Kreativ

ŠTÍTEK: IKEA

Jak je to s otevírací dobou obchodů o vánočních svátcích či na silvestra? Přehled přinášíme v článku.

Obchody o Vánocích a na přelomu roku: Kde lze nakoupit, jaká je otevírací doba

Jak je to s obchody o vánočních svátcích a na přelomu roku? Obchodní centra a markety bývají plné lidí shánějících dárky pod vánoční stromek. Stejně tak probíhají nákupy surovin pro přípravu štědrovečerní večeře či silvestrovského pohoštění. Zatímco mnozí chtějí mít vše předpřipravené s předstihem, najdou se i tací, kteří vše nechávají i třeba kvůli svému zaměstnání na poslední chvíli. Sehnat suroviny nebo dárek přímo o Štědrém dni ale může být problém. V Česku totiž platí zákon upravující prodejní dobu obchodních center a obchodů. Obchody s plochou větší než dvě stě metrů čtverečních musí mít o některých svátcích zavřeno. 

Ikea.

Státní zástupce obžaloval policistu z krádeže v obchodě IKEA

Státní zástupce obžaloval pražského policistu z krádeže v obchodě nábytkářského řetězce IKEA. Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) to dnes oznámila na webu. Policista jednoho z pražských místních oddělení se podle vyšetřovatelů letos v únoru pokusil bez zaplacení odnést 22 kusů zboží za víc než 12.000 korun. Hrozí mu až dvouletý trest odnětí svobody nebo propadnutí věci.

IKEA otevřela nové plánovací studio v Olomouci v Galerii Šantovka, 30. srpna 2023

Nové studio v Olomouci otevřela IKEA

IKEA ve středu otevřela nové plánovací studio v Olomouci. Nachází se v prvním patře Galerie Šantovka a je zaměřeno na služby bytového zařízení a nabízí řešení individuálních potřeb zákazníků v interiéru.

IKEA otevřela nové plánovací studio v Olomouci v Galerii Šantovka, 30. srpna 2023

IKEA v Olomouci otevřela nové studio

IKEA ve středu otevřela nové plánovací studio v Olomouci. Nachází se v prvním patře Galerie Šantovka a je zaměřeno na služby bytového zařízení a nabízí řešení individuálních potřeb zákazníků v interiéru. Těm odborníci z IKEA pomohou s plánováním například kuchyní nebo úložných prostor.

Dětský pokoj pro miminko by měl být bezpečný i funkční zároveň.

Jak zařídit pokoj pro miminko? Inspirujte se od vedoucí designérky IKEA

Čekáte přírůstek do rodiny a tápete, čím vším vybavit dětský pokoj a jak si poradit s uspořádáním? Jaké zvolit doplňky či osvětlení? V rozhovoru s Markétou Polcarovou, designérkou obchodního domu IKEA, jsme si povídaly o tom, jak pokoj pro miminko prakticky, bezpečně a zároveň útulně zařídit. A také jaký nábytek vybrat, aby dítěti sloužil i do budoucna. 

V  Ústí funguje výdejní místo švédského výrobce a prodejce nábytku IKEA od srpna 2021 a najdete ho na Žižkovce.

Po Ústí má svoji IKEU i Most a Chomutov, švédského giganta najdete na Žižkovce

/FOTO, VIDEO/ Po Ústí nad Labem má svoji IKEU už i Most a Chomutov. Švédský výrobce a prodejce nábytku IKEA otevřel v minulých dnech v Chomutově a Mostě nová mobilní výdejní místa. Jeho zákazníci, tak už nemusí jezdit pro matrace, jídelní stoly či skříně do Prahy. V Ústí nad Labem funguje výdejní místo od srpna 2021 a najdete ho na Žižkovce ve směru na kruhový objezd pod Větruší.

Češi míří za nákupy v Polsku i do obchodního domu Ikea. Ušetří tisíce korun.

IKEA ve Wroclavi Chrudimáky překvapí. Oproti pražské tady ušetří tisíce korun

/CENOVÉ SROVNÁNÍ ZBOŽÍ/ Komoda o téměř tisíc korun levnější, zrcadlo lacinější o pár stokorun, věšák za polovinu. Sedací souprava vyjde o několik tisícovek méně a na nové kuchyni se dají ušetřit i desetitisíce. Východočeši jezdí do Polska nejen pro jídlo, cigarety, brýle či materiál a vybavení pro dům a zahradu, ale i pro nábytek se švédskou tradicí. V polském obchodním domě IKEA ve Wroclavi na příjezdovce od Klodzka rozhodně ušetříte. A rozhodně ne málo. Navzdory dvojnásobně delší cestě než do obchoďáku IKEA v Praze.

Češi míří za nákupy v Polsku i do obchodního domu Ikea. Ušetří tisíce korun.

IKEA ve Wroclavi Třebováky překvapí. Oproti pražské tady ušetří tisíce korun

/CENOVÉ SROVNÁNÍ ZBOŽÍ/ Komoda o téměř tisíc korun levnější, zrcadlo lacinější o pár stokorun, věšák za polovinu. Sedací souprava vyjde o několik tisícovek méně a na nové kuchyni se dají ušetřit i desetitisíce. Východočeši jezdí do Polska nejen pro jídlo, cigarety, brýle či materiál a vybavení pro dům a zahradu, ale i pro nábytek se švédskou tradicí. V polském obchodním domě IKEA ve Wroclavi na příjezdovce od Klodzka rozhodně ušetříte. A rozhodně ne málo. Navzdory o něco delší cestě než do obchoďáků IKEA v Praze nebo Brně.

Češi míří za nákupy v Polsku i do obchodního domu Ikea. Ušetří tisíce korun.

IKEA ve Wroclavi Svitaváky překvapí. Oproti brněnské tady ušetří tisíce korun

/CENOVÉ SROVNÁNÍ ZBOŽÍ/ Komoda o téměř tisíc korun levnější, zrcadlo lacinější o pár stokorun, věšák za polovinu. Sedací souprava vyjde o několik tisícovek méně a na nové kuchyni se dají ušetřit i desetitisíce. Východočeši jezdí do Polska nejen pro jídlo, cigarety, brýle či materiál a vybavení pro dům a zahradu, ale i pro nábytek se švédskou tradicí. V polském obchodním domě IKEA ve Wroclavi na příjezdovce od Klodzka rozhodně ušetříte. A rozhodně ne málo. Navzdory delší cestě než do obchoďáku IKEA v Brně.

Češi míří za nákupy v Polsku i do obchodního domu Ikea. Ušetří tisíce korun.

Jak ušetřit tisíce za nábytek se švédskou tradicí? IKEA v Polsku vás překvapí

Komoda o téměř tisíc korun levnější, zrcadlo lacinější o pár stokorun, věšák za polovinu. Sedací souprava vyjde o několik tisícovek méně a na nové kuchyni se dají ušetřit i desetitisíce. Češi jezdí do Polska nejen pro jídlo, cigarety, brýle či materiál a vybavení pro dům a zahradu, ale i pro nábytek se švédskou tradicí. V polském obchodním domě IKEA rozhodně ušetříte. A rozhodně ne málo. 

Šoférům a firmám, které přes hranice převážejí zboží zatížené spotřební daní, tedy pivo, víno, líh, minerální oleje či tabák, má od poloviny února pomoci digitální novinka v podobě elektronizace dokladů. Ilustrační foto.

Sbohem, papíre. Zbavují se ho banky i obchody, na řadě jsou dopravci

Firmy převážející zboží nemusejí od 13. února přepravní doklady tisknout. Celníci budou namísto papírových dokumentů řidičům kontrolovat digitální kódy. V praxi tak dopravci odpadá povinnost dopravovat spolu se zásilkou také papírový zjednodušený průvodní doklad. Opatření, jehož cílem je důslednější ochrana životního prostředí, má fungovat na dobrovolné bázi.

Ke spoustě oprav vám postačí základní nářadí. Hodit by se mohl metr anebo kladivo či vodováha.

Rekonstrukce krok za krokem: Jak ušetřit

Na zásadních věcech, jako je třeba kvalita zdiva, střešní krytiny nebo obkladů, se v průběhu rekonstrukce šetřit rozhodně nevyplatí. Přesto ale objevíte položky, které můžete snížit. V prvé řadě část prací můžete společně s přáteli či rodinou zvládnout sami. Nad nákupem stavebního materiálu přemýšlejte a hledejte slevy. Zkuste vdechnout život věcem, které by někdo jiný vyhodil.

Povánoční slevy v Praze - Štěrboholy, Pařížská, Na Příkopě.

Kamenné obchody zahajují povánoční výprodeje. Pokračovat budou celý leden

/VIDEO, FOTOGALERIE/ V kamenných obchodech v úterý 27. prosince začínají povánoční výprodeje, pokračovat budou zpravidla celý leden. Někteří prodejci akce spustili už v polovině prosince, vyplývá z ankety ČTK. Prodejny se dnes zákazníkům znovu otevřely, ze zákona musely zůstat dva a půl dne zavřené. Výjimku měly čerpací stanice, lékárny či obchody na letištích.

Výprodej, slevy - ilustrační foto.

Kamenné obchody zahajují povánoční výprodeje. Pokračovat budou celý leden

V kamenných obchodech v úterý začínají povánoční výprodeje, pokračovat budou zpravidla celý leden. Někteří prodejci akce spustili už v polovině prosince, vyplývá z ankety ČTK. Prodejny se dnes zákazníkům znovu otevřely, ze zákona musely zůstat dva a půl dne zavřené. Výjimku měly čerpací stanice, lékárny či obchody na letištích.

Běloruský vůdce Alexandr Lukašenko

McDonald's je náš, prohlásil Lukašenko. Znárodnit chce i další podniky

Běloruský autoritářský vůdce Alexandr Lukašenko označil síť restaurací McDonald's v Bělorusku za „náš podnik“ a doporučil znárodnit i další podniky, jejichž zahraniční vlastníci pod vlivem západních sankcí proti Minsku odešli z Běloruska. Upozornil na to opoziční server Zerkalo, který se odvolal na přepis Lukašenkova vystoupení v podání prezidentské kanceláře.

Podpis „Memoranda o dlouhodobé spolupráci na naplnění závazku Jihomoravského kraje k efektivnímu a systémovému řešení problematiky domácího a genderově podmíněného násilí“.

Obětí domácího násilí v kraji přibylo. V Brně bude deset bezpečnostních bytů

Psychické, fyzické nebo násilí na dětech. S těmito problémy nejčastěji vyhledávají oběti domácího násilí na jihu Moravy odbornou pomoc. Počet případů narostl během pandemie Covidu-19. Jihomoravský kraj chce proto pomoct obětem a všem, co vysílají signály o pomoc. K tomu má pomoci i memorandum k přijetí standardů kvality specializovaných služeb.

Podpis memoranda k přijetí standardů týkajících se přístupu k obětem domácího násilí.

Pomoc obětem domácího násilí se má zlepšit, síly spojí neziskovky i úřady

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Zlepšovat systém pomoci obětem domácího násilí se budou snažit neziskové organizace společně se Středočeským krajem nejen ve středních Čechách, ale v celé republice. Slibuje to ředitel krajského úřadu Jan Louška, který už oslovil tajemníky radnic z velkých středočeských měst – a jednat bude i s kolegy řediteli z ostatních krajů.

IKEA zamířila do Sokolova, ale bez masových kuliček.

IKEA zamířila do Sokolova, ale bez masových kuliček

Nábytkářský gigant IKEA zamířil do Sokolova. Milovníci švédského vybavení bytů a domů se ale nedočkají obchodního domu, kde se nabízejí například i oblíbené masové kuličky. V Sokolově se od listopadu otevřelo pouze výdejní místo. Deník přináší podrobnosti o tom, kde to v Sokolově bude a jak si lze objednané zboží vyzvednout.

Spolek OBRAZ – Obránci zvířat reagoval na reklamu na Vodňanské kuře, ve které vystupovali Jaromír Jágr a Andrej Babiš, parodií šířící se sociálními sítěmi.

Babiš, Jágr a kuře. Parodie reklamy upozorňuje na utrpení rychlokuřat

Jak to bylo s kuřetem z televizní reklamy, co si chtělo zahrát hokej na křídle s hokejistou Jaromírem Jágrem? Snaží se ukázat svou parodií členové spolku OBRAZ – Obránci zvířat. Zákulisní video podle nich odhaluje šokující pravdu o rychlokuřatech. „Polámané kosti, přerostlé svaly a všudypřítomná bolest. Takhle život drůbeže vypadat nemá,“ říkají.