Kreativ

ŠTÍTEK: jízdní kolo

Ilustrační foto

Buďme k sobě ohleduplní

To, že podzim je již v plném proudu registrujeme chladnějšími rány, častými mlhami, pozdním rozedníváním a brzkým stmíváním. V tuto dobu, více než kdy jindy, platí pravidlo „Vidět a být viděn“.

Kolostav. Ilutrační.

Z kolostavu zmizelo kolo za 16 tisíc

Po případech krádeží jízdních kol z kolostavů u základní školy v Plané nad Lužnicí a před vlakovým nádražím ve Veselí nad Lužnicí řeší obdobný případ i policisté v Soběslavi.

I jízdní kola mají své dvojníky

Dvojníci jsou i mezi jízdními koly

Pardubičtí strážníci řešili další zajímavou příhodu. Obrátila se na ně majitelka jízdního kola, která zjistila, že svůj bicykl má kromě svého zamknutý i cizím zámkem.

Ilustrační foto.

Zloděj ukradl jízdní kolo za 25 tisíc

Neznámý zloděj ukradl v sobotu během dne z kolostavu před budovou vlakového nádraží ve Veselí nad Lužnicí zánovní dámské horského jízdního kola značky Head, růžové barvy, v pořizovací hodnotě 25 tisíc korun.

Ilustrační foto.

Od plánské základky zmizelo jízdní kolo za patnáct tisíc

Policisté pátrají po zloději, který během středečního dopoledne odcizil po násilném překonání lankového zámku bílé horské jízdní kolo značky Felt. Kolo bylo odstavené v kolostavu na volně přístupném pozemku u základní školy v Plané nad Lužnicí.

Strážník při značení kol.

Forenzní značení jízdních kol se v Mladé Boleslavi celkem dobře ujímá

Forenzní značení kol, kdy se do rámů vpravuje takzvaná DNA identita, se v Mladé Boleslavi začíná dobře ujímat. „Doposud bylo označeno celkem 140 kol v celkové hodnotě přesahující tři miliony korun,“ uvedl Bohumil Horáček z městského magistrátu s tím, že jde o počet všech zájemců, kteří se o označení svého bicyklu přihlásili od začátku srpna, kdy projekt startoval.

19. ročník akce Na bicyklech Němčickem

Na bicyklech Němčickem

V sobotu 12. září 2020 se opět uskutečnila cyklo-akce Na bicyklech Němčickem. Tato kulturně cykloturistická akce je již tradičním podnikem, který se letos koná již podevatenácté. Stále se těší velké popularitě přesahující hranice mikroregionu Němčicko a účastní se ho cyklisté z celého olomouckého kraje a dalších míst z České republiky.

Ilustrační foto.

Zloděj se zaměřil na jízdní kola

Ze spáchání přečinu krádeže se zpovídá v těchto dnech jednatřicetiletý muž z Ostravy. Policejní mluvčí René Černohorský uvedl, že tento muž minimálně od začátku září letošního roku na různých místech v okrese Nový Jičín zcizoval jízdní kola.

Fotografie k projektu Do práce a školy na kole

Zářijová výzva láká lidi k cestování na kole

Nejkrásnější pohled na Kladno je ze sedla kola. To tvrdí Anna Gamanová, jedna z členek organizačního týmu výzvy Do práce a školy na kole ve středních Čechách (a mimochodem: i máma dvou dětí).

Cyklistické hlídky vyjely z Tachova do Českého lesa.

FOTO: Policisté vyjeli na kolech mezi cyklisty

Po značených cyklotrasách a dalších cyklisticky frekventovaných komunikacích tachovského okresu vyjelo na konci minulého týdne několik policistů na jízdních kolech a elektrokolech.

Nehoda cyklisty, ilustrační foto

Srážka dvou cyklistek, jedna skončila v nemocnici

Dopravní policisté vyjížděli 20. srpna před 14. hodinou k dopravní nehodě dvou jízdních kol, ke které došlo na místní komunikaci, mimo uzavřenou část obce Nová Pec, ve směru jízdy Jelení Vrchy – Nová Pec na Prachaticku.

Nehoda cyklisty, ilustrační foto

Cyklistka po následcích nehody skončila v nemocnici

Dopravní policisté vyjížděli ve čtvrtek 20. srpna před 14. hodinou ke kolizi dvou jízdních kol, ke které došlo na místní komunikaci, mimo uzavřenou část obce Nová Pec, ve směru jízdy Jelení Vrchy – Nová Pec.

Z cyklistické 'retro' jízdy s názvem Zavržická šlapka.

Čtyři desítky historických bicyklů se vydaly na cestu ze Zavržic na Březové Hory

/FOTOGALERIE/ Desátý ročník cyklistické 'retro' jízdy s názvem Zavržická šlapka, pořádané místním osadním výborem a sborem dobrovolných hasičů, se uskutečnil v sobotu 15. srpna. Účastníci všech věkových kategorií v počtu více než 40 osob šlápli do pedálů historických jízdních kol a v dobových kostýmech, mezi kterými nechyběl ani starý havíř, se vydali na několikakilometrovou cestu ze Zavržic přes Vysokou u Příbramě a Bohutín na Březové Hory.

Ilustrační foto.

Zmizelo další kolo, znovu u Lipna

Českokrumlovští policisté šetří od nedělního rána odcizení jízdního kola značky CUBE s příslušenstvím, které zmizelo z verandy ubytovacího zařízení v Černé v Pošumaví.  

Michal Švec z Dubí

Michal Švec z Dubí má rád železnici a jeho další vášní jsou včely

/LIDÉ ODVEDLE/ Železnice je jeho velká láska. Zamiloval si především tu část dráhy, která vede do Krušných hor. I možná proto se společně s dalšími nadšenci stará o železniční expozici na nádraží Osek – město. Jeho další velkou vášní jsou včely. „K chovu včel jsem se dostal čirou náhodou.V současné době mám 29 včelstev,“ říká Michal Švec z Dubí. 

Čipování kol syntetickou DNA.

Mladá Boleslav nabízí nejmodernější ochranu kol před zloději

Zloději kol budou mít smůlu. Mladá Boleslav přistoupila začátkem srpna k nové ochraně, která má zaručit, že se kolu nenechavci vyhnou, případně bude snazší vyhledat majitele. Jedná se o takzvané forenzní značení, kdy se na rám kola vpraví mikroskopické tečky (syntetická DNA) s jedinečným kódem.

Policie, ilustrační foto

Z kolárny ve Veselí zmizela dvě kola

Policie pátrá po zloději, který v přesně nezjištěné době od 27. července do 7. srpna letošního roku vnikl do uzamčené kolárny jednoho z panelových domů ve Veselí nad Lužnicí.

Zápis o označených kolech v Bělském lese .

Městská policie Ostrava i v srpnu značila jízdní kola

Po červenci 2020 i v srpnu strážníci Městské policie Ostrava pokračují ve forenzním značení jízdních kol syntetickou DNA. První značení v srpnu bylo zahájeno v úterý 4.8. odpoledne na Hlavní třídě v Ostravě - Porubě, kde dle informací MPO bylo za tři hodiny označeno třináct kol.

Prostranství před hradeckým zimním stadionem v obležení hokejových fanoušků.

Okolí zimního stadionu v Hradci dostane nový háv

Už na začátku září by se měli dělníci vrhnout na přestavbu plochy před hradeckým zimním stadionem. Ta rekonstrukci potřebuje už jako pověstnou sůl. Stavbu, která za deset měsíců změní prostor tak, aby působil uceleněji a dovolil lepší pohyb cyklistů, dostala na starosti firma Sovis CZ. Celá rekonstrukce má vyjít na 18 milionů korun.

Prostranství před hradeckým zimním stadionem v obležení hokejových fanoušků.

Okolí zimního stadionu v Hradci dostane nový háv

Už na začátku září by se měli dělníci vrhnout na přestavbu plochy před hradeckým zimním stadionem. Ta rekonstrukci potřebuje už jako pověstnou sůl. Stavbu, která za deset měsíců změní prostor tak, aby působil uceleněji a dovolil lepší pohyb cyklistů, dostala na starosti firma Sovis CZ. Celá rekonstrukce má vyjít na 18 milionů korun.

Vloupání. Ilustrační foto.

Mladíci vykradli bazar, s ukradenými koly řádili na dopravním hřišti

V pondělí 2. srpna ve 23.22 hodin si čtyři mladíci na dětském dopravním hřišti u táborského Jordánu krátili dlouhou chvíli tím, že si mezi sebou házeli dětským skládacím kočárkem. Svědkem přivolaná hlídka městské policie již na místě ani v okolí nikoho nenalezla.

Zloději kradou jízdní kolo.

Poznáte tyto muže? V Králově dvoře odcizili ze zahrady kolo

/FOTOGALERIE/ Pořádně si zabezpečte svá jízdní kola, i pokud je necháváte na svém oploceném pozemku. Své o tom ví nyní i muž z Králova Dvora – Levín. Na jeho pozemek se zatím neznámí pachatelé dostali tak, že prostříhali oplocení pozemku rodinného domu v ulici Na Lucberku a následně jeden z mužů vnikl na pozemek, kde se volně pohyboval a poté odcizil jízdní kolo značky Haibike v hodnotě 15 tisíc korun.

Ilustrační foto.

Zloději se zaměřují na jízdní kola. Počet krádeží roste

/FOTOGALERIE/ Cykloturistika a cyklistika je v České republice dlouhodobě na vzestupu. Toho si, bohužel, všimli také zloději. Každoročně v Česku dojde k odcizení tisíce kol v celkové hodnotě přesahující částku sto milionů korun. A počet krádeží jízdních kol vzrůstá i na Berounsku. Deníku to potvrdila mluvčí berounské policie Michaela Nováková.