Kreativ

ŠTÍTEK: jízdní kolo

Ilustrační foto

Okradený cyklista v Olomouci pronásledoval zloděje, ten jej bodnul

Velmi nepříjemnou dohru měl pro dvaačtyřicetiletého muže konflikt se zlodějem, který mu v centru Olomouce ukradl horské jízdní kolo. Když se jej pokusil zadržet, vytáhl na něj o pět let mladší drogově závislý recidivista ostrý předmět, pravděpodobně nůž, a bodnul jej do levé nohy.

Ve vrchlabských ulicích se letos poprvé objevila sdílená kola.

Poprvé a s nadprůměrným zájmem. Sdílená kola ve Vrchlabí i Dvoře Králové uspěla

Rok 2022 přinesl do Vrchlabí a Dvora Králové nad Labem novinku v podobě sdílených kol. Zájem o půjčování bicyklů pro přepravu ve městě dopadl na obou místech nad očekávání. Jak ve Vrchlabí, tak ve Dvoře Králové využilo sdílená kola od května, kdy se poprvé objevila v ulicích, více než 1700 uživatelů. O tom, aby se služba pokračovala i v příštím roce, se bude jednat.

Sdílených kol je v krajském městě Vysočiny sto dvanáct.

Sdílená kola zůstanou v ulicích Jihlavy i v zimě. O koloběžkách se neuvažuje

Mráz jim nevadí. Sdílených jízdních kol zůstane v Jihlavě stejný počet i s blížící se zimou. Město již v dubnu avizovalo, že chce sdílená kola zkusit po celý rok. „V terénu však může být o pár kusů méně, protože bude probíhat servis a garanční opravy,“ připustil mluvčí magistrátu Radovan Daněk. Servisem postupně projde všech sto dvanáct bicyklů.

Ilustrační foto.

Ze sklepní kóje zmizela dvě horská jízdní kola za 40 tisíc

Soběslavští policisté zahájili trestní řízení ve věci porušování domovní svobody a přečinu krádeže. Dosud neznámý pachatel se během minulého týdne vloupal do sklepní kóje panelového domu v Soběslavi. Následně odtud odcizil dvě horská jízdní kola.

Městská policie České Budějovice. Ilustrační foto.

Strážníci vytáhli muže z vany, zklidnili i potyčku v parku

Kvůli obavám muže o zdraví známého, který se delší dobu neozýval, se podařilo českobudějovickým strážníkům poskytnout nutnou pomoc muži ohroženému na životě. Komplikovaný zásah strážníků městské policie skončil podle tiskové mluvčí Městské policie České Budějovice Věry Školkové předáním třiašedesátiletého muže do rukou zdravotníků.

Ostrava zakázala elektrická kola a koloběžky v centru města, chce chránit chodce.

Ostrava zakázala elektrická kola a koloběžky v centru města, chce chránit chodce

V historickém centru Ostravy se objevilo nové dopravní značení zakazující vjezd cyklistů s přídavným pohonem. Do pěší zóny tak v praxi nemohou vjet cyklisté na elektrokolech a elektrických koloběžkách. Opatření navrhl Úřad městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz. Městský obvod vysvětluje vyhlášku neukázněností některých uživatelů.

Zaskočený zloděj rychlost zásahu nepobral.

Překvapený zloděj dopaden díky souřadnicím GPS, o mobilu nevěděl

Novodobá technologie a velmi dobrá spolupráce mezi strážníky městské policie v Klimkovicích a ostravskými strážníky vedla k dopadení pachatele, který uplynulý čtvrtek po dvanácté hodině v Klimkovicích odcizil jízdní kolo společně s osobními věcmi a mobilním telefonem.

Ilustrační fotografie.

Cyklista pomáhal zraněné kamarádce a drzý zloděj mu ukradl kolo

Policisté šetří trochu smutnou krádež v Plzni. Muž s ženou se společně vydali projet na kole. Žena spadla a kamarád ji ošetřoval. Toho využil neznámý zloděj a ukradl mu kolo i s příslušenstvím. Policisté pátrají po pachateli a po odcizených věcech.

Strážníci Městské policie České Budějovice se věnují i prevenci. Na snímku školení první pomoci.

Zloděje kola zadrželi strážníci při činu, varovali i školáky před zraněním

Zloděje kola přímo při činu zadrželi v pátek 29. července 2022 českobudějovičtí strážníci. Muž manipulující se zámkem jízdního kola odstaveného u budovy plaveckého bazénu na Sokolském ostrově pravděpodobně podle Věry Školkové, tiskové mluvčí Městské policie České Budějovice, netušil, že jeho počínání sleduje bystré oko městské kamery. Právoplatný majitel bicyklu se tak díky kameře a rychlému zásahu strážníků znovu setká se svým majetkem.

Preventivní akce Městské policie České Budějovice.

Opilý mladík si ustlal ve skateparku, strážníci hledali cyklistu a jiným radili

V nemocnici skončil minulý týden šestnáctiletý chlapec, který si pod vlivem alkoholu ustlal na betonové ploše skateparku ve Čtyřech Dvorech. Vzbudil ve čtvrtek odpoledne pozornost návštěvníků parku. Následoval zásah hlídky městské policie a zdravotnické záchranné služby. Nezletilec skončil v rukou zdravotníků. Případ bude mít dohru.

Jízdní kolo značky Author si majitel může vyzvednout na služebně městské policie.

Zloděj ukradl kolo a na něm jel krást do obchodu

V sobotu před půl devátou večer si obsluha kamerového systému všimla, že mladý muž před hlavním nádražím v Nymburce hledá, které jízdní kolo je v kolostavu odemčené. Vzápětí si oranžový bicykl vybral a odjel na něm směrem do ulice Petra Bezruče.

Na to, jak jezdí po silnicích cyklisté, a zejména řidiči motorových vozidel kolem cyklistů, se zaměřili středočeští policisté během týden trvající dopravně bezpečnostní akce.

Pokuty nestačily: po akci policie čekají správní řízení řidiče i cyklisty

Na to, jak jezdí po silnicích cyklisté, a zejména řidiči motorových vozidel kolem cyklistů, se zaměřili středočeští policisté během týden trvající dopravně bezpečnostní akce. Výsledkem je desítka pokut uložených lidem na kole – a stovky sankcí pro motorizované účastníky silničního provozu, informoval mluvčí středočeské policie Pavel Truxa.

Sběratel strojů značky Simson Petr Hradecký zajímavé kousky vystavuje v Simson Muzeu v malé vesničce Žabovřesky nad Ohří.

Kdo měl motocykl Simson, byl king. Sběratel jich má padesátku, i unikáty

Pamatujete si na motocykly značky Simson z tehdejší Německé demokratické republiky? Kdo z dnešních padesátníků jezdil coby mladý na konci osmdesátých let na Simsonu, byl „prostě king“. Motorky z produkce firmy Simson učarovaly sběrateli Petr Hradeckému z malé vesničky Žabovřesky nad Ohří na Litoměřicku. Dnes jich má ve sbírce padesátku, k tomu i kočárky, zbraně, jízdní kola nebo tříkolku. To vše firma během své stopadesátileté historie vyráběla.