Kreativ

ŠTÍTEK: jízdní kolo

Ilustrační foto.

Řidič přehlédl cyklistu, srazil ho

Klatovy, Kolinec – Řidič s osobním vozidlem přehlédl v Klatovech cyklistu a srazil ho. Další nehoda se stala v Kolinci, kde skončil vůz na střeše.

Ilustrační foto.

Ukradl kolečko nebo babettu. Na rozloučenou si vzal ještě deset přepravek piva

Modřice – Hodně žíznivý byl zřejmě zloděj, který se vloupal v noci do oploceného přístřešku vedle obchodu se smíšeným zbožím v Modřicích na Brněnsku. „Ukradl deset přepravek s pivem a dalších šest přepravek s prázdnými pivními lahvemi. Majiteli obchodu způsobil škodu za nejméně pět tisíc korun,“ uvedl ve čtvrtek policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Ilustrační foto

Nekrást vydržel jen krátkou dobu

Ostrava – Škodu přesahující půl milionu korun způsobil devětadvacetiletý muž, který od letošního srpna vykrádal garáže, rodinné domy, kanceláře, dílny, zahradní chatky a další objekty na Ostravsku.

Jako každý rok i letos v roce 2019 se na tradiční novoroční vyjížďku z Mělníka na Říp vydalo přes třicet nadšenců z Cítova.

Cítovští přivítali tradičně nový rok na Řípu

Cítov - Jako každý rok i letos se na tradiční novoroční vyjížďku z Mělníka na Říp vydalo přes třicet nadšenců z Cítova, mezi nimi i starosta obce David Rameš, kteří ani v první den roku neodložili svého ocelového, hliníkového či karbonového miláčka.

Ilustrační foto.

Brali kola i koloběžky. Hodoninští policisté pátrají po zlodějích

Hodonínsko – Násilím rozevřel vrata v přístřešku u domu, ze kterého pak ukradl dvě jízdní kola a křovinořez. Dosud neznámého zloděje, který řádil v noci na pondělí v Hovoranech, hledají policisté. „Majitelům způsobil škodu přesahující patnáct tisíc korun,“ vyčíslil mluvčí hodonínských policistů Petr Zámečník.

Ilustrační foto.

Zmizelo další jízdní kolo

Sezimovo Ústí – Policisté v pondělí oznámili, že pátrají po zloději, který se v době mezi nedělí 9. prosince a nedělí 16. prosince vloupal do sklepních prostor domu číslo 612/12 v Dukelské ulici.

Ilustrační foto

Na Pardubicku zemřel cyklista. Policie hledá svědky

Pardubická policie hledá svědky, kteří by pomohli vyřešit úmrtí, ke kterému došlo v sobotu před půlnocí mezi Dašicemi a Komárovem. "Na silnici bezvládně ležící tělo míjel řidič, který ho na posldední chvíli objel, otočil se a přivolal pomoc. Ta už byla zbytečná," uvádí mluvčí pardubické policie Eva Maturová.

Ilustrační foto.

Recidivista, který kradl i u lékaře, skončil v cele

Jaroměřsko - Pomyslná klec sklapla v úterý nad notorickým jednatřicetiletým pobertou z Jaroměřska, který má z let minulých už v policejních evidencích na tři desítky záznamů o drobné majetkové trestné činnosti.

Ilustrační foto.

Zloděje kol policisté rychle dopadli

Nýrsko – Zloděje, který v Nýrsku v době od 27. do 28. listopadu z volně přístupné chodby v panelovém domě odcizil dvě jízdní kola zamčená lankovým zámkem, už policisté dopadli.

Ilustrační fotografie.

Ze sklepa ukradl kolo

Soběslav – Policisté pátrají po pachateli, který v době mezi pondělím 19. listopadu a středou 21. listopadu vnikl do prostor domu číslo 436/26 v ulici Na Ohradě v Soběslavi.

Jan Kakáč na vojně v rakouské uniformě

Deník hanáckého vojáka z 1. světové války - díl 5.

Před sto lety (11. 11. 1918 v 11 hodin) skončila první světová válka. Bojoval v ní i Jan Kakáč z Prostějova - Krasic. Deník, který si vedl, nebyl nikdy publikován. Teď si jej můžete přečíst na pokračování…

Ilustrační fotografie.

Kvůli krádeži kol skončil za mřížemi

Břeclavsko – Z krádeží sedmi kol z různých míst břeclavského okresu obvinil vyšetřovatel třicetiletého muže. Policisté ho v pondělí eskortovali do věznice.

Identikit hledaného muže.

Lupiči s kolem jezdkyně na koni ujela

Střední Čechy – Svědky v případu, kdy se jezdec neúspěšně snažil oloupit jezdkyni, hledají kriminalisté, jimž by možná mohli pomoci všímaví lidé z Příbramska. Případně snad z Benešovska – nebo i vzdálenějších regionů, či naopak z nejbližšího okolí?

Bikesharing.

Na kole po Prostějově? Nově i díky bikesharingu

Městští radní vyslyšeli přání veřejnosti a rozhodli se v Prostějově zrealizovat projekt sdílených kol. Bikesharing aneb sdílení jízdních kol je novinka, o kterou občané města projevili zájem.

Ilustrační foto.

Při odbočování ho oslnilo slunce. Srazil cyklistku jedoucí po přechodu

Břeclav – Dopravu na křižovatce u břeclavského okresního soudu ve čtvrtek ráno zkomplikovala nehoda. Kolem půl deváté se tam srazilo osobní auto a cyklistka. „Řidič Škody Superb jel ve směru od Veslařské ulice a na křižovatce hodlal odbočit vlevo. Na semaforu vyjížděl na zelenou, ale v době odbočování byl oslněn sluncem. Přehlédl cyklistku, která vjela na jízdním kole na přechod pro chodce,“ popsala policejní mluvčí Kamila Haraštová.

Policisté kontrolovali cyklisty

Cyklisté jezdili bez osvětlení i v protisměru

Hradec Králové - V rámci dopravně bezpečnostní akce se zaměřením na kontrolu chodců a cyklistů a jejich viditelnost v silničním provozu se policejní hlídky minulý týden zaměřily také na část okruhu u hradecké fakultní nemocnice.

Ilustrační foto.

Hygienici nacházejí v kuchyních i skutečné hrůzy

Střední Čechy - Potraviny porostlé plísní nebo zjevně zkažené si doma nenechá snad nikdo. Nekompromisně je vyhodí. Spousta lidí přemístí z lednice do odpadkového koše i výrobky, jimž prošla doba trvanlivosti.

Ilustrační fotografie.

Zloděj ukradl jízdní kolo, škoda je kolem šesti tisíc korun

Velké Meziříčí - Po dosud neznámém pachateli, který ve středu 7. listopadu mezi desátou hodinou dopoledne a polednem odcizil z areálu vzdělávacího zařízení v ulici Poříčí ve Velkém Meziříčí jízdní kolo, pátrají tamní policisté.

Ilustrační foto elektrokolo.

V kraji letos bouralo už 170 cyklistů

Ústecký kraj - Dvou procent nehod vyšetřovaných dopravní policií v Ústeckém kraji od ledna do konce září se zúčastnili lidé na jízdním kole.

Ilustrační foto elektrokolo.

V kraji letos bouralo už 170 cyklistů

Ústecký kraj - Dvou procent nehod vyšetřovaných dopravní policií v Ústeckém kraji od ledna do konce září se zúčastnili lidé na jízdním kole.

Ilustrační foto.

Příbram nabízí forenzní značení kol a invalidních vozíků

Příbram - Město za finanční podpory Ministerstva vnitra připravilo projekt forenzního identifikačního značení pomocí syntetické DNA. Jedná se o nejmodernější metodu, jak chránit svůj majetek. Označením doporučených míst na jízdním kole či kompenzační pomůcce, nalepením výstražné samolepky a následnou evidencí v mezinárodní databázi si zajistíte jednoznačnou a snazší identifikaci svého majetku městskou policií či Policií ČR.