Kreativ

ŠTÍTEK: jízdní kolo

Čipování kol syntetickou DNA.

I v letošním roce pokračuje forenzní značení jízdních kol

Forenzní značení jízdních kol a invalidních vozíků pokračuje v Nymburce i letos. První termín značení v tomto roce je stanoven na pondělí 15. června. Veškeré informace a rezervaci termínu zájemci naleznou na webu Bezpečný Nymburk v záložce Forenzní značení.

Ilustrační foto

V rukou policie skončil další cyklistický fantom Ostravy

Policisté dopadli dalšího zloděje, který je podezřelý z krádeže jízdních kol v Ostravě. Muž řádil v městské části Ostrava-Poruba. V dubnu si v jednom z panelových domů nechal seniorem otevřít vstupní dveře věžového domu.

Ilustrační foto.

Kolo odmontoval zloděj z držáku na autě

Ani zámek na držáku na automobilu nezastavil zloděje kol před drzou krádeží, kterou provedl 8. května mezi čtvrtou a šestou hodinou odpolední v Horní Výšině, zatímco majitel kola seděl na návštěvě na nedaleké zahradě.

Horské kolo ilustrační foto.

Někdo ukradl dvě horská kola i nosič pro dvě kola

Nehvizdy a Líbeznice. To jsou lokality na Praze-východ, odkud byly policistům během předposledního dubnového víkendu postupně hlášeny krádeže horských kol provedené stejným způsobem. „Dosud neznámí pachatelé překovali oplocení pozemků, odkud následně kola odcizili,“ připomněla policistka Eva Hašlová.

Ilustrační foto

Kola jsou v kurzu, především pro zloděje. Kradli ve Veselí i v Hodoníně

Dvě kola zmizela ze sklepa činžovních domů ve Veselí nad Moravou. „Ve středu oznámila majitelka jízdního kola, že jí ze suterénu někdo ukradl pánský bicykl, který měla uzamčený řetězovým zámkem navíc opatřeným kódem. Policisté zjistili, že ze sousedního vchodu také někdo ukradl jízdní kolo. Šlo o horské jízdní kolo s dětskou sedačkou,“ uvedla policejní mluvčí Alice Musilová.

Obchody v centru Přerova. 22. dubna 2020

Obchůdky v centru Přerova otevřou. Některé nepřežily

Obchůdky v centru města už tak zápasily o přežití kvůli silné konkurenci velkého obchodního centra - Galerie Přerov. Koronavirová pandemie, která je na měsíc a půl odstřihla od zákazníků, ale jejich situaci ještě zhoršila.

Foto: Policie

Nezvládl řízení kola, nadýchal totiž skoro tři promile

Osmačtyřicetiletý muž jel na jízdním kole značky Liberta mezi obcemi Blížejov a Přívozec v pátek 27. března kolem 17 hodiny. Při jízdě na přímém úseku nezvládl řízení bicyklu a havaroval. Utrpěl zranění a byl převezen do nemocnice ve Stodu.

Ilustrační foto.

Chytili jej na kradeném kole, přiznal krádež dalších pěti

Vsetínští kriminalisté obvinili z krádeží několika jízdních kol sedmatřicetiletého muže z Frýdeckomístecka. Celkem se poberta přiznal k odcizení šesti bicyklů, čímž způsobil škodu v řádu desítek tisíc korun. Ve všech případech kradl ve Valašském Meziříčí.

Ilustrační foto.

Kolo bylo ukradené podruhé, ani zloděj ho neuhlídal

Policistům táborského obvodního oddělení se podařilo vypátrat a zadržet místního muže středního věku. Ten je důvodně podezřelý z krádeže celoodpruženého horského jízdního kola značky Rock Machine, modelové řady Blizzard 70 v černé barvě.  

Ilustrační foto.

Ekologická jízda po městě. Elektrokoloběžky získávají na popularitě

V ulicích Opavy jsou stále častěji vidět nejen cyklisté, ale také jezdci na koloběžkách, dokonce i těch elektrických. Projet se městem pohodlně, ekologicky a v dopravní špičce rychle láká stále více Opavanů. Mezi ně patří například Petr Chmela. „Do práce jsem jezdil na kole, ale s batohem a notebookem v tašce to nebyla zrovna komfortní jízda, tak jsem si koupil elektrokoloběžku i se sedátkem a jsem nadmíru spokojen,“ uvedl s tím, že samozřejmě dbá na dopravní předpisy.  

Ilustrační foto.

Poznámka Lukáše Moryse: Růžové vyhlídky

Růžová, šedomodrá, či jiná? Ve Frýdku-Místku teď hledají provozovatele sdílených kol na příští rok. Podle dat z letošního provozu je totiž jasné, že stávající růžové sdílené bicykly od společnosti Rekola zdaleka neleží ladem. 

Majitel pozemku našel na své zahradě cizí elektrokolo umístěné tak, aby na první pohled vypadalo jako zamčené.

Na své zahradě našel zamknuté cizí elektrokolo. Ale jen zdánlivě

Brno /FOTOGALERIE/ – Na první pohled zamčený bicykl překvapil majitele pozemku na jeho zahradě ve Zdráhalově ulici v brněnských Černých Polích. Elektrokolo Haibike Xduro Nduro 7.0 totiž někdo na místě odložil a více se k němu nehlásil. Nález proto majitel pozemku ohlásil na policii. „Při vyšetřování jsme zjistili, že je zámek poškozený a umístěný tak, aby budil dojem zamknutého kola. Navíc jízdní kolo nikdo nepostrádal,“ vysvětlil policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Krádeže kol. Ilustrační snímek

Zloděj odnesl ze sklepa věci za deset tisíc korun

Velké Meziříčí - Jízdní kolo a nivelační přístroj si odnesl zatím neznámý pachatel ze sklepní kóje v bytovém domě v Hornoměstské ulici ve Velkém Meziříčí. Zloději jdou po stopě velkomeziříčští policisté.  

Ilustrační fotografie.

Zloděj ukradl dvě koloběžky. Skrz pootevřené okno

Vyškov – Nejen jízdní kola, ale už i koloběžky začínají být v hledáčku zlodějů. „Jeden takový ukradl hned dvě. Zmizely začátkem týdne z kolárny bytového domu ve Vyškově,“ uvedla tamní policejní mluvčí Alice Musilová.

Strážníci během chvilky ukradený bicykl i zloděje našli.

Zloděj se z kola radoval jen několik minut

Pohotovost prokázali v těchto dnech ostravští strážníci, kteří během několika minut dopadli zloděje kola. Vše začalo ve chvíli, kdy je na ulici oslovil rozrušený čtrnáctiletý chlapec s tím, že mu před okamžikem neznámý muž ukradl bicykl.

Start projektu sdílených kol v Prostějově

Sdílená kola? Lidé se je oblíbili, nově budou k mání až do Silvestra

Projekt sdílených kol se v Prostějově osvědčil. Lidé si na ně zvykli, přesun z jednoho konce města na druhý je právě prostřednictvím jízdního kola nejrychlejší. Provozovatel se tak obrátil na město s žádostí o prodloužení jejich provozu. Radní rozhodli, že žádosti vyhoví. Jezdit se tak bude další dva měsíce.

Ilustrační foto

Usnul za jízdy na kole, skončil v nemocnici

Dopravní policisté v sobotu odpoledne vyjížděli do Krňovic k dopravní nehodě cyklisty. Osmapadesátiletý muž pravděpodobně vlivem alkoholu usnul za jízdy na bicyklu a upadl na vozovku.