Chrudim - /FOTOGALERIE, VIDEO/V sobotu ráno to na Resselově náměstí vypadalo, že milovníkům dobrého jídla zhatí plány nepříznivé počasí. Mezi kapkami deště se přesto na náměstí začali trousit první návštěvníci Festivalu světových kuchyní, jehož spolupořadatelem byla chrudimská Hotelová škola Bohemia.
Potřebujete jídlo, které se bude jednoduše a rychle servírovat? Které můžete ohřát i druhý den a bude možná ještě lepší než čerstvé? Ne, není řeč o guláši. Zkuste zapékání.
Nová Paka - Město zvažuje zapojení do projektu komplexního řešení nakládání a zpracování bioodpadů, jejž mu předložila Základní organizace Českého svazu ochránců přírody Křižánky.
Pardubice - Lidé s bezlepkovou dietou mohou mít v Pardubickém kraji problémy se sháněním sociálního zařízení, ve kterém by se mohli třeba jen naobědvat. Alespoň takové jsou zkušenosti Josefa Vrátila z Pardubic.
Nová Paka - Město zvažuje zapojení do projektu komplexního řešení nakládání a zpracování bioodpadů, jejž mu předložila Základní organizace Českého svazu ochránců přírody Křižánky.
Brno /FOTOGALERIE, INFOGRAFIKA/ - Kde se v Brně dobře a levně nají celá rodina? U zoologické zahrady. Pár kroků od brány má každý den otevřeno restaurace U Štíra. Na vybavení restaurace i jídelním lístku je vidět, že počítá s malými strávníky, kterým kručí v žaludku po procházce mezi zvířaty v zoo. Zvířata je neopustí ani v restauraci. Pod štítem se štírem se v akváriu prohání rybičky a na zdech visí obrázky lvů, žiraf nebo opic.
Od 1. srpna 2009 uvádí Česká televize nový edukativní minutový seriál o vaření, který hravou a vtipnou formou vysvětluje divákům důvody, proč se vyplatí vařit z kvalitních surovin.
Lidé se už od nepaměti snažili uchovávat zásoby na zimu. Způsoby, jak toho dosáhnout, se měnily a vyvíjely. A tak se v každém stavení sušilo ovoce, a pak se začalo i zavařovat.
Léto pomalu končí, pootevřenými vrátky se na zahrady začíná zlehka vkrádat podzim se svými ranními mlhami, ale také s vůní švestek, jablek, hrušek, hroznového vína a v neposlední řadě i s vůní hub. Všechny tyto lahodné pochutiny nám dávají řadu možností, jak ozvláštnit svůj jídelníček. Ať již se chystáte využít poslední prázdninové dny k pohodě grilování nebo všemi těmi dobrotami naplnit spíž na zimu, nezapomínejte na to, že důležitý je výběr kvalitních surovin.
Kutná Hora - Cenové srovnání deseti základních potravin, které jsme učinili v pátek dopoledne ve čtyřech kutnohorských obchodech. Rozdíl mezi nejlevnějším a nejdražším nákupem byl tentokrát téměř čtyřicet dva korun!
Vsetín /FOTOGALERIE/ - Exotické zboží i tradiční speciality jako valašský frgál, ale rozličných chutí. Takový byl první ročník Valašského veletrhu potravin ve vsetínském Domu kultury v uplynulých dnech.
Břasy - Břaští zastupitelé se rozhodli skoncovat s opilci v obci a jejích přilehlých částech. Pomoci jim k tomu má obecně závazná vyhláška o zákazu požívání alkoholických nápojů na veřejnosti. Břasy tak s tímto opatřením následují Hrádek a Radnice.
Severní Čechy /VÍTĚZOVÉ SOUTĚŽE, RECEPTY/- Po moderování zábavných programů a různých soutěží se Jan Rosák stal průvodcem v pořadu Gastroagent JR na televizní stanici pro gurmány, TV Paprice. Ke gastronomii a jídlu má tedy vztah vřelý, jak to má ale s vařením?
Jižní Morava - Podělit se s ostatními milovníky vaření o osvědčené rodinné jihomoravské recepty a dostat se se svým kulinářským pokladem až do zamýšlené brožurky receptů mohou znalci příprav tradičních krajských jídel.
Jižní Morava - Podělit se s ostatními milovníky vaření o osvědčené rodinné jihomoravské recepty a dostat se se svým kulinářským pokladem až do zamýšlené brožurky receptů mohou znalci příprav tradičních krajských jídel.
Jižní Morava - Podělit se s ostatními milovníky vaření o osvědčené rodinné jihomoravské recepty a dostat se se svým kulinářským pokladem až do zamýšlené brožurky receptů mohou znalci příprav tradičních krajských jídel.
Jižní Morava - Podělit se s ostatními milovníky vaření o osvědčené rodinné jihomoravské recepty a dostat se se svým kulinářským pokladem až do zamýšlené brožurky receptů mohou znalci příprav tradičních krajských jídel.
Jižní Morava - Podělit se s ostatními milovníky vaření o osvědčené rodinné jihomoravské recepty a dostat se se svým kulinářským pokladem až do zamýšlené brožurky receptů mohou znalci příprav tradičních krajských jídel.
Jižní Morava - Podělit se s ostatními milovníky vaření o osvědčené rodinné jihomoravské recepty a dostat se se svým kulinářským pokladem až do zamýšlené brožurky receptů mohou znalci příprav tradičních krajských jídel.
České Budějovice - Nad očekávání vysoký zájem vystavovatelů se postaral o skutečně pestrou nabídku letošní Země živitelky. Její 36. ročník začíná již ve čtvrtek.
Praha /FOTOGALERIE/ - Historický tanec, dobové kostýmy, alchymistická laboratoř… Tu si nenechal v pondělíujít ani císař Rudolf II. s hraběnkou Stradovou. Slavnost na Staroměstském náměstí, jejímž smyslem je připomínka 400. výročí od smrti věhlasného učence rabína Jehudy Löwa ben Becalela, zahájil průvod Golemů.
Hepatitida typu A, nebo také infekční žloutenka, je virové onemocnění, jehož výskyt v České republice spíše klesá. Rizika nákazy však stoupají zejména v letních měsících, kdy lidé více cestují.
Staré Město - Historický tanec, dobové kostýmy, alchymistická laboratoř… Tu si nenechal v pondělíujít ani císař Rudolf II. s hraběnkou Stradovou. Slavnost na Staroměstském náměstí, jejímž smyslem je připomínka 400. výročí od smrti věhlasného učence rabína Jehudy Löwa ben Becalela, zahájil průvod golemů.
Jesenicko /FOTOGALERIE/ - Přestože začíná období sklizní, tak pěstitelé z Jesenicka se po celoroční dřině nemohou kvůli povodním radovat z výsledků své práce. Podle hygieniků není možné zaručit nezávadnost zeleniny.
Žďársko - Hned dvě kapesní krádeže a jedno odcizení kabelky řešili v posledních dnech žďárští policisté. V pátek zloděj řádil v zábavním areálu v obci Zvole na Bystřicku.
Ostrava - V průběhu července stoupl počet lidí nakažených salmonelózou v našem kraji z 80 na 209. Podle hygieniků jsou důvodem snížené hygienické nároky v letních měsících.
Ostrava - V průběhu července stoupl počet lidí nakažených salmonelózou v našem kraji z 80 na 209. Podle hygieniků jsou důvodem snížené hygienické nároky v letních měsících.
Ždánice /FOTOGALERIE, VIDEO/ - Vysoká kola hrála Důležitou roli v sobotu ve Ždánicích, kde se jel šestý ročník Ždánického histopedálu. Na setkání historických kol se sjeli účastníci nejen z celé republiky, ale i ze Slovenska a Německa.