Kreativ

ŠTÍTEK: Karel Vlach

Ondřej Havelka se svými Melody Makers

Ondřej Havelka přiveze do Hranic svůj orchestr

Hranice – Se zbrusu novým koncertním programem, který je koncipován jako pocta velké osobnosti českého swingu Jiřímu Traxlerovi, přijede do Hranic na konci února Ondřej Havelka a jeho orchestr Melody Makers.

Petr Jiráček

Hurá na Milán! A v plné parádě

Plzeň - Péétr Jiráček. Dnes večer rozhodně z hrdel fanoušků Viktorie tato dvě slova zazní. A to v pražském Edenu šikovný záložník ani nemusí předvést mimořádnou fintu, gólovou přihrávku nebo vymést šibenici branky milánského AC.

Orchestr Jaromíra Bečky

Taneční večery na počest Karla Vlacha

Chrudim - Dne 13. října byl ve stylové restauraci Muzea uskutečněn první Taneční večer s Orchestrem Jaromíra Bečky, ve spolupráci s Chrudimskou besedou.

Československý jazzový festival v Přerově

Jazzový festival začal netradičně: tančírnou a odběrem krve

Přerov – Přerov žije už od středečního večera jazzem. Začal tradiční Československý jazzový festival, který letos přivítá řadu zvučných jmen – v pátek se na podiu objeví kytarový mág Al Di Meola, v sobotu pak adept na cenu Grammy, kubánská formace Chucho Valdes & The Afro Cuban Messengers.

Milan Drobný

V Zábřehu zahraje Milan Drobný

Zábřeh /SOUTĚŽ O VSTUPENKY/ - Vůbec poprvé vystoupí v Zábřehu známý zpěvák Milan Drobný. S doprovodnou kapelou Starý koně zazpívá v místním kulturním domě. Jeho recitál se uskuteční v úterý 13. září od 19 hodin.

Slavní herci Lubomír Lipský a Josef Kemr na kulturní brigádě v roce 1959

Městská divadla pražská slaví v sobotu šedesát

Praha – Prohlídka zákulisí Divadel ABC i Rokoko, zahájení výstavy Procházka historií, koncert Orchestru Karla Vlacha a hostů, recitál hereček Jitky Smutné a Veroniky Gajerové či živý přenos představení Pan Kaplan má třídu rád v pasáži U Nováků. To vše čeká po celý sobotní den na návštěvníky Městských divadel pražských (MDP), která si připomínají šedesát let od svého založení.

Big Band Aldis Hradec Králové.

Big Band Aldis zahraje v Nové Pace

Nová Paka – Pačtí milovníci muziky mají možnost si poslechnout v pátek 28. ledna v 19.30 hodin ve velkém sále novopackého MKS libozvučné jazzové a swingové melodie v podání hradeckého orchestru Bigband Aldis.

Avion Swing Band

Avion Swing Band slaví třicátiny

Zlín – No Name, Fleret, Argema, Jiří Zonyga a řada dalších se v pátek večer chystá na velkou narozeninovou party. Oslavencem bude zlínská kapela Avion Swing Band, která už třicet let hraje pro své posluchače. V pátek večer od 19 hodin si zabere jeviště zlínské sportovní haly Euronics.

Stanislav Trejbal z Nymburka spojil celý svůj život s muzicírováním

Trejbal: Hrál jsem na pohřbu prezidenta Beneše

Nymburk /FOTOGALERIE/ - Stanislav Trejbal spojil svůj celý život s muzicírováním. Nutno na úvod říci, že autor rozhovoru s dotazovaným Trejbalem není v příbuzenském vztahu. Je to shoda jmen, žádná protekce. Trejbal mi převyprávěl svůj muzikantský život. Začalo to už ve 30. letech minulého století v domku ve Svídnici. „Tam každý hrál. Každý měl také hospodářství a v zimě byl klid, tak se hrálo,“ začíná vyprávět Trejbal.

Felix Slováček stále válí

Na chodníku skončí i Felix Slováček

Mikulov /TIP NA VÍKEND/ - Pracovní týden končí a nabízí se čas na víkendový odpočinek. Komu se nechce páteční a sobotní večer strávit u televizní obrazovky, neholduje výhradně relaxaci sportem a navíc se cítí kulturně nenasycený, tomu je určena tato rubrika.

Že šachy mohou hrát na vysoké úrovni i zrakově postižení, se mohli všichni přesvědčit v Karlovicích.

Proběhl šachový turnaj zrakově postižených sportovců

Karlovice – Mezinárodní šachový turnaj určený zrakově postiženým sportovcům se o víkendu konal v Karlovicích u Vrbna pod Pradědem. První místo vybojoval hráč z Prahy Karel Vlach, na stupních vítězů se sešli šachisté tří evropských zemí.

Frank Bartoš z Domažlic na autogramiádě Karla Gotta.

Autogramiáda knihy Karla Gotta

Praha /EXKLUZIVNÍ REPORTÁŽ/ - V pátek 26. února jsme byli u toho - u autogramiády Karla Gotta ke knize Legenda. Konala se v Obchodním centru Arkády na Pankráci v Praze, a přestože začínala ve dvě hodiny odpoledne, fanoušci se řadili do nekonečné fronty na podpis své knihy již od samého rána. Šaramantní Karel Gott se dostavil jako vždy ve skvělé náladě přesně ve dvě hodiny odpoledne za zvuku svých písní a bouřlivého potlesku fanoušků a do mikrofonu všechny přivítal. Poté přítomné krátce seznámil s novou knihou a s tím, jak bude celá autogramiáda probíhat, že bude trvat do tří hodin, že vzhledem k obrovskému počtu zájemců o autogram nebude moci psát k podpisu různá jména a věnování, ani se s každým fotografovat, protože by se pak nedostalo na „ty vzadu“. S úsměvem pak dodal: „Vypněte tu příšernou muziku …“

Frank Bartoš z Domažlic na autogramiádě Karla Gotta.

Autogramiáda knihy Karla Gotta

Domažlice - V pátek 26. února jsme byli u toho! U čeho vlastně? No přece u autogramiády Karla Gotta ke knize Legenda. Konala se v Obchodním centru Arkády na Pankráci v Praze, a přestože začínala ve dvě hodiny odpoledne, fanoušci se řadili do nekonečné fronty na podpis své knihy již od samého rána.

Tomáš Hanák

Dámy a pánové, Tomáš Hanák!

Praha /EXKLUZIVNÍ RECENZE/ - Že je Tomáš Hanák velmi dobrý zpěvák, vědí minimálně fanoušci branického divadla Sklep, ve kterém si tento charismatický elegán připsal k dobru kromě řady povedených rolí i tucty výborných písniček. Se spoustou z nich mu pomáhal dosud nedoceněný skladatel a aranžér David Noll, jenž je také spoluautorem a hudebním režisérem právě vydaného CD s jednoduchým názvem Tomáš Hanák. Podle producenta nahrávky a zakladatele nového labelu Klíče Pavla Klusáka jde o první ucelené album Hanákových písní. Protože je však nazpíval se svými hereckými kolegyněmi, působí stejně tak trochu jako další sklepácká besídka.

KAREL ŘEZNÍČEK S JEDNÍM Z MNOHA UNIKÁTŮ Hasičského muzea v Postřekově. Tím je parní stříkačka domažlických hasičů.

Postřekov není jen masopust, ale také muzeum

Postřekov – Nejpočetnější hasičský sbor v okrese mají v Postřekově. V obci proslulé masopustem se k hasičům hlásí 145 členů. Největší chloubou sboru je Hasičské muzeum plné starých stříkaček, uniforem, přileb a dalších unikátů.

Ze sobotního koncertu JazzNights Hořice.

Pod horami doburácel v sobotu jazz

Hořice – Hořický mezinárodní jazzový festival JazzNights s podnázvem „Jazzobití pod horami“ letos slavil patnácté narozeniny.

Ilustrační foto

Kam o víkendu? Tam, kde se něco děje

Prostějovsko - Je tuposlednívíkend v zářía s ním celá řada kulturních i sportovních akcí. V našem přehledu najdete výběr těch nejzajímavějších. Třeba pozvánku na Divadelní pátek v Němčicích, Křest nového CD Krumsíňanky v Žárovicích či Výstavu ovoce a zeleniny vČelčicích.Nově jsme přidali i kam o víkendu za fotbalem.

Marie Rottrová

V Šumperku zazpívá Maruška Rottrová

Šumperk /FOTOGALERIE/ - Legenda české pop music Marie Rottrová zavítá do Šumperku. Ve středu 23. září vystoupí za doprovodu kapely Septet plus ve velkém sále Domu kultury.

Hvězdy 60. let. S Evou Pilarovou se Karel Gott setkal už v angažmá u Karla Krautgartnera

SERIÁL: Karel Gott mezi konzervatoří a rokenrolem

1. DÍL - Stejně jako Beatles, i Karel Gott patří ke generaci muzikantů, kteří své první profesionální krůčky absolvovali na sklonku padesátých let, aby se do víru let šedesátých mohli vrhnout jako víceméně hotové osobnosti.

Big Band Zlín založil Lubomír Morávek v roce 1992.

Muzikant: Když je hudba tou nejlepší milenkou

Zlín - /JAK SE ŽIJE…, FOTOGALERIE/ Když si povídáte s Lubomírem Morávkem, máte pocit, že jeho ruce právě dirigují ohromný orchestr v závěrečné fázi skladby. Z tohoto muže energie přetéká ohromnými gejzíry, máte chuť rozevřít kapsy a odnést si něco z toho domů. Téměř šedesát let je Morávkovou největší životní vášní hudba, nevěra v tomto vztahu nepřipadá v úvahu.

Jitka Zelenková.

Zelenková přiveze Vánoční koncert

Frenštát pod Radhoštěm – Jedna ze stálic české populární hudby Jitka Zelenková neztrácí nic ze své oblíbenosti. Vsoučasnosti objíždí republiku se svým vánočním turné a zastaví se také vkině ve Frenštátě pod Radhoštěm. Koncert se tam koná již toto úterý.

Orchestr F. Honzáka v DK Litoměřice.

FOTOGALERIE: Orchestr F. Honzáka v Litoměřicích

Litoměřice - Velký zážitek sliboval sobotní koncert legendárního Orchestru Františka Honzáka v Domě kultury v Litoměřicích. A plný sál, bez jednoho dne přesně po roce, opět aplaudoval při vystoupení kapely, která zde loni oslavila 55 let od svého vzniku. PROHLÉDNĚTE SI FOTOGALERII!

VIDEO: Deník na zkoušce Orchestru F. Honzáka

Litoměřice - Ani ve snu bych se nenadál – zpívá se v jedné písni, kterou má v repertoáru orchestr Františka Honzáka. A stejně tak ani já jsem netušil, co mne čeká, když navštívím zkoušku tohoto legendárního orchestru, který piluje na své sobotní vystoupení v litoměřickém domě kultury. PODÍVEJTE SE NA VIDEO ZE ZKOUŠKY ORCHESTRU!

Petra Janů

Petra Janů chystá vánoční turné

Praha - Ač se to možná někomu nebude chtít věřit, zpěvačka Petra Janů vyrazí společně s orchestrem Septet plus Dalibora Kaprase na své první vysloveně vánoční turné. Celkem bude absolvovat dvanáct vystoupení ve spíše divadelních sálech a kulturních domech po celé republice.

Zpěvák Karel Hála zemřel

Zpěvák Josef Sochor: Karel Hála byl králem českého swingu

Východní Čechy - „Zprávou o smrti Karla Hály jsem byl smutně překvapen. Byl to jeden z mých nejoblíbenějších zpěváků u nás. On byl podle mého názoru českým králem swingu,“ konstatoval známý pardubický zpěvák Josef Sochor, který s ním měl tu čest stát na jednom pódiu při jednom vzpomínkovém pořadu na památku Karla Vlacha, s jehož orchestrem oba umělci v minulosti úspěšně spolupracovali.

Zpěvák Karel Hála zemřel

Zpěvák Josef Sochor: Karel Hála byl králem českého swingu

Východní Čechy - „Zprávou o smrti Karla Hály jsem byl smutně překvapen. Byl to jeden z mých nejoblíbenějších zpěváků u nás. On byl podle mého názoru českým králem swingu,“ konstatoval známý pardubický zpěvák Josef Sochor, který s ním měl tu čest stát na jednom pódiu při jednom vzpomínkovém pořadu na památku Karla Vlacha, s jehož orchestrem oba umělci v minulosti úspěšně spolupracovali.

Zpěvák Karel Hála zemřel

Zpěvák Josef Sochor: Karel Hála byl králem českého swingu

Východní Čechy - „Zprávou o smrti Karla Hály jsem byl smutně překvapen. Byl to jeden z mých nejoblíbenějších zpěváků u nás. On byl podle mého názoru českým králem swingu,“ konstatoval známý pardubický zpěvák Josef Sochor, který s ním měl tu čest stát na jednom pódiu při jednom vzpomínkovém pořadu na památku Karla Vlacha, s jehož orchestrem oba umělci v minulosti úspěšně spolupracovali.

Zpěvák Karel Hála zemřel

"Karel Hála byl králem českého swingu," říká o hradeckém rodákovi zpěvák Josef Sochor

Východní Čechy - „Zprávou o smrti Karla Hály jsem byl smutně překvapen. Byl to jeden z mých nejoblíbenějších zpěváků u nás. On byl podle mého názoru českým králem swingu,“ konstatoval známý pardubický zpěvák Josef Sochor, který s ním měl tu čest stát na jednom pódiu při jednom vzpomínkovém pořadu na památku Karla Vlacha, s jehož orchestrem oba umělci v minulosti úspěšně spolupracovali.

Zpěvák Karel Hála zemřel

"Karel Hála byl králem českého swingu," říká o hradeckém rodákovi zpěvák Josef Sochor

Východní Čechy - „Zprávou o smrti Karla Hály jsem byl smutně překvapen. Byl to jeden z mých nejoblíbenějších zpěváků u nás. On byl podle mého názoru českým králem swingu,“ konstatoval známý pardubický zpěvák Josef Sochor, který s ním měl tu čest stát na jednom pódiu při jednom vzpomínkovém pořadu na památku Karla Vlacha, s jehož orchestrem oba umělci v minulosti úspěšně spolupracovali.

Zpěvák Karel Hála zemřel

Zemřel zpěvák Karel Hála

Praha - V neděli krátce před půlnocí zemřel v pražské nemocnici Na Homolce zpěvák Karel Hála (74). Médiím to oznámila jeho manželka.