ČESKÉ BUDĚJOVICE, PRACHATICE - Když se pustí řezník Stanislav Böhm do výroby zabijačkových specialit, připraví pro své okolí ojedinělý koncert hbitých rukou doprovázený vábivou vůní vepřových dobrot.
PROSTĚJOV - Kávou začínají den miliony lidí na celém světě. Správnou přípravu espressa, kapucina, latté a horké čokolády si pod vedením „mistra kávy“ ze slunné Itálie Maria Borssettiho vyzkoušeli žáci Středního odborného učiliště obchodního v Prostějově.
FEJETON - Martinské hody jsou pro mě zlatým hřebem podzimního kalendáře. Spadají do období kolem prvních plískanic, kdy se z krabic ve skříni loví od molů ohlodané sezonní čepice, na zahradě se hrabe poslední listí, na vycházky se nevyráží bez termosky s grogem a po ránu je třeba si doma přitopit, aby bylo probuzení do tmy aspoň trochu snesitelné.
TŘINEC - Realitní kancelář Sting rekosntruuje dům v Třinci, v němž chce do budoucna vybudovat své sídlo. Výstavba nové centrály by měla realitní kancelář přijít na 40 milionů korun.
PARDUBICE - V kavárně Evropa na Pernštýnském náměstí se ve čtvrtek od sedmnácti hodin koná křest nové knihy Stanislava Voksy s názvem Příběh fotografů z Pardubicka.
ZLÍN - Cesta majitelky zlínské cukrárny Zlíňanka Jitky Bařinové ke „sladkému řemeslu“ byla poměrně přímá. Vyučila se jako prodavačka.
„Po škole jsem pracovala v obchodě s kávou a čajem v centru Zlína. Pak jsem nastoupila do Zlíňanky. To bylo před jednatřiceti lety.
VÝCHODNÍ ČECHY - Dnes bychom rádi potěšili všechny milovníky medu, medových receptů a voňavých perníků. Nejprve se zastavíme u historie medového těsta.
VÝCHODNÍ ČECHY - Dnes bychom rádi potěšili všechny milovníky medu, medových receptů a voňavých perníků. Nejprve se zastavíme u historie medového těsta.
VÝCHODNÍ ČECHY - Dnes bychom rádi potěšili všechny milovníky medu, medových receptů a voňavých perníků. Nejprve se zastavíme u historie medového těsta.
VÝCHODNÍ ČECHY - Dnes bychom rádi potěšili všechny milovníky medu, medových receptů a voňavých perníků. Nejprve se zastavíme u historie medového těsta.
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Prodejnu Zelený dvorek na Sloupského ulici v Uherském Hradišti znají především milovníci kvalitních čajů, kávy, koření a porcelánu. Obchůdek funguje sedmým rokem a jeho majitelkou je sympatická osmatřicetiletá Pavlína Burešová z Buchlovic.
ČESKÉ BUDĚJOVICE - Až do soboty bude možné na českobudějovickém výstavišti nahlédnout pod pokličku mistrům kuchařského a cukrářského řemesla. Včera začal již 11. ročník mezinárodního gastronomického festivalu.
STARÉ MĚSTO - Odpočinek u populární hry scrabble, tipy na vánoční výzdobu, ale třeba také jen povídání u šálku kávy nabízí provozovatelé rodinného centra Čtyřlístek ve Starém Městě.
ZLÍNSKÝ KRAJ - Prodejnu Zelený dvorek na Sloupského ulici v Uherském Hradišti znají především milovníci kvalitních čajů, kávy, koření a porcelánu. Obchůdek funguje sedmým rokem a jeho majitelkou je sympatická osmatřicetiletá Pavlína Burešová z Buchlovic.
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Prodejnu Zelený dvorek na Sloupského ulici v Uherském Hradišti znají především milovníci kvalitních čajů, kávy, koření a porcelánu. Obchůdek funguje sedmým rokem a jeho majitelkou je sympatická osmatřicetiletá Pavlína Burešová z Buchlovic.
BABICE - Výpěstky zahrádkářů, ale také výrobky dětí z místní základní a mateřské školy, zaplní v neděli 11.listopadu sál kulturního domu v Babicích. Hodinu po svátečním obědě začne již tradiční podzimní výstava, která potrvá do 18 hodin.
FEJETON - Čekám v divadelní šatně, upíjím kávu a naposledy pročítám scénář, který jsem sám stvořil na motivy jednoho předepsaného, ověřeného kusu. Jsem nervózní a mám trému. Za dveřmi se ozývá běsnící publikum. Dnes je den mé velkolepé premiéry. A zítra? Další premiéra, a tak po celý týden.
OPAVA - Zajímá vás, jak vypadá běžný pracovní den těch, jejichž denním chlebem je zachraňovat lidské životy? Jaké příběhy utkvěly v paměti sestrám, které pracují v operačním centru linky 155? Jak náročné je mít povolání, v němž nejde o nic méně než o záchranu lidského života a zdraví? Pak je tato strana určena právě vám.
PLZEŇ - Nedělní odpoledne, kavárna v Jungmannově ulici. U stolků sedí patnáct žen a stejný počet mužů. Všichni jsou nezadaní a přišli se sem seznámit. Postupně si k sobě přesedají od stolku ke stolku a tři minuty spolu mluví. Přeskočí jiskra?
ČESKÉ BUDĚJOVICE - Osobnostem z gastronomie či hotelnictví z celé Evropy bude v závěru týdne patřit devět pavilonů českobudějovického výstaviště. Letošní Gastrofest nabídne mimo jiné také soutěž Mistr kávy.
Nápoje nejen pro podzimní večery Každý z nás dobře ví, že v podzimních nepříjemně deštivých a chladných dnech nás dobře zahřeje horký nápoj. Někdo si rád dopřeje osvědčený šálek bylinného, ovocného nebo jiného čaje, některý z nás sáhne raději po dobré kávě, čokoládě či kakau.
VÝCHODNÍ ČECHY - Každý z nás dobře ví, že v podzimních nepříjemně deštivých a chladných dnech nás dobře zahřeje horký nápoj. Někdo si rád dopřeje osvědčený šálek bylinného, ovocného nebo jiného čaje, některý z nás sáhne raději po dobré kávě, čokoládě či kakau.
VÝCHODNÍ ČECHY - Každý z nás dobře ví, že v podzimních nepříjemně deštivých a chladných dnech nás dobře zahřeje horký nápoj.
Někdo si rád dopřeje osvědčený šálek bylinného, ovocného nebo jiného čaje, některý z nás sáhne raději po dobré kávě, čokoládě či kakau.
Kromě těchto nealkoholických nápojů někdy přijde vhod sklenice neméně osvědčeného horkého vína, grogu a čaje s rumem nebo slivovicí.
VÝCHODNÍ ČECHY - Každý z nás dobře ví, že v podzimních nepříjemně deštivých a chladných dnech nás dobře zahřeje horký nápoj. Někdo si rád dopřeje osvědčený šálek bylinného, ovocného nebo jiného čaje, některý z nás sáhne raději po dobré kávě, čokoládě či kakau.
ČESKÉ BUDĚJOVICE - Exotickou kuchyni, třeba steaky z argentinského masa, pravý maďarský perkelt nebo indické speciality, ale i tradiční jihočeská jídla doplněná o pokrmy z doby husitské nabídne letošní 11. ročník gastronomické přehlídky Gastrofest na českobudějovickém výstavišti.
NIKOLČICE - V Nikolčicích na Obecním úřadě v místě bývalé dětské ambulance otevřeli manželé Slavíkovi Oranžovou Čajárnu čili nealko klub pro náctileté.
PARDUBICE - Současní čeští designéři vystaví v Pardubicích dekorativní i užitné předměty ze skla a porcelánu. Výstava Design - nová tvář věcí I, která začíná ve čtvrtek, zahajuje cyklus prezentace současných trendů designu, řekl kurátor výstavy Ivo Křen z Východočeského muzea, kde se výstava koná.
BRNO - Každé ráno čerstvé pečivo z pekárny a čaj nebo kávu. Taková snídaně dokáže příjemně nastartovat všední den. V brněnské pekárně Svoj & Svoj na Palackého třídě se peče denně čtyřiadvacet hodin, a proto tam lze čerstvé pečivo koupit třeba o půlnoci.