Kreativ

ŠTÍTEK: IKEA

Ilustrační foto

IKEA v Česku zastavuje prodej výrobků z mletého masa

Praha – Nábytkářský řetězec IKEA v České republice z preventivních důvodů zastavuje prodej výrobků z mletého vepřového a hovězího masa. Na pulty se tyto produkty vrátí až poté, co u nich firma provede testy. Společnost to dnes uvedla v tiskové zprávě s tím, že jde i o potraviny od českých výrobců. 

Ilustrační foto

Ikea kvůli koňské DNA stahuje z nabídky i vídeňské párky

Stockholm – Po masových kuličkách se švédský nábytkářský řetězec Ikea rozhodl stáhnout z nabídky jídel v některých zemích také vídeňské párky. Ukázalo se, že i v nich jsou stopy koňské DNA, i když asi v mnohem menším objemu, než byl zjištěn v masových kuličkách. Opatření se podle informací agentury AP týká Francie, Velké Británie, Španělska, Irska a Portugalska.

Ilustrační foto.

Konina se objevila také v hovězích lasagních na Slovensku

Bratislava – Hovězí lasagně od firmy Nowaco na Slovensku obsahovaly koňské maso. Dnes to na svém webu oznámili slovenští hygienici. Nepřiznaný podíl koniny v tomto výrobku již dříve oznámili inspektoři v Česku, Slovensko v reakci na nález v Česku produkt stáhlo z prodeje a před jeho dalším prodejem varovalo.

Ministr zemědělství Petr Bendl.

Za nedeklarovanou koninu musí padnout tvrdé tresty, požaduje Bendl

Brusel - Ti, kdo stojí za klamáním zákazníků, musí být tvrdě potrestání. V Bruselu to dnes v reakci na to, že přítomnost nedeklarovaného koňského masa byla objevena i v Česku, řekl ministr zemědělství Petr Bendl. Je však proti myšlence, že by se tyto potraviny měly rozdat chudým, jak navrhl německý ministr pro rozvojové záležitosti Dirk Niebel.

Kuličky z hovězího a vepřového masa.

Testy potvrdily koninu v masových kuličkách z IKEA a polském burgeru

Praha – Testy v Česku potvrdily přítomnost nedeklarovaného koňského masa v masových kuličkách, určených pro švédský nábytkářský řetězec IKEA, a v polském hovězím burgeru, který v Česku distribuuje společnost Bidvest Czech Republic. Sdělil to mluvčí Státní veterinární správy (SVS) Josef Duben. Počet případů odhalené koniny v ČR tak vzrostl na čtyři.

Lupiči přepadli zlatnictví v Praze

Lupiči řízení vysílačkou odnesli ze zlatnictví kořist za čtyři miliony korun

Praha - Čtyřmilionovou škodu způsobila dvojice maskovaných lupičů, kteří v pátek přepadli zlatnictví v pražských Vysočanech. Do prodejny v ulici Pod Pekárnami vtrhli před šestou večer. Prodavačku pachatelé odtáhli do kanceláře, kde ji spoutali - naštěstí jí neublížili - a pak už v krámě hospodařili po svém.

Lupiči přepadli zlatnictví v Praze

Lupiči přepadli zlatnictví v Praze 9, škoda je čtyři miliony korun

Praha /VIDEO/ – Čtyřmilionovou škodu způsobila dvojice maskovaných lupičů, kteří v pátek přepadli zlatnictví v pražských Vysočanech. Do prodejny v ulici Pod Pekárnami vtrhli před šestou večer. Prodavačku pachatelé odtáhli do kanceláře, kde ji spoutali – naštěstí jí neublížili – a pak už v krámě hospodařili po svém: pobrali zlaté šperky a mince. Kořist odnesli ve velkých modrých taškách se značkou obchodního řetězce Ikea – avšak v poněkud nezvyklých; opatřených žlutým zipem. Tašky lupiči později odhodili do Vltavy, z níž je policisté v sobotu vylovili u Veslařského ostrova.

Ilustrační foto.

Ikea v loňském roce dosáhla rekordního zisku a tržeb

Stockholm – Největší světový prodejce nábytku Ikea dosáhl v posledním finančním roce do konce srpna rekordního zisku 3,2 miliardy eur (8,2 miliardy Kč) a nové maximum zaznamenal i v tržbách. Firmě pomáhá stálý růst prodeje a podílu na trhu a útlum globální ekonomiky se jí díky jejímu levnému zboží příliš nedotýká. Plyne to z dnešního sdělení švédské společnosti.

Nejvyšší soud. Ilustrační foto.

Nejvyšší soud řešil Jihočechy

České Budějovice - Tresty muži, který znásilnil dítě, policistovi, který falšoval protokoly, i dalším jsou poprávu. Nejvyšší soud v Brně (NS) řešil několik dovolání v jihočeských kauzách.

Ilustrační foto:

Pašoval cigarety, ale myslel prý, že vozí nábytek

České Budějovice - Pánové Miloš M. a  Jan S. se v roce 2009 domluvili, že ze Slovenska dovezou k další distribuci do ČR nekolkované cigarety. M. přepravil v Citroënu Xsara Picasso 458 kartonů značek Long, Richman, Mistique, Red Label a Marlboro, vesměs neoznačených tabákovou nálepkou. Minimálně část kartonů předal S., který je skladoval v Lišově.

Výprodeje. Ilustrační foto

Až 70 procent! I takové slevy hlásí obchody v centru Prahy

Praha /FOTO, ANKETA/ – Je všední den, 11.00 dopoledne. Poprchává, pofukuje a psa by nevyhnal. Pražana ano. Centrem města zdaleka nechodí jen turisté, například na Příkopech touto dobou i česky mluvící zákazníci berou obchody útokem.

Slevy. Ilustrační foto

Až o desítky procent levněji se dá nakoupit ve výprodejích na Zlínsku

Zlín - O polovinu i více snížili obchodníci ceny u oblečení, spotřebního zboží i elektroniky. Povánoční šílenství začíná. Všichni, kteří milují výprodeje nebo dostali jako dárek peníze, si teď mohou vybírat z nabídky obchodních řetězců, které slevami pro své zákazníky nešetří. Mají totiž druhé Vánoce.

Slevy. Ilustrační foto

Až o desítky procent levněji se dá nakoupit ve výprodejích

Zlín - /ANKETA/ O polovinu i více snížili obchodníci ceny u oblečení, spotřebního zboží i elektroniky. Povánoční šílenství začíná. Všichni, kteří milují výprodeje nebo dostali jako dárek peníze, si teď mohou vybírat z nabídky obchodních řetězců, které slevami pro své zákazníky nešetří. Mají totiž druhé Vánoce.

Ilustrační foto.

Předvánoční tržby jsou podle českých obchodníků vyšší než loni

Praha - Obchodníci zatím hodnotí předvánoční prodeje pozitivně, tržby jim i přes horší ekonomickou situaci většinou meziročně vzrostly. Zřejmě největší nárůst z řetězců mají obchody s nábytkem Ikea, kterým tržby v předvánočním období stouply ve srovnání s loňským rokem o desítky procent. Vyplývá to z ankety mezi obchodními řetězci.

Ilustrační foto

Nestihli jste nakoupit vánoční dárky? Šanci máte i na Štědrý den

Praha – Opozdilci mají i na Štědrý den možnost nakoupit vánoční dárky. Většina obchodních řetězců zavře ve 14:00, nákupní centra většinou v 15:00, poté zůstanou otevřené jen obchody na benzínových pumpách. Některé e-shopy také ještě 24. prosince umožní vyzvednutí posledních dárků na svých výdejních místech. Vyplývá to z ankety mezi obchodníky.

Požár textilky si vyžádal 112 obětí

Ničivý požár v bangladéšské textilce má prý na svědomí žhář

Dháka/Washington - Rozsáhlý požár, který v textilní továrně na předměstí bangladéšské metropole Dháky připravil v sobotu o život nejméně 112 lidí, byl podle předběžného vyšetřování dílem žháře. Uvedl to dnes bangladéšský ministr vnitra Madžudín Khan Alamgir, který současně slíbil, že viníci budou postaveni před soud.

Shořelá textilka v Bangladéši

V Bangladéši vypukl nový požár v budově s výrobou oděvů

Dháka – Tisíce rozhořčených textilních dělníků dnes demonstrovaly na předměstí bangladéšské metropole Dháky za zlepšení bezpečnostních podmínek práce poté, co při sobotnímu požáru v jedné z místních textilních továren zahynulo přes 100 lidí. Dnes plameny zachvátily na okraji Dháky další několikapatrovou budovu s výrobou oděvů, incident se ale tentokrát obešel bez obětí

Ilustrační foto.

Většina obchodních řetězců na Štědrý den zavře ve 14 hodin

Praha – Většina obchodních řetězců bude mít letos na Štědrý den otevřeno do 14:00 hodin, například Lidl však pouze do 12:00. Někteří obchodníci přitom zkrátí prodejní dobu ve srovnání s loňským rokem o hodinu, pražské outletové centrum Fashion Arena se letos 24. prosince zákazníkům dokonce uzavře, zjistila v anketě ČTK mezi obchodními řetězci.

Finančník Petr Kellner

Žebříček nejbohatších lidí vede mexický magnát. Kellner je ve druhé stovce

New York - Nový žebříček nejbohatších lidí světa, který vydala agentura Bloomberg, vede mexický telekomunikační magnát Carlos Slim před zakladatelem softwarové firmy Microsoft Billem Gatesem a tvůrcem španělského oděvního řetězce Inditex Amanciem Ortegou. Nejbohatší Čech Petr Kellner v žebříčku dvou set miliardářů otevírá s majetkem v hodnotě deseti miliard dolarů (197 miliard Kč) druhou stovku.

Ilustrační foto.

IKEA chce do 2020 využívat jen obnovitelné zdroje energie

Oslo - Největší maloobchodní prodejce nábytku na světě IKEA chce do roku 2020 využívat pouze energii z obnovitelných zdrojů a vypěstovat více stromů, než spotřebuje při výrobě. Uvedl to dnes v rozhovoru pro agenturu Reuters generální ředitel Mikael Ohlsson. Nové kroky jsou součástí plánu na ochranu přírody.

Architekt a rodák z Budějovic Radek Vopalecký (na snímku v popředí) získal cenu Building Efficiency Award za návrh rodinného domu Villa Atrium. Ten stojí v Litvínovicích.

Oceněnou vilu postaví architekt za pouhé tři dny

České Budějovice - Architekt Radek Vopalecký uspěl se svým návrhem v soutěži. Sám za nejhezčí stavbu označuje budějovický stadion. Už v sedmé třídě začal rýsovat, je autorem budov, v nichž se sportuje, úřaduje i bydlí, a teď navíc zaujal v netradiční soutěži.

Ilustrační foto

Ikea plánuje otevřít v Česku další tři obchodní domy

Praha – Nábytkářský řetězec Ikea plánuje v ČR otevřít v dalších letech tři obchodní domy. Celkem do nich investuje asi čtyři miliardy korun. Vyrůst by měly v Praze, Plzni a Hradci Králové. Ve finančním roce, který skončil v srpnu, Ikea v Česku zvýšila tržby o pět procent na sedm miliard Kč. Řekl to generální ředitel společnosti Marek Feltl.

Největší světový prodejce nábytku Ikea ze svého katalogu pro trh v Saúdské Arábii odstranil obrázky žen.

Ikea z verze katalogu pro Saúdskou Arábii odstranila fotky žen

Stockholm/Rijád - Největší světový prodejce nábytku Ikea ze svého katalogu pro trh v Saúdské Arábii odstranil obrázky žen. Agentuře AFP to dnes potvrdila mluvčí švédského nábytkového gigantu. Krok vyvolal kritiku dvou členek švédské vlády.

Ilustrační foto

Začíná uzavírka dálnice D1 u Rousínova, další přibude za týden

Brno – Dopravu na dálnici D1 zkomplikují v září a v říjnu dvě uzavírky v okolí Brna. Dnes totiž začíná rekonstrukce úseku mezi sjezdy na Slavkov a na Rousínov ve směru na Vyškov, příští pondělí se uzavře část dálnice ve směru na Prahu mezi 194. a 199. kilometrem

Ilustrační foto.

Ikea chce proniknout na realitní trh. Plánuje postavit levné hotely

Stockholm - Švédská společnost Ikea, která se zaměřuje na prodej levného nábytku, má v úmyslu postavit v Evropě minimálně 100 nízkorozpočtových hotelů. Píše to britský ekonomický list Financial Times (FT). Firma, která je většinou skoupá na informace, ale jinak je považována za veleúspěšný podnik, tak chce proniknout na realitní trh.

Pan Richard je na hranickém pracovním úřadu už pět let. Práci stále hledá.

Nezaměstnaných v regionu o prázdninách paradoxně přibylo

Přerovsko, Hranicko – Nezaměstnanost na Přerovsku v červenci opět stoupla. O jedno volné místo se nyní v průměru uchází třiadvacet lidí, což je více než před prázdninami. Vyplývá to z nejnovějších údajů olomouckého úřadu práce.

Ilustrační fotografie.

Letní výprodeje mají navzdory recesi úspěch

Praha – Letní výprodeje v Česku vrcholí, obchodníci jsou zatím s tržbami spokojeni, vyplývá z ankety mezi velkými řetězci. Slevy u sezonního zboží dosahují až 80 procent. V některých obchodech potrvají slevové akce až do září. Levněji lidé nakoupí nejen jarní a letní oblečení, ale také například sportovní potřeby či nábytek.

Produkty, které chtějí zákazníky přitáhnout na značku „Regionální produkt“, musejí zaručit svou původnost a také to, že jejich výroba nepoškozuje okolní přírodu.

Řada produktů z Orlických hor se rozrostla

Orlické hory – Oblast Orlických hor a Podorlicka patří mezi části České republiky, které se mohou pochlubit vlastní známkou originálních produktů. K těm nedávno přibylo několik nových výrobků.

Produkty, které chtějí zákazníky přitáhnout na značku „Regionální produkt“, musejí zaručit svou původnost a také to, že jejich výroba nepoškozuje okolní přírodu.

Řada produktů z Orlických hor se rozrostla

Orlické hory – Oblast Orlických hor a Podorlicka patří mezi části České republiky, které se mohou pochlubit vlastní známkou originálních produktů. K těm nedávno přibylo několik nových výrobků.

Ilustrační fotografie.

První obchodníci v tomto týdnu zahájí v Česku letní výprodeje

Praha - V Česku v tomto týdnu začnou letní výprodeje a obchodníci postupně zlevní sezonní zboží o desítky procent. Levněji lidé nakoupí nejen jarní a letní oblečení, ale také například sportovní potřeby či nábytek. Letní slevy tradičně potrvají několik týdnů a jejich výše postupně poroste.

Přírodní materiál přesahuje šíři ostrůvku a nabízí barové posezení.

Kuchyň: Moderní vs. retro styl

Centrem bydlení se v posledních letech opět stala kuchyň, a to i v domácnostech, kde se příliš nevaří. Nejinak je tomu také u našich dnešních hostitelů. Zatímco první z nich si ve svém novém rodinném domě zřídili velice moderní kuchyň, jejich sousedé si ji vysnili ve stylu předků.

Předseda představenstva a generální ředitel firmy Envinet František Vágner (vlevo) podepisuje memorandum o spolupráci s ruskou společností Rosatom.

Firmy z Třebíčska pronikly i na arabský trh

Třebíč - I přes současné problémy nejen českého hospodářství se řadě firem z Třebíčska daří v nejisté době úspěšně pronikat na zahraniční trhy. A jde i o takové, na něž se stěží dostanou i obchodníci ze Západu.

Předseda představenstva a generální ředitel firmy Envinet František Vágner (vlevo) podepisuje memorandum o spolupráci s ruskou společností Rosatom.

Firmy z Třebíčska pronikly i na arabský trh

Třebíč - I přes současné problémy nejen českého hospodářství se řadě firem z Třebíčska daří v nejisté době úspěšně pronikat na zahraniční trhy. A jde i o takové, na něž se stěží dostanou i obchodníci ze Západu.

Předseda představenstva a generální ředitel firmy Envinet František Vágner (vlevo) podepisuje memorandum o spolupráci s ruskou společností Rosatom.

Firmy z Třebíčska pronikly i na arabský trh

Třebíč - I přes současné problémy nejen českého hospodářství se řadě firem z Třebíčska daří v nejisté době úspěšně pronikat na zahraniční trhy. A jde i o takové, na něž se stěží dostanou i obchodníci ze Západu.