Kreativ

ŠTÍTEK: David Květoň

Hokejisté Mladé Boleslavi Tomáš Hyka a Tomáš Urban slaví jeden ze tří gólů v bráně Vítkovic.

Bruslaře nasměroval k výhře dárek vítkovického brankáře

Mladá Boleslav – Na nejvyšší úrovni málo vídaný kiks soupeře nasměroval hokejisty Bruslařského klubu k vítězství nad Vítkovicemi. Domácí pak zápas devatenáctého kola extraligy dotáhli po výsledku 3:2 ke třem bodům, z nichž se těšili podruhé v posledních pěti zápasech.

Petr Strapáč

VIDEO: Útočník Mory Strapáč vyfasoval za faul čtyřzápasový trest

Olomouc – Útočník Petr Strapáč z Olomouce dostal od disciplinární komise hokejové extraligy čtyřzápasový trest za faul na obránce Vítkovic Jana Výtiska v pátečním utkání 12. kola nejvyšší soutěže. ČTK o tom informoval tiskový mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund.

Střelecká nemohoucnost provázela v pátém kole extraligy hokejisty brněnské Komety a Vítkovic. V utkání nepadla branka a zápas dospěl až do samostatných nájezdů. Vítěznou branku vstřelil v penaltách Ondřej Roman.

První porážka. Kometa padla po nájezdech a opouští první místo

Brno /FOTOGALERIE/ – Recept tentokrát nezafungoval. Kometa v minulé sezoně dvakrát porazila Vítkovice, když stál v její brance Karel Vejmelka. Třetí výhru v brněnském dresu proti Ostravanům nepřidal. Kometa podlehla v neděli Vítkovicím v pátém kole hokejové extraligy 0:1 po samostatných nájezdech.

Ilustrační foto.

Chomutov opět zvítězil, Litvínov doma dostal šest gólů

Litvínov, Ostrava – Bláznivou neděli zažili severočeští hokejisté. Zatímco Chomutov předvedl proti Vítkovicím famózní obrat z 0:2 na 3:2, Litvínov podobnou stíhačku nepředvedl a doma prohrál se Zlínem 3:6. Piráti po druhém kole zůstávají stoprocentní, Verva druhou výhru nepřidala.

Hráči Vítkovic

Chomutov otočil zápas ve Vítkovicích a je stoprocentní

Ostrava - Hokejistům Chomutova se povedlo obrátit zápas 2. kola extraligy ve Vítkovicích a po druhém vítězství 3:2 jsou stále stoprocentní. I když domácí vedli rychle 2:0, nestačilo to ani na bod. Piráti zlepšený výkon korunovali třemi trefami - tu vítěznou měl na svědomí v přesilové hře tři a půl minuty před koncem útočník Ivan Huml.

Ilustrační foto.

V pátek na úvod přípravy superbitva Pirátů s Avangardem Omsk

Chomutov - Podaří se Pirátům zopakovat vítězství nad čtvrtfinalistou Gagrinova poháru z konce července 2015? V tento prázdninový den po brankách Vondrky, Havla, Davida Květoně a Štěpána Hřebejka porazili ruský velkoklub 4:3 a odstartovali tak povedenou sezonu.

Jan Výtisk

Kapitán libereckých mistrů Jan Výtisk přestupuje do Vítkovic

Ostrava - Kapitán úřadujících hokejových mistrů Jan Výtisk v Liberci končí a po třinácti letech bude hrát znovu za Vítkovice. Ostravský klub na svém webu oznámil také příchod útočníka Davida Květoně z Chomutova a potvrdil angažmá bývalého zlínského obránce Patrika Urbance.

Vladimír Růžička.

Kouč Růžička mění Piráty: čtyři hráči musí odejít pryč

Chomutov - Hokejový obránce Juraj Valach a útočníci David Květoň, Antonín Dušek a Tomáš Pospíšil končí v extraligovém Chomutově. Zatímco Valach chce z rodinných důvodů působit blíže rodnému Slovensku, Pospíšilovi skončilo hostování a s dvojicí Květoň, Dušek již nepočítá trenér Vladimír Růžička.

Vladimír Růžička

Růžička mění Chomutov: Valach čeká dvojčata, dalši tři hráči musí pryč

Chomutov - Exodus v Chomutově pokračuje. Hokejový obránce Juraj Valach a útočníci David Květoň, Antonín Dušek a Tomáš Pospíšil na severu Čech končí. Zatímco Valach chce z rodinných důvodů působit blíže rodnému Slovensku, Pospíšilovi skončilo hostování a s dvojicí Květoň, Dušek již nepočítá trenér Vladimír Růžička.

K obratu zavelel třetí brankou Pirátů radující se Roman Červenka

Piráti zhasli Kometu 5:2 díky drtivému závěru ve třetí třetině

Chomutov – Už od prvních minut hry dávala Kometa najevo, že by si ráda z Chomutova odvezla nějaké body. V první třetině k tomu udělala první krůček, když ve dvanácté minutě Hruška zavezl puk do pásma a nádhernou nahrávkou našel najíždějícího Petra Tona, ten nezaváhal, zvedl puk nad lapačku Kristana a rozvlnit síť. Pirátům patřila druhá třetina kdy vyrovnali. Kometu pak smetli drtivým závěrem a zvítězili 5:2.

Piráti Chomutov - Dynamo Pardubice 4:1.

Další gala představení Pirátů! Pardubice porazili 4:1

Chomutov - Padesát minut měli Piráti v zápase s Pardubicemi zápas pod kontrolou. Pouze prvních deset minut se nemohli dostat do rytmu a prohrávali 0:1. Pak už ale góly v přesilovce i v oslabení otočili utkání. Nová akvizice Peter Ölvecký dal hned v prvním utkání za Chomutov vítěznou branku a přispěl k výhře 4:1.

Piráti Chomutov - Season opening.

Piráti si při „Season Open“ vysloužili potlesk ve stoje

Chomutov – Dva dny před startem Tipsport Extraligy se v SD Aréně v Chomutově představil při zahajovací akci držitelům permanentních vstupenek a novinářům kompletní tým Pirátů. Po úvodní skladbě kapely Queenie vyjel jako první na led v novém dresu za bouřlivých ovací diváků brankář Miroslav Kopřiva.

Štěpán Hřebejk před karlovarskou brankou.

Piráti si připsali vítězství nad Energií Karlovy Vary

Chomutov – Páté přípravné utkání odehráli v úterý večer Piráti Chomutov. Jejich soupeřem byla Energie Karlovy Vary, která přijela do SD Arény bez několika hráčů základní sestavy. Piráti v utkání vyhráli 3:2 a po třech prohrách si opět připsali vítězství.

Picaroon, maskot Pirátů Chomutov, slaví vítězství v baráži o extraligu.

Piráti zadřeli Motor a v pátek se Slavií mají první mečbol

Chomutov – V právý čas! Pátý domácí zápas proměnili Piráti už v zisk třech bodů, připsali si nejvyšší výhru v celé letošní baráži a udrželi první místo v barážové tabulce. A co navíc, vytvořili si dvě šance na postup do extraligy. Hned tu první, budou mít v pátek doma se Slavií Praha. Na postup do nejvyšší české soutěže jim stačí jakékoliv vítězství.

Marek Hovorka si připsal v utkání se Slovanem jednu asistenci

Piráti předvedli na domácím ledě "den otevřených dveří"

Chomutov – Inkasovaných sedm branek na domácím ledě? To SD Aréna letos ještě nezažila! Chomutov inkasoval za celou sezonu v jednom zápase nejvíc tři branky, ale ve čtvrtek si to Piráti vybrali s celou parádou. Po rychlém vedení zapomněli na defenzivu a v divokém utkání prohráli se Slovanem Ústí 5:7. Stav čtvrtfinálové série je srovnaný na 1:1.

Ilustrační foto

Gólovou jízdu rozjeli Piráti v závěrečné třetině prvního čtvrtfinále

Chomutov – Přesilovky, důraz kolem brankoviště a lepší pohyb rozhodly o zaslouženém vítězství Pirátů Chomutov v prvním čtvrtfinálovém utkání se Slovanem Ústí nad Labem. I když o svém vítězství rozhodl Chomutov až ve třetí třetině, celý zápas byl lepším celkem a jenom neproměňování šancí a výborný výkon Michaela Petráska v brance Slovanu oddálily rozhodnutí až do závěrečné části hry.

Štěpán Hřebejk v akci

I počtvrté v sezoně zdolali Piráti Slovan Ústí nad Labem

Chomutov – Čtyři zápasy, stejný počet výher! Letošní bilance chomutovských hokejistů s týmem, který bojuje o předkolo play off, je stoprocentní. I když v posledním vzájemném utkání základní části rozhodl o výhře Pirátů 2:1 až v 49. minutě David Květoň, jenž využil velké hrubky obránců Slovanu a zaokrouhlil počet pirátských bodů na 103.

Ilustrační foto

Piráti smetli Třebíč! Tři branky ze sedmi dali obránci

Třebíč/Chomutov – První třetina a branka Pirátů na 4:1 rozhodly o vysokém vítězství Chomutova na ledě před utkáním třetího týmu tabulky. Už v první třetině se dostali Piráti v Třebíči do vedení o tři branky a posléze náskok navyšovali. Nakonec z toho vzešlo jasné vítězství 7:3. Chomutov zůstal s velkým náskokem na první příčce tabulky, domácí vzhledem k porážce klesli na čtvrté místo.

Chomutov - Benátky nad Jizerou 3:2

Ruce od „pánaboha“ zařídily Pirátům cestu k vítězství

Chomutov – Dva góly během dvanácti sekund rozhodly o vítězství Pirátů nad hokejisty Benátek nad Jizerou. Piráti v utkání prohrávali 0:1 a 1:2, ale ve třetí třetině vyrovnal z trestného střílení Nikola Gajovský a o 12 sekund rozhodl o vítězství David Kämpf. V závěru se Chomutov ubránil při vyloučení Milana Tomana a power play Benátek i v oslabení o dva hráče a při prohře Českých Budějovic na Kladně zvýšil svůj náskok na čele 1. ligy na 11 bodů.

Ilustrační foto

Piráti dovolili Litoměřicím vstřelit opět pouze jeden gól

Litoměřice/Chomutov – Druhý nejúspěšnější tým v domácím prostředí hostil ve středu největšího importéra bodů z ledů soupeřů aneb Stadion Litoměřice přivítal na svém ledě favorizované Piráty, kteří soutěž vedou. Stadion v letošním ročníku ale  ještě Piráty neporazil (1:3, 0:2, 1:6) a   vše zůstalo „při starém" i v posledním vzájemném utkání základní části. Chomutov otočil vývoj třemi brankami ve druhé třetině, když po první dvacetiminutovce prohrával 0:1. V poslední části hry už žádný gól nepadl a tak si Piráti odvezli z Kalich Arény výhru 3:1.

Ilustrační foto

Piráti vybrali hnízdo Jestřábů z Prostějova

Prostějov/Chomutov – V posledním duelu roku 2014 Piráti pokračovali v nastoleném vítězném duchu a vyhráli na ledě Jestřábu z Prostějova 6:1. Po dvou třetinách vedli Piráti 3:0, na začátku třetí periody sice domácí vstřelili čestnou branku, ale Chomutov se do konce utkání ještě třikrát trefil a připsal si 29 výhru z 39 utkání. Třináct kol před koncem základní části má na čele stále dvanácti bodový náskok na druhý Motor České Budějovice.

Matouš Venkrbec

Jestřábi v Chomutově padli o dvě branky

Chomutov/Prostějov – Další porážku si domů vezou hokejoví Jestřábi. Ve středu večer nestačili na lídra první ligy Chomutov. Zacharův tým se po porážce 4:2 i nadále pohybuje na předposlední příčce tabulky.

Jiří Kučný a Milan Toman (vpravo)

Mezi Piráty přichází ofenzivní obránce Milan Toman

Mladá Boleslav - Pohyb hráčů na trase Mladá Boleslav – Chomutov pokračuje. Před časem získali Piráti z Mladé Boleslavi útočníka Davida Květoně, nyní rozšířil defenzivu družiny Břetislava Kopřivy zkušený ofenzivní obránce Milan Toman, který bude na severu Čech působit formou hostování do konce sezony a k mužstvu se připojí v pátek 14. listopadu.

Po prvním gólu Pirátů se radují Jaroslav Mrázek, Štěpán Hřebejk a Nikola Gajovský.

Martin Rýgl vystřelil Pirátům první místo v tabulce

Chomutov – Horácká Slavia Třebíč zaváhala doma s Kladnem a dva body z utkání s Havířovem stačily Pirátům na získání prvního místa v tabulce. V sobotním zápase s AZ byli Piráti neustále ve vedení, ale hosté srovnali 55. sekund před koncem třetí třetiny v power play. V prodloužení o druhém bodů pro Piráty rozhodl povedenou střelou bek Martin Rýgl.

Střela Marka Hovorku zapadla přesně. Ondřej Kaše to už ví, Piráti vedou 1 : 0.

Piráti: Co budovali dvě třetiny, o to přišli za necelé čtyři minuty

Chomutov – Jednaatřicet minut trvalo Pirátům v souboji s Mostem, aby získali dvougólový náskok. Dvěma chybami v poslední části hry oň ale přišli, když Most vyrovnal na začátku třetí třetiny v rozmezí necelých čtyřech minut. Ještě v základní hrací době  mohl rozhodnout Gajovský, který se dostal do samostatného úniku, to samé se povedlo v prodloužení Štěpánu Hřebejkovi. Ani jeden z nich neuspěl, a tak podobně jako v prvním zápase v Mostě rozhodl v samostatných nájezdech o dvou bodech pro hosty Pavel Smolka.

Hokejisté Mladé Boleslavi se radují z gólu proti Kladnu.

Barážový klub? Už ne. Mladá Boleslav jde do extraligy s pokorou

Mladá Boleslav - Hokejisté Mladé Boleslavi se po dvou letech vracejí do extraligy a základní cíl Bruslařského klubu je jasný - vyhnout se baráži. Středočeši totiž absolvovali souboje mezi nejhoršími extraligovými a nejlepšími prvoligovými týmy z obou pozic sedmkrát za sebou.

HC Vítkovice Steel – HC Oceláři Třinec 2:3

Vítkovice zahazovaly šance a Třinci doma podlehly 2:3

Ostrava /FOTOGALERIE/ – Hokejisté Vítkovic prohráli v prvním moravskoslezském derby sezony s Třincem 2:3. Stylově se do třineckého dresu vrátil útočník David Květoň, který zápas rozhodl gólem 132 sekund před koncem řádné doby. Vítkovice byly celé utkání lepší, ale spoustu šancí zlikvidoval bezvadně chytající Šimon Hrubec a ukončil sérii čtyř vítkovických výher.

Patnáctý ročník soutěže vodních záchranářů se konal ve středu 12. června na přehradě Slezská Harta.

Napětí u přehrady střídala únava

Slezská Harta /FOTOGALERIE, DOPLNĚNO/ – „Perfektní zážitek, moc příjemný, i když vysilující," konstatoval po vynoření z ledové vody Slezské Harty rýmařovský profesionální hasič Jaroslav Bálek.

Druholigoví hokejisté Nového Jičína, v čele s odchovancem klubu a třineckým Ocelářem Davidem Květoněm, hromadně darovali krev na Transfuzním oddělení Nemocnice Nový Jičín.

Novojičínští hokejisté darovali krev i permice

Nový Jičín - Hokejisté Nového Jičína, kteří v uplynulé sezoně vypadli ve čtvrtfinále s vítězem základní části z Přerova, se rozhodli podruhé podpořit dárcovství krve a na Transfuzním oddělení Nemocnice Nový Jičín, jež je členem skupiny Agel, darovali krev. Kromě toho s sebou přivezli i permanentní vstupenky na novou sezonu 2013/2014.

Martin Lolek z Třince (vlevo) a Nikola Gajovský z Chomutova.

Květoň s Hudlerem řádili za Třinec, odnesl to Chomutov

Praha -  I dva góly nové posily Jiřího Hudlera dopomohly hokejistům Třince v dnešním 31. kole extraligy k vítězství 6:4 nad Chomutovem. Útočník Calgary načal Piráty první brankou necelé čtyři sekundy před koncem první části, ale rozhodující náskok si Oceláři vytvořili ve druhém dějství, když v rozmezí necelých tří minut vstřelili tři branky. Hattrickem se blýskl David Květoň, Oceláři využili čtyři přesilovky.