Kreativ

ŠTÍTEK: hybrid

Hybridní Toyota C-HR.

S hybridem zaparkujete v Praze zdarma. Má to ale řadu podmínek

Na základě usnesení městské rady v Praze mohou auta s hybridním pohonem parkovat v placených modrých a fialových zónách prakticky zdarma. Majitelé pouze zaplatí jediný administrační poplatek schvalující jejich vozidlo a dále už v těchto zónách nemusí cenu za parkování řešit.

Výroba Škody Karoq.

Infografika: Podívejte se, jak Škoda rozšiřuje svůj závod v Kvasinách

Česká automobilka Škoda v závodě v Kvasinách vyrábí modely Superb, Kodiaq a Karoq, už se ale také připravuje na hybridní budoucnost. Právě tady totiž budou vznikat první hybridní modely Škody - už příští rok bude tím premiérovým plug-in hybridem Superb. I proto továrna v Kvasinách aktuálně prožívá největší modernizaci a rozšiřování v celé své historii. Podívejte se na grafiku, jež ukazuje provozy v Kvasinách, které byly v uplynulých měsících modernizovány.

Koncept Orbis na Hondě Civic Type-R.

Tenhle nápad dokáže z každého auta udělat čtyřkolku. A taky hybrid

Představte si svět, ve kterém můžete na libovolné auto s poháněnou jednou nápravou přidat dvě „soběstačná“ kola a vytvořit si čtyřkolku. Přesně tímto způsobem uvažuje společnost Orbis, stojící za elektricky poháněnými koly, jejichž motor se nachází v samotném ráfku.

Toyota C-HR.

Toyota v Evropě končí s diesely. Jejich místo převezmou hybridy

Crossover C-HR byl první vlaštovkou plánu Toyoty, který počítá s tím, že na evropském trhu kompletně vyřadí dieselové motory z nabídky osobních aut. Druhým modelem, který už ponese výhradně benzínová a hybridní pohonná ústrojí, bude nový Auris, jehož výroba započne příští rok ve Velké Británii.

Koncept Subaru Viziv.

Nová generace Subaru WRX přijde v roce 2020. Prý jako "řidičský hybrid"

Aktuální WRX STI se pomalu loučí s evropským trhem, pro který se přestane vyrábět v dubnu příštího roku. Evropská absence sportovního sedanu od Subaru by však neměla trvat zase tak dlouho. Již v roce 2020 se totiž japonská značka předvede se zbrusu novou generací. Už elektrifikovanou.

Lamborghini Huracán Performante.

Velká změna u Lamborghini. Nástupce Huracánu bude plug-in hybrid

Lamborghini o sobě již dlouho prohlašuje, že chce zachovat dvanáctiválce a hlavně atmosférické motory pro supersporty tak dlouho, jak to jenom bude možné. Jednou z možných cest, jak se vyvarovat přechodu na přeplňování, je i příklon k hybridním technologiím.

Ilustrační foto

Strážníci v lázních jezdí ekologicky

Františkovy Lázně - Už tři měsíce používají strážníci Městské policie Františkovy Lázně hybridní vůz. Ten šetří životní prostředí lázeňského města, ale i jeho rozpočet.

Koncept Mazda RX Vision.

Mazda chce od roku 2035 prodávat už jen elektrifikovaná auta

Na technologickém fóru ve Frankfurtu oznámila Mazda svůj plán do budoucna, který zahrnuje především prodej výhradně elektrifikovaných vozů od roku 2035. Právě v tom roce by chtěla japonská značka prodávat už jen auta hybridní, plug-in hybridní nebo elektrická.

Volvo XC60 v úpravě od Polestar.

Polestar přikořenil Volvo XC60. Ostá verze T8 má 421 koní

Nejsilnější hybridní Volvo XC60 není s výkonem rovných 400 koní (294 kW) už samo o sobě žádný louda, ale po úpravě od sportovní divize Polestar může být ještě o chlup výkonnější a zřejmě i rychlejší. Konkrétně má 421 koní (314 kW) a dalších pár vylepšení k tomu.

Třicátá výstava lilií v Rabasově galerii v Rakovníku.

OBRAZEM: Pěstitelé představili více lilií

Rakovník – I přes nepříznivé počasí, tedy po jarních mrazech, se letošní už třicátá výstava lilií v Rabasově galerii povedla. Návštěvníci zhlédli více exponátů než loni. Bylo zde i více vystavovatelů.

Třicátá výstava lilií v Rabasově galerii v Rakovníku

Mám radost z každé nové odrůdy, která se povede, říká pěstitel lilií

Rakovník /FOTOGALERIE/ – Lilie, které v květinářství nekoupíte, letos návštěvníci obdivovali už potřicáté na výstavě lilií v Rabasově galerii v Rakovníku, kterou připravili členové Specializované Základní organizace Českého svazu zahrádkářů Martagon. Její jednatel Jiří Hloušek prozradil něco o historii výstavy i o záludnosti pěstování lilií.

Hybridní supersport BMW i8 využívali jihomoravští policisté jen krátkou dobu. Auto nabouralo do stromu.

Policie při svezení Kruliše nepochybila. Dostane nový supersport

Brno – Spolujízda policisty a zástupce šéfa hradního protokolu Vladimíra Kruliše v půjčeném supersportu za čtyři miliony nebyla podle závěrů inspekce trestný čin. Policisté tak mohou dostat nový hybrid. Okolnosti jízdy vyšetřovala Generální inspekce bezpečnostních sborů kvůli spekulacím o tom, že vůz řídil právě Kruliš. Vyšetřování části spisů skončilo v pátek.

Hybridní supersport BMW i8 využívali jihomoravští policisté jen krátkou dobu. Auto nabouralo do stromu.

Policie při svezení Kruliše prý nepochybila. Od BMW dostane nový supersport

Spolujízda policisty a zástupce šéfa hradního protokolu Vladimíra Kruliše v půjčeném supersportu za čtyři miliony nebyla podle závěrů inspekce trestný čin. Policisté tak mohou dostat nový hybrid. Okolnosti jízdy vyšetřovala Generální inspekce bezpečnostních zdrojů kvůli spekulacím o tom, že vůz řídil právě Kruliš. Vyšetřování části spisů skončilo v pátek.

Pokojový ibišek.

Nechte se okouzlit barvami a vůněmi

Opočno - Až do 30. června si můžou návštěvníci v přírodním areálu Zahradního centra v Opočně prohlédnout výstavu balkonových květin, tořivek, bonsají, bylinek a subtropických rostlin.

Četné země, od Spojených států po Čínu či Francii, se tedy pustily do umělého chovu. Dnes je prvním světovým producentem kaviáru z chovných ryb Itálie, svůj kus koláče si však chtějí urvat i další země, mezi nimi Vietnam.

Jak poznat pravý kaviár? Češi a Japonci již vědí

Rozpoznat pravou a drahou pochoutku, jakou je kaviár, od pouhé náhražky pomůže metoda vyvinutá českými a japonskými vědci. Identifikovali specifické znaky v genomu vyzy velké známé také pod ruským jménem běluga, která produkuje nejhodnotnější kaviár.

Nové hybridní BMW i8 jihomoravských policistů využívá pohon na elektřinu i spalovací motor.

Nabouraný supersport řídil policista, tvrdí záchranáři. Kruliš neměl být v autě

Jižní Morava – V pondělí večer naboural s luxusním policejním hybridem BMW i8 do stromu policista, potvrdili záchranáři. Spekulovalo se totiž i o tom, že řídil zástupce šéfa hradního protokolu Vladimír Kruliš, který seděl na místě spolujezdce. „Záchranáři při nehodě v Chrlicích ošetřili dva pacienty. Jedním byl policista, který vůz řídil," vysvětlila mluvčí jihomoravských záchranářů Hedvika Kropáčková.

Nové hybridní BMW i8 jihomoravských policistů využívá pohon na elektřinu i spalovací motor.

Nabouraný supersport řídil policista, tvrdí záchranáři. Kruliš neměl být v autě

V pondělí večer naboural s luxusním policejním hybridem BMW i8 do stromu policista, potvrdili záchranáři. Spekulovalo se totiž i o tom, že řídil zástupce šéfa hradního protokolu Vladimír Kruliš, který seděl na místě spolujezdce. „Záchranáři při nehodě v Chrlicích ošetřili dva pacienty. Jedním byl policista, který vůz řídil," vysvětlila mluvčí jihomoravských záchranářů Hedvika Kropáčková.

Hybridní supersport BMW i8 využívali jihomoravští policisté jen krátkou dobu. Auto nabouralo do stromu.

Policie: Supersport boural večer po přehlídce. Byli u toho Zemanovi lidé

Jižní Morava – Ani měsíc nevydržel ve službě luxusní hybrid BMW i8, který si na začátku května vypůjčili jihomoravští policisté od společnosti Invelt. Auto nabouralo v noci na úterý prý při přehlídce pro prezidenta Miloše Zemana, který na tři dny navštívil Jihomoravský kraj. Nehoda se stala na Brněnsku, podle policie za ní mohl kolaps policisty za volantem. V autě se zranil i spolujezdec, podle policistů civilista. Má jít o zástupce šéfa hradního protokolu Vladimíra Kruliše. Případ řeší Generální inspekce bezpečnostních sborů.