Kreativ

ŠTÍTEK: jízdní kolo

Ilustrační foto

Usnul za jízdy na kole, skončil v nemocnici

Dopravní policisté v sobotu odpoledne vyjížděli do Krňovic k dopravní nehodě cyklisty. Osmapadesátiletý muž pravděpodobně vlivem alkoholu usnul za jízdy na bicyklu a upadl na vozovku.

Ilustrační foto.

Od Trojice někdo ukradl dvě kola. Byla na autě

Nenechávejte jízdní kola přes noc u kolostavů nebo na nosičích kol osobních či dodávkových vozidel, varuje znovu policie poté, co v Českém Krumlově zmizela z nosiče dvě kola za více než sedmdesát tisíc korun.

Lávka spojující Krnov a Kostelec.

Měsíce čekání na opravu zavřené lávky? Projektant prý nestíhal

Uzavření lávky pro pěší, která spojuje Krnov s Kostelcem, přineslo řadu problémů. Chodci, kteří musí využívat sousední most, se na nezvykle přerušované cyklostezce míchají s cyklisty, jež podle dopravního značení musí uprostřed mostu sestoupit z kola a dočasně se změnit v chodce s bicyklem.  

Cyklostezka. Ilustrační foto.

Spočítali cyklisty projíždějící lokalitou u lávky

O tom, že lidí, kteří jako dopravnímu prostředku dávají přednost jízdnímu kolu, není málo, svědčí podle Lukáše Bajta ze sdružení Cyklo Budějovice a zastupitele města za HOPB, počet cyklistů projíždějících lokalitou u lávky spojující budějovické sídliště Vltava s Pražským sídlištěm.

Ilustrační foto

Jízdní kolo ukradl recidivista

Třebíč - Recidivista ukradl v Moravských Budějovicích jízdní kolo v hodnotě přes deset tisíc korun. Majitelka měla kolo odstavené na pozemku u rodinného domu a zamčené zámkem.

Ilustrační foto.

Cyklisté zažalují Brno za rušení obousměrek

Brno – Rumiště, Radnická ulice, Mendlovo náměstí. Třemi brněnskými cykloobousměrkami už milovníci jízdních kol pravděpodobně neprojedou. Kvůli jejich zrušení hodlá spolek Brno na kole žalovat město.

Vůz policie - ilustrační foto.

Zloděj ukradl dětské jízdní kolo

Velká Bíteš – Jízdní kolo v kočárkárně domu v ulici U Stadionu ve Velké Bíteši si vyhlídnul dosud neznámý zloděj. V době od pondělního večera 7. října do večera pondělí 14. října kolo z kočárkárny zmizelo. Policisté po zloději pátrají.

Ilustrační foto.

Možná je to vaše kolo

Policisté zadrželi v Otakarově ulici v Českých Budějovicích při krádeži jízdního kola podezřelého muže, zatím se však neozval majitel, který dopravní prostředek postrádá.

Jízdní kola Favorit. Ilustrační snímek

Třetí konec Favorita. Rokycanský výrobce legendárních kol zkrachoval

V Rokycanech už potřetí skončila výroba legendárního českého kola Favorit. Po dvou předchozích bankrotech zkrachovala také firma Favorit Manufacture, která novou verzi bicyklů vyráběla od roku 2016. Majitel ochranné známky Richard Galovič zadlužený podnik těsně před tím stihl prodat, uvedl dnes server Seznam Zprávy. 

V autobusech MAD je wifi a USB, chytrá lavička dobíjí mobil, v bikeboxu lze uschovat kolo a odjet vlakem či autobusem.

Chytrá lavička, parkoviště, bikeboxy. Třebíč se zapojuje do sítě chytrých měst

Třebíč – Rovněž Třebíč se zapojila do sítě chytrých měst – Smart City. A tak má chytré parkoviště na Komenského náměstí, radniční elektromobil, městská elektrokola, boxy pro bicykly či chytrou lavičku na vlakovém nádraží i chytré senzory na Masarykově náměstí. Dále je v Třebíči veřejná dobíjecí stanice pro elektromobily. A v městské autobusové dopravě (MAD) funguje wifi a USB připojení.  

Strážničtí policisté hledají majitele kola na obrázku.

Policisté hledají majitele kola

Strážnice /FOTO/ – Jízdní kolo, které zatím nikomu nechybí, se už od začátku září nachází na policejní služebně ve Strážnici.

Někdo rozbil dlažební kostkou výlohu prodejny s jízdními koly a lyžemi ve Zlíně.

V noci na pátek někdo rozbil skleněnou výlohu

Zlínští policisté se od rána zabývají výtržností, k níž došlo v noci ze čtvrtku na pátek ve Zlíně. "Prozatím neznámý pachatel rozbil dlažební kostkou výlohu prodejny s jízdními koly a lyžemi.

Redaktor Deníku Michael Bereň si na vlastní kůži zkoušel projet na koloběžce Lime v Praze.

Ministerstvo dopravy: Elektrokoloběžky na chodníky nesmí

Pro provoz elektrických koloběžek v Česku platí různá pravidla, podle zákona mohou být považovány nejen za jízdní kola, ale také za motorová vozidla. Rozhodující jsou zejména jejich maximální rychlost a výkon. Ministerstvo dopravy kvůli četným žádostem o vymezení podmínek pro provoz elektrokoloběžek vydalo stanovisko, z něhož mimo jiné plyne, že elektrické koloběžky nesmí jezdit na chodnících.

Drážní sklady v Nádražní ulici zmizí, jejich demolice začne 14. října.

Drážní sklady uvolní místo pro osobní auta i jízdní kola

/FOTOGALERIE/ Sedm městských radních ve čtvrtek 5. září zvedlo ruku pro návrh vedení radnice na výběr dodavatele prací akce s názvem Parkovací dům Benešov. Zakázku v částce převyšující bez DPH 132 milionů korun získaly společně firmy Edikt z Českých Budějovic a Pohl z Roztok u Prahy. Ty kvůli zajištění pracovního prostoru staveniště parkovacího domu zaberou od pondělí 14. října část Nádražní ulice s krajskou silnicí II/110.

Odsouzení Roman Wannermacher a Miroslav Mužík.

Sérioví zloději kol jdou za mříže

Dva mladíci z Domažlicka – Miroslav Mužík a Roman Wannemacher – ukradli od dubna do června osm jízdních kol v celkové hodnotě 135 tisíc. Kromě kol v jednom případě ukradl platební kartu a v jiném případě si posvítili i na palmu.

Ilustrační foto

Cyklistka jela po chodníku a po pádu se zranila

Že se po chodníku na kole nejezdí, to si bude zřejmě dobře pamatovat pětašedesátiletá cyklistka z Poděbrad. Ta se ve středu na svém bicyklu místo po silnici vydala po chodníku ve Studentské ulici. 

Vsetínští strážníci značí kola syntetickou DNA. Při tom popisují do evidence základní části kola včetně výrobního čísla. Na snímku Petr Žlebek.

Strážníci označili za tři roky přes osm set bicyklů

Dva městští strážníci, speciální hmota obsahující mikrotečky s číslem, fialové světlo, fotoaparát a nakonec kulatá samolepka chráněno DNA. Za dvacet minut projde jeden bicykl procesem focení, zapisování a označení DNA. V těchto dnech provádí vsetínští strážníci další vlnu opatření k ochraně kol před odcizením.  

Za sběrným dvorem v Borovině je černá skládka.

Další přírůstek na nelegální skládku zřejmě zachytí fotopast

Třebíč – Je to nepořádek, na který jsou naštvaní hlavně chataři. Řeč je o černé skládce, která přetrvává v sousedství sběrného dvora v Třebíči Borovině. Hezký kout přírody hyzdí odhozený bicykl, zbytky světlíku či nánosy plastových nepotřebných věcí.

Ilustrační foto.

U nádraží vyroste parkoviště pro stovku jízdních kol

U českobrodského nádraží brzy vyroste parkoviště pro cca stovku jízdních kol. Nebude to cyklověž, ale opravdu parkoviště B+R (Bike and Ride). Vedení města o jeho výstavbu usiluje delší dobu, už zhruba tři roky, bylo ale třeba sehnat dotační peníze. To se nyní podařilo, Český Brod uspěl se svou žádostí v integrovaném regionálním operačním programu ministerstva pro místní rozvoj.

Značením kol syntetickou DNA. Ilustrační foto.

Zloději v Bílině mají smůlu, kola ochrání syntetická DNA

Odradit zloděje, a pokud už ke krádeži jízdního kola, kočárku nebo invalidního vozíku dojde, urychlit jejich vrácení majiteli. To má zajistit syntetická DNA. Bílinští strážníci rozjeli takzvané forenzní značení začátkem srpna a obratem se jim přihlásily na dvě desítky zájemců. Služba je bezplatná.