Kreativ

ŠTÍTEK: jídlo

Pokladna EET. Ilustrační foto.

Za zdražením stojí EET i vyšší ceny potravin

Karvinsko - Už více než dva měsíce mají restauratéři a hospodští povinnost vydávat ke každému jídlu a pivu účtenku. Se systémem elektronické evidence tržeb (EET) však přišly i vyšší náklady, a většina provozovatelů proto musela zdražit. Na některých místech až o 10 procent.

Nejdřív zařinčelo sklo, pak zacvakla pouta

Praha - Zadržet trojici 20letých mužů, kteří jsou podezřelí, že rozbili výlohu obchodu s potravinami v centru metropole (a následně se ještě dostali do potyčky s hlídkou městské policie), se strážníkům podařilo díky upozornění všímavého svědka. V úterý to připomněla Irena Seifertová z centrály městské policie. S tím, že incident v Kaprově ulici se odehrál v sobotu krátce před půlnocí. „Díky pozornosti občana je hlídka zadržela nedaleko místa činu," konstatovala.

Malí kuchtíci rozdají radost jídlem. Vloni byly ve finále i Hastrmanky z Ústí

Ústí nad Labem - Tříčlenné týmy dětí ve věku od 5 do 15 let z mateřských i základních škol a děti z dětských domovů, případně jiných sociálních subjektů nebo volnočasových sdružení se mohou přihlásit do dětské kuchařské show Coolinaření se Zdravou 5. Uzávěrka regionálních kol je 7. dubna 2017.

Za zdražením stojí EET i vyšší ceny potravin

Karvinsko - Už více než dva měsíce mají restauratéři a hospodští povinnost vydávat ke každému jídlu a pivu účtenku. Se systémem elektronické evidence tržeb (EET) však přišly i vyšší náklady, a většina provozovatelů proto musela zdražit. Na některých místech až o 10 procent.

Amazon chce v Česku zaměstnat ještě tisíc lidí

Dobrovíz u Prahy - Americký internetový prodejce Amazon letos nabere v Dobrovízi u Prahy a v pražské korporátní kanceláři 1 000 stálých zaměstnanců. Nyní v tuzemsku zaměstnává přes 3 000 lidí. V Evropě společnost plánuje vytvořit celkem 15 000 pracovních míst, během jednoho roku tak Amazon přijme rekordní počet zaměstnanců.

EET? Prázdné výlohy a strach

Po restauracích, barech a hotelech, které už mají za sebou skoro tři měsíce zkušeností, míří elektronická evidence tržeb (EET) do dalších provozoven. Od začátku letošního března čeká živnostníky podnikající v maloobchodě i velkoobchodě. Někteří jsou už teď dokonale připraveni, jiní podlehli strachu a s podnikáním raději končí.

EET? Prázdné výlohy a strach

Po restauracích, barech a hotelech, které už mají za sebou skoro tři měsíce zkušeností, míří elektronická evidence tržeb (EET) do dalších provozoven. Od začátku letošního března čeká živnostníky podnikající v maloobchodě i velkoobchodě. Někteří jsou už teď dokonale připraveni, jiní podlehli strachu a s podnikáním raději končí.

Dotace podpoří zemědělce

Královéhradecko - Vedení Královéhradeckého kraje schválilo dotace určené do zemědělství a potravinářství.

Dotace podpoří zemědělce

Královéhradecko - Vedení Královéhradeckého kraje schválilo dotace určené do zemědělství a potravinářství.

Zlodějka pobrala 38 kostek másla, čokoládu i párky

Horšovský Týn – Jako příprava na velké hody vypadala krádež v horšovskotýnské prodejně potravin. Zlodějka s kradeným zbožím odjela, policisté ji ale vypátrali a lup zajistili. Navíc u jejího spolujedoucího nalezli pervitin.

Vážně sladíme příliš? Pomohla by zvláštní daň?

Česká republika/ Východní Čechy /DVA POHLEDY/ - Potraviny, které obsahují příliš mnoho cukru, trápí celou západní kulturu. Podle odborníků na výživu nás přidané cukry v nápojích a jídlech stojí zbytečné peníze, které potom vynakládáme na léčbu obezity.

Vážně sladíme příliš? Pomohla by zvláštní daň?

Česká republika/ Východní Čechy /DVA POHLEDY/ - Potraviny, které obsahují příliš mnoho cukru, trápí celou západní kulturu. Podle odborníků na výživu nás přidané cukry v nápojích a jídlech stojí zbytečné peníze, které potom vynakládáme na léčbu obezity.

Vývařovna Stavusu měla kontrolu z hygieny

Příbram – Závodní jídelna Stavus Das v Příbrami má za sebou kontrolu z hygieny a pořádný úklid. Na čistotu si postěžoval některý ze spotřebitelů, jak informují webové stránky středočeské hygienické stanice.

DVA POHLEDY: Vážně sladíme příliš? Pomohla by zvláštní daň?

Potraviny, které obsahují příliš mnoho cukru, trápí celou západní kulturu. Podle odborníků na výživu nás přidané cukry v nápojích a jídlech stojí zbytečné peníze, které potom vynakládáme na léčbu obezity. V mnohých zemích už se proti přeslazeným limonádám bojuje, u nás teprve vyhodnocujeme první dojmy ze zavedení takzvané pamlskové vyhlášky. Ta zakazuje prodej energeticky nevhodných produktů v českých školách. 

DVA POHLEDY: Vážně sladíme příliš? Pomohla by zvláštní daň?

Praha - Potraviny, které obsahují příliš mnoho cukru, trápí celou západní kulturu. Podle odborníků na výživu nás přidané cukry v nápojích a jídlech stojí zbytečné peníze, které potom vynakládáme na léčbu obezity. V mnohých zemích už se proti přeslazeným limonádám bojuje, u nás teprve vyhodnocujeme první dojmy ze zavedení takzvané pamlskové vyhlášky. Ta zakazuje prodej energeticky nevhodných produktů v českých školách. Pomohlo by více, kdyby stát zavedl zvláštní daň ze sladkých pokrmů a nápojů, nebo ji dokonce uvalil přímo na cukr? Nebo je celý tento humbuk zbytečný a my se škodlivého vlivu cukru tolik obávat nemusíme, protože by stačilo se více hýbat a obézních lidí by okamžitě ubylo?

Expertka Slimáková: Reklama zesměšňuje výuku o stravě ve školách

Praha/ROZHOVOR/- Osladit si život. Toho se jako národ rozhodně nebojíme. A když to dělají rodiče, napodobují je i jejich děti. Podle specialistsky na zdravotní výživu a prevenci Margit Slimákové návyk na nepřirozeně sladkou chuť posouvá vznik nemocí do čím dál mladšího věku. Margit Slimáková říká, že toxické stravovací prostředí je všude okolo nás. Přestože tedy všude slyšíme, abychom jedli zdravě, čelíme ve skutečnosti v naší zemi útokům nezdravých potravin a reklam na ně.

Zloděj pobral jídlo, konvici i pracovní rukavice

Nepříjemné překvapení čekalo ve čtvrtek odpoledne na jednasedmdesátiletého muže z Kroměříže: když totiž přišel ke své chatce v zahrádkářské kolonii v okrajové části Kroměříže, zjistil, že se dovnitř někdo vloupal.

Masopust opět bude ve znamení opulentní oslavy jídla

Královské Poříčí – Masopustním veselím ožije v sobotu 25. února Královské Poříčí na Sokolovsku. Obcí projde karnevalový průvod masek, jejichž cílem bude statek Bernard, kde návštěvníky bude tradičně čekat pravá venkovská veselice spojená se zabijačkovými hody, lidovou tancovačkou a zábavou nemající široko daleko obdoby.

Zelenina je letos v zimě dražší až o polovinu

Zelenina na pultech obchodníků letos výrazně podražila. Ceny rajčat v obchodech jsou až o polovinu vyšší než loni v únoru, zákazníci za ně tento týden platili v průměru 68,45 koruny za kilogram proti loňským 45,18 Kč/kg. Dražší jsou i brambory a papriky, vyplývá z aktuálních dat Českého statistického úřadu (ČSÚ).

Škoda, že není kam zajít na pořádný guláš

Soběslav - Když před pěti lety 17letý gymnazista Martin Škoda vydal knihu receptů s názvem Škoda nevařit – Kuchařka plná hudby (ke každému receptu přidal oblíbenou písničku), stala se hitem. 

Škoda, že není kam zajít na pořádný guláš

Soběslav - Když před pěti lety 17letý gymnazista Martin Škoda vydal knihu receptů s názvem Škoda nevařit – Kuchařka plná hudby (ke každému receptu přidal oblíbenou písničku), stala se hitem. 

Škoda, že není kam zajít na pořádný guláš

Soběslav - Když před pěti lety 17letý gymnazista Martin Škoda vydal knihu receptů s názvem Škoda nevařit – Kuchařka plná hudby (ke každému receptu přidal oblíbenou písničku), stala se hitem. 

Škoda, že není kam zajít na pořádný guláš

Soběslav - Když před pěti lety 17letý gymnazista Martin Škoda vydal knihu receptů s názvem Škoda nevařit – Kuchařka plná hudby (ke každému receptu přidal oblíbenou písničku), stala se hitem. 

Škoda, že není kam zajít na pořádný guláš

Soběslav - Když před pěti lety 17letý gymnazista Martin Škoda vydal knihu receptů s názvem Škoda nevařit – Kuchařka plná hudby (ke každému receptu přidal oblíbenou písničku), stala se hitem. 

Škoda, že není kam zajít na pořádný guláš

Soběslav - Když před pěti lety 17letý gymnazista Martin Škoda vydal knihu receptů s názvem Škoda nevařit – Kuchařka plná hudby (ke každému receptu přidal oblíbenou písničku), stala se hitem. 

Škoda, že není kam zajít na pořádný guláš

Soběslav - Když před pěti lety 17letý gymnazista Martin Škoda vydal knihu receptů s názvem Škoda nevařit – Kuchařka plná hudby (ke každému receptu přidal oblíbenou písničku), stala se hitem. 

Pošta v centru i na Svazích je stále ve hře

Zlínsko – Namísto lidí s dopisy, pohledy či balíky už necelý rok pouze ti s nákupními košíky probírající se potravinami či drogerií. V budově bývalé hlavní pošty na zlínském náměstí Míru zatím sice funguje od 24. března loňského roku nová pobočka řetězce Penny Market, dalších několik menších obchodních jednotek zeje ovšem stále prázdnotou.

Meziroční inflace v Německu atakuje hranici dvou procent

Berlín (Německo) - Míra inflace v Německu v lednu podle údajů harmonizovaných s metodikou Evropské unie meziročně dosáhla 1,9 procenta, a je tak nejvyšší za 3,5 roku. Proti prosinci se ale ceny o 0,8 procenta snížily. Nejvíce se během ledna zvyšovaly ceny potravin, alkoholových nápojů, tabáku a dopravy.

Biatlonisté našli klid kousek od jezera, mají vlastní kuchařku

V nenápadném penzionu čtvrt hodiny cesty od stadionu našli čeští biatlonisté klid při mistrovství světa v Rakousku. Gabriela Koukalová odkládá své medaile na pokoji v obci St. Ulrich u jezera Pillersee a stejně jako ostatní si pochutnává na jídlech kuchařky Gabriely Fliegerové.