Kreativ

ŠTÍTEK: jízdní kolo

Ilustrační foto.

Opavsko: Jízdní kola označená DNA lupiče nelákají

Cyklistická sezona se rozběhla a s ní také období se zvýšeným počtem odcizených jízdních kol. Cílem evidence je chránit majetek občanů, snížit počet krádeží a popřípadě také zefektivnit pátrání po odcizených bicyklech.

Ilustrační foto.

Odstartovalo další kolo značení bicyklů proti zlodějům

Moravské Budějovice - V Budějovicích zahájili druhé kolo forenzního značení jízdních kol. Akce je určená zájemcům města Moravské Budějovice a obcí mikroregion a je zdarma. Termín si můžou telefonicky na telefonním čísle 725 666 156.

Ilustrační foto.

Cyklista při převozu do nemocnice zemřel

Vitějovice - Dopravní policisté na Prachaticku vyjížděli v pondělí v podvečer k dopravní nehodě cyklisty (72 let), který jel na jízdním kole značky Author po silnici ve směru jízdy z Vitějovic do Vrbice.

Výstavba cyklověže na kolínském nádraží.

Nová cyklověž na nádraží v Kolíně je už těsně před otevřením

Kolín /FOTOGALERIE/ - Automatické zařízení pro úschovu jízdních kol, alias cyklověž, která vyrostla v rohu autobusového nádraží, se pomalu chystá na otevření. Práce začaly vloni na podzim, slavnostní otevření město podle slov místostarosty Michaela Kašpara plánuje předběžně na pátek 10. května.

Cyklista.

Cyklistická sezona se rozjíždí na plné obrátky. Jste připraveni?

Slunné a teplé počasí letošního jara přímo vybízí cyklisty k prvním letošním vyjížďkám. Po zimě je ale potřeba jízdní kolo důkladně zkontrolovat a oživit si také základní bezpečnostní pravidla jízdy po cyklostezkách a veřejných komunikacích. Vždyť jde o bezpečnost a také o život. Jen loni zahynulo na silnicích 38 cyklistů, o rok dříve 44.

Čipování kol syntetickou DNA. Ilustrační foto.

V Nymburce bude pokračovat čipování kol

Nymburk – První letošní termín, kdy si místní budou moci nechat očipovat své jízdní kolo, čímž zvýší svoji šanci na dohledání bicyklu, který by jim někdo ukradl, je známý. „První termín značení bude ve středu 15. května mezi 8. a 17. hodinou. Další termíny budou přidávány podle zájmu občanů,“ uvedl Petr Černohous, mluvčí radnice.

Ilustrační foto

Zloděj ukradl na nádraží kolo i se zámkem

Kozlov - Případ krádeže jízdního kola, ke kterému došlo mezi sedmou hodinou ráno a čtvrtou hodinou odpoledne v úterý 16. dubna v katastrálním území obce Kozlov, prověřují velkomeziříčtí policisté.

Ilustrační foto

Kriminalisté hledají svědky, kteří viděli pád cyklistky

Havlíčkobrodsko - Havlíčkobrodští policisté se v souvislosti s prověřováním případu souvisejícího se zraněním cyklistky, které si přivodila při pádu z jízdního kola, obracejí na případné svědky. Událost se stala 20. října loňského roku kolem poledne na silnici mezi obcemi Štoky a Chýška na Havlíčkobrodsku.

Ilustrační foto.

Zloděj šel po jízdních kolech

Kopřivnice – Oznámení o vloupání do sklepa na ulici Karla Čapka v Kopřivnici přijali ve čtvrtek 28. března policisté z obvodního oddělení v Kopřivnici.

Půjčovna kol v Kolíně v letošním roce nebude otevřena z důvodu rekonstrukce vlakového nádraží a omezení prostorových možností.

Půjčovnu kol letos na kolínském nádraží neotevřou

Kolín - Od soboty 30. března se otevírají desítky půjčoven jízdních kol v České republice. V některých půjčovnách jsou k dispozici také elektrokola nebo koloběžky. Půjčovna kol v Kolíně ale v letošním roce nebude otevřena z důvodu rekonstrukce stanice a omezení prostorových možností.

Cyklobus.

Milovníci kol, pozor! Po zimě na svou trasu opět vyrazil pražský cyklobus

V sobotu opět vyjíždí na svou trasu pražský cyklobus. Dopravní podnik hlavního města Prahy (DPP) umožňuje na lince č. 147 přepravovat jízdní kola na speciálním rámu umístěném na zadní části autobusu. Stejně jako v minulých letech budou cyklisté moci jízdní kola přepravovat mezi určenými zastávkami až do konce října.

Ilustrační foto

Ze zaparkovaného kamionu někdo sebral pět kol

Hostivice - Nezvyklým způsobem se napakoval zatím neznámý zloděj, který kradl jízdní kola ve městě Hostivice na Praze-západ. Pro svou kořist se však nevydal někam do sklepa, do garáže ani kůlny. Bicykly kradl z kamionu, informovala v pátek 8. března Jana Dětská z územního odboru středočeské policie pro Prahu-venkov: Západ.

S vybavením kol měli někteří cyklisté problém.

Policisté kontrolovali cyklisty a výbavu kol

Nymburk /FOTOGALERIE/ – V uplynulých dnech proběhla na Nymbursku preventivní dopravní akce, jejíž prioritou byla kontrola cyklistů a jízdních kol. Policisté kontrolovali jak povinnou výbavu na kole, tak jejich technický stav a v neposlední řadě i alkohol u cyklistů.

Ilustrační fotografie.

Zloděj odjel na jízdním kole

Jičín - Policie řeší případ krádeže pánského jízdního kola Superior červeno-modro černé barvy, které si zloděj vyhlédl na společné chodbě v suterénu domu v ulici Tyršova.

Horské jízdní kolo CTM Rascal v prodejně v ulici Červené Vršky.

Kolo neukradl ve sklepě, došel si pro něj do prodejny

Benešov - Když něco vypadá naprosto přirozeně, málokdo si všimne, že se jedná o něco nepřirozeného. I tak jednoduše lze popsat krádež horského jízdního kola, k níž došlo v pátek 8. února. „Krádež pachatel provedl velmi sofistikovaně, když předstíral v prodejně v ulici Červené vršky, zájem o jeho koupi,“ potvrdila mluvčí benešovské policie Eva Stulíková.

Na místě zanechal příruční tašku.

Ze zákazníka se vyklubal zloděj

Tábor - Policie pátrá po zloději, který v úterý 19. února po půl páté odpolední ukradl z prodejny jízdních kol horské jízdní kolo.

Ilustrační snímek

Neznámý vandal ukradl dámské kolo

Žďár nad Sázavou – Projížďka na kole zřejmě lákala neznámého vandala natolik, že neváhal a tento dopravní prostředek si obstaral krádeží. Případ nyní vyšetřují žďárští policisté.

Ilustrační foto.

Nad kolostavem vyhráli, ale zaplatí

České Budějovice – Další využití stojanu na jízdní kola objevili dva mladíci cestou z noční zábavy. A díky městskému kamerovému systému je při tom viděl i jeho operátor.

Bikesharing - Ilustrační foto.

Chtějí lidé kola na půjčení a projížďky po městě?

Jít do města, najít si za mírný poplatek – a někdy i zdarma – volné kolo, zajet si, kam potřebujete a pak bicykl třeba i na zcela jiném místě vrátit. Na pohodu, bez dalších starostí okolo. Takto funguje tzv. bikesharing, tedy systém sdílených kol. 

Městská policie v Příbrami v roce 2018 označila 121 předmětů.

Forenzní DNA pomáhá proti odcizení majetku

Příbram - V roce 2018 město za finanční podpory ministerstva vnitra připravilo projekt forenzního identifikačního značení věcí pomocí syntetické DNA. To má pomoci při jejich odcizení k případné identifikaci. Tento způsob ochrany je vhodný například pro zabezpečení jízdních nebo horských kol, ale i dalších předmětů.

Kola dříve označovali i břeclavští strážníci

Znojemští strážníci už označili 310 bicyklů. Kvůli bezpečnosti

Znojmo – Pokračovat ve forenzním značení jízdních kol a invalidních vozíků plánují i v letošním roce znojemští strážníci. „Dosud jsme označili 310 jízdních kol a invalidních vozíků. Celková hodnota označených předmětů je přes sedm milionů korun,“ uvedl ředitel Městské policie Znojmo Ivan Budín.

Ilustrační foto.

Lapka vykradl byt v Novém Jičíně

Přečinem krádeže a přečinem porušování domovní svobody se od úterý zabývají policisté z obvodního oddělení v Novém Jičíně.

Nálezy. Ilustrační foto.

Lidé nejčastěji do ztrát a nálezů nosili peněženky

290 věcí loni skončilo ve ztrátách a nálezech v Kroměříži. 129 z nich opět našlo svého majitele. Přičemž se nejčastěji jednalo o peněženky, v minulém roce jich bylo 67, a klíče, kterých bylo 56. Nechyběly však ani mobilní telefony, občanské průkazy nebo jízdní kola.

Sdílení jízdních kol v Ostravě.

Bikesharing bude letos i v Porubě

Sdílení jízdních kol se loni v Ostravě setkalo s velkým ohlasem a magistrát už proto hledá, kdo bude službu provozovat v příštím roce.

Ilustrační foto

Rozbil výlohu a odjel na kole

Jičín - V pátek krátce po páté hodině ranní oznámil na tísňovou linku třiapadesátiletý majitel obchodu s jízdními koly, že v časných ranních hodinách došlo k vloupání do jeho obchodu.