeli do polí v deset dopoledne a skončili až nad ránem často s prvními kapkami deště.

Výstava lilií

Výstava představila dvě novinky

Rakovník – Celkem tři sta osmdesát rostlin osmdesáti odrůd lilií provonělo Heroldovu síň Rabasovy galerie. Návštěvníci během tří dnů ještě mohli obdivovat raně kvetoucí hybridy s drobnými květy, ač u nás už byly odkvetlé. Lilie přivezl pěstitel z Volyně, kde je o něco chladněji než u nás.

Výstava lilií

Výstava představila dvě novinky

Rakovník – Celkem tři sta osmdesát rostlin osmdesáti odrůd lilií provonělo Heroldovu síň Rabasovy galerie. Návštěvníci během tří dnů ještě mohli obdivovat raně kvetoucí hybridy s drobnými květy, ač u nás už byly odkvetlé. Lilie přivezl pěstitel z Volyně, kde je o něco chladněji než u nás.

Z autosalonu KIA v Robousích.

Vozy KIA, to je naše kvalita a vaše radost

Robousy – Luxusní vzhled, pohodlí, dravost, levný provoz, špičkový interiér a především spolehlivost, to jsou hlavní přednosti korejské značky vozů KIA, které přinášejí zákazníkům radost a požitek z jízdy.

Josef Dvořák chová ve Zlatníkách u Prahy kolem pěti tisíc slepic, které denně snášejí přes čtyři tisíce vajec.

Vše se točí kolem slepic. Možná se objeví kočovný kurník i bouda na balkon

Zlatníky /FOTOGALERIE/ - O slepicích se mu i zdá. Přiznává, že občas ve snu leží v tunelu, kde to pořádně kvoká. Před pár lety se rozhodl, že snahu předků bude rozvíjet dále. Ve snášce, tedy v produktivním slepičím věku, má v halách pět tisíc slepic. Znamená to, že denně jeho slepice v jeho statku snesou 4,5 tisíce vajec.